Web Analytics Made Easy - Statcounter

اندیمشک - ایرنا - چهارم آذرماه سال 1365 را نمی توان روزی معمولی برای تاریخ دفاع مقدس دانست ، این روز سرشار از ایثار و فداکاری مردم شهرستان اندیمشک در هشت سال جنگ تحمیلی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، تاریخ پرفراز و نشیب نظام اسلامی مملو از حماسه هایی است که با خون شهدای والامقام دستاوردهای بزرگی برای نهادینه کردن ارزش های اسلام، دفاع از کیان اسلامی و مبارزه با دشمنان تا دندان مسلح رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروز سالروز حماسه 4آذرماه اندیمشک است.
شهر اندیمشک در شمال خوزستان در چهارم آذرماه سال 1365 مورد هجوم ددمنشانه 54 فروند هواپیمای دشمن قرار گرفت.
حمله وحشیانه جنگنده های هوایی دشمن در این روز 300 نفر را در اندیمشک شهید و 800 نفر دیگر ا مصدوم کردند.
در میان شهدای این روز تعدادی کودک معصوم نیز به چشم می خورد.
بمباران هوایی دشمن یک ساعت و 45 دقیقه به طول انجامید ، پیکرهای خونین شهدای والامقام در میدان راه آهن به چشم می آمد.
راویان این روز ، از پیکرهای مطهر تکه تکه شده بر درختان راه آهن یاد می کنند.
نخستین حمله هوایی دشمن بعثی در چهارم آذر ماه سال 1365 حوالی ظهر به ایستگاه راه آهن اندیمشک صورت گرفت.
راه آهن به دلیل اهمیت استراتژیک در پشتیبانی از جبهه ها بغض و کینه دشمن بعثی را موجب شده بود به طوریکه در این روز راه آهن اندیمشک چند بار مورد حمله هوایی دشمن قرار گرفت.
سد دز ، پلاژ سد دز ، بیمارستان شهید بهشتی ، بازار ، مناطق مسکونی و حتی مدارس نیز از حملات راکت های دشمن در امان نماند به طوریکه شهر اندیمشک یکپارچه دود و خون شد اما این حمله وحشیانه نه تنها روحیه مردم اندیمشک را تضعیف نکرد بلکه مقاومتر از قبل به پشتیبانی از رزمندگان ادامه دادند.
یکی از مطالبات دیرینه مردم شهرستان اندیمشک ثبت این حماسه مقاومت در تقویم ملی کشور است.
مرضیه ساکی پور شهروند اندیمشکی در این خصوص به ایرنا گفت: مردم شهرستان اندیمشک باران بمب را در روز 4 آذر 65 بر خود دیدند و بسیاری از نقاط حساس شهرستان در این روز بمباران شد.
وی گفت:ثبت این حماسه یک دلگرمی برای کسانی است که در عرصه دفاع از ایران اسلامی سنگ تمام گذاشتند.
علیرضا نگارزاده دیگر شهروند اندیمشکی نیز گفت:به عنوان یک جوان اندیمشکی جای خالی این روز را در تقویم ملی کشورمان می بینم وامیدوارم تلاش های انجام شده با سرعت بیشتری به ثبت این روز در تقویم بیانجامد.
رئیس کمیسیون انرژی و نماینده مردم اندیمشک به خبرنگار ایرنا گفت:4 آذر 1365 تنها متعلق به اندیمشک نیست بلکه متعلق به نظام اسلامی و تمام شهدایی است که خالصانه برای دفاع از اسلام ناب محمدی و نظام اسلامی جانفشانی کردند.
فریدون حسنوند گفت: وجود خط آه و مسیرهای ارتباطی این شهر پر افتخار و نقش اندیمشک در پشتیبانی از جبهه های نبرد حق علیه باطل و تامین نیازهای رزمندگان اسلام، وجود مراکز نظامی و مخابراتی در این شهر یک هزار شهید، از جمله علت هایی است که اندیمشک به یک هدف مهم نظامی برای صدام تبدیل شد و این شهر ولایت مدار مورد حمله وحشیانه رژیم بعثی در 4 آذر 65 قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد:باریدن باران آتش دشمن نتوانست کوچکترین خللی در عزم و اراده و اعتقاد راسخ مردم شهرستان اندیمشک وارد کند.
فرماندار شهرستان اندیمشک نیز از حماسه 4 آذر به عنوان سند افتخار و مقاومت مردم اندیمشک نام برد و گفت:بمباران وحشیانه اندیمشک از سوی دشمن اوج ذلت آنان بود.
پیمان جهانگیری افزود:هنوز هم شاهدان عینی حماسه مقاومت چهارم آذر اندیمشک به خاطر دارند که چگونه مقاومت حماسی و تاریخی مردم اندیمشک با خون فرزندان این مرز و بوم در تاریخ ماندگار گردید.
وی گفت:خطوط مواصلاتی،تمرکز نیروهای جبهه و جنگ،وجود راه آهن و ویژگی های خاص اندیمشک موجب حملات وحشیانه دشمن به این شهر شد.
مرتضی طیبی پژوهشگر دوران دفاع مقدس نیز گفت: سال 65 اوج قدرت نیروی هوایی رژیم بعث عراق در سایه کمک های تسلیحاتی کشورهای حامی بود که جنایات زیادی در حق مردم ایران مرتکب شدند.
وی گفت:در هیچ جای دنیا قوانین جنگ اجازه نمی دهد به مدارس و بیمارستان ها و مراکز غیر دفاعی حمله شود اما عراق در جنگ به بسیاری از مراکز غیر نظامی حمله کرد.
همایش بزرگداشت حماسه مقاومت مردم اندیمشک 4 آذر روز شنبه در سالن شهدای معلم برگزار شد.
غبارروبی گلزار شهدا، برگزاری مسابقت شطرنج، برگزاری مسابقات فوتسال، همایش های ادبی ، برنامه زنده تلویزیونی کودک و چندین نشست خبری مسئولین شهرستان اندیمشک پیرامون حماسه 4 آذر از برنامه های بزرگداشت 4 آذر بود.
مردم اندیمشک با تقدیم یکهزار شهید نقش مهمی در پشتیبانی از رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس داشتند.
7281/6068
خبرنگار:زهرا دهقان- انتشاردهنده:محمدعلی فریدپناه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۵۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبدالرضا آزادی ظهر امروز در آئین افتتاحیه ستاد برگزاری دومین کنگره سرداران، امیران، فرماندهان و ۲۵۰۰ شهید چهارمحال و بختیاری با اشاره به سخنرانی‌های مقام معظم رهبری اظهار کرد: بیشترین بیانات مقام معظم رهبری بر موضوع توصیف، الگو پردازی و سرگذشت پژوهی از شهدا است.

وی با اشاره به اینکه کنگره شهدا باید حتماً شهید محور باشد تصریح کرد: محور کنگره شهید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در ۲۹ شهریور خاطرنشان کرد: حضرت آقا فرمودند: دفاع مقدس و شهدا را بشناسیم و بشناسانیم؛ برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم.

در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم

وی با اشاره به آثار شهدا در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آثار شهدا تا حدودی جمع آوری شده، در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم.

سردار آزادی درباره محصول سرگذشت پژوهی بیان داشت: محصول سرگذشت پژوهی، سوژه است که بیانگر انتقال پیام شهید است.

وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری که فرمودند: دفاع مقدس گنج است؛ گفت: بسیاری از بخش‌های آثار شهدا واکاوی نشده است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج درباره کنگره شهدا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری یادآور شد: کنگره شهدا دو رویکرد اصلی دارد؛ که رویکرد اول زنده نگه داشتن یاد شهید است.

وی درباره رویکرد دوم کنگره شهدا گفت: انتقال پیام شهید است که پیام شهید را جز با زبان هنر نمی‌توان انتقال داد، رهبر معظم انقلاب سال گذشته ۵ بار بر موضوع هنر تاکید داشتند؛ باید پیام شهید را به جوان‌ها، نوجوان‌ها انتقال دهید.

سردار آزادی یادآور شد: مقصود از بزرگ داشت‌ها، جریان سازی است؛ رسالت کنگره باید جریان سازی فکری و عملی باشد.

وی خاطر نشان کرد: کنگره شهدا باید امید آفرین باشد و تولید امید کند؛ معنا را به جامعه منتقل کند که آن ایمان و امید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به کنگره ملی تصریح کرد: عنوان کنگره، کنگره ملی شهدا استان است و همه شهدا را در برمی‌گیرد؛ سطحش فراتر از استان باشد و بتواند حماسه رزمندگان دلاور را به کشور و حتی جهان معرفی کند.

وی افزود: برای کنگره به یک کار هنری و جریان ساز، فکر کنید تا ذهن تمام جوانان و نوجوانان را درگیر شهدا بکند.

کنگره شهدا حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد

سردار آزادی یادآور شد: این کنگره حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد باید حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مستند خوب تولید شود.

وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب بیان داشت: کارهای شما شناسنامه انقلابی و دفاعی، دوران مقدس است که باید هنرمندانه به دیگران معرفی کنید؛ خاصیت هنر، آشنایی با شهدا است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به جنگ نرم دشمن خاطرنشان کرد: تلاش دشمن تزریق بی هویتی است و کنگره باید امید آفرین باشد.

وی اظهار کرد: روایت جذاب خلق کنید فیلم نامه و سوژه خوب مهم است و از دل سرگذشت پژوهی بیرون می‌آید؛ بهترین کار را برای شهدا رقم بزنید.

کد خبر 6087232

دیگر خبرها

  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • برگزاری ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت در اهواز+فیلم
  • یادی از شهید دفاع و حماسه مجتبی آگلی
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • سراسرنمای مقاومت باغ موزه دفاع مقدس پنج‌روز تعطیل شد