Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، انتشار خبرهایی مبنی بر راه‌اندازی موزه تئاتر در ساختمان تاریخی تئاتر نصر در خیابان لاله‌زار تهران با طراحی و ساخت موزه‌ای در ساختمانی نوساز در حدفاصل تالار وحدت تا تئاتر شهر تقریبا هم‌زمان بود. ساخت دو موزه برای تئاتر که یکی توسط شهرداری پیگیری می‌شود و دیگری توسط معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید دو ساختمان هم برای موزه تئاتر کم باشد

مهدی شفیعی (مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی) درباره این دو موزه به خبرنگار ایلنا می‌گوید: در مورد موزه تئاتر دو بخش را پیگیری می‌کنیم که انشالله زودتر به نتیجه برسیم. یکی تئاتر نصر است که برای آن جلسات متعددی را هم با جهاد دانشگاهی و هم با سازمان زیباسازی و معاونت‌های مختلف وزارتخانه داشتیم و آقای احمد مسجدجامعی هم اخیرا گفتند به جاهای خوبی رسیده و خود شهرداری آن را از جهاد دانشگاهی تحویل می‌گیرد و بعد از مرمت و بازسازی توسط زیباسازی آن را در اختیار فضای موزه‌ای قرار می‌دهد.

شفیعی ادامه داد: دیگری هم فضایی بود که سال گذشته خریداری کردیم برای ایجاد موزه که ساختمان مناسبی است و مطالعات اولیه‌اش را هم آقای بهروز غریب‌پور انجام داده و مطالعات را کاملا با طراحی مورد نیاز در اختیار داریم که بشود فضای اولیه موزه تئاتر را آنجا آغاز کنیم.

شفیعی با اشاره به همزمانی ساخت دو موزه برای تئاتر گفت: معتقدم حوزه تئاتر آنقدر گستردگی دارد که این فضاهای پیش‌بینی شده هم شاید برایش کامل نباشد و حتی بیش از اینها هم نیاز داشته باشیم اما هر دو ساختمان فعلی در حال پیگیری است.

او با بیان اینکه ساختمان تئاتر نصر را شهرداری و شورای شهر پیگیری می‌کنند اما این ساختمان موزه توسط معاونت هنری به صورت مستقیم پیگیری می‌شود، با اشاره به نشانی این ساختمان طراحی شده برای راه‌اندازی موزه گفت: این ساختمان در یکی از کوچه‌های فرعی خیابان رازی قرار دارد؛ یعنی تقریبا بین تالار وحدت و تئاتر شهر.

این در حالی است که چندی پیش علی مرادخانی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) به خبرگزاری مهر گفته بود: ما خیلی پیگیری کردیم بلکه بتوانیم ساختمانی را برای راه‌اندازی موزه تئاتر در اختیار بگیریم که این امر میسر نشد. خیلی دوست داشتیم که با شهرداری این کار را انجام دهیم و پیگیری هم کردیم، بعضی از شهردارهای مناطق هم خیلی همراه بودند اما نتیجه‌ای حاصل نشد و سرانجام توسط مهدی شفیعی ساختمانی را برای این منظور خریداری کردیم.

او همچنین از خودش، مرتضی کاظمی و مهدی شفیعی به عنوان هیات موسس موزه خبر داده و گفته بود پیگیر برنامه‌ها هستند تا هیات مدیره و هیات امنای موزه را برای آغاز به کار انتخاب کنند.

ساختمانی 7طبقه برای نمایش تاریخ، آئین‌ها و مرور تئاتر ایران

بهروز غریب‌پور نیز در گفتگو با ایلنا با اشاره به فضای کلی موزه و طرحی که برای آن درنظر گرفته است، گفت: ساختمان موجود دارای فضای حداقلی برای موزه است اما در طراحی که ما کردیم شامل هفت طبقه خواهد بود که دارای یک فضای نمایشی، فضاهای متعدد برای گالری‌های مختلف به منظور جا دادن تاریخ تئاتر ایران و بهره‌گیری از ماکت‌هایی که وجود دارد، تالارهایی برای نمایش مهم‌ترین وقایع و اتفاقاتی که در تاریخ تئاتر ایران رخ داده و نیز آئین‌ها و مراسم‌های گوناگون است.

غریب‌پور فضاهایی برای اتاق کنفرانس، اتاقی برای مرور تصویری تاریخ تئاتر ایران و اجراهای مختلف را از دیگر بخش‌های پیش‌بینی شده برای ساختمان موزه تئاتر توصیف کرد و با بیان اینکه «در کنار اینها فضاهای پذیرایی و اداری هم درنظر گرفته شده است» گفت: در هفت طبقه‌ای که ما پیش‌بینی کردیم همه اینها گنجانده شده است.

او با بیان اینکه «از این هفت طبقه دو طبقه در زیر زمین و پنج طبقه بالای آن قرار دارد» گفت: سعی کردیم با توجه به محدوده‌ای که داشتیم بهترین استفاده را از شرایط انجام دهیم.

پیش‌بینی زمانی شش تا هفت ماهه برای بهره‌برداری از موزه تئاتر

علی مرادخانی چندی پیش از مساله «زمان» به عوان دلیلی مهم برای راه‌اندازی این موزه تئاتر در کنار تجهیز تئاتر نصر توسط شهرداری خبر داده و گفته بود: تئاتر نصر در بافتی قرار گرفته که لوازم الکتریکی فروشی‌ها آن را احاطه کرده‌اند. شهرداری طرحی دارد تا آن خیابان بافت فرهنگی و هنری پیدا کند که البته این طرح زمانبر است و اگر ما معطل به سرانجام رسیدن این طرح و راه‌اندازی تئاتر نصر به عنوان «موزه تئاتر» شویم، فرصت جمع‌آوری مستندات و انجام برنامه‌ریزی‌های مورد نیاز را از دست می‌دهیم.

با توجه به این تاکید روی زمان و سرعت در کار، از بهروز غریب‌پور به عنوان طراح و مسئول راه‌اندازی موزه تئاتر درباره پیش‌بینی‌اش برای مدت زمان تجهیز و راه‌اندازی موزه پس از تصویب طرح می‌پرسیم که می‌گوید: همیشه تناسبی بین شرایط مالی پروژه و خواسته کارفرما وجود دارد که بتواند به سرعت نیازهای مالی را تامین کند که کار به نتیجه برسد؛ من فکر می‌کنم از موقعی که استارت کار را می‌زنیم تا وقتی که کار کنیم حداقل شش تا هفت ماه طول می‌کشد.

غریب‌پور ادامه داد: می‌بایستی در این مدت زمانی که پروژه دچار وقفه شد براساس برنامه‌ای که من دادم یک کارهای مقدماتی صورت می‌گرفت که به محض آماده شدن ساختمان، ما بتوانیم فضاسازی بکنیم. اما نمی‌دانم به دلیل شرایط مالی معاونت هنری وزارت ارشاد یا مرکز هنرهای نمایشی است یا چیز دیگر، یک دوران توقف داشتیم که امیدوارم به زودی رفع شود.

دو موزه تفکیک موضوعی می‌شوند؟

غریب‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه راه‌اندازی دو موزه تئاتر همزمان در حال پیگیری از سوی مرکز هنرهای نمایشی و نیز شهرداری (موزه نصر) هستند، درباره احتمال تفکیک موضوعی این دو فضای موزه‌ای گفت: من در جریان راه‌اندازی موزه در ساختمان تئاتر نصر نیستم اما یک زمانی ممکن است تجمیع قوا، شرایط مالی و همه اینها باعث بهبود وضعیت شود ولی منافاتی با همدیگر ندارد. نمی‌دانم چه کسی آن موزه را مدیریت می‌کند اما هرکسی که هست طبیعی است که باید در آینده بین این دو مرکز یک همکاری مشترک وجود داشته باشد. برای اینکه هردو به یک موضوع واحد می‌پردازند.

مهدی شفیعی نیز در پاسخ به همین سوال می‌گوید: انشالله برای این دو تفکیک موضوعی خواهیم داشت و امیدوارم بتوانیم هر دو ساختمان را با وضعیت مطلوبی به سرانجام برسانیم.

هرچند که طبق گفته‌های علی مرادخانی، ساختمان تئاتر نصر فضای بزرگتری از موزه در دست ساخت معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی دارد اما به دلیل احتمال طولانی شدن شرایط تبدیل آن به موزه به نظر می‌رسد باید برای نمایش تاریخ و مستندات تئاتر ایران به فضای محدود موزه‌ای دل بست که تحت نظر معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محدوده تالار وحدت تا تئاتر شهر در دست پیگیری قرار دارد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز

 فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده صمیمی و همدل است اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده اند و در کنار آنها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

وی با اشاره به تاسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی ادامه داد: باتوجه‌به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تامین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از ۴ هزار سال پیش جمع‌آوری و تعدادی از آنها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجاربر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصربه‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهند شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • دستور استاندار زنجان برای پیگیری طبقه‌مندی مشاغل
  • طبقه بندی مشاغل باید به صورت ویژه پیگیری شود
  • طبقه‌بندی مشاغل در واحدهای تولیدی زنجان به طور ویژه پیگیری شود
  • راه‌اندازی ۱۶ هزار تخت بیمارستاتی در دولت سیزدهم
  • اتمام مطالعات ساخت نیروگاه برق‌آبی در رودخانه‌های مازندران
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • طراحی جالب نسل اولیه توستر نان (عکس)
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز