Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@14:20:40 GMT

داعش و پایان سه سال جنایات قرون وسطایی

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۱۷۵۸۵

داعش و پایان سه سال جنایات قرون وسطایی

تهران-ایرنا- شکست و پایان داعش درعراق و شام علاوه بر اثبات عزم و اراده جبهه مقاومت در مبارزه با تروریسم تکفیری؛ منادی وحدت، مودت و ثبات قدمِ مدافعان انسانیت فارغ از ژست ها و شعارهای فرمایشی سازمان ها بین المللی و کشورهای مدعی حقوق بشر است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، پایان سیطره داعش بر عراق و سوریه که از سوی سردار سرلشکر قاسم سلیمانی اعلام شد، خبری است که بسیاری آن را آغاز تغییر و تحولات بزرگ دانسته و امیدوارند که منشا بازگشت صلح، ثبات و آرامش به خاورمیانه و به ویژه مناطق آزاد شده از اشغال این گروه تکفیری- تروریستی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


داعش به عنوان سایه سیاه شیطان در منطقه از دل ناآرامی های اشغال عراق توسط آمریکایی ها سربرآورد و با درگیری مخالفان و معارضان دولت اسد به سوریه رسید. این گروهک تکفیری با اشغال و تسلط بر موصل در سال 2014 «حکومت اسلامی عراق و شام» اعلام خلافت کرد و قلمرو آن نه محدود به حوزه خلافت خود خوانده بلکه به شکل صدور تروریسم به آسیای مرکزی، آفریقا، اروپا و دیگر نقاط جهان کشیده شد.
داعش که با عضو گیری شبکه ای و از طریق فعالیت اینترنتی به ویژه در شبکه های اجتماعی و ارسال مبلغان تکفیری و ... به جذب نیرو اقدام می کرد، علاوه بر جنایات و فجایعی که در منطقه عراق و شام به بار آورد، اقدامات تروریستی فجیعی را در مناطق مختلف جهان از جمله کشورهای اروپایی صورت داد؛ اقداماتی که بخشی از اهداف آن مخدوش کردن واقعیت های اسلام رحمانی و نمایاندن چهره ای خشن و غیر واقعی از اسلام بود.
این گروهک تکفیری- تروریستی بی توجه به همه اصول الهی، انسانی و اخلاقی جنایات و فجایعی بسیاری را در قبال انسانیت، حقوق بشر، زنان، کودکان، ادیان، مذاهب و اقوام و ملت های منطقه و جهان رقم زد، جنایاتی که دست ها و حمایت های پشت پرده برخی کشورها و رژیم های سیاسی منطقه بر عمق وگستره آن می افزود. کشتار نظامیان و غیر نظامیان در عراق وسوریه از قتل عام سربازان پایگاه اسپایکر، نسل کشی مردان ایزدی و بردگی جنسی زنان و دختران، کودکان سرباز تا تخریب و به آتش کشیدن کلیساها، تخریب مساجد، نابودی بناهای تاریخی نظیر پالمیرا تا تدارک حملات تروریستی در اروپا، نمونه هایی از جنایاتی است که داعش در سال های اخیر مرتکب شد.
جنایات داعش از نسل کشی تا به بردگی گرفتن زنان و انتخاب غیر انسانی ترین شیوه های اعدام و کشتار؛ نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بین الملل بشردوستانه است.
بر مبنای منشور سازمان ملل متحد؛ «ایجاد صلح و امنیت بین‌المللی، حفظ کرامت ذاتی انسان‌ها، حق انسان‌ها در تعیین سرنوشت کشورها، عدم مداخله کشورها در امور داخلی دیگر دولت‌ها، رعایت حقوق بشر ، برابری و توسعه روابط دوستانه ملت‌ها و در مجموع ایجاد جهانی عاری از سلاح و ناامنی، عمده‌ترین کارویژه سازمان ملل است»، اما رشد فزاینده تروریسم جهانی، جنگ و ناامنی در کنار بی تفاوتی و عدم قاطعیت نسبت به جنایات داعش در عراق و سوریه ؛کارکرد، اهداف و اصول این سازمان ها را زیر سوال می برد.
قربانی شدن هزاران زن، کودک و انسان بی گناه توسط داعش در حالی صورت گرفت که احترام و رعایت حقوق کودکان، زنان و به طور کلی افراد غیر نظامی در زمان درگیری های مسلحانه و نظامی در معاهده ها و کنوانسیون های گوناگونی همچون اعلامیه ی شانزدهم سپتامبر 1924 جامعه ملل در حمایت از کودکان با عنوان «اعلامیه ی ژنو»، اعلامیه ی حقوق کودک مصوب بیستم نوامبر 1959، اعلامیه ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در چهاردهم دسامبر 1974 مربوط به حمایت از زنان و کودکان در مواقع بحرانی و درگیری های مسلحانه، ماده ی 77 پروتکل نخست الحاقی به کنوانسیون های ژنو 1977 در رابطه با احترام ویژه و محافظت از کودکان در برابر هر شکل از حمله ی «غیرمحترمانه» و همچنین قطعنامه های 2444، 2597، 2674 و 2675 مورد تاکید است.
اما بی مسوولیتی سازمان ها و مجامع بین المللی به ویژه مدعیان حقوق بشر به اجرای این قوانین و همچنین سکوت آنها در قبال جنایت ها، کشتار و ویرانگری های داعش و گروه های تکفیری در منطقه، مهر تاییدی بر فرمایشی قوانین و قطعنامه ها و ابزاری بودن این سازمان ها در برابر اهداف ابرقدرت ها است.
سازمان ها و مجامع بین المللی به ویژه در ارتباط با حقوق بشر و حقوق بین الملل بشر دوستانه تحت سیطره و نفوذ ابرقدرت ها، تنها به صدور بیانیه های و اظهار تاسف بسنده می کنند و از کمترین اقدام عملی برای برقراری صلح، امنیت جهانی و دفاع از حقوق بشر و کاستن از آلام انسانی برآمده از تروریسم و جنگ ها و تجاوزگری های سرزمینی عاجز مانده اند.
داعش از زمان شکل گیری در عراق و سوریه تا زمان شکست توسط جبهه ضد تروریسم بدترین جنایات را در حق بشریت انجام داد و صدمات جبران ناپذیری را بر زیرساخت های منطقه وارد آورد، در شرایطی که تروریسم داعش با تجاوز، قتل، غارت و توحش گسترش می یافت و انتظار می رفت که اراده ای جدی از سوی قدرت های جهانی، کشورهای منطقه و سازمان های بین المللی و مدعیان حقوق بشر برای مبارزه با آن شکل گیرد، اما آن ها حتی در پوشش اخبار مربرط به جنایات تکفیرها، واقعیات این گروهک تروریستی و جنایات آنها را کتمان کرده یا وارونه جلوه می دادند.
سکوت، بی تفاوتی و مواضع دوگانه مجامع بین المللی و مدعیان حقوق بشر به جنایات داعش به ویژه در عراق به اندازه ای بود که عراقی ها بارها از سازمان های بین المللی همچون، سازمان عفو بین الملل به دلیل سکوت دربرابر جنایات داعش، انتقاد کردند.
سیاست های متناقض، وارونه نمایی واقعیت، حمایت های مالی، نظامی و رسانه ای از تروریسم تکفیری، بخشی از اقداماتی است که توسط برخی قدرت های جهانی و رژیم های منطقه ای؛ داعش را در رسیدن به اهداف خود گستاخ تر و قلمرو فجایع و جنایت های آن را وسیع تر می ساخت. هم اکنون که با تلاش و مجاهدت جبهه ضد تروریسم سیطره داعش بر منطقه عراق و شام به پایان رسیده، برخی ابرقدرت ها و رژیم های منطقه ای خاتمه آشوب و تروریسم در منطقه را در تقابل با منافع خود دیده و تلاش می کنند این دستاورد بزرگ را انکار کنند.

پژوهشم**3050** 1601**خبرنگار: فاطمه دوله**انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۷۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران تحریم‌ها را به فرصتی برای تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی تبدیل کرده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

به گزارش سیاست خارجی ایرنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد که تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

کد خبر 748371

دیگر خبرها

  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • طوفانی که پرده‌ها را کنار زد
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • با فرض استفاده از حدود ۱۰۰ کامیون آواربرداری غزه ۱۴ سال طول می کشد
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد