Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، تشخیص اصالت کالای خریداری شده همواره از دغدغه های مصرف کننده های هر کالایی است؛ زیرا سهولت در جعل برچسب های اصالت کالا نظیر هولوگرام ها که امروزه در بازار رایج هستند، حفظ و صیانت از برند و جلوگیری از ورود کالای قاچاق و تقلبی را دشوار کرده است.

در سال های اخیر تلاش های بسیاری جهت نشانه دار کردن کالاهای قانونی و اصلی از کالای قاچاق و تقلبی صورت گرفته است اما راهکارهای گوناگونی جهت تشخیص اصل یا تقلبی بودن کالاها پیشنهاد می شود که فراگیری همه موارد برای عموم مردم امکان پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو محققان کشور در صدد آمدند تا با فناوری نانو، برچسب های امنیتی برای تشخیص کالای اصلی از جعلی را طراحی کنند. این برچسب ها روی لوگوی محصول طراحی می شوند که مصرف کننده می تواند با یک یا چند عامل محرک متوجه شود این محصول اصلی است یا تقلبی.

این محرک ها می تواند گرما، الکتریسته یا تشعشعات باشد که بعد از اعمال یکی از این محرک ها روی برچسب محصول، نماد یا لوگو تعیین شده از تولید کننده نمایان می شود. این برچسب ها تنها بعد از این عوامل محرک نمایان می شوند.

برچسب های امنیتی یا پلیمرهای حافظه شکلی نسل جدیدی از مواد هوشمند هستند که ویژگی اصلی آنها بازیابی شکل اولیه بعد از اعمال تغییر شکل زیاد با استفاده از محرک خارجی مانند حرارت، الکتریسیته و میدان مغناطیسی است.

جعل ناپذیری، ضدآب، قیمت مناسب، سبک بودن، انعطاف پذیری بالا، تغییر شکل بسیار محسوس و قابل مشاهده، امکان تولید اختصاصی برای هر محصول و برند، پایداری عملکرد و بدون تاریخ انقضا، قابلیت تولید در اندازه و ضخامت های متفاوت، استحکام بالا در برابر عوامل محیطی از مزایای این برچسب های امنیتی نانو به شمار می رود.

در این برچسب های امنیتی نانو، نانوذرات کربنی وجود دارد که به دلیل رسانایی بالا و عکس العمل نشان دادن برای تشخیص محصول اصلی از تقلبی به کار برده شده است.

از این برچسب های امنیتی می توان در لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، داروها، قطعات و تجهیزات پزشکی و.... استفاده کرد.

به علت تولید و توزیع مواد یا محصولات تقلبی هزینه های مادی و معنوی بسیاری به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان تحمیل می شود و گاه در حوزه پزشکی و دارو این هزینه ها غیرقابل جبران بوده و سلامت جامعه را به خطر می اندازد.

از نظر دیگر قاچاق کالا و سرقت برند ایرانی در حوزه صادرات خدمات بسیاری در بدنه اقتصاد کشور وارد می کند لذا تامین اصالت کالا از دغدغه های جدی بازار امروز است.

این محصول توسط محققان کشور در یک شرکت ایرانی که در زمینه پلیمرهای هوشمند فعالیت می کند به تولید رسیده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۶۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا

معامله ۳ میلیون و ۲۸۱ هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش ۳۶.۱ هزار میلیارد تومان در هفته گذشته در بورس کالا انجام شد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمار معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نشان می دهد در هفته‌ای که گذشت 400 شرکت در تالارها و بازار فرعی کالا و محصولشان را عرضه کردند که به معامله 3 میلیون و 281 هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش 36.1 هزار میلیارد تومان منتهی شد. ارزش معاملات 10 شرکت برتر 15.9 هزار میلیارد تومان برآورد شد.

بر این اساس بورس کالای ایران برترین های بورس کالا در هفته منتهی به 7 اردیبهشت را براساس ارزش فروش شرکت ها در بازار فیزیکی اعلام کرد که جزییات رتبه‌بندی جایگاه شرکت‌ها از لحاظ فروش به شرح زیر است:

. ملی صنایع مس ایران (فملی) با ثبت معامله 6 هزار و 400 تن تمس کاتد، مس کم عیار، مس مفتول و سولفور مولیبدن به ارزش 2 هزار و 805 میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد.

. فولاد خوزستان (فخوز) با فروش 138 هزار و 400 تن شمش بلوم، آهن اسفنجی، تختال و آرگون به ارزش 2 هزار و 729 میلیارد تومان، دوم شد.

. فولاد کاوه جنوب کیش (کاوه) با فروش 85 هزار و 500 تن شمش بلوم و ضایعات نرمه آهن اسفنجی به ارزش 2 هزار و 3 میلیارد تومان، سوم شد.

. مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با ثبت معامله 11 هزار و 850 تن شمش آلومینیوم به ارزش یک هزار و 821 میلیارد تومان در رتبه چهارم ایستاد.

. پالایش نفت اصفهان (شپنا) با فروش 104 هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سبک و گوگرد گرانوله به ارزش یک هزار و 486 میلیارد تومان پنجم شد.

. مجتمع فولاد خراسان (فخاس) با ثبت معامله 55 هزار تن شمش بلوم و میلگرد به ارزش یک هزار و 298 میلیارد تومان، ششم شد.

. معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با فروش 245 هزار تن کنسانتره و گندله سنگ آهن به ارزش یک هزار و 53 میلیارد تومان در رتبه هفتم ایستاد.

. معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) نیز با ثبت معامله 190 هزار تن گندله سنگ آهن به ارزش یک هزار و یک میلیارد تومان هشتم شد.

. پالایش نفت بندرعباس (شبندر) 64 هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سنگین و سلاپس واکس به ارزش 962 میلیارد تومان فروخت نهم شد.

. صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان با فروش 162 هزار تن گندله سنگ آهن و ثبت ارزش 816 میلیارد تومان دهم شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد
  • آغاز طرح مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای در شهرکرد + فیلم
  • آغاز طرح مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای در شهرکرد
  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • رفع خطر از ۲۱۲ محل حادثه خیز تهران | ساخت پهلوگاه‌های اضطراری در بزرگراه‌های تهران
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟