Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت بن یاخته های رویان با اشاره به ویژگی های خون بند ناف نوزاد، از متخصصین اطفال، زنان و زایمان خواست برای اطلاع رسانی این امر مهم و تشویق خانواده ها برای عضویت در بانک خون بند ناف مشارکت کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سبلان‌ما، مرتضی ضرابی امروز در سومین نشست تخصصی «تبیین اهمیت ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بند ناف نوزاد» که با حضور متخصصین کودکان و زنان و زایمان در اردبیل برگزار شد، گفت: خون بند ناف بیش از سایر منابع سلول های بنیادی در دسترس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ذخیره سازی خون بند ناف را به خاطر داشتن سلول ها بنیادی به همه افراد جامعه توصیه و تصریح کرد: برای ذخیره خون بند ناف خانواده هایی که فرزندان بیمار دارند مساعدت های ویژه ای چون انجام آزمایش رایگان، تخفیف و تقسیط پرداخت هزینه از سوی بانک خون بند ناف رویان در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل شرکت بن یاخته های رویان افزود: علیرغم اینکه سلول های بنیادی، پتانسیل درمان ده‌ها بیماری را دارند اما در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماری‌هایی نظیر انواع سرطان‌های خون، کم‌خونی‌های مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی که منشا خونی دارند به کار گرفته می‌شود.

ضرابی با اشاره به اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد، تصریح کرد: موفق شدیم اولین نشست خارج از مرکز استان را در شهرستان مشکین شهر برگزار کنیم و نشست امروز با متخصصین اطفال نیز از اولین ها است.

وی با اشاره به ویژگی های خون بند ناف نوزاد، از متخصصین اطفال و زنان و زایمان خواست برای اطلاع رسانی این امر مهم و تشویق خانواده ها برای عضویت در بانک خون بند ناف مشارکت کنند، اظهار داشت: امسال برای اولین بار، 15 نوامبر به عنوان روز جهانی خون بند ناف اعلام شد تا اهمیت استفاده از این زباله بیولوژیک و دور ریختنی را نشان دهند.

مدیر عامل شرکت بن یاخته های رویان خاطر نشان کرد: خون بند ناف به عنوان منبعی از سلول های بنیادی در درمان بیماری هایی با منشأ خونی مورد استفاده قرار می گیرد؛ تاکنون در جهان 35 هزار عمل پیوند با بهره گیری از سلول های بنیادی انجام شده است.

ضرابی با بیان اینکه هرکس تطابق HLA داشته باشد می تواند از نمونه های ذخیره شده سلول های بنیادی خون بند ناف استفاده کند، ادامه داد: محققان معتقدند امکان درمان حدود 80 نوع بیماری با سلولهای بنیادی بند ناف وجود دارد.

در این نشست معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هدف از برگزاری نشست تخصصی «تبیین اهمیت ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بند ناف نوزاد» را آشنایی با تکنولوژی پیوند از سلول های بند ناف و فرصت مناسبی برای فرهنگ سازی آن عنوان کرد.

 

ذخیره سازی بیش از 600 نمونه بند خون ناف در اردبیل دفتر اردبیل

افشین فتحی با اشاره به سلول های بنیادی خون بند ناف نوزاد خاطرنشان کرد: خون بند ناف نوزاد به عنوان زباله بیولوژیک دور ریز می تواند نقش موثری در سلامت آینده فرزندان مان داشته باشد چرا که این فرصت فقط یک بار می تواند در زندگی هر فرد پیش بیآید .

وی بر ضرورت همکاری های لازم با دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در اردبیل تاکید کرد و گفت: اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد در استان اردبیل به خوبی برای خانواده ها تبیین نشده است لذا از همکاران و پزشکان بویژه متخصصان زنان و زایمان و کودکان درخواست داریم در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی این امر مهم به عموم مردم سهیم باشند .

فتحی با اشاره به ذخیره سازی عمومی و خصوصی خون بند ناف نوزاد، خاطرنشان کرد: امکانات و تجهیزات علمی لازم برای ذخیره سازی و انجام پیوند از سلول های بنیادی خون بند ناف در کشور فراهم شده است که باید با همت پزشکان و انجام فعالیت های علمی و فرهنگی، بهره گیری از این سلول ها به عنوان یک ضریب اطمینان در بین مردم توسعه باید .

در ادامه این نشست، پریسا رضایی، مسئول نمایندگی بانک خون بند ناف نوزاد در اردبیل با اشاره به آغاز فعالیت این دفتر از سال 1387 در استان گفت: به همت این دفتر تاکنون بیش از 600 نمونه خون بند ناف ذخیره سازی شده است که سه نمونه از این تعداد تا پایان سال 1396 به خواهر و برادر نوزادان عضو این بانک پیوند زده خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۸۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت

ژیلا ایزدی معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به انجام تحقیقی با هدف تلاش برای ایجاد یک بانک سلولی برای استفاده در درمان بیماران دیابتی به ویژه دیابت نوع یک، گفت : دیابت نوع یک، یک بیماری خودایمنی است که در این بیماری سلول‌های مولد انسولین تخریب می‌شوند و به این ترتیب بدن توانایی تولید انسولین مورد نیاز را ندارد.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: با توجه به آمار قابل توجه بیماران مبتلا به دیابت و روند رو به رشد این بیماری با روی کار آمدن روش‌های درمانی نوین و اثرگذار بسیار اهمیت دارد، اما درمان‌های رایج همچون دریافت انسولین به طور معمول درمان‌های دارویی و کنترل‌کننده هستند.

ایزدی با بیان اینکه پیوند پانکراس و جزایر پانکراس یکی از درمان‌های مؤثر برای این بیماران است گفت: پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه پیوند جزایر پانکراس، توانایی دستیابی به سطوح نرمال قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک را بهبود بخشیده و به عنوان یکی از روش‌های درمانی مورد تأیید در ۶۰ مرکز اروپا و آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه در ایران نیز چند مرکز در این زمینه فعالیت دارند، اما هنوز به صورت درمان کلینیکی به نتیجه نرسیده‌ایم افزود: با وجود فراگیر شدن این درمان در تمام دنیا و اینکه می‌تواند روشی باشد که بیمار بدون دریافت انسولین سال‌ها زندگی کند، اما دستیابی به پانکراس اهدایی یک چالش است.

ایزدی با بیان اینکه یکی دیگر از چالش‌های این روش درمانی دستیابی در زمان درست به جزایر پانکراسی است عنوان کرد: در واقع عدم تقارن زمان استخراج جزایر پانکراسی و پیوند آنها به بیمار دریافت کننده مناسب و نیاز بیماران به دریافت جزایر پانکراسی تازه استخراج شده و با کیفیت یک چالش در این نوع درمان است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: بنابراین فریز جزایر پانکراسی استخراج شده از پانکراس می‌تواند امکان نگهداری طولانی مدت جزایر پانکراسی و استفاده کارآمد و بهینه از آنها را هم در تحقیقات و هم در بالین فراهم کند.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: به این صورت که جزایر پانکراسی از پانکراس اهدایی تحت شرایط اتاق تمیز استخراج می‌شوند و در مراحل فریز قرار می‌گیرند و در یک بانک سلولی نگهداری می‌شوند.

ایزدی بیان کرد: هدف ما ایجاد یک بانک سلولی در دسترس و آماده از جزایر پانکراسی بوده که هر زمان نیاز بود از این منبع سلولی استفاده کنیم.

وی گفت: منظور ما از فریز کردن جزایر پانکراسی نگهداری آنها در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتی‌گراد در ازت مایع است، بنابراین برای کاهش تأثیرات منفی مراحل فریز از جمله تشکیل کریستال‌های یخ داخل سلولی و آسیب ندیدن این سلول‌ها در زمان برگرداندن آنها به دمای محیط، از موادی به عنوان جایگزین آب درون سلول استفاده می‌شود که این مواد مقاومت دمایی بالایی نسبت به شرایط فریز داشته باشند و در واقع یک محیط فریز محافظ برای سلول‌ها یا همان جزایر پانکراس باشد.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه عنوان کرد: ترهالوز یک قند ساده طبیعی است و در موجوداتی همچون باکتری‌ها، مخمرها، قارچ‌ها و ... وجود دارند که توانایی زنده ماندن این موجودات را در شرایط یخ زدگی و گرمای بالا فراهم می‌سازد.

این محقق کرمانشاهی گفت: این ماده به دلیل دارا بودن خواصی مشابه ضد یخ و در عین حال عدم سمیت، مورد توجه محققین حوزه فریز سلولی قرار گرفته است و تاکنون برای فریز رده‌های مختلف سلولی حساس از این ماده استفاده شده است.

ایزدی افزود: ما در این تحقیق از این ماده برای فریز جزایر پانکراسی که یک مینی بافت محسوب می‌شوند استفاده کردیم؛ در کنار قابلیت‌های بسیار بالای ترهانور، اما عدم نفوذپذیری کافی به درون سلول یکی از چالش‌های بهره بردن از این ویژگی‌های منحصر به فرد است.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، گفت: به همین دلیل برای رفع این چالش از یک پپتید با پتانسیل بسیار بالا جهت افزایش نفوذپذیری ترهالوز بهره گرفتیم که از خانواده پپتید‌های نفوذکننده به درون سلول هستند و به این صورت ما یک محیط فریز جدید حاوی ترهالوز و پپتید مورد نظر ساختیم و جزار پانکراسی را در آن فریز کردیم.

وی با اشاره به اینکه نتایج مطالعات ما در شرایط آزمایشگاهی و در مدل حیوانی دیابت بسیار رضایت‌بخش بود افزود: مهمترین دستاورد ما این بود که در مقایسه بین جزایر پانکراس فریز شده و جزایر پانکراسی تازه استخراج شده و پیوند داده شده به مدل حیوانی متوجه شدیم فریز کردن این جزایر در چنین محیطی توانسته به بهبود عملکرد این سلول‌ها اضافه کند.

معاون علمی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با توجه به روند رو به رشد بیماری دیابت در کشور ما و جهان و اینکه امید بسیاری به سلول درمانی وجود دارد، امید می‌رود بانک سلولی برای این جزایر پانکراسی در کشور ایجاد شود، اما هنوز در کشور ما به عنوان درمان رایج مورد پذیرش قرار نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه این روش درمانی هنوز در کشور ما وجود ندارد افزود: یک دلیل مهم این است که روش استخراج جزایر پانکراسی جدا از محدودیت پانکراس، روش بسیار گرانقیمتی است و نیاز به موادی همچون آنزیم‌ها دارد و با توجه به شرایط موجود در کشور این درمان ممکن است بیشتر از چند میلیارد هزینه داشته باشد و در واقع یک درمان لاکچری و خاص برای بیماران دیابتی محسوب می‌شود.

این محقق کرمانشاهی بیان کرد: برای اینکه بیمه‌ها بتوانند این هزینه‌ها را پوشش دهند و همکاری کنند ایجاد بانک‌های سلولی لازمه درمان است و امید داریم در آینده نزدیک زمان فریز کردن جزایر پانکراسی را افزایش دهیم، زیرا در تحقیقات انجام شده مدت فریز دو ماه بود و اکنون تلاش می‌کنیم این زمان افزایش یابد.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: روش فریز کردن جزایر با این روش بهینه سازی شده می‌تواند در زمان‌های طولانی‌تر علاوه بر مینی بافت برای سلول‌ها و بافت‌های دیگر نیز کاربرد داشته باشد.

ایزدی افزود: چند مرکز در ایران در ۱۰ سال اخیر روی این روش درمانی کار می‌کنند، اما هنوز به مرحله بالینی نرسیده است و یکی از محدودیت‌های آن هزینه بسیار بالای دسترسی به مواد است و دولت باید حمایت کند.

وی افزود: این تحقیق همکاری مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه و پژوهشگاه رویان است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • اهمیت مسئله جمعیت به درستی در جامعه تبیین شود
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت