Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعطیل شدن کتابفروشی رسانه بیداری و اظهار بی‌اطلاعی مدیرکل ارشاد خوزستان از تعطیلی این کتابفروشی نشان می‌دهد که مهمترین دغدغه رهبری برای مبارزه با تهاجم فرهنگی از اولویت‌های مسئولان فرهنگی استان خوزستان جامانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، فرهنگ کتاب و کتاب خوانی و همچنین گسترش این مقوله یکی از شاخصه‌های رشد و پیشرفت کشور به شمار می رود، شاخصه‌ای که در صورت رعایت آن می‌توان فقر فرهنگی موجود در جامعه را کاهش داد، سقراط فرهنگ کتاب و کتاب خوانی را راهی برای رسیدن به فرزانگی می‌داند به طوری که می‌گوید «جامعه وقتی فرزانگی و سعادت می‌یابد که مطالعه، کار روزانه‌اش باشد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریشه کن کردن فقر فرهنگی از طریق توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی البته کتاب‌های با محتوا، این روزها به یکی از دغدغه‌های برخی از اصحاب فرهنگ تبدیل شده و عده‌ای به صورت خودجوش و بدون حمایت مالی از سوی نهاد‌ و سازمانی به تاسیس کتابفروشی‌ و ترویج کتاب‌های با اهمیت و محتوا می‌پردازند.

مدتی است که یکی کتابفروشی‌های خودجوش که تا کنون گام‌های متعددی برای ترویج و نشر فرهنگ انقلابی و اسلامی برداشته است به دلیل عدم حمایت از سوی متولیان امر کتاب و کتاب خوانی که سالیانه بودجه‌های هنگفتی را برای تغذیه فرهنگ مردم از طریق کتاب دریافت می‌کنند، تعطیل شده است.

مجموعه فرهنگی رسانه بیداری یکی از کتابفروشی‌های انقلابی در حوزه تقویت فرهنگ جامعه از طریق نشر و ترویج کتاب‌های انقلابی و اسلامی است که از سال 1389 با سرمایه شخصی جوانان دغدغه‌مند فعالیت خود را آغاز کرد اما اخیرا به دلیل مشکلاتی از قبیل نبود مکانی ثابت برای تثبیت و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی تعطیل شد.

فروشگاه‌های نشر فرهنگ اسلامی در مسیر تعطیلی

شهرام رستمی‌فر مدیر مجموعه فرهنگی رسانه بیداری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به دلایل تعطیلی کتابفروشی رسانه بیداری پرداخت و اظهار داشت: کتابفروشی رسانه بیداری از جمله کتابفروشی‌‎های اختصاصی اهواز بود که از سال 89 تاکنون به صورت خودجوش و مردمی به نشر و توسعه فرهنگ کتاب و کتاب خوانی و برنامه‌های جانبی از جمله بررسی کتاب، معرفی کتاب‌های توصیه شده از سوی مقام معظم رهبری، کافه کتاب و برگزاری انجمن‌های شعر فعالیت خود را آغاز کرد.

وی افزود: در یکی دو سال اخیر با مشکلات مالی رو به رو شدیم ولی دوستان با درایت و مدیریتی که داشتند همچنان کتابفروشی را سرپا نگه داشتند اما مکان کتاب فروشی اجاره‌ای بوده و هزینه اجاره مکان کتابفروشی نیز افزایش پیدا کرد بنابراین به دلیل مشکلات مالی پیش آمده شعبه یک فروشگاه کتاب رسانه بیداری که در واقع مرکز فعالیت‌های اصلی نشر فرهنگ کتاب و کتابخوانی بود، تعطیل شد.

وی تصریح‌کرد: کتاب‌های کتابفروشی رسانه بیداری کاملا فکری بوده و علاوه بر اینکه به فروش کتاب مبادرت می‌کردیم در این فروشگاه فعالیت‌هایی از قبیل ترویج کتاب از طریق حلقه های بررسی، معرفی و ترویج نشریات تخصصی، انجمن شعر، تولید پوستر برای کتاب‌هایی که حضرت آقا آنها را توصیه می‌کردند نیز وجود داشت اما با تعطیل شدن فروشگاه کتاب رسانه بیداری این فعالیت‌ها نیز تعطیل شدند.

مدیر مجموعه فرهنگی رسانه بیداری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برای رفع مشکل پیش آمده از سوی سازمان‌های متولی امر فرهنگ از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان درخواست حمایت داشتید، گفت: از سال 89 تا کنون که کتابفروشی رسانه بیداری راه‌اندازی شد جلسات متعددی با مسئولان نهادهای انقلابی و سازمان‌های دولتی مختلف داشتیم و در این جلسات فرآیند کار و اهمیت موضوع از دیدگاه رهبری را به طور کلی توضیح دادیم و تاکید داشتیم که این حرکت خودجوش کاملا فرهنگی و بدون نگاه اقتصادی بوده همچنین توسعه این امر هیچ منفعت مالی برای موسسین و افرادی که در این کتابرفوشی کار می‌کنند ندارد زیرا دیدگاه ما کاملا تخصصی به کتاب و کتاب خوانی در مقوله انقلاب و دفاع مقدس است.

بیگانگی مسئولان فرهنگ با شاخص‌های فرهنگی

وی تصریح‌کرد: متاسفانه جلسات بی‌‌فایده بودند زیرا مسئولان فرهنگی استان با موضوع کتاب بیگانه هستند، حتی یکی از مسئولان سازمان‌های فرهنگی که ما برای حل مشکلات پیش او رفتیم کتابی از رهبر معظم انقلاب اسلامی که در چند هزار تیراژ چاپ شده بود را نمی‌شناخت و با وجود اینکه تاکید می‌کردیم که نگاه ما اقتصادی نیست هیج نگاهی به مسئله و مشکل اتفاق افتاده نداشتند.

رستمی‌فر در پرسش دیگری مبنی براینکه به نظر شما مهمترین دلیل حمایت نکردن متولیان امر از مشکل پیش آمده برای کتابفروشی رسانه بیداری چیست، گفت: تنها دلیلی که وجود دارد این است که بین نگاه و فهم و فرهنگی مسئولان امور فرهنگی با مقوله فرهنگ فاصله وجود دارد و آن نگاه و دغدغه‌ای که مقام معظم رهبری نسبت به مقوله فرهنگ کتاب دارد را مسئولان فرهنگی استان ندارند.

وی افزود: حضرت آقا می‌گویند وقتی که من نسبت به سطح کتاب و کتابخوانی کشور فکر می‌کنم دلم غمگین می‌شود اما بنده به عنوان دغدغه‌مندان عرصه فرهنگ این غم را در هیچ یک از مسئولان نمی‌بینیم به طوری که ما از طریق ارتباطی که با نیروهای حزب‌اللهی لبنان برقرار کردیم توانستیم کتاب‌هایی از جمله کتاب‌های امام خمینی (ره)، آیت‌الله مطهری و امام خامنه‌ای (مدظله) به خط عربی جمع‌آوری کنیم.

بودجه‌های هنگفت سازمان‌های متولی فرهنگ چه می‌شود!

مدیر مجموعه فرهنگی رسانه بیداری تصریح‌کرد: متاسفانه به هریک از مسئولان فرهنگی گفتیم که در مناطق عرب نشین به ما امکانات بدهند تا بتوانیم کتابفروشی عربی انقلاب اسلامی را‌ه‌اندازی کنیم اما هیچ کدام دست کمک ما را نگرفتند.

وی با بیان اینکه خیلی از سازمان های متولی امر فرهنگ بودجه‌های هنگفتی برایشان می‌آید اما هیچ کمکی نمی‌کنند، عنوان کرد: سازمان‌ها و نهادهای دولتی و انقلابی فروشگاه و ساختمان‌های خالی از سکنه بسیاری دارند که بدون استفاده در حال از بین رفتن هستند اما حاضر نیستند که برای نشر و توسعه امر فرهنگ و کتاب و کتابخوانی در زمینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس یکی از این مکان‌ها را در اختیار ما قرار دهند اما مشاهده می‌شود که این مکان‌ها را به مکان‌هایی از قبیل کباب فروشی، ترشی فروشی اختصاص می‌دهند.

گم شدن رسانه بیداری در طرح " کتاب‌گردی‌" مدیر فرهنگی خوزستان

دوم آذرماه محمد جوروند مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در نخستین روز طرح کتاب‌گردی از کتابفروشی‌های اهواز با حضور اصحاب فرهنگ و رسانه نه تنها از کتابفروشی‌هایی که با لبیک به دغدغه رهبری گامی استوار در عرصه بیداری اسلامی و جبهه فرهنگی گذاشته‌اند؛ بازدیدی نکرد بلکه در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره تعطیلی کتابفروشی رسانه بیداری در اهواز گفت: اطلاعی درباره این موضوع ندارم و به هرحال ما این طرح را داریم و در کتابفروشی‌ها قابل اجرا است.

به گزارش تسنیم، مقام معظم رهبری در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در سال 91 از وزارت ارشاد، دستگاه‌های دولتی و صاحبان انگیزه خواستار اهمیت دادن به مقوله کتاب شدند و ایشان با توجه به دغدغه‌ای که در زمینه فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارند از ناشران و تغذیه کنندگان دولتی خواستند در تولید محتوا و رساندن کتاب‌های با محتوا به نسل جوان کوشش جدی را اعمال کنند.

اما تعطیل شدن کتابفروشی رسانه بیداری که صرف نظر از فعالیت‌های اقتصادی تمام تلاش خود را برای مبارزه با تهاجم فرهنگی به کار گرفته بود و  اظهار بی‌اطلاعی مدیرکل ارشاد و فرهنگ اسلامی خوزستان از تعطیلی تنها کتابفروشی که در راستای رفع دغدغه‌های رهبری با سرمایه شخصی در حال فعالیت بود نشان می‌دهد مهمترین دغدغه رهبری برای مبارزه با تهاجم فرهنگی از اولویت کاری مسئولان فرهنگی استان خوزستان جامانده و مسئولان مربوطه حاضر به رفع این دغدغه بزرگ نیستند.

انتهای پیام/

R41468/P1361/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز،‌ جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرشهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سیدمجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان در محل برج آزادی تهران برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است؛ این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، دوازده بهمن ۱۳۵۷، حضور امام در تهران و عبور از این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سالها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم؛ در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از یکصد سال در خلیج فارس اخراج کرده است؛ روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست.

وزیر ارشاد با بیان این مطلب که در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم گفت:‌ علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می‌دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تصریح کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ماست، ایران فرهنگی اساساً نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به گفته وزیر ارشاد ما به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم؛ خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم. در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستاد و به شهادت رسید و ده ها نقطه افتخار آمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی طی کنند. نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود؛ به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

وزیر ارشاد تصریح کرد: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاالله به عنوان بخش جدا ناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228916 برچسب‌ها خلیج فارس

دیگر خبرها

  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان