Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اگر خواب خوبی نداشته باشید، پوست شما خیلی زود کم خوابی را نشان می دهد. برخی بررسی ها نوعی ارتباط بین کم خوابی و آکنه (جوش پوستی) پیدا کرده اند، شاید به این علت است که چگونگی خواب شما هورمون های بدنتان را کنترل می کند.

1. با جوش های پوستی در مبارزه هستید!

اگر خواب خوبی نداشته باشید، پوست شما خیلی زود کم خوابی را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی بررسی ها نوعی ارتباط بین کم خوابی و آکنه (جوش پوستی) پیدا کرده اند، شاید به این علت است که چگونگی خواب شما هورمون های بدنتان را کنترل می کند. کم خوابی به سیستم ایمنی بدن هم آسیب می زند و راه ورود مشکلات مختلف را به بدن باز می کند.

 2. چشم هایتان خوب به نظر نمی رسند!

قرمزی، پف کردن چشم ها، تیرگی دور چشم ها و پف زیر چشم ها – همه علائمی هستند که نشان می دهند خواب کافی نداشته اید. مطالعات نشان داده اند فرد کم خواب بیشتر دچار چروک، خطوط نازک روی پوست، التهاب و افتادگی پوست می شود، علت آن چیست؟ شاید به این دلیل است که بدن کنترل هورمون ها و ترمیم بافت ها راکه تنها در مراحل عمیق خواب اتفاق می افتند، از دست می دهد.

 3. وزنتان افزایش پیدا می کند!

زمانی که شب به خوبی استراحت می کنید، بدن می تواند به درستی هورمون هایی را کنترل کند که بر روی چگونگی احساس گرسنگی شما تاثیر می گذارند، هورمون های گرلین* ghrelin و *لپتین leptin. بدون این هورمون ها شما بیش از حد نیاز به خوردن غذا می پردازید که این امر باعث افزایش وزن شما می شود.

 *هورمون گرلین ghrelin:این هورمون، محرک احساس گرسنگی بوده و از سلول‌های طاق معده و سلول‌های اپسیلون در پانکراس ترشح می‌شود. غلظت این هورمون پیش از خوردن غذا افزایش و پس از آن، کاهش می‌یابد.

*پروتئین لپتین leptin:بوسیله بافت چربی در بدن انسان ساخته و در خون رها می‌شود و از راههای مختلف موجب کاهش اشتها و افزایش مصرف می‌شود، در واقع مانع زیاد چاق شدن ما می‌شود.افرادی که وزن کم می‌کنند، میزان لپتین کاهش پیدا می‌کند، چرا که بدن سعی می‌کند با این کاهش وزن مخالفت کند و از ذخایر انرژی خود (بافت‌های چربی) محافظت کند.

 4. مواد غذایی کم ارزش junk food می خورید!

پس از یک شب کم خوابی، بیشتر تمایل به خوردن چیز برگر و سیب زمینی سرخ شده دارید تا به خوردن سالاد. مغزی که دچار کم خوابی ست بیشتر به میان وعده ها و وعده های ناسالم تمایل دارد. شاید علتش این است که درحالت خستگی قضاوت و تصمیم گیری به درستی انجام نمی شوند.

 5. کافئین بیشتری مصرف می کنید!

خیلی مسئله عجیبی نیست: اگر مثل همیشه نوشیدن دو فنجان قهوه خستگی شما را برطرف نکرد، به این معناست که به انداره معمول استراحت نکرده اید. به نظر می رسد کافئین شبیه به پاسخی برای کم خوابی است، اما خیلی زود کافئین خودش بخشی از مشکل می شود. در کوتاه مدت نوشیدن قهوه یا نوشابه باعث هوشیاری شما می شود، اما در بلند مدت کافئین منجر به کم خوابی یا اضطراب می شود.

 6. احساس بدخلقی می کنید!

تحریک پذیری یکی از بزرگترین علائم کم خوابی است. در یک پژوهش خواب افراد به مدت یک هفته به 4 ساعت، نصف خواب شبانه، محدود شد. نتایج به این شرح بودند: افراد مضطرب تر و عصبانی تر بودند و از لحاظ روحی خیلی خسته بودند. این افراد زمانی که به برنامه معمول خود بازگشتند، حس بهتری داشتند.

 7. احساس افسردگی می کنید!

افسردگی و کم خوابی کاملا با هم در ارتباط هستند. بدتر اینکه این دو مسئله حالت چرخشی دارند – افسردگی باعث کم خوابی می شود و عکس این مسئله نیز رخ می دهد.

 8. تمرکز و حافطه کاهش پیدا می کنند!

حتی کمی کم خوابی – 2 ساعت کم خوابیدن اگر معمولا 8 ساعت می خوابیده اید – ممکن است باعث گیجی شما شده و بر روی تمرکز و حافظه تان تاثیر می گذارد. این مسئله ممکن است باعث کاهش مهارت در کار – یا بدتر از آن در رانندگی – شود. بیش از یک سوم افراد در هنگام رانندگی چرت می زنند.

 9. صبح ها حس ناخوشایندی دارید!

بیدار شدن از خواب با گلو درد، دهان خشک یا سردرد به یک دلیل پزشکی برای کم خوابی اشاره می کنند – به عنوان مثال آپنه خواب، خر و پف کردن یا ریفلاکس اسید معده. اگر این علائم را بارها و بارها مشاهده کردید، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می تواند با تعیین دارو یا دیگر روش های درمانی به شما کمک کند.

   10. به انداره کافی استراحت کنید!

اکثر بزرگسالان به 7 تا 9 ساعت خواب شبانه احتیاج دارند. اطمینان حاصل کنید که خوابتان با آرامش همراه است:

- یک برنامه منظم تنظیم کنید، به این معنا که هر روز راس یک ساعت به تخت خواب بروید و راس یک ساعت از خواب بیدار شوید.
- اتاق خوابتان را خنک، ساکت و تاریک کنید.
- به طور منظم ورزش کنید، به ویژه تمرین هایی که پمپاژ قلب را بالا می برد. این امر باعث عمیق تر شدن خواب می شود.
- یک خواب خوب شبانه بدن و ذهن را ترمیم می کند که به شما کمک می کند بهترین عملکرد را داشته باشید.

منبع: سیمرغ

انتهای پیام/

اگر دچار کم خوابی هستید، بخوانید

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۵۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد هرچه زنان در سنین پایین و زودتر به دیابت مبتلا شوند، ممکن است زودتر وارد یائسگی شوند. از آنجا که نرخ دیابت به طور پیوسته افزایش یافته است، هدف از این تحقیق این بود که پیامدهای طولانی‌مدت دیابت پیش از یائسگی بر سلامتِ باروری زنان بررسی شود. مطالعات روی بیش از ۱۱۰۰۰ زن نشان داد که: تشخیص دیابت نوع ۱ قبل از ۳۰ سالگی یا دیابت نوع ۲ بین ۳۰ تا ۳۹ سالگی، هر دو با شروع زودرس یائسگی ارتباط دارد. از طرفی تشخیص دیابت نوع ۲ بعد از ۴۰ سالگی، در مقایسه با زنانی که به دیابت مبتلا نیستند، با یائسگی دیررس مرتبط است.

ناگفته نماند که در این میان، محققان هیچ ارتباط معناداری بین دیابت در دوران بارداری (دیابت بارداری) و سن یائسگی پیدا نکردند.

دکتر وراتی مهرا، نویسنده این مطالعه از دانشگاه تورنتو، گفت: ما در طی این مطالعات، دریافتیم ارتباطی قطعی میان تشخیص زودهنگام دیابت و یائسگی زودرس [در مقایسه با افرادی که دیابت نداشتند] وجود دارد.

او گفت: امیدواریم نتیجه تحقیقات ما، شروعی باشد برای تحقیقات مفصل در این زمینه؛ تا بتوانیم اثرات طولانی‌مدت دیابت بر بدن انسان و سیستم تولید مثل را بهتر درک کنیم و تا حد ممکن از عوارض آن پیشگیری نماییم.

همزمانی دیابت و یائسگی

دیابت و یائسگی وقتی با یکدیگر همراه می‌شوند، می‌توانند تاثیرات مختلفی بر روی بدن داشته باشند که مهم‌ترین آنها «تغییر سطح قند خون» است. در این شرایط، پاسخی که سلول‌ها به ترشح هورمون انسولین می‌دهند، تحت تأثیر دو هورمون استروژن و پروژسترون قرار می‌گیرد. انسولین هورمونی است که برای دریافت و استفاده از قند خون توسط سلول‌ها ضروری است. با تغییر سطح هورمون‌های زنانه در دوران یائسگی، سطح قند خون هم دچار نوسان می‌شود. در این دوران ممکن است متوجه شوید که قند خونتان بیشتر از قبل تغییر می‌کند، ناگهان افت می‌کند یا ناگهان بالا می‌رود. درصورتی که میزان قند خون از کنترل خارج شود، ریسک بروز عوارض دیابت در شما بالا می‌رود.

یائسگی می‌تواند کنترل قند خون را دشوار کند، با این حال می‌توان این وضعیت را مدیریت کرد؛ کافیست یک سبک زندگی سالم را انتخاب کنید؛ برنامه‌ غذایی مغذی و روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌روی ساده علاوه بر کنترل دیابت، در کاهش عوارض یائسگی و ایجاد حس بهتر در شما نقش دارد.

در این بین‌، اندازه‌گیری مکرر قند خون و فشار خون را فراموش نکنید.

طبق گفته کارشناسان، نتایج حاصل از تحقیق فوق، به شواهد روبه‌رشد عوارضی که دیابت بر بدن انسان وارد می‌کند، افزوده شده است. یافته‌ها نشان می‌دهند زنانی که در سنین جوانی به دیابت مبتلا می‌شوند، بیشتر مستعد پیری تخمدان‌ و یائسگی زودرس هستند.

منبع: upi

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901426

دیگر خبرها

  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید