Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر روز گذشته مردم شهر اردکان شاهد کوه عظیمی از دود غلیظ ناشی از سوختن زباله‌ها در یکی از مناطق این شهر بودند به نحوی که بوی آن تا چند ساعت تمام این شهر را در بر گرفته بود اما هیچ نهادی از منبع این آلودگی که بخش وسیعی از شهر را درگیر کرده بود یا این که از سوی چه کسانی ایجاد شده بود، خبری نداشت !

«مرتضی عزیزی» رییس اداره محیط زیست اردکان در گفت‌وگو با ایسنا – منطقه یزد، در این باره می‌گوید: صبح امروز به همراه نیروهای گشتی این اداره در منطقه آتش‌سوزی حضور یافتیم و متوجه شدیم که محل آتش زدن زباله‌ها قبلا از سوی کارشناسان این اداره، شناسایی و تذکر لازم نیز به انتقال‌دهندگان این زباله‌ها انجام گرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار می‌کند: زباله‌های تخلیه شده در نزدیکی یکی از کارخانجات صنعتی اردکان مربوط به روستای ترک آباد اردکان است که متاسفانه با سهل‌انگاری پیمانکار طرف قرارداد دهیاری این روستا، باعث ایجاد این معضل بزرگ شده است .

پیمانکار دهیاری ترک آباد مقصر است

عزیزی با اشاره به این که قبلاً نیز به این پیمانکار بابت انتقال زباله‌ها در این محل و عدم توجه به دفن زباله‌های این روستا در مکانی مناسب تذکر داده بودیم، بیان می‌کند: خوشبختانه آتش ایجاد شده در بین زباله‌ها به طور کامل توسط دو مرکز آتش‌نشانی اردکان که از همان آغاز حریق در محل حضور یافته بودند پس از ساعات‌ها تلاش که تا ساعت 24 شب گذشته به طور کشید، مهار شده است .

وی خاطرنشان می‌کند: هیچ سایت و مکانی برای تخلیه زباله و پسماندها در این مکان جانمایی نشده است اما سوال ما اینجاست چگونه این مسیر برای تخلیه زباله‌های این مناطق توسط دهیاری این روستا قابل دسترس بوده است .

وی تخطی پیمانکار دهیاری روستای ترک آباد در انتقال زباله‌ها در این منطقه از شهر را محرز می‌داند و تاکید می‌کند: هیچ یک از کارخانجات حق ندارند، بدون مجوز زباله‌های خود را از محیط شهرک صنعتی خارج کنند و حتما باید طبق ضوابط با پیمانکار خاص و تحت نظر و فرم تکیملی مدیریت پسماند در انتقال زباله‌های خود اقدام کنند که با این تفاسیر زباله‌ها مربوط به صنایع مستقر در شهرک صنعتی نخواهد بود.

عزیزی با ابراز گلایه از عدم پیگیری مناسب از سوی دهیاری روستای ترک آباد از این سازمان می‌خواهد تا مشخص شدن علل جمع شدن و آتش گرفتن این زباله‌ها در این منطقه با محیط زیست همکاری کنند .

تکذیب موضوع توسط دهیار ترک آباد

اما «محمدعلی مظفری ترک‌آباد» دهیار روستای ترک آباد از توابع بخش مرکزی اردکان منبع زباله‌های آتش گرفته را چیز دیگری می‌داند !

مظفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منبع زباله‌های سوخته شده در  نزدیکی این روستا را کارخانجات مستقر در شهرک صنعتی و نزدیکی این روستا می‌داند و می‌گوید: این زباله‌ها از تجمع زبال های انتقالی چند کارخانه در شهرک صنعتی و نزدیکی شهر اردکان ایجاد شده و علت آتش‌سوزی نیز هنوز مشخص نشده است .

وی که مدعی است در این رابطه با مسئولان ذیربط دولتی به ویژه رییس اداره محیط زیست اردکان نیز مذاکراتی داشته است، تصریح می‌کند: زباله‌های آتش گرفته خشک بوده و نمی‌تواند مربوط به روستا باشد لذا این زباله‌ها توسط خود کارخانجات و حتی مردم عادی به این منطقه انتقال داده شده است .

بی‌مبالاتی واحدهای صنعتی یا بی‌احتیاطی ضایعاتی‌ها

«مصطفی پوردهقان اردکان» معاون فرماندار اردکان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، بی‌مبالاتی واحدهای صنعتی و بی‌احتیاطی ضایعاتی آنان را در این رابطه مطرح می‌کند و می‌گوید: دیشب پس از بحرانی شدن وضع هوای شهر اردکان با اعلام نیاز سرپرست شهرداری، کمیته بحران شهرستان در محل حادثه با حضور نیروی انتظامی، سرپرست شهرداری، آتش‌نشانی،دهیار ترک آباد، حراست فرمانداری، نماینده محیط زیست حاضر شدیم و با دستور و پیگیری مستقیم فرماندار در محل حادثه نشستی فوری تشکیل شد.

وی خاطرنشان می‌کند: گزارش اولیه حادثه حاکی از بی‌مبالاتی و بی‌مسئولیتی برخی از واحدهای صنعتی در دفن غیرقانونی زباله‌های اداری و کارگری مثل کاغذهای اداری باطله، دستکش و پوتین صنعتی و ضایعات فلزی در گود زباله‌ی انتهای روستای ترک آباد است.

پوردهقان ادامه می‌دهد: این اقدام قبلاً از سوی محیط زیست و دهیاری تذکر داده شده بود ولی در عین حال بررسی‌ها در خصوص دلیل آتش‌سوزی ادامه دارد هر چند گمان اولیه به واسطه اعلام شاهدان این است که چند نفر به دنبال ضایعات فلزی درون زباله‌ها مشاهده شده‌اند که احتمالاً  آتش‌سوزی نیز توسط این افراد اتفاق افتاده است.

معاون فرماندار می‌گوید: دستورات لازم جهت اعزام چند لودر توسط واحدهای صنعتی به محل جهت خاکریزی روی زباله‌ها داده شده و نیروی انتظامی و محیط زیست نیز گزارش تخلف مربوطه را جهت پیگیری قانونی گزارش کرده‌اند.

پوردهقان در پایان با تشکر از زحمت‌کشان آتش‌نشانی که از لحظات اولیه حریق با توجه به مسیر تردد نامناسب در منطقه حضور و فعال چشمگیری داشتند، تاکید می‌کند:با دستور فرماندار اردکان به زودی بعد از شناسایی عامل یا عاملان این اتفاق، برخورد لازم با خاطیان به عمل خواهد آمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۳۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان

ایسنا/خوزستان توسط شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در سال گذشته ۲۰ نیاز فن‌آورانه واحدهای صنعتی استان مورد شناسایی قرار گرفتند و مستندسازی شدند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به رسالت فن‌بازار منطقه‌ای که به مثابه بازوی صنایع و واحدهای صنعتی و تولیدی عمل می‌کند، اظهار کرد: فن بازار برای مبادلات و بهم‌رسانی سیستم «عرضه» و «تقاضا» در حوزه فناوری و محصولات پیشرفته نقش کلیدی و اساسی ایفا می‌کند.

علی مهدی پور افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان با بهره‌مندی از مشاوران توانمند حوزه توسعه فناوری به منظور پایش واحدهای صنعتی، شناسایی و مستندسازی نیازهای فناورانه بنگاه‌های صنعتی را در دستور کار قرار داد.

وی اضافه کرد: در همین راستا با تشکیل سلسله جلسات منظم جهت تدوین دانش فنی برای رفع نیازها، برنامه‌ریزی و پیگیری‌های مربوطه انجام شده است.

مهدی پور ادامه داد: در جلسات برگزار شده روش‌ها و سیستم‌های شبکه‌سازی، شناسایی و مستندسازی نیازهای فناورانه مورد ارزیابی قرار گرفتند و برای رفع آن‌ها اقدامات موثری صورت پذیرفت و نتایج مطلوبی حاصل شد.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان به توان فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ با تمام توان و همکاری مشاوران ۲۰ نیاز فناورانه شناسایی و مستندسازی شد و رفع پنج نیاز نیز صورت گرفت.

وی اظهار کرد: فرآیند شناسایی و رفع این نیازهای فناورانه در بستر سامانه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران (درگاه خدمات الکترونیکservice) انجام شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ببینید | تصاویری از ایجاد دریاچه‌ای از زباله در اطراف تهران؛ بی‌توجهی مسئولان به وعده‌ خود!
  • آتش‌سوزی بزرگ در کارخانه مبل شهرک صنعتی شمس‌آباد
  • آتش‌سوزی گسترده در شهرک صنعتی شمس‌آباد
  • آتش‌سوزی گسترده در یک شهرک صنعتی در جنوب تهران
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان
  • ساخت شهرک صنعتی پوشاک هنوز آغاز نشده است
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • طرح به کارگیری زندانیان رای باز در واحد‌های تولیدی
  • طرح به کارگیری زندانیان رای باز در واحد‌های تولیدی ورامین