Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا- تاکید جهانگیری بر آمادگی ایران برای انتقال تجربیات خود در دیدار با مقامات ارشد گینه استوایی، ونزوئلا و بولیوی و لیبی،بیانیه مشترک سوچی سند شورای امنیت، اظهار نگرانی سفیر ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی از برنامه هسته ای رژیم صهیونیستی،تاکید وزیر ارتباطات بر لزوم ارتقا امنیت فضای مجازی در جهان، کشته شدن 23 هزار نوزاد یمنی طی سال گذشته میلادی، اعتراض احزاب و نمایندگان مجلس یونان به قرارداد فروش سلاح به عربستان مهمترین عناوین خبری ایرنا در 12 ساعت گذشته به شمار می روند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

**داخلی
تهران - معاون اول رییس جمهوری در دیدار با مقامات ارشد کشورهای گینه استوایی، ونزوئلا، بولیوی و لیبی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تجربیات به کشورهای دنیا خبر داد و بر شکست تداوم سیاست های منجر به افراط گرایی در دنیا تاکید کرد.
تهران - معاون اول رییس جمهوری با بیان این که هیچ کشوری از وضعیت مخاطره‌آمیز جهانی سود نمی‌برد، گفت: ایران گرانیگاه و مرکز ثقل و ثبات خاورمیانه است.
ایرنا- نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه با ارسال نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت خواستار ثبت بیانیه مشترک روسای جمهوری این سه کشور در سوچی درباره سوریه شدند.
وین - رضا نجفی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، روز جمعه تاکید کرد که برنامه هسته ای نظامی رژیم صهیونیستی منبع نگرانی اصلی ملتهای منطقه و تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی است.
دهلی نو - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان بر لزوم ارتقا امنیت فضای مجازی و حفظ حریم خصوی افراد تاکید کرده و گفت لازم است نگاه جدیدی به مقوله مرزهای جهان شمول بین چارچوب های حقوقی برای نرم افزارهای کاربردی خدمات فضای مجازی ایجاد شود.
تهران - مقامات شرکت کننده در چهارمین اجلاس سران کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در کشور بولیوی برگزار شد، بیانیه ای را با شعار گاز طبیعی؛ سوخت پاک و مطمئن جهت توسعه پایدار جهانی منتشر کردند.
تهران - کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد که از فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا تیم های ایرانی وعربستانی باید در کشور خود از یکدیگر میزبانی کنند و از این پس کشور ثالثی برای میزبانی در کار نیست.

**خارجی
پکن - همایش شصتمین سالگرد تاسیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پکن روز شنبه با حضور سفیر کشورمان در چین، رییس دانشگاه پکن و جمعی از زبان آموزان و علاقمندان به زبان و ادبیات فارسی برگزار شد.
تهران - جان نیکلسون فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان گفت که جنگ ایالات متحده در آن کشور همچنان در «بن بست» قرار دارد.
کوالالامپور - رایزن بازرگانی ایران در اندونزی با بیان این شرکت ها ایرانی در نمایشگاه بین الملل مواد غذایی اندونزی حضور کمرنگی داشتند خواستار استفاده بیشتر تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات ایرانی از بازار 260 میلیون نفری اندونزی شد.
وین - پنجمین اجلاس مشارکت شرقی اتحادیه اروپا با شش شریک این اتحادیه در حوزه شرق اروپا و قفقاز روز جمعه در بروکسل برگزار شد و دو طرف ضمن تعیین هدفهایی برای تقویت مشارکت دوجانبه چند موافقتنامه از جمله توافق مشارکت جامع با ارمنستان امضا کردند.
تهران - سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) اعلام کرد که از سال 2000 میلادی تاکنون بیش از 33 هزار نفر به هنگام تلاش برای رسیدن به اروپا از طریق مدیترانه، جان خود را از دست داده اند که این دریا به «مرگبارترین مرز دنیا» مبدل کرده است.
تهران– دولت یونان به دلیل امضای قرارداد فروش سلاح به عربستان سعودی مورد انتقاد شدید احزاب و نمایندگان این کشور قرار گرفته است. این در حالی است که وزیر دفاع این کشور به پنهانکاری متهم شده است.
مسکو - لئونید اسلوتسکی رئیس کمیسیون امور بین المللی دومای روسیه گفت: ایران، روسیه و ترکیه موفق به ایجاد ائتلاف ضد تروریستی واقعی شدند که در امر مبارزه با تروریسم موثر خواهد بود.
الجزیره- ظهر روز جمعه خبر حمله تروریستی به یک مسجد در منطقه سینای مصر و کشتار شمار زیادی از نمازگزاران در رسانه های جهان منتشر شد ، مقام های مصری ابتدا اعلام کردند 75 تن زخمی شدند اما چند ساعت بعد مشخص شد فاجعه بسیار بزرگتر از آن بوده که مقام های مصری اعلام کرده اند.
تهران- صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) روز جمعه در تازه ترین گزارش خود از وضعیت کودکان یمن اعلام کرد که در سال 2016 حدود 23 هزار نوزاد در این کشور کشته شدند. سازمان ملل ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان را مسئول فاجعه بزرگ و نابسامانی اوضاع انسانی در یمن عنوان کرده است.
تهران - دو ایستگاه متروی لندن پایتخت انگلیس روز جمعه در پی انتشار گزارش هایی از تیراندازی تخلیه و بسته شد.
کوالالامپور - پس از آنکه بنگلادش و میانمار اعلام کردند که برای بازگشت آوارگان روهینگیایی به توافق رسیدند، سازمان ملل اعلام کرد شرایط برای بازگشت امن این آوارگان در میانمار وجود ندارد.
شبک**1708 **تهیه کننده: علیرضا ارشادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۷۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه

روزنامه جوان در مطلبی از افزایش احتمال تعطیلی شنبه ها انتقاد کرد.

این روزنامه نوشت: دین برای زمان اهمیت ویژه قائل است. اسلام به برخی زمان‌ها نگاه ارزشی دارد. عناوینی، چون «شب قدر، روز مبعث، عید غدیر، روز عاشورا، عید فطر، شب جمعه و روز جمعه» نشان از نگاه خاص اسلام به برخی از زمان‌ها و جانمایی خاص آن در زندگی انسان مسلمان دارد.

اساساً اسلام یکی از عناصر تنظیم‌گر در سبک زندگی اسلامی را زمان می‌داند. توجه به ساعات خاص، روز‌های هفته، روز‌های خاص در ماه، روز‌های خاص در سال همه گویای نوع نگرش اسلام به مقوله زمان است.

تجربه نشان می‌دهد هنگامی که دو روز تعطیل است، به طور طبیعی روز دوم به عنوان روز اصلی تعطیل قلمداد می‌شود. چه اینکه امروزه در تهران روز‌های پنج‌شنبه تعطیل است و مردم از آن به‌عنوان روز کار‌های عقب‌مانده استفاده می‌کنند و جمعه را تعطیل به‌معنای استراحت و تفریح به شمار می‌آورند. چهره عمومی شهر نیز جمعه را به عنوان روز تعطیل نشان می‌دهد.

تحولات فرهنگی هیچ‌گاه یک‌شبه رخ نمی‌دهد. ذهنیت اجتماعی آرام‌آرام شکل می‌گیرد. به امروز که ذهنیت عمومی جمعه را روز تعطیل می‌داند نگاه نکنید. تعطیلی شنبه به‌مرور زمان و طی یک دهه آینده موجب خواهد شد ذهنیت اجتماعی جمعه را از مدار و محور بودن تعطیلات خارج کند و جمعه نقشی را در زندگی بیابد که امروز پنج‌شنبه به‌عنوان روز نیمه‌کاری و کم‌کار هفته انجام می‌دهد.

جایگاه جمعه در فرهنگ اسلامی، اما جایگاه خطیری است. در اسلام جمعه محور بخشی از اعمال عبادی فردی و اجتماعی، رسیدگی‌های فردی و دینی به شمار آمده‌است. از صبح جمعه که با دعای ندبه و انتظار ظهور آغاز می‌شود تا ظهر جمعه که محل اجتماع مسلمین در نماز جمعه است. تا ده‌ها آداب فردی که برای جمعه تصویر شده‌است.

جمعه روز خاص و نماد اسلام است و به نوعی از شعائر اسلامی شناخته می‌شود. در برابر شنبه که نماد یهود است و یک‌شنبه که نماد مسیحیت است. ما نسبت به بعد نمادین روز‌ها غفلت داریم.

بعد نمادین دین یکی از عناصر هویت‌سازی دینی است. عنصر هویت‌ساز مرز شما با غیر شما و دیگری شما را تعیین می‌کند، اما غفلت از آن موجب درهم آمیختگی فرهنگی، هویت‌زدایی و عدم تشخص آن جامعه می‌گردد. ظاهر استدلال برای تعطیلی شنبه‌ها خیلی روشن و در نگاه ابتدایی مقبول است. باید برای تجارت خارجی خود را با ایامی که جهان در حال کار است، هماهنگ باشیم، اما نکته این است که مسئله را نباید سطحی دید.

مسئله فقط تعطیلی یک روز نیست، مسئله تغییر نظم اجتماعی است. نظم اجتماعی باید بر اساس یک منطق روشن تنظیم شود. تعطیلی شنبه‌ها یعنی محوریت نظم اجتماعی بر اساس منطق اقتصادی، اما تعطیلی جنبه تنظیم نظم اجتماعی براساس منطق فرهنگی است. اسلام برای حیات انسانی ارزش ویژه بر مدار حیات طیبه قائل است و نظم اجتماعی را نیز براین مدار سامان می‌دهد. (این بخش نیازمند توضیح و تبیین فنی و براساس روح شریعت است.)

در نامه اخیر اتاق بازرگانی ایران خطاب به مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تعطیلی شنبه‌ها این است:

«اثربخشی اقدامات دولت برای افزایش ارتباط با سایر کشور‌های بلوک شرق و غرب و توسعه روابط تجاری و اقتصادی، در گرو پذیرش هر چه بیشتر استاندارد‌های اقتصاد جهانی است.»

این استدلال که باید خودمان را با نظم جهانی در حوزه اقتصاد تطبیق دهیم، آشناست. سال‌ها قبل طیفی سخن از جامعه جهانی می‌زدند، اما این جهان، جهانی است که امریکا و غرب محور آن هستند. حرکت به‌سمت استاندارد‌های مثلاً جهانی یعنی پذیرش گام‌به‌گام نظم غربی در حالی‌که امروز دنیا در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد در حال عبور از نظم فعلی و تک قطبی است.

تشکیل پیمان‌های مالی و اقتصادی بزرگ، چون پیمان شانگ‌های و بریکس، پیمان‌های مالی دو یا چندجانبه و دلارزدایی همه به‌معنای عبور از نظم موجود است. در چنین دوران عبور از نظم امریکایی سوق دادن کشور به سمت آن نوعی ارتجاع تمدنی است.

تأکید می‌کنم مسائل کلان را نباید اتمیک و نقطه‌ای دید، تعطیلی شنبه‌ها را باید در یک اتمسفر کلان فرهنگی، اجتماعی، ملی و بین‌المللی تحلیل کرد. پیامدها، روندها، آسیب‌ها و دیگر جوانب باید در این بستر تحلیل و بررسی شود. پس مسئله تنها تعطیلی یک روز نیست، مسئله تحول در رویکرد کلان جامعه، وجهه اجتماعی، پیام پنهان این تصمیم به ناخودآگاه جامعه است.

دیگر خبرها

  • سالن‌های نمایشی ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت‌ماه اجرا نخواهند داشت
  • دومین خبر جعلی به‌نام ایسنا طی ۲ ماه اخیر/ نظر صریح ساترا درباره یک سریال
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از خبرگزاری های ایران
  • معاون فنی مهمترین گمرک کشور منصوب شد
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • آغاز نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه