Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@10:28:14 GMT

روایت ولایتی از جلسه‌اش با سعد حریری

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۵۴۶۳

روایت ولایتی از جلسه‌اش با سعد حریری

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: در دیدارم با سعد حریری به هیچ وجه لفظ تهدید آمیزی وجود نداشت و جلسه کاملا دوستانه بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوم آذر ماه به بررسی چشم انداز تحولات منطقه‌ای و جهان اسلام پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در ابتدا پیرامون اجلاس محبان اهل بیت گفت: تقارن اجلاس با شکست داعش معنادار است.

وی افزود: حدود 600 نفر از علمای شیعه و سنی از 94 کشور جهان به همراه و 200 شرکت کننده طی دو روز درباره چگونگی وحدت و انسجام بیش از پیش مسلمانان برای مقابله با توطئه های ضداسلامی بحث و تبادل نظر کردند.

ولایتی با بیان اینکه محبت اهل بیت اکسیر وحدت مسلمین است، ادامه داد: همه شرکت کنندگان شیعه و سنی در اجلاس محبان اهل بیت، در بیاناتشان درباره محبت اهل بیت از یکدیگر سبقت می‌گرفتند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه وهابیت در غرب آفریقا نتوانست نفوذ پیدا کند، گفت: داعش ورژن شرقی شده کمپانی بلک واتر بود که بلای جان مسلمین شد.

وی با بیان اینکه راه مبارزه با داعش کار دفاعی است. ایران محور مقاومت بود، افزود: اگر ما کمک نمی‌کردیم بغداد، بیروت و دمشق دست داعش بود. کسانی که اطلاع از تاریخ ندارند بهتر است اظهارنظر قطعی سیاسی نکنند. رهبران داعش مدعی بودند کاری که یزید در کربلا ناقص گذاشت را باید کامل کنند.

ولایتی گفت: صدام جنگ ۸ ساله بر ما تحمیل کرد و هنوز آثار جنگ وجود دارد. با شکست داعش همسایه ما اکنون دوست ماست. اگر ابوبکر بغدادی به قدرت می‌رسید چه اتفاقی می‌افتاد.

ولایتی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به دنبال مشوح کردن چهره اسلام بودند، اضافه کرد: اوباما و هیلاری کلینتون داعش را درست کردند و به دنبال ایجاد تجزیه و تفرقه میان مسلمانان بودند.

وی با اشاره به اینکه داعش به دنبال از بین بردن آثار فرهنگی بود تا اینگونه جلوه کنند که اسلام مخالف آثار فرهنگی است، افزود: شرکت کنندگان در اجلاس محبین اهل بیت درخواست کردند تا این اجلاس به کنگره جهانی محبین اهل بیت تبدیل شود ، این دهمین اجلاس مجمع عمومی بیداری اسلامی بود که تحت عنوان محبین اهل بیت تشکیل شد.

وی با اشاره به اینکه مسائل مهم جهان اسلام و مسئله تکفیری‌ها از موضوعات اصلی این اجلاس بود، عنوان کرد: ­­امروز آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و عوامل آن‌ها در منطقه بر ایجاد تفرقه در جهان اسلام اشتراک نظر دارند و همه مسائل امروز در منطقه به این علت است.

علی اکبر ولایتی در ادامه افزود: تاریخ همواره تکرار می‌شود و هرگاه که ایران مقتدر بوده در خارج از مرز‌های خود به دفاع پرداخته است. حضور مستقیم ایران در جنگ با داعش هم یک امر بدیهی برای دفاع از منافع ملی بوده است.

وی ادامه داد: اگر ما به طور مستقیم با داعش وارد مبارزه نمی‌شدیم متحدان خود را در منطقه از دست می‌دادیم و اگر نقشه داعش در مورد جهان اسلام را نگاه کنیم به خوبی متوجه خطر این گروه تروریستی برای ایران می‌شویم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: هدف اصلی از حضور داعش تجزیه جهان اسلام بوده است و سناریو بعدی آن‌ها نیز بر همین اساس پی ریزی خواهد شد، زیرا تجزیه دولت‌های منطقه برای آن‌ها سود آور است و این در حالی است که آن‌ها به دنبال اتحاد در بین خودشون هستند.

همچنین افزود: ما به نفوذ ایران در منطقه افتخار می‌کنیم. نفوذ ایران یک حضور دوستانه و خارج از هر گونه مداخله است. ما با حضور خود به همسایگان کمک می‌کنیم. در حالیکه عربستان به طور مداخله جویانه در منطقه رفتار می‌کند که نمونه آن را در جنگ یمن می‌بینیم.

وی خاطرنشان کرد: عربستان لبنان را حوزه‌ی نفوذ خود می‌داند و استعفای حریری تحت فشار آن‌ها صورت گرفته است چرا که پس از ائتلاف جریان‌های مختلف در لبنان عربستان نفوذش تا حدودی محدود شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: چه کسی به ولیعهد عربستان وکالت داده که شما بروید و با ایران مشاجره کنید. در دیدارم با سعد حریری به هیچ وجه لفظ تهدید آمیزی وجود نداشت و جلسه کاملا دوستانه بود.

وی گفت: فرانسوی‌ها به دلیل نفوذ در لبنان، سعودی‌ها را تهدید کردند و گفتند اگر سعد حریری آزاد نشود؛ به شورای امنیت شکایت می‌کنند.

ولایتی افزود: حریری حاضر نیست موقعیت خود در لبنان را رها کند و تابع امر سعودی‌ها شود. اگر او می‌دانست که در ریاض بازداشت می‌شود، به آنجا نمی‌رفت.

ولایتی ادامه داد: عربستان با گروگانگیری سعد الحریری به دنبال ایجاد تنش جدید در منطقه بوده است و عمده هدف آن‌ها نیز حزب الله است چراکه این حزب الله بر علیه مواضع گرو‌های تروریستی در سوریه جنگید و مقاومت کرد.

وی با تاکید بر اینکه ولیعهد جوان عربستان با بی تجربگی رفتار می‌کند و قوانین داخلی و خارجی را به خوبی نمی‌شناسد تصریح کرد:به همین پنهان کردن رابطه با اسرائیل نیز تعجب آور نیست. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به همراه رییس‌جمهوری به پاکستان سفر کرده است، گفت: ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد، دو کشور میراث مشترکی به نام اسلام دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی امروز _سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت_ در حاشیه سفر به لاهور و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه براساس گفت‌وگو با مسئولان پاکستانی، در پاسخ به اینکه «برداشت شما از نوع نگاه‌ها به فرهنگ ایرانی چیست و آن را چطور ارزیابی می‌کنید» اظهار کرد: دو کشور میراث مشترکی به نام اسلام دارند، اساساً شکل‌گیری و جدا شدن پاکستان از هندوستان تنها به دلیل مسائل دینی و اعتقادی بوده است؛ چون مسلمانان می‌خواستند دولت مستقل اسلامی داشته باشند پاکستان از هندوستان جدا شد.

وی افزود: اولین دولتی که عنوان جمهوری اسلامی را برای خود برگزید متعلق به کشور پاکستان بود به همین دلیل فضای فرهنگی این کشور بسیار به ما نزدیک است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: پاکستان با وجود اینکه مساحتی کمتر از ایران دارد، نزدیک به ۲۴۰ میلیون جمعیت دارد، جمعیت عظیمی که در این کشور زندگی می‌کنند عمدتاً نگاه دینی دارند، از برادران اهل سنت گرفته تا برداران تشیع و باید در نظر داشت در این کشور نزدیک به ۶۰ میلیون پیرو مذهب جعفری زندگی می‌کنند، البته همه مسلمانان عاشق مکتب اهل بیت (ع) هستند و ما این مسئله را مایه وحدت جهان اسلام می‌دانیم.

اسماعیلی درباره اشتراک‌های فرهنگی دو کشور هم گفت: میراث مشترک بعدی ایران فرهنگی است؛ «ایران فرهنگی» در قالب مرزهای سیاسی امروز نمی‌گنجد ایران فرهنگی عظمت بزرگی دارد که از شرق تا قلب چین جلو رفته است از شمال تمام آسیای مرکزی، میانه و قفقاز شمالی را در برگرفته است، از غرب تا مدیترانه و شمال آفریقا امتداد دارد، در جنوب نیز همه بخش‌های جنوبی خلیج فارس و کشورهای مختلفی که در این منطقه قرار دارند جزئی از ایران فرهنگی بزرگ به شمار می‌روند و این مسئله را در نقاط مختلف این منطقه بزرگ احساس می‌کنیم.

وی همچنین در این باره که نوع نگاه مردم پاکستان در قبال جمهوری اسلامی و دولت ایران چگونه بود، اظهار داشت: امروز در شهر تاریخی لاهوری عظمت شعر فارسی، ایران اسلامی و ایران انقلابی را بیش از گذشته می‌بینیم؛ در دانشگاه بزرگ این شهر دیدید که دانشجویان و اساتید چگونه به آقای رئیس‌جمهور ابراز محبت می‌کردند و از ایشان به‌عنوان نماینده مردم ایران استقبالی گرم و تاریخی به عمل آوردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: چهار دهه قبل زمانی که رهبر انقلاب به این کشور سفر کردند پانصد هزار نفر به استقبال ایشان آمدند که نشان می‌دهد انقلاب اسلامی، ایرانیان و ایران‌فرهنگی عناصری هستند که ما را با مردم پاکستان در یک جهت قرار داده‌اند و آن هم مبارزه با ظلم و ستم است.

اسماعیلی در عین حال در این باره که پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته واکنش‌های زیادی در بر داشته است، و پاسخ به این سوال که موضع مردم پاکستان در مورد عملیات «وعده صادق» را چگونه ارزیابی کردید، گفت: انتقام سخت مردم ایران از رژیم صهیونیستی به شدت باعث عزت و افتخار شده است؛ در این سفر جایی حضور پیدا نکردیم مگر اینکه جوانان، دانشگاهیان و مقامات سیاسی از انتقام سخت و تحقیر رژیم صهیونیستی توسط سپاهیان انقلاب ابراز شعف نکنند. به رزمندگان اسلام مقاومت مردم ایران و مردم غزه درود و سلام می‌فرستادند تا جایی که این اقدام فضای جدید انقلابی را در منطقه به وجود آورده است.

وی همچنین در خصوص این‌که آینده همکاری ایران با کشورهای منطقه را چگونه ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: با کشورهای همسایه در یک مسیر قرار داریم، ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه اتخاذ کرده است و همه مسلمانان و همسایگان را متعلق به جغرافیای واحد به نام جغرافیای جهان اسلام و آینده‌ای امید بخش به نام تحقق تمدن نوین اسلامی می‌داند و از خصلت‌های قومی، قبیله‌ای و زبانی عبور کرده‌ایم و به سمت تشکیل امت واحده اسلامی همانطور که در قرآن کریم به آن دعوت شدیم در حال حرکت حرکت هستیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 747294

دیگر خبرها

  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • تکذیب صحبتهای غضنفری درباره‌ وعده مالی و کمیسیونها
  • برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است
  • تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K
  • ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت