Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@04:22:41 GMT

حقوق بشر را می توان در نهج البلاغه جستجو کرد

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۲۹۳۳

حقوق بشر را می توان در نهج البلاغه جستجو کرد

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز «فاطمیه» با اشاره به اینکه امروز دنیا روی مقوله حقوق بشر کار می کند، اما در رساله الحقوق امام سجاد (ع)، ۵۲ حق را برای انسان ها برشمرده اند، گفت: حقوق بشر را در نهج البلاغه می توان دریافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، حجت الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری، رئیس مرکز «فاطمیه» و همایش «ریحانه النبی» امروز (3 آذر) در مراسم رونمایی از پوستر همایش ملی «نهج البلاغه در آرا و اندیشه های اسلام شناسان» و همچنین از همایش ملی «ریحانه النبی» با اشاره به اینکه آنچه که این جمع را در این مکان گردآورده است عشق به اهل بیت (ع) است، گفت: روحیه فرهنگی باعث شده تا در این مکان جمع شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تاکید بر اینکه از سال گذشته تا امروز در راستای اعتلای فرهنگ اسلامی ما و نام حضرت زهرا (س) تلاش کردند، تقدیر و سپاس دارم، یادآور شد: انتظار است با شوق بیشتر مسیر را ادامه دهند و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، موضوع جایزه ادبی «ریحانه» را به شکل جدی دنبال کرد و امیدواریم بتوانیم این نماد را آنچنان که در خور شان اهل بیت (ع) و استان فارس باشد، دنبال کنیم.

 

وزیر اسبق کشور با اشاره به اینکه شیراز مهد فرهنگ و ادب ایران اسلامی است، اظهار داشت: مقوله فرهنگ هم از لحاظ دامنه یک مقوله سهل و ممتنع است، سهل محسوب می شود به این خاطر که همه ما با فرهنگ آشنا هستیم و ممتنع است به خاطر اینست که تعاریف زیادی دارد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری اضافه کرد: هر کسی به نوعی تعریف و توصیف کرده است، نسبتی بین فرهنگ و تمدن وجود دارد، تمدن ها روی فرهنگ بنا می شوند و به نحوی فرهنگ زیربنای تمدن هاست، مسیر جامعه بشری را فرهنگ مشخص می کند و فرهنگ صحیح باعث ایجاد جامعه ای سالم می شود.

 

وی با یادآوری این مطلب که شیراز ریشه فرهنگی دیرینه ای دارد، گفت: فرهنگ این مرز و بوم با فرهنگ اسلامی آمیخته شده و تمدن ایرانی اسلامی را پایه گذاری کرده است، این تمدن هم ریشه در گذشته و هم ریشه در باورهای امروزی ما دارد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه اسلام به عنوان منادی توحید، فرهنگی را عرضه کرده که محور آن خداشناسی و توحید است، افزود: این فرهنگ به محض ورود به ایران اسلامی با نمادهایی از تمدن ایرانی همراه شده است، که تمدن اسلامی پیش از ورود اسلام به ایران شکل واقعی گرفت.

 

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورهایی که اندیشه اسلامی را فراگرفته اند از معبر ایران به این مهم دست یافته اند، اضافه کرد: بسیاری از مفاخر اسلامی ایرانی هستند که در اسلام خوش درخشیده اند و از علمای بنام اهل سنت ما، محدثان به نام و شخصیت های علمی بسیاری از آنها، ایرانی هستند.

 

رئیس مرکز «فاطمیه» با تاکید بر اینکه کفه ترازوی اسلام شناسان ایرانی سنگین تر از آنست که کسی بتواند منکر آن شود، گفت: ایران و اسلام چنان با هم آمیخته است که کسی نمی تواند از هم جدا کند و ملیت ایرانی را دنبال کند و تاثیر فرهنگ اسلامی را در باروی تمدن ایرانی نادیده بگیرد و این مسئله برعکس هم صدق می کند.

 

وی اظهار داشت: فرهنگ اگر آنگونه که بوده و باید، مطرح شود، جایی نداریم که نگران طرح این مسئله باشیم، فرهنگ قرآنی ما که محورش توحید بوده، خودپرستی و دیگرپرستی را نفی کرده است که هرجا خودپرستی و دیگر پرستی را توجه قرار دادیم با بحران و مشکل روبرو شدیم.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه زوال فرهنگ اسلامی ما زمانی بوده که یا با خرافات و یا با تملق و چاپلوسی آمیخته شده است که هر دوی اینها باعث شده در باورها و یا اداره جامعه مشکل پیدا کردیم، افزود: وقتی انسان ها خود را فراموش می کنند و متملق شوند و فردی خود را برتر از دیگران بداند، آن جامعه دچار استبدار می شود و جامعه مستبد از پیشرفت دور می شود و به سوی اضمحلال جامعه می رود، این فضا در جامعه بنی امیه و بنی عباس حاکم شد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه فرهنگ شیعی ما مرهون جهاد علمی امام سجاد (ع) است، امام باقر (ع) و امام صادق (ع) ادامه دهنده راه ایشان بودند، اظهار داشت: امام سجاد (ع) بیش از 30 سال، کار ریشه دار، فرهنگی را دنبال کردند تا جامعه را به جامعه ای توحیدی هدایت کند و هرزمان از آن فاصله گرفتیم دچار مشکل شدیم.

 

وی با اشاره به اینکه امروز دنیا روی مقوله حقوق بشر کار می کند، اما در رساله الحقوق امام سجاد (ع)، 52 حق را برای انسان ها برشمرده اند، تاکید کرد: حقوق بشر را در نهج البلاغه می توان دریافت.

 

این مقام مسئول با یادآوری این مطلب که متاسفانه فرهنگ غنی علوی و قدرت معنوی ایشان را که بعد از یک هزار و 400 سال زنده است را وانهادیم، اظهار داشت: مردم یزد، یک فردی را زرتشتی را انتخاب کرده اند اما برخی نمی خواهند قبول کنند، به قول حضرت امیرالمومنین علی (ع): «اعتبار انسان ها به انسان بودنشان است.» چرا فردی چون چون زرتشتی هست نمی تواند در شورا حضور یابد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با تاکید بر اینکه ما افتخارمان اینست که به اهل بیت (ع)، متسمک هستیم، افزود: نهج البلاغه اقیانوسی از معرفت انسانی و اسلامی است و اعتقاد داریم که کتاب های امام سجاد (ع)، برای راهنمایی کل بشر کافی است و همه این ارزش ها منشا از وجود حضرت زهرا (س) دارد.

 

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم درخانه حضرت زهرا (س) زانو بزنیم از همه چشمه ها سیراب خواهیم شد و باید تملق و چاپلوسی و حرف های بی پایه و اساس را از جامعه حذف کنیم تا به جامعه ای سالم اسلامی برسیم.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه جایزه ادبی «ریحانه» را برای افرادی است که می توانند در زمینه شعر و ادب دخت نبوت (ص) را به جامعه معرفی کنند، افزود: عرصه فرهنگ، عرصه ایست که خانم ها بیشتر پیدا کنند، اما تاکنون حضور خانم ها مهجور بوده است و مدیران راه را باز کنند تا خانم ها در این عرصه خودشان را نشان بدهند.

 

وی اضافه کرد: امیدواریم به کمک فرهنگوران این همایش را پربارتر از سال های گذشته برگزار کنیم و این برنامه نیمه دوم اسفند برگزار خواهد شد.

 

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا

اصلاح رابطه با خدا مسلتزم صدق و امانت و راستى است. کسى که صدق و امانت و راستى پیشه کند، به یقین مردم به او علاقه‌مند مى‌شوند و امین مردم خواهد بود و به او اعتماد مى‌کنند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امیرالمؤمنین علیه‌السلام در روایتی فرمود «مَنْ أَصْلَحَ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ اللَّهِ، أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ النَّاسِ؛ وَ مَنْ أَصْلَحَ أَمْرَ آخِرَتِهِ، أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ دُنْیَاهُ؛ وَ مَنْ کَانَ لَهُ مِنْ نَفْسِهِ وَاعِظٌ، کَانَ عَلَیْهِ مِنَ اللَّهِ حَافِظٌ.»؛ یعنی «هرکه آنچه را میان او و خداست اصلاح کند، خداوند آنچه را بین او و مردم است اصلاح کند و هر کس کار آخرتش را به اصلاح آورد، خداوند کار دنیایش را اصلاح کند و آن را که از خود بر خود واعظ است، از خدا بر او نگهبان است.»

ارتباط اصلاح ارتباط با خدا با اصلاح رابطه با مردم از آن جهت است که اصلاح رابطه با خدا مسلتزم صدق و امانت و راستى است. کسى که صدق و امانت و راستى پیشه کند، به یقین مردم به او علاقه‌مند مى‌شوند و امین مردم خواهد بود و به او اعتماد مى‌کنند و مشکلى با او نخواهند داشت. اصلاح امر آخرت وابسته به تقوا و پرهیزگارى است و به یقین انسان‌هاى با تقوا در زندگى مادى خود نیز موفق خواهند بود، زیرا راه خلاف در پیش نمى‌گیرند; به کسى ظلم و ستم نمى‌کنند، همه با او مهربان هستند و او نیز با همه مهربان.

امام علی (ع) از دیدگاه اهل‌سنت+فیلم

.

این سخن را با حدیثى از امام باقر(علیه السلام) که مرحوم کلینى در اصول کافى آورده پایان مى دهیم. مطابق این حدیث امام باقرعلیه‌السلام فرمود: خداوند عزّوجلّ چنین فرموده است: «وَ عِزَّتِی وَ جَلاَلِی وَ عَظَمَتِی وَ عُلُوِّی وَارْتِفَاعِ مَکَانِی لاَ یُؤْثِرُ عَبْدٌ هَوَایَ عَلَى هَوَى نَفْسِهِ إِلاَّ کَفَفْتُ عَلَیْهِ ضَیْعَتَهُ وَ ضَمَّنْتُ السَّمَاوَاتِ وَ الاَْرْضَ رِزْقَهُ وَکُنْتُ لَهُ مِنْ وَرَاءِ تِجَارَةِ کُلِّ تَاجِر; به عزت و جلال و عظمت و نورانیت و علو مقامم سوگند یاد مى‌کنم که هیچ بنده مؤمنى خواسته مرا بر خواسته خود در چیزى از امور دنیا مقدم نمى‌شمرد مگر این که من بى‌نیازى او را در دل او و همّت او را در آخرتش و آسمان‌ها و زمین را ضامن روزى او قرار مى‌دهم و براى او از تجارت هر تاجرى بهتر خواهم بود» (کافى، ج 2، ص 137، ح 1)

-----------------
منبع:
(پیام امام امیرالمؤمنین (ع) «شرح آیت الله مکارم شیرازی بر نهج‌البلاغه»)

انتهای‌‌پیام/

دیگر خبرها

  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند
  • دعوت امام جمعه ایلام از نخبگان برای ارتقاء فرهنگ کار
  • نظارت بر بازار پوشاک یک ضرورت‌ است
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • تجلیل و تکریم خانواده شهدا باید به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود
  • نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود