Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتصال ریلی دو مرکز استان خراسان شمالی و گلستان٬ مدت‌ها است که در برنامه‌های دولت‌ها قرار داشته اما تا کنون اقدام عملیاتی برای آن انجام نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ برقراری خط راه‌آهن در مسیر استان‌های گلستان و خراسان شمالی٬ بجنورد را به شبکه ریلی کشور متصل کرده و مشکلات بار و مسافر را در این منطقه مهم اقتصادی برطرف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا کنون قول و مصوباتی فراوانی برای این پروژه به تصویب هیئت دولت در سنوات مختلف رسیده اما آنچه که عملیاتی نشده ٬ همین مصوبات است. 20 سال از اولین مصوبه دولت برای احداث این خط آهن می‌گذرد و تاکنون 4 بار در دولت‌های مختلف مصوبه ساخت آن به تصویب هیئت وزیران رسیده و کلنگش بر زمین خورده است.

راه‌آهن٬ راه نجات اقتصادی استان است

استان خراسان شمالی با بیش از 800 هزار نفر جمعیت و 28434 کیلومتر مربع مساحت، از نظر وسعت در میان استان‌های کشور در رده پانزدهم و از نظر جمعیت در رده بیست‌وششم قرار گرفته اما از نظر شاخص‌های درآمدی و رفاه، همواره جزء 3 استان آخر کشور محسوب می شود.

با وجود ظرفیت های فراوان استان در زمینه های کشاورزی، گردشگری، صنعت و غیره متأسفانه ضعف در زیرساخت ها، مانع اصلی توسعه مناسب این استان شده است، زیرساخت‌هایی که در دهه‌ای که از تأسیس استان گذشته٬ هنوز آن چنان که باید و شاید آماده نشده‌اند.

این پروژه ردیف اعتباری در بودجه سال 92 و 93 و مصوبه شورای عالی اقتصاد را دارد و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی 85 درصد اعتبارات مورد نیاز این طرح از محل ال سی (اعتبارنامه) و 15 درصد نیز از محل اعتبارات دولتی (صندوق توسعه ملی) باید تامین شود. در آبان ماه سال 95 ٬ یک تیم فنی و مالی خارجی از جمهوری آذربایجان و اسلواکی وارد کشور شد و با شرکت زیر ساخت حمل و نقل در خصوص تامین کننده مالی و نحوه اجرای پروژه راه آهن گرگان- مشهد وارد مذاکره شد.

مراحل احداث مسیر ریلی آغاز شده است

هرچند مدتی است که خبرهایی مبنی بر احداث مسیر ریلی این خط آهن شنیده می‌شود٬ اما حرکت لاک پشتی ریل‌ گذاری٬ فاصله بجنورد تا گرگان را کیلومتر‌ها دورتر کرده است.

مدیرکل دفتر فنی استانداری خرسان شمالی در روزهای پایانی خرداد سال جاری از آغاز عملیات اجرایی این طرح خبرداد و گفت: برای اجرای این پروژه 6 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

یزدان عنبری افزود: قرار بر این است تا در اجرای این پروژه شرکت آستان قدس و فاینانسور چینی مشارکت داشته باشند. در اجرای این پروژه 15 درصد از سهم سرمایه گذاری را شرکت آستان قدس و 85 درصد را نیز طرف چینی انجام می دهد.

وی ادامه داد: تاکنون روند پیگیری برای این پروژه مناسب بوده است.

معاون شرکت مسکن و عمران آستان قدس رضوی نیز در این زمینه اظهار داشت: قرارداد اجرای پروژه راه‌آهن مشهد ـ بجنورد ـ گرگان به زودی منعقد و وارد مرحله عملیاتی می‌شود.

علی استیری با بیان اینکه این پروژه ریلی به طول 700 کیلومتر اجرایی می‌شود، افزود: این شرکت به زودی عملیات اجرایی ساخت این پروژه ریلی را به طور رسمی در دو نقطه گنبد به گرگان و بجنورد به مشهد، آغاز می‌کند.

وی با بیان اینکه طرح راه‌آهن مشهد ـ بجنورد ـ گرگان، پنج ساله تحویل می‌شود، تصریح کرد: این شرکت اکنون کارگاهی را برای آغاز کار در شهرستان گنبد، تجهیز کرده و قرار است 20 کارگاه دیگر را نیز در طول مسیر اجرای پروژه راه‌آهن راه‌اندازی و تجهیز ‌کند.

به گفته معاون شرکت مسکن و عمران آستان قدس رضوی هم‌اکنون فرآیند ترک تشریفات مناقصه و انعقاد قرارداد با این شرکت، همچنین بررسی میدانی و جغرافیایی از سطوحی که در استان گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی باید تملک شود، از سوی وزارت راه و شهرسازی در حال اجرا است.

اجرای راه‌آهن بجنورد به گرگان با محوریت خراسان شمالی٬ تسریع شود

استاندار خراسان شمالی از جمله افرادی است که معتقد است٬ اگر قرار است قطاری به استان بیاید٬ مسیر گرگان به بجنورد بهتر از مسیر اسفراین به بجنورد است.

محمدرضا صالحی چندی پیش در نشستی خبری٬ پرده از یک مصوبه داخلی دولت برداشت و گفت: تاکید و خواست استان، احداث راه‌آهن بجنورد به گرگان است اما خواست دولت چیز دیگری است و قصد دارد مسیر جوین(سبزوار) به بجنورد را تکمیل کند. ما معتقدیم احداث راه‌آهن بجنورد به گرگان٬ کمک بیشتری به توسعه این استان محروم می‌کند.

صالحی نیز در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با تاکید بر این که توسعه استان باید با شتاب بیشتری انجام شود، اظهار داشت: در قطعه یک و دو راه آهن جوین-اسفراین به بجنورد مجموعا تاکنون 48 درصد پیشرفت فیزیکی زیر سازی حاصل شده اما از سرعت کار راضی نیستیم که باید در بخش های مطالعاتی، اجرایی و تبدیل ارز 300 میلیون دلاری به عنوان وام مصوب صندوق توسعه ملی تسریع شود تا عملیات اجرایی سرعت بیشتری یابد.

وی افزود: برای راه آهن بجنورد به گرگان، بجنورد به شیروان یا بجنورد به مشهد٬ کار با محوریت مرکز استان انجام شود تا مردم استان استفاده‌ لازم از حمل و نقل ریلی داشته باشند.

استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: اولویت برای راه آهن گرگان- بجنورد-مشهد باید تسریع در ریل گذاری به مرکزیت بجنورد-گرگان و اینچه برون و اتصال به آسیای میانه باشد.

انتهای پیام/

R7719/P4001/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۲۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌یابد

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان از تخصیص اعتبارات ویژه دور دوم سفر رییس‌جمهور به هرمزگان برای توسعه خطوط ریلی استان خبر داد.

مهدی دوستی امروز جمعه هفتم اردیبهشت در حاشیه کلنگ زنی پل خورگو و زیرگذر سرخون، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اصلاحات نرم افزاری در درگاه‌های گمرک را از سال گذشته آغاز کردیم از محل سفر هم اعتبار خوبی تخصیص داده شده و به زودی عملیات اجرایی خطوط ریلی بندر شهید رجایی را آغاز خواهیم کرد.

وی توسعه خطوط ریلی بندر شهید رجایی را شامل خطوط و ایستگاه مانوری اعلام و تصریح کرد: یکی از پروژه‌های مهم ما بحث راه آهن و تقویت اتصال ریلی بندر شهید رجایی است.

استاندار هرمزگان با تاکید بر مزیت رقابتی بندرشهیدرجایی افزود:این بندر در رقابت با رقبای منطقه ای خود باید بتواند جایگاه برتر خود را حفظ کند و لازمه این اتفاق مهم احداث خطوط ارتباطی مناسب در پس کرانه‌ی این بندر است.

به گزارش ایسنا، امروز استاندار هرمزگان با همراهی احمد مرادی محمد آشوری تازیانی و فاطمه جراره نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با حضور در روستاهای سرخون و خورگو از توابع بخش مرکزی بندرعباس، عملیات اجرایی پروژه‌های احداث پل خورگو و زیرگذر سرخون را کلنگ زنی کرد این دو پروژه جزء ۵۴ نقطه حادثه‌خیز هرمزگان هستند که تاکنون تلفات جانی و نقص عضو را برای مردم بهمراه داشته و اصلاح آن‌ها در زمره مطالبات جدی مردم منطقه بوده که وارد مرحله عملیاتی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌یابد
  • راه آهن شمال شرق ۲ رتبه دوم آموزش تخصصی را کسب کرد
  • طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود
  • از بزرگترین پارک آبی کشور در شهر شیراز چه می‌دانید؟
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • لزوم تکمیل دیوار ساحلی منطقه جوادیه بجنورد تا پائیز+فیلم
  • بازگشت حسن یزدانی در هاله‌ای از ابهام
  • توقف قطار تهران گرگان بر اثر سیلاب
  • بهره‌برداری از یکی از بزرگترین طرح‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران
  • توقف قطار تهران - گرگان براثر سیلاب