Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@06:02:59 GMT

نابودی داعش برای پیشبرد برنامه‌ها مؤثر است

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۸۸۱۸

نابودی داعش برای پیشبرد برنامه‌ها مؤثر است

تهران- ایرنا- روزنامه آسمان آبی در گفت ‌وگویی با سعید شریعتی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران، نوشت: آثار این پیروزی در سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و به‌تبع حمایت‌هایی که از این سیاست خواهد شد، در حرف و سخن نمی‌گنجد. ما کماکان فکر می‌کنیم مسئله خاورمیانه به‌ویژه سوریه، با مداخلات نظامی از هر طرفی حل ناشدنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گفت ‌وگو آمده است: سه‌شنبه شب و پس از جلسه شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران، این حزب اطلاعیه‌ای منتشر کرد و طی آن از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای مقابله با داعش تقدیر شد. این اطلاعیه پس از انتشار نامه سردار سلیمانی مبنی بر پایان عملیات نظامی علیه داعش، صادر شد. در راستای این اطلاعیه حزب اتحاد ملت و بررسی این موضوع که پایان داعش اگر باعث ثبات سیاسی در منطقه شود، چه تأثیری بر سیاست داخلی ایران خواهد داشت، با سعید شریعتی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران، به گفت‌وگو پرداختیم. مشروح این مصاحبه را در ادامه از نظر می‌گذرانید.

‌**اطلاعیه حزب اتحاد ملت ایران در تقدیر از سپاه در مقابله با داعش، در چه بستری صورت پذیرفت و با چه هدفی منتشر شد؟
مسئله اعلام موضع حزب، در پی نامه آقای سردار سلیمانی به مقام معظم رهبری و اعلام پیروزی نظامی بر گروه تروریستی داعش در بوکمال سوریه بود. این خبر که با استقبال جهانی مواجه شده بود، به هر حال خبر از نابودی بخش نظامی یک گروه تروریستی می‌داد. گروه‌های داخلی در همه جای دنیا، مشی تروریستی این گروه را محکوم کرده بودند. به‌تبع ما هم در شورای مرکزی حزب، تصمیم بر اعلام موضع گرفتیم. ما بسیار خرسندیم از این اتفاق و امیدواریم داعش به‌عنوان یک جریان خطرناک فکری و فرهنگی بساطش برچیده شود و منطقه دیگر شاهد بروز چنین جریاناتی نباشد.

‌**به نظر شما، پیروزی بر داعش چه اثری بر سیاست‌های جمهوری اسلامی خواهد داشت؟
آثار این پیروزی در سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و به‌تبع حمایت‌هایی که از این سیاست خواهد شد، در حرف و سخن نمی‌گنجد. ما کماکان فکر می‌کنیم مسئله خاورمیانه به‌ویژه سوریه، با مداخلات نظامی از هر طرفی حل ناشدنی نیست؛ بنابراین من فکر می‌کنم تجربه 6 ساله پرهزینه‌ای را که ملت سوریه دادند، تجربه بزرگی برای همه دولت‌ها و ملت‌های منطقه است که اجازه ندهند نظامی‌گری فصل‌الخطاب مسائل منطقه شود. من عقیده دارم رویکردی که بعد از نشست ژنو در پیش گرفته شد، نشان می‌دهد کشورهایی که خودشان را دخیل در امر سوریه می‌دانند، عقیده دارند دیپلماسی باید جایگزین نظامی‌گری شود و گروه‌های افراطی داخل سوریه که بعضا از جانب کشورهای بیگانه تغذیه می‌شوند، محدود شوند و ماجرا در یک شرایط برابر در میان گروه‌های ذی‌نفع داخلی سوریه در پیش گرفته شود. مذاکرات هم باید بنا به منافع ملت سوریه انجام شود.

‌**اکنون با توجه به این‌که تهدید حضور داعش در منطقه به نوعی برداشته شده است، این موضوع در امنیت داخلی ایران چه تأثیراتی دارد؟
تفکر داعش همواره یک تهدید برای امنیت منطقه و به‌ویژه کشور ما است. نمونه‌اش را هم شاهد بودیم که در مجلس شورای اسلامی و حرم امام(ره)، اتفاق افتاد؛ بنابراین زمینه‌ها برای اقدامات تروریستی از طرف این گروه وجود دارد. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری هم این پیروزی در میدان سوریه بر گروه داعش، به منزله نفی و از بین رفتن کامل این تفکر حتی در میان حلقه‌ها و مجموعه‌های وابسته به این گروه در سراسر دنیا نیست. به هر حال این احتمال وجود دارد.

این‌ها هم گروه شناخته شده‌ای نیستند که مرکز مشخصی داشته باشند؛ بنابراین این تهدید کماکان همه کشورهای منطقه و ارویایی را هم تهدید می‌کند و کماکان هوشیاری ما باید حفظ شود، اما در معادلات سیاسی داخلی عنصر داعش هیچ‌گاه اختلافی را برنمی‌انگیخت و تقریبا همه نیروهای سیاسی ایران نسبت به اقدامات این موضوع اعلام موضع داشتند و آن را طرد و نفی کردند. بنابراین من فکر نمی‌کنم بود و نبود این گروه به فاصله‌ها و شکاف‌های گروه‌های سیاسی داخل ایران مرتبط بوده باشد. من فکر می‌کنم از بین رفتن این گروه به‌عنوان یک دستاورد ملی تلقی می‌شود؛ البته مسئله سوریه به‌طور کلی با مسئله داعش متفاوت است و اشتراکاتی هم با هم پیدا می‌کنند، اما مسئله داعش که از سال 2006 آغاز شده، از پدیده سوریه متفاوت است. نوع ورود ایران باید در ارزیابی سوریه متفاوت دیده شود.

‌**وقتی که کشور درگیر جنگ و ناامنی در منطقه است، طبیعتا فضای داخلی بسته‌تر می‌شود، حالا در این موقعیت که این تهدید برداشته شده است، آیا باعث گشایش در فضای کشور می‌شود؟
اگر قائل به انسداد باشیم، من فکر می‌کنم ربطی به مسئله داعش نداشته است؛ البته این دستاورد و همبستگی ملی می‌تواند گسترش پیدا کند و به نزدیکی دیدگاه‌ها منجر شده و آثارش را بر سیاست کشور بگذارد.

‌**اطلاعیه حزب شما و به‌تبع موضع‌گیری دیگر گروه‌های اصلاح‌طلب آیا به نظر شما می‌تواند فتح بابی برای گفت‌وگوی ملی باشد؟
به هر حال ما به‌عنوان اصلاح‌طلبان حزب اتحاد فکر می‌کنیم همه ارکان قانون اساسی در جایگاه خودشان محترم و مورد حمایت اصلاح‌طلبان هستند. ما اجرای بدون تنازل قانون اساسی را می‌خواهیم و طبیعی است که تفکیک نمی‌کنیم. من فکر می‌کنم نقشی که سپاه در نابودی داعش در این چند سال داشته، طبق وظایفی است که قانون بر عهده‌اش گذاشته و از همین جهت هم مورد تقدیر ماست. ما بر این اساس همواره آمادگی خودمان را برای گفت‌وگو میان جریانات مختلف اعلام کردیم و خواهیم کرد و الان هم اگر بابت این قضیه فرصتی پیش بیاید، از آن هم استقبال می‌کنیم.

‌**بعد از پایان مقابله نظامی با داعش، به نظر شما اولویت دولت تغییر می‌کند و آیا دولت به وعده‌های خود در حوزه اقتصاد و سیاست داخلی بهتر عمل خواهد کرد؟
من فکر نمی‌کنم این‌طور باشد. مسئله تعهدات دولت نسبت به مردم داخلی کشورش همواره اولویت نخست دولت باید باشد. من فکر نمی‌کنم مسئله داعش تغییری در اولویت دولت ما ایجاد کرده بود. به هر حال دولت همان خط‌مشی را که اعلام کرده است، پی خواهد گرفت، اما به‌تبع نابودی داعش به‌عنوان یک دستاورد ملی برای ما مطرح خواهد بود که حتما در توسعه امکانات دولت برای پیشبرد برنامه‌ها مؤثر است.

*منبع: روزنامه آسمان آبی؛ 1396،9،4
**گروه اطلاع رسانی**2059**9131**انتشاردهنده: شهربانو جمعه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۸۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار

آقای احمدی گفت: همه ساله آفات برگخوار و جوانه خوار بلوط خسارات سنگینی را به عرصه‌های جنگلی استان وارد می‌کنند و در سال ۱۴۰۳ سطحی معادل ۴۵۰۰۰هکتار از جنگل‌های استان را آلوده نموده که منطقه مشایخ شهرستان کیار نیز از این موضوع مستثنا نبوده و مورد هجوم این آفات قرار گرفته اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با توجه به اعتبارت خود اقدام به مبارزه با این آفات در سطح ۳۰۰ هکتار در جنگل‌های منطقه مشایخ نموده است.

وی افزود: از آنجایی که در جنگل‌ها استفاده از سموم شیمیایی ممنوع می‌باشد عملیات مبارزه با ترکیب بیولوژیک BT صورت پذیرفته است.

بیشتر بخوانید

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد

احمدی اضافه کرد: بخش عمده‌ای از این مناطق در منطقه حفاظت شده محیط زیست واقع شده و اداره کل منابع طبیعی استان با توجه به اعتبارات خود هر ساله اقدام به مبارزه می‌نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس