Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-26@23:34:57 GMT

بیماری آلزایمر در مراحل آخر درمان

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۵۰۶۱

پروفسور کاج بلنو: این درمان ها امروز در مراحل آخر آزمایش های بالینی قرار دارد و نتایج، نوید دهنده بوده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی یورونیوز؛ مرکز تحقیقات مشترک اروپایی، پژوهش های خود را بر روی تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر متمرکز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این گزارش می افزاید تشخیص به موقع بیماری آلزایمر می تواند سرعت پیشرفت این بیماری را کاهش بدهد و وضع زندگی بیمار را بهتر کند.

آلزایمر بیماری زوال مغز است که در حال حاضر درمان ندارد. از دست دادن حافظه، اختلالات گفتاری و رفتاری از علائم این بیماری است اما تشخیص این بیماری نیاز به زمان دارد. در حال حاضر بیش از چهل میلیون نفر در سراسر دنیا از آلزایمر رنج می برند.

محققان اروپایی در آزمایشگاه مرکز تحقیقات مشترک اروپایی در بلژیک مشغول انجام تحقیقات برای مقابله با بیماری آلزایمر هستند. اساس پژوهش ها هم تشخیص زودهنگام و به موقع این بیماری است. تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر به نزدیکان بیمار نیز کمک می کند چراکه رفتار نزدیکان بیمار مبتلا به آلزایمر با وی خیلی مهم است. تشخیص زودهنگام این بیماری در یکی از مبتلایان به آلزایمر از سوی پزشکان، سبب شده است تا وی بتواند زندگی عادی خود را ادامه دهد. این فرد هفتاد و سه ساله که در سن شصت و دو سالگی بیماری اش تشخیص داده شد، و هم اکنون در یک مرکز مراقبت از سالمندان زندگی می کند گفت «تشخیص زودهنگام بیماری خیلی مهم است. اگر آلزایمر زود تشخیص داده شود، کارهایی می توان کرد که در صورت گذشت زمان و پیشرفت بیماری ممکن نخواهد بود.»

راه های زیادی برای تشخیص بیماری آلزایمر وجود دارد، اما محققان در مرکز تحقیقات مشترک اروپایی در بلژیک مشغول بررسی بیومارکرهای شناسایی آلزایمر هستند، یعنی مولکول هایی که ضایعات مغزی را نشان می دهند. تحقیقات روی پروتئین های عامل بیماری و به ویژه پروتیئن هایی است که «بتا آمیلوئید چهل و دو» نام دارد. محققان اروپایی در مرکز تحقیقات مشترک اروپایی به دنبال یافتن «ماده مرجع» برای تشخیص این پروتئین هستند. اینگرید زگرس، محقق زیست شیمی از مرکز تحقیقات مشترک اروپایی گفت «در کسانی که به بیماری آلزایمر متبلا می شوند مایع نخاع در ناحیه سر که مغز را احاطه کرده است تغییر می کند و میزان بیومارکر «بتا چهل و دو» در این مایع تغییر می کند. بنابراین وقتی این بیومارکر را در مایع نخاعی در ناحیه سر اندازه بگیریم درباره مغز فرد بیمار اطلاعاتی به دست می آوریم.»

وی افزود «سپس می توان «ماده مرجع» برای تشخیص پروتئین «بتا آمیلوئید چهل و دو » را آماده کرد.» وی گفت «‌بنابراین نمونه مرجع آماده می کنیم که برای آنالیز نقطه مرجع است و شرکت هایی که ابزار تشخیص آزمایشگاهی می سازند می توانند با استفاده از آن ابزارشان را مقیاس بندی (کالیبره) کنند. این شرکت ها ابزارها را در اختیار دانشگاه ها و آزمایشگاه بیمارستان ها قرار می دهند یعنی جاهایی که اندازه گیری ها صورت می گیرد و نتایجی که به این ترتیب به دست می آید می توان با هم مقایسه کرد.» بخش دیگری از این تحقیقات در انستیتو علوم اعصاب و فیزیولوژی در گوتنبرگ در سوئد در حال پیگیری است. طرح دستیابی به ماده مرجع تشخیص آلزایمر پس از شش سال پژوهش و همکاری بین المللی به این مرحله رسیده است. دستیابی به استاندارد مشترک برای آزمایش ها هم برای تشخیص سریع بیماری اهمیت دارد و هم برای انجام پژوهش برای درمان های ممکن آلزایمر.

پروفسور کاج بلنو از «انستیتوی علوم اعصاب و فیزیولوژی» گفت «اکثر درمان ها متوجه انباشته شدن پروتئین بتا امیلویید و تشکیل قشرهایی است که گمان می رود به نورون ها آسیب می زنند. این درمان ها امروز در مراحل آخر آزمایش های بالینی قرار دارد و نتایج، نوید دهنده بوده است.»

وی گفت «روزی به داروهای جدیدی دست پیدا خواهیم کرد و به آنها داروی مؤثر بر بیماری می گوییم و در آن موقع وضع بیمار بهتر و یا پیشرفت بیماری کند می شود، نیاز به ابزارهای تشخیصی قابل اطمینان خواهیم داشت که وقتی در کشورهای مختلف یا آزمایشگاه های مختلف در یک کشور به کار گرفته شوند بتوان نتایج را با هم مقایسه کرد.» پژوهش درباره بیومارکر های تشخیص آلزایمر (زیست نشانگرها) به سرعت در حال پیشرفت است و این امید بیشتر می شود که تا چند سال دیگر درمان یا کند کردن پیشرفت بیماری میسر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۵۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام

روح اله زینلی مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان اذعان داشت: کارشناسان علوم آزمایشگاهی؛ به عنوان " دیده‏بانان گمنام عرصه سلامت " با تشخیص دقیق و به موقع عوامل بیماری زا، با رعایت الزامات تعریف شده مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی، افتخار" مدافعین خطوط اول نبرد با بیماری‌ها " را، از آن خود نموده و در این راه، با از خودگذشتگی و گذشت، سلامت و آسایش خود را وقف سلامت جامعه نموده اند.

وی افزود: بی تردید؛ بازخوانی خدمات ارزشمند و حیاتی آزمایشگاه‌های تشخیصی بیماری‌های دام و کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی در مقاطعی از سال، همچون ایام هفته سلامت؛ فرصت مغتنمی جهت یادآوری این مهم می‌باشد؛ و در این رهگذر؛ آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان با بهره گیری از کارشناسان متعهد و متخصص، دانش و تجهیزات روز دنیا، نقش بسزایی درکاهش هزینه‌های تولید، تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز مصرف جامعه و توسعه تبادلات بین‌المللی محصولات دامی داشته است.

روح اله زینلی اظهار داشت: تعیین و شناسایی قطعی باکتری‌های بیماریزای منتقله از راه غذا از جمله سالمونلا، شیگلا، لیستریا، ویبریو و ... تشخیص و ردیابی بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزای فوق حاد، آنگارا، برونشیت، نیوکاسل در طیور، ردیابی بیماری‌های نظیر تب برفکی، مرس، تب مالت و ... در دام، ردیابی بیماری‌های WSSV, AHPND و ... در میگو و انجام تست‌های تائیدیه بهداشتی صادراتی و وارداتی با روش‌های تشخیصی بروز دنیا نظیر ریل تایم PCR، الایزا و ... تنها بخشی از خدمات آزمایشگاه به جامعه هدف می‌باشد.

وی افزود: اقدامات تشخیصی آزمایشگاهی در کنار نظارت و کنترل‌های بهداشتی دامپزشکی، نقش مستقیمی در ایمنی و امنیت غذایی کشور از طریق تشخیص بیماری‌ها و کنترل کیفی فرآورده‌های خام دامی ایفا می‌نماید؛ در این راستا می‌توان به آزمایشات محموله‌های صادراتی، ترخیص بهداشتی واردات نهاده‌ها و فرآورده‌های خام دامی و نظارت بهداشتی حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور بویژه در استان مرزی سیستان و بلوچستان اشاره نمود که باعث می‌شود در نهایت امر محصولات بهداشتی در اختیار مصرف کنندگان دامی و انسانی قرار گیرد.

روح اله زینلی ادامه داد: شایان ذکر می‌باشد، آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان در دو حوزه تشخیصی بیماری‌های دامی و کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی به بهره‌برداران خدمت ارائه می‌دهد که در سال ۱۴۰۲ آزمایشگاه‌های استان ۴۵۶۵۵ مورد آزمون کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی و تشخیص بیماری انجام داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • کوتاه‌تر شدن مراحل درخواست خودرو در تپسی