Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - تعیین تکلیف سپرده گذاران موسسات غیرمجاز، با آغاز تعیین تکلیف سپرده های یک میلیارد ریالی در سه تعاونی منحله افضل توس، وحدت و البرز ایرانیان، به مراحل پایانی خود نزدیک می شود.

به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، تسریع در تعیین تکلیف سپرده گذاران موسسات غیرمجاز نتیجه نشست آبان ماه سران سه قوه بود که این کار را به کمیته ای منتخب سپردند و در نتیجه این روزها شاهد اعلام فراخوان های جدید از سوی بانک ها و موسسات عامل، برای رسیدگی به این تعاونی های منحله هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از 20 آبان ماه با رفع مسدودی از حساب های موسسه اعتباری کاسپین، تعیین تکلیف و پرداخت تا سقف 2 میلیارد ریال (200 میلیون تومان) به سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان کلید خورد تا به این ترتیب 98 درصد این افراد تعیین تکلیف شوند.
بانک مرکزی تاکنون 34 هزار میلیارد ریال برای تعیین تکلیف سپرده گذاران فرشتگان به موسسه کاسپین خط اعتباری اختصاص داده است.
در کنار آن سه تعاونی غیرمجاز افضل توس، وحدت و تشکیلات موسوم به البرز ایرانیان که در سال های گذشته بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی و با سوء استفاده از عنوان مجعول موسسه اعتباری اقدام به جذب سپرده های عموم با وعده پرداخت سودهای غیر متعارف کرده بودند، از مرداد امسال با تصمیم شورای پول و اعتباری مدیریت دارایی ها و بدهی های آنها به ترتیب به بانک آینده، موسسه ملل و بانک تجارت واگذار شد.
اکنون با تلاش های بانک مرکزی در اختصاص خطوط اعتباری به بانک ها و موسساتی که برای تعیین تکلیف این تعاونی های غیرمجاز انتخاب شده اند، و نیز موافقت کمیته منتخب سران سه قوه، کار ساماندهی سپرده گذاران این سه موسسه غیرمجاز آغاز شده است.

* افضل توس
افضل توس دیگر تعاونی منحله ای است که شورای پول و اعتبار مرداد امسال مسئولیت مدیریت بدهی ها و دارایی های آن را به بانک آینده محول کرد؛ این بانک مهر ماه گذشته از محل دارایی های خود سپرده های زیرا 30 میلیون ریال را تعیین تکلیف کرد و از امروز (چهارم آذر) کار تعیین تکلیف حساب های یک میلیارد ریالی کلید زد که تا پایان آذر ماه ادامه دارد.
به گفته فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی، افضل توس 360 هزار سپرده گذار دارد که از این میزان 311 هزار نفر یعنی 87 درصد افراد تا پیش از آغاز مرحله جدید (حساب های 100 میلیون تومانی) تعیین تکلیف شده اند.

* تعاونی وحدت
تعاونی منحله وحدت که با عنوان آرمان در شبکه پولی کشور فعال بود، از دیگر موسسات غیرمجازی است که مدیریت دارایی و بدهی های آن به موسسه اعتباری ملل واگذار شده است.
موسسه ملل در گام نخست از اواسط مهرماه گذشته تعیین تکلیف سپرده های خرد تا سقف 30 میلیون ریال را کلید زد و به این ترتیب از مجموع 390 هزار سپرده گذار این تعاونی منحله، 270 هزار نفر یعنی 72 درصد افراد پیش از این تعیین تکلیف شده اند.
موسسه ملل دیروز در اطلاعیه خود از آغاز تعیین تکلیف حساب ها تا سقف یک میلیارد ریال خبر داد تا به این ترتیب بخش اعظمی از سپرده گذاران این تعاونی از بلاتکلیفی رهایی یابند.

* البرز ایرانیان
البرز ایرانیان آخرین موسسه غیرمجازی است که با وجود آنکه پرونده آن در محاکم قضایی مفتوح است، مراجع ذیربط برای تعیین تکلیف سپرده گذاران، تصمیم گرفته اند پرداخت های آن در بانک تجارت کلید بزنند زیرا طبق روال معمول، تا زمانی که پرونده آن در مراجع قضایی به اتمام نرسد، امکان انتقال دارایی های آن به بانک تجارت وجود ندارد.
بنابراین و بر اساس تصمیم کمیته منتخب سران سه قوه، بانک مرکزی نسبت به تامین نقدینگی لازم برای بازپرداخت سپرده های سپرده گذاران، متناسب با دارایی های آن اقدام کرده است که در بازه زمانی چهارم تا دوازدهم آذر ماه حساب های تا سقف 30 میلیون ریال تعیین تکلیف می شود و سپس تا 14 دی ماه حساب های یک میلیارد ریالی ساماندهی می شود.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2025** 6075
خبرنگار: لیلا جودی** انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۵۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، وضعیت ساختمان‌های ناایمن، پرخطر وبحرانی منطقه ۱۲ با حضور مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، وحیدرضاانارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲، مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهرتهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۲، دبیر ستاد مدیریت بحران و شهرداران نواحی ۱،۲،و ۳ در شورای اسلامی شهر تهران بررسی شد.

در این جلسه ضمن ارائه گزارش در خصوص تعداد اماکن ناایمن و پرخطر در این منطقه، اهتمام بر ایمن سازی و تعیین تکلیف وضعیت ساختمان‌های نا ایمن و بحرانی اولویت دار در دستور کار قرار گرفت.

وحید رضا انارکی محمدی با تاکید بر حساسیت موضوع ساختمان‌های نا ایمن و نگرانی‌های مردم مبنی بر خطرآفرین بودن این ساختمان‌ها گفت: با توجه به فرسوده بودن بافت منطقه ۱۲ نسبت به سایر مناطق شهر، تاکنون بیش از ۴۰ جلسه کمیته ایمنی تشکیل شده و رفع ایمنی ساختمان‌ها و نوسازی بافت فرسوده از دغدغه‌های مدیریت شهری منطقه است.

وی با اشاره به اولویت ایمن سازی مجتمع‌های مسکونی ناایمن، با توجه به جدی بودن امنیت جان شهروندان یادآور شد: این مهم در دستور کار شهرداری است و با برگزاری جلسات هیأت امنایی و صدور اخطاریه و ارائه آموزش و در همکاری با سازمان آتش نشانی اقدامات لازم از سوی شهرداری انجام می‌شود.

وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به اینکه ایمن سازی منطقه ۱۲ با محدودیت‌های میراث فرهنگی و اوقاف مواجه است، گفت: می‌بایست بر اساس برنامه اقدام جامع مشترک، و بهره مندی از نظرات مشاوران، برنامه ایمن سازی منطقه ۱۲ را گام به گام و بر اساس اولویت‌های مهم جلو ببریم که متأسفانه به علت عدم همکاری این سازمان‌ها و در برخی موارد کسبه، در مورد ایمن سازی ۵ سرای ناایمن اقدامی نشده است.

مهدی بابایی نیز با تاکید بر اهمیت هم افزایی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و سازمان آتش نشانی در خدمت رسانی به شهروندان گفت: بازوان اجرایی مدیریت شهری در مبحث بحران اعضای ستاد بحران می‌باشند که کمیته‌های ایمنی را در مناطق تشکیل می‌دهند که ارزیابی‌های ماهیانه از نواحی به منظور ایمن سازی ساختمان‌های پرخطر باید با صدور اخطاریه و در مرحله آخر قطع انشعابات مالکین را ملزم به رعایت ایمنی کرد.

وی با تاکید بر لزوم نظارت و تداوم پیگیری همه جانبه نهادهای متولی در خصوص رسیدگی به ساختمان‌های ناایمن، بر تعیین تکلیف ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ در نیمه اول سال تاکید کرد و افزود: با مشخص شدن مختصات و نوع ناایمنی و بحران، نهاد قضائی در کنار دستگاه‌های اجرایی برای ضمانت اجرای رفع ناایمنی ساختمان‌ها در این مناطق مشارکت و تمهیدات لازم اتخاذ خواهد شد.

مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران همچنین در این نشست، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در ۱.۵ سال اخیر و با کمک دستگاه قضائی و پای کار آمدن دادستانی تهران، تمامی مالکان ساختمان‌های پرخطر و بحرانی دعوت و تذکرات و اخطارهای لازم را دریافت کردند که در نهایت خروجی این پیگیری و تلاش‌ها، کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن است.

کد خبر 6096001

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات بررسی پرونده‌های امور اراضی استان تهران/ تعیین تکلیف ۴۵ پرونده
  • اولویت اصلی شهرداری رفسنجان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است/ ۲۰ پروژه شهری در مراحل پایانی
  • ۴۵ پرونده امور اراضی استان تهران تعیین تکلیف شد
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • اولتیماتوم ۱۸ ماهه برای تعیین‌تکلیف شبکه فاضلاب بندرعباس
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • خودروهای توقیفی تعیین تکلیف شود
  • تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری
  • رئیس قوه قضائیه: پرونده‌های اموال تملیکی تعیین تکلیف شود
  • تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟