Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم: امروزه شاهد آن هستیم که مناطق آزاد برای آنکه درآمد بیشتری به دست بیاورند تلاش می‌کنند با در نظر گرفتن امتیازات مختلف واردات از طریق این مناطق صورت گیرد. به گفته کریمی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، کالا وارد این مناطق شده در انبارهای متفاوت دپو می‌شود و به تدریج از این مناطق به طرق مختلف چه از مبادی اصلی و چه از طریق مبادی غیررسمی و غیرقانونی کالا وارد سرزمین اصلی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرتضی بانک رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و وِیژه اقتصادی در این خصوص معتقد است فعالیتهای تجاری غیرقانونی در مناطق آزاد مبنای دقیقی ندارد چون وارداتی که به مناطق آزاد صورت می‌گیرد براساس مجوزهای مشخص است و خروج کالا زیر نظر گمرک انجام می‌شود. رقمی حدود 3 میلیارد دلار از کل حجم واردات کشور توسط مناطق آزاد وارد کشور می‌شود و تمام این 3 میلیارد دلار زیر کلید گمرک است.

کریمی عضو کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه در لایحه قانون مبارزه کالا و ارز که در حال حاضر در مجلس آخرین مراحل رسیدگی و بررسی را طی می‌کند مقررات سختگیرانه‌تری را برای قاچاق کالا پیش‌بینی کرده‌ایم گفت: براین اساس به دنبال آن هستیم که کالاهایی که از مبادی رسمی به واسطه جعل اسناد وارد کشور شده قاچاق تلقی شود و برخوردهای قانونی لازم با واردکنندگان کالای قاچاق صورت خواهد گیرد.

نکته قابل توجه آنکه در برخی مبادی مناطق آزاد گمرک مستقر نیست و امکان بررسی کالای ورودی به کشور وجود ندارد. براساس برخی گزارشها کالای کامل از کشورهای شرق آسیا مانند چین وارد این مناطق شده و بدون کمترین عملیات کاری فقط با تغییر بسته‌بندی محصول نهایی با کمترین حجم اشتغالزایی وارد کشور می‌شود. به این ترتیب با استفاده از معافیت‌های مناطق آزاد عملا قاچاق قانونی کالا به کشور انجام می‌شود.

حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه با توجه به قانون مناطق آزاد اطلاعات کالایی که وارد مناطق آزاد می‌شود (در گمرک)ثبت و ضبط نمی‌شود گفت: گمرکات خاصی در این مناطق وجود نداشته و کالای کامل وارد کارخانه‌هایی می‌شود بدون آنکه تغییرات خاصی روی آن اعمال شود. فقط کارتن جنس تغییر پیدا کرده، عنوان شرکتی که در منطقه آزاد فعالیت دارد روی کارتن ثبت شده و از معافیت‌هایی که در مناطق آزاد تعیین شده استفاده می‌کنند.

وی افزود: اگر بررسی در خصوص میزان کالایی که از مناطق آزاد وارد بازارهای کشور می‌شود صورت گیرد مشخص می‌شود به نسبت کمیت کارگری و اشتغال در مناطق آزاد بسیار متفاوت می‌باشد.

بانک رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه در مناطق آزاد کالایی تولید می‌شود و بخشی که از مواد اولیه داخلی و خارجی استفاده می‌شود شامل مقررات گمرکی می‌شود. کمیسیون ارزش افزوده در مناطق آزاد که در تهران مستقر می‌باشد میزان عملیات کاری را بررسی کرده و نحوه ورود و میزان معافیتها و عوارض پرداختی را محاسبه می‌کند.

مشاور رئیس جمهور گفت: بخشی از واردات که جزئی بوده برای مواد اولیه کارخانجات صورت می‌گیرد اما بخش مهمی از واردات کالایی همراه مسافر بوده که رقم آن به 500 میلیون دلار در سال نمی‌رسد. تنها جایی که ممکن است به عنوان قاچاق کالا وجود داشته باشد همین کالای همراه مسافر می‌باشد. این در حالی است که سالیانه 11 میلیون گردشگر وارد مناطق آزاد می‌شود.

حسینی با بیان اینکه کارگران در مناطق آزاد اشتغال پایدار ندارند گفت: میزان تولیداتی که در مناطق آزاد وجود د اشته و به بازارهای داخلی ارسال می‌شود رقم بالای است متاسفانه معافیتهای موجود در مناطق آزاد تجاری که قرار بود به پلی برای صادرات کالا به کشورهای خارجی تبدیل شود به زمینه‌ای برای واردات و قاچاق قانونی مبدل شده است.

کریمی با بیان اینکه تقویت گمرکات در مناطق آزاد یکی از نقاظ ضروری محسوب می‌شود، تاکید کرد، باید هنگام ورود کالا از مناطق آزاد به داخل کشور کنترلهای گمرکی لازم صورت گیرد و محصور کردن این مناطق نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: حتی الامکان مناطق آزاد در مناطقی تثبیت شوند که امکان ورود و خروج کالا در آن وجود داشته باشد تا علی‌رغم تمام مزیت‌هایی که مناطق آزاد دارند شاهد این حجم از ابهامات قاچاق کالا در این مناطق نباشیم.

بانک در پایان گفت: اخیرا توافقنامه‌ای با گمرک منعقد شده تا ورود کالا زیر نظر گمرک انجام گیرد به نظر می‌رسد دولت باید هر چه سریعتر برای ساماندهی مناطق آزاد که زمینه‌ساز قاچاق قانونی کالا شده است چاره‌اندیشی کند در غیر این صورت داوم وضعیت فعلی به نابودی اشتغال و فعالیت‌های قانونی اقتصادی در کشور منجر خواهد شد.

گفتنی است، چندی قبل خبرگزاری تسنیم، با انتشار خبری در خصوص واردات کالا از یکی از مناطق آزاد جنوب کشور عملا به ابهامات موجود در این خصوص ورود کرد. به نظر می‌رسد با ورود نمایندگان مجلس به موضوع قاچاق قانونی فصل جدیدی از نظارتها در این خصوص پایه گذاری خواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۸۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا 

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت:دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) با ورود سامانه بارشی به کشور در بیشتر مناطق واقع در نیمه غربی کشور وقوع رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود.

صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا افزود: امروز (۱۶ اردیبهشت) در برخی مناطق شمال غرب، غرب، ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی و شرق سیستان و بلوچستان افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ می‌دهد و در سایر مناطق کشور جوی آرام حاکم خواهد بود.

وی اضافه کرد: دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) با ورود سامانه بارشی به کشور در بیشتر مناطق واقع در نیمه غربی کشور رگبار و رعدوبرق وزش باد شدید و در برخی نقاط بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود. طی این روز بیشینه بارش در کرمانشاه ، کردستان، آذربایجان شرقی، جنوب اردبیل زنجان و گیلان خواهد بود.

ضیاییان ادامه داد: سه شنبه (۱۸ اردیبهشت) در برخی مناطق واقع در نیمه شمالی کشور و ارتفاعات و دامنه‌های زاگرس مرکزی و جنوبی البرز رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی افزود: چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) در استان‌های ساحلی دریای خزر ، مناطقی از شمال غرب، شمال شرق و بخش‌هایی از مرکز و پنج شنبه (۲۰ اردیبهشت) در شمال شرق شرق سواحل دریای خزر و برخی نقاط شمال غرب کشور بارش رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: امروز در شمال غرب، جنوب شرق و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز ، دوشنبه در جنوب غرب، سه شنبه و چهارشنبه در غرب مرکز و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان اضافه کرد: امروز شرق دریای عمان و غرب دریای خزر و دوشنبه شرق دریای عمان و غرب خلیج فارس خواهند شد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۷ اردیبهشت) قسمتی ابری تا ابری، در بعضی ساعت‌ها وزش باد و بارش پراکنده با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۱ درجه سانتیگراد و طی سه شنبه (۱۸ اردیبهشت) نیمه ابری تا ابری، همراه با وزش باد ، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۲۲ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا زنجان با کمینه ۶ و ۸ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۴ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا 
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟