Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@19:03:15 GMT

پاسخ به شبهات نیازمند فهم مجتهدانه از دین است

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۴۳۶۱

پاسخ به شبهات نیازمند فهم مجتهدانه از دین است

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری قوه قضائیه، آیت الله صادق آملی لاریجانی در همایش تخصصی صیانت از روحانیت و حوزه های علمیه که به همت دادستانی ویژه روحانیت در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در مشهد برگزار شد، افزود: روحانیت برای تبلیغ دین باید ضمن حفظ روش های سنتی از ابزارهای جدید رسانه ای نیز نهایت استفاده را ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر ضرورت فهم مجتهدانه دین توسط روحانیت برای پاسخ به شبهات در جهان امروز، خاطرنشان کرد : تحصیل معرفت دینی به معنای فهم مجتهدانه دین، تبلیغ دین و شرکت در اجرای تعالیم دینی، سه وظیفه مهم روحانیت در عصر حاضر است که باید در هر سه زمینه، نقش خود را به خوبی ایفا کند.
رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: علما و بزرگان در عرصه های گوناگون فقه، اصول، تفسیر، حدیث و کلام، ذخایر بسیار ارزشمندی برای ما به یادگار گذاشته اند که باید از این مواریث پربها در تحصیل و توسعه معرفت دینی بهره ببریم.
وی ادامه داد: امروز در جهانی زندگی می کنیم که باید از اصل دین و فروعات آن دفاع کنیم زیرا برخی جریان ها در جهان امروز، دائما در حال تولید شبهات و تشکیک های جدی در زمینه های گوناگون از جمله اثبات واجب، معاد، رسالت انبیا و غیره هستند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه توسعه ارتباطات موجب ترویج این شبهات شده و اذهان جوانان را هدف قرار داده است، افزود: ما معتقدیم دین حق را اختیار کرده ایم و بر این اساس، فهم ما مقصور به مرزهای جغرافیایی نیست.
وی گفت: امروز جمهوری اسلامی مورد توجه دنیاست و ما باید به تناسب جایگاه و موقعیت خطیر نظام جمهوری اسلامی، سخن برای ارائه به دنیا داشته باشیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: برخی آثار در دهه 60 میلادی در زمینه سکولاریسم منتشر شد که پیش بینی کرده بود دین در عرصه های سیاسی و سایر شئون زندگی اجتماعی دائما در حال عقب نشینی است.
وی اظهار کرد: یکی از مروجان این دیدگاه به نام 'پیتر برگر' در کتابی به نام 'روح بی ماوا' پیش بینی کرده بود که در آینده نزدیک دین در زندگی اجتماعی بشر هیچ جایگاهی نخواهد داشت.
آیت الله لاریجانی بیان کرد: این در حالی است که چند سال بعد، همین شخص مجموعه ای تدوین کرد و مقاله ای هم به رشته تحریر درآورد مبنی بر اینکه ادعاهای گذشته اش نادرست بوده و باور دینی به شکل فزاینده ای در حال توسعه و ایفای نقش در حیات اجتماعی و سیاسی در جهان است.
وی تاکید کرد: انقلاب اسلامی در تجدید حیات دین از این جهت و دخالت آن در شئون سیاسی و اجتماعی جوامع، نقشی اساسی داشته و تحلیلگران و پژوهشگران متعددی در دنیا در زمینه تاثیرگذاری انقلاب اسلامی در احیای تفکر دینی تحقیقاتی به انجام رسانیده اند.
رئیس قوه قضائیه افزود: این امر نشان دهنده این است که امروز جمهوری اسلامی و نظام مبتنی بر دین مبین اسلام، مورد توجه دنیاست و این وظیفه روحانیت را برای پاسخ به سئوالات اساسی و بنیادین پیرامون اسلام و نظام سیاسی مبتنی بر دین، سنگین تر می کند.
آیت الله لاریجانی با بیان اینکه امروز انواع تشکیک ها درباره اسلام توسعه یافته است، افزود: برخی معتقدند اخلاق و قضای اسلامی وجود ندارد بلکه اخلاق مسلمان ها و قضای مسلمان ها معنی دارد.
وی ادامه داد: تنها راه پاسخ به چنین شبهاتی، فهم مجتهدانه دین است، سال ها قبل در کشور ما نیز چنین شبهاتی القا می شد، نظیر آنچه که به عنوان مجموعه مقالات با عنوان 'قبض و بسط تئوریک شریعت' انتشار یافت و متاسفانه در دوره هایی برخی افراد در جایگاه مدیریت اجرایی کشور حضور داشتند که با این دیدگاه ها همراهی می کردند.
وی افزود: مسئول پاسخگویی به این شبهات که ذهن جوان های ما را آغشته می کند، روحانیت است البته روحانیتی که به فهم مجتهدانه از دین دست یافته باشد.
آیت الله آملی لاریجانی، اجتهاد حقیقی را نیازمند تحصیل برخی مقدمات دانست و گفت: این اجتهاد باید در همه زمینه ها باشد و صرفا محدود به احکام فقهی نیست بلکه در مسائل گوناگون نظری و سایر معارف دینی نیز نیازمند اجتهاد هستیم.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر لزوم برنامه ریزی های دقیق و هدفمند در زمینه تبلیغ دین، تصریح کرد: با تکرار مکررات و کم کاری نمی توان به تبلیغ صحیح دین پرداخت، مبلغان باید تلاش کنند که پیام خود را با نهایت جذابیت به مخاطب منتقل کنند و این امر جز با تلاش و برنامه ریزی به دست نمی آید.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: روحانیت باید در برخی جایگاه های مهم در نظام سیاسی کشور ما نقش و وظیفه خود را ایفاء کند و در واقع این بار سنگینی است که بر دوش روحانیون نهاده شده است.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: جمهوری اسلامی که با خون شهدا و مجاهدت مجاهدان و به ویژه حضرت امام خمینی(ره) تحقق یافت، امروز در دنیا و در منطقه جایگاه بسیار مهمی دارد.
وی ادامه داد : بی تردید می توان گفت که جمهوری اسلامی، مقتدرترین نظام سیاسی در منطقه است. همین امر موجب شده است که همواره مورد توجه و هجمه های خاص دشمنان باشد و در این میان از آنجا که روحانیت شیعه نقشی اساسی در نظام جمهوری اسلامی ایفاء می کند، طبیعی است که همیشه هدف هجمه های دشمن بوده و مورد تخریب قرار گیرد.
وی افزود: امروز جمهوری اسلامی در مقابل قلدرترین کشورها ایستاده و تمام محاسبات دشمن را در منطقه و جهان بر هم زده است، داعش را در منطقه درست کردند و القا کرده بودند که مبارزه با آن 20 سال به طول می انجامد.
وی گفت: در حالیکه جمهوری اسلامی به یاری برادران مسلمان خود در عراق و سوریه شتافت و به این ترتیب ظرف حدود سه سال این بساط جمع شد، گرچه اگر کمک های خارجی و حمایت های بی دریغ آمریکا و برخی اذناب منطقه ای آن از داعش نبود، این بساط بسیار زودتر جمع شده بود.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه روحانیت باید «فاستقم کما امرت» را نصب العین قرار دهد و ایستادگی کند، خاطرنشان کرد: هرچه استقامت بیشتر باشد، تخریب ها، توهین ها و افتراها بیشتر خواهد بود اما نباید عقب نشینی کرد زیرا خداوند وعده داده است که از مومنان دفاع خواهد کرد و مومن باید همچون کوه استوار باشد .
آیت الله آملی لاریجانی تاکید کرد: روحانیت زمانی می تواند ایستادگی کند که اصلاح درونی داشته باشد.
وی ادامه داد: ما برای نجات خود و ایفای وظایف سنگینمان باید در راه اصلاح خود به صورت جدی گام برداریم. نمی توانیم جوان را به حق و تقوا دعوت کنیم، در حالی که خودمان اهل حق و تقوا نباشیم. عالمی که راه اخلاق و قرب به حق را طی نکند، نمی تواند دست کسی را بگیرد.
رئیس قوه قضاییه بر لزوم شناخت و مراقبت نفس، انس با حق، یادآوری موت و حسابرسی پیش از مرگ تاکید کرد و گفت: ما روحانیون باید از خود در برابر انحرافات و لغزش ها صیانت کنیم.
در این همایش آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، حجت الاسلام رئیسی دادستان کل ویژه روحانیت و تولیت آستان قدس رضوی و حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور و رئیس کل دادگاه ویژه روحانیت نیز حضور داشتند.
خبرنگار: ندا جواهرفر ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
7505/5132

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۴۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در نامه ای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی،‌ توضیحاتی را در پاسخ به اظهارات قالیباف درباره مدیریت اقتصادی و بازار ارز ارائه داد.

بیشتر بخوانید: قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

متن نامه معاون پارلمانی رئیس جمهور به شرح زیر است:

بسمه تعالی
جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ایران
سلام علیکم؛

پیرو جلسات ارزی برگزار شده در دفتر جنابعالی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و بیانات جنابعالی پس از برگزاری جلسه و ابراز انتقاداتی در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز، موارد ذیل را به استحضار می‌رساند:

۱. دیدگاه‌های مجلس شورای اسلامی در خصوص ارز و سیاستهای اقتصادی در چارچوب قوانین دایمی، قانون بودجه و برنامه هفتم لحاظ شده است. بدیهی است این مصوبات به عنوان قوانین بالادستی در اعمال سیاستهای اقتصادی و ارزی دولت مدنظر قرار گرفته است.

۲. سیاستهای اقتصادی و ارزی سال ۱۴۰۳ در چارچوب شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم"، با همکاری سه دستگاه اصلی اقتصادی (وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه) تهیه شده و در حال نهایی شدن در دولت می‌باشد.

۳. در سال ۱۴۰۲، سیاست‌های اقتصادی و ارزی در چارچوب اسناد بالادستی کشور تهیه و اجرا شد. این سیاستها موفق شدند نرخ رشد نقدینگی را از ۳۳.۱ درصد در فروردین به ۲۴.۳ درصد در اسفند ماه، تورم تولیدکننده را از ۴۴.۷ درصد به ۲۴.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه مصرف کننده را از ۵۵.۵ درصد به ۳۲.۳ درصد کاهش دهند. در سال ۱۴۰۲، بر اساس برآورد بانک مرکزی، تراز تجاری برابر ۲۰.۵ میلیارد دلار مثبت بوده است. تحقق این موفقیت‌ها در کنار تحقق نرخ رشد ۶ درصدی برای سال۱۴۰۲ (رشد ۹ماهه ۱۴۰۲ بالغ بر ۶.۷ درصد) بوده است. طبق گزارشات بین المللی، در سال گذشته میلادی، ایران توانست بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه داشته باشد و جزو بالاترین نرخ های رشد کشورهای جهان بوده است.

۴. در سال ۱۴۰۲، معادل ۶۹ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای با نرخ مصوب به موقع تامین شده است که ۳۰ درصد بیشتر از متوسط آن طی۴ سال قبل بوده است. بخش عمده این ارزها به کالاهای سرمایه و مواد اولیه کارخانجات تولیدی اختصاص یافت. از طرف دیگر، اختصاص ارز ترجیحی به دارو معادل ۲۶ درصد افزایش یافت و تلاش شد ارز کلیه کالاهای اساسی به سرعت تخصیص و تأمین گردد به گونه ای که هیچ وقفه ای در بارگیری و تخلیه کشتی‌ها صورت نپذیرد.

۵. به منظور بهبود نظام توزیع کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند از طرح کالابرگ استفاده شد و در حال حاضر بالغ بر ۶۰ میلیون نفر (۷ دهک درآمدی) از این طرح استفاده می‌کنند که طبق آن ۱۱ قلم کالای ضروری به قیمت سال ۱۴۰۱ عرضه می شود.

۶. علاوه بر این، بسیاری از نیازهای تأمین نشده در دهه ۹۰ از جمله واردات خودرو، سفر حج عمره، واردات کامیون و تاکسی های برقی در دستور کار دولت در سال ۱۴۰۲ قرار داشت و در سال جاری شاهد نتایج آن خواهیم بود.

۷. قانون جدید بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری، اجرایی خواهد شد. در حال حاضر، بانک مرکزی در چارچوب قانون قبلی در حال فعالیت است و هیچ اختیار جدیدی به این نهاد واگذار نشده است. مهم ترین محور قانون جدید، افزایش استقلال بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی و ارزی است که با موارد ذکر شده مغایر است.

۸. یکی از دلایل اصلی آرامش بازارها پس از اجرای عملیات موفق "وعده صادق" و عدم تحقق برنامه دشمنان برای ایجاد اختلال در بازار ارز و کالا، بسترسازی مناسب ارزی و اقدامات انجام شده در بازار کالا بوده است. دشمنان پس از شکست خوردن در این حوزه با تقویت تحریم ها و اقدامات رسانه ای، به دنبال تشدید
انتظارات تورمی و اختلال در حوزه های اقتصادی بویژه بازارهای ارز و کالا می باشند. امیدواریم مجلس شورای اسلامی با درایت و زمان شناسی مناسب همیشگی، دولت را در تحقق شعار سال یاری نماید.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228508 برچسب‌ها محمدباقر قالیباف

دیگر خبرها

  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • ما نیازمند معلمان تراز انقلاب هستیم
  • تحقق شعار سال نیازمند استفاده از نیروهای دانش بنیان است
  • مسوولان برای رفع دغدغه های کارگران تلاش کنند
  • پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست