Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: میزان کل صادرات هفت ماهه خراسان جنوبی به افغانستان از دو بازارچه ماهیرود و گمرک بیرجند ۸۰ میلیون دلار بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، داوود شهرکی شنبه شب در کارگروه توسعه صادرات خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی در حوزه تجارت با افغانستان، مرزی طولانی و فعال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وضعیت صادرات خراسان جنوبی بیان کرد: مجموع صادرات کشور به افغانستان ۲۰.۵ میلیارد دلار بوده که از این میزان ۱.۵ میلیارد دلار فقط به افغانستان بوده است.

شهرکی با بیان اینکه شش درصد کل صادرات کشور به افغانستان بوده است، افزود: ۲۶ درصد ازصادرات افغانستان از مرزهای خراسان جنوبی صورت گرفته است.

وی بیان کرد: میزان صادرات خراسان جنوبی خروجی خراسان جنوبی به افغانستان در هفت ماهه جاری ۴۲۳ میلون دلار با وزن خالص ۹۹۹ هزار تن بوده که از لحاظ ارزشی ۲۴ درصد و وزنی نیز ۴۳ درصد رشد داشته است.

شهرکی بیان کرد: همچنین میزان کل صادرات خراسان جنوبی به افغانستان از دو بازارچه ماهیرود و گمرک بیرجند ۸۰ میلیون دلار بوده که از نظر ارزشی ۲۰ درصد کاهش و از لحاظ وزنی نیز ۲۹ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: کاشی، سرامیک، رب گوجه، میل گرد و محصولات پلاستیکی از جمله اقلام صادراتی از خراسان جنوبی به افغانستان بوده است.

شهرکی با اشاره به واردات خراسان جنوبی بیان کرد: طی سال گذشته مجموع کل واردات از افغانستان به خراسان جنوبی پنج میلیون دلار بوده است.

ترانزیت ۸۶۳ کامیون در خراسان جنوبی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی میزان واردات افغانستان به استان در هفت ماهه سال جاری را ۵۴۶ هزار دلار دانست و گفت: برنج، کربنات سدیم، شادانه و دستگاه بسته بندی قیر به صورت موردی از جمله واردات بوده است.

وی با اشاره به ترانزیت کالا بیان کرد: در هفت ماهه سال جاری ۸۶۳ کامیون در خراسان جنوبی ترانزیت شده است که تا پایان سال جاری به هزار کامیون خواهد رسید.

شهرکی با اشاره به ظرفیت مرزهای خراسان جنوبی بیان کرد: ماهیرود فعال ترین گذر مرزی و مهم ترین مرز خروجی خراسان جنوبی است.

وی با بیان اینکه صادرات دام در مرز دو کوهانه شکل گرفته است، اظهار کرد: باید  به ایجاد گذرگاه های مشترک مرزی نیز توجه شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی خواستار بازگشایی سه بازارچه مرزی شد و گفت: برای خرده فروشی در مرز آمادگی داریم تا تجار افغانستان هم بتوانند کالاهای خود را در گذرهای مرزی در معرض خرید و فروش قرار دهند.

وی با بیان اینکه همچنین خراسان جنوبی با فراه می توانند سرمایه گذاری های مشترکی داشته باشند، افزود: قطعه منفصله منطقه ویژه اقتصادی فرصتی مناسب برای این امر است.

لزوم راه اندازی کنسولگری ایران در ولایت فراه

شهرکی بیان کرد: راه اندازی کنسولگری ایران در ولایت فراه و افغانستان در بیرجند می تواند در توسعه صادرات نقش بسزایی ایجاد کند.

وی خواستار رفع موانع صادراتی شد و افزود: استفاده از کشت فراسرزمینی و محصولات کشاورزی در افغانستان نیز راهکاری موثر در رونق اقتصاد است.

شهرکی با بیان اینکه زمینه توریست درمانی در خراسان جنوبی مهیا است، افزود: همچنین برای جذب دانشجو از کشور افغاستان اعلام آمادگی می کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: استفاده از ظرفیت های مرزنشینان در گذرهای مرزی موقت بر تجارت دو کشور رونق می دهد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۹۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان

ناظر گمرکات کردستان از صادرات ۱۶۴ هزار تنی انواع کالا به ارزش ۶۱ میلیون دلار در گمرکات استان به خارج از کشور خبر داد و گفت: از این میزان، ۱۳۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و خروج شده است.

فرامرز امیدی، رشد وزنی صادرات در فروردین ماه امسال نسبت به سال قبل را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: عمده کالا‌های صادر شده از گمرکات، انواع محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی، مصالح ساختمانی، انواع شیشه (جام) و فرش است که به کشور‌های عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت صادر شد.

وی به کالا‌های ترخیصی از گمرکات تحت نظارت إشاره کرد و افزود: میزان واردات قطعی و ورود موقت از این گمرکات در یکماهه اول امسال مجموعاً ۱۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۳۸ میلیون دلار بوده که سهم واردات قطعی ۸۰۸ تن به ارزش ۷ میلیون دلار می‌باشد. مجموع واردات و ورود موقت از نظر ارزش دلاری ۶ درصد رشد داشته است.

 امیدی گریزی به کالا‌های وارداتی نیز گریزی زد و گفت: عمده کالا‌های وارداتی عبارت است از شمش طلا، آلومینیوم، کالا‌های واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی مورد نیاز مرزنشینان  است که عمدتا از کشور‌های عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و درکوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده اند.

وی یادآور شد: در فروردین ماه ۱۴۰۳ تشریفات گمرکی بیش از ۲۴۴ هزار تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش بالغ بر ۲۹۷ میلیون دلار از گمرک باشماق صورت پذیرفته است که مقدار ۲۰۵ هزار تن آن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار طی ترانزیت مبدا به کشور ورود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی رشد ۶۳ درصدی را به همراه داشته است. همچنین در همین مدت مقدار ۳۹ هزارتن کالا به ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار از گمرکات استان طی تراتزیت خارجی مقصد به کشور عراق خارج شده است.

ناظر گمرکات استان اظهار داشت: در همین مدت تشریفات گمرکی بیش از ۴ هزارتن کالا در رویه خروج موقت به ارزش تقریبی ۱۸ میلیون دلاری انجام گرفته که در مقایسه با سال قبل بلحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزش ۲۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش درآمد‌های گمرکات استان در فروردین ماه سال جاری به رقمی بیش از ۳۲۷ میلیاردو ۶۰۵ میلیون ریال می‌رسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • تسریع در جمع‌آوری و بازگشت اتباع خارجی غیرمجاز به کشور مبدأ
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • تسریع در جمع آوری اتباع غیرمجاز در خراسان جنوبی
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان