Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@14:32:11 GMT

مرزی میان فرهنگ و تحصیل در دانشگاه وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۸۱۵۵۷

مرزی میان فرهنگ و تحصیل در دانشگاه وجود ندارد

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه ارتقای فرهنگ جامعه در گرو عملکرد دانشگاه‌ها است، گفت: نباید بین فرهنگ، آموزش و پژوهش در دانشگاه مرزبندی باشد و هر فردی در دانشگاه تحصیل می‌کند، باید در همه زمینه‌ها از جمله فرهنگ سرآمد باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدآبادی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران به نقش فرهنگ در دانشگاه و جامعه اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت مسئله فرهنگ در جامعه، دانشگاه تهران همیشه در جهت ارتقای فرهنگی حرکت می‌کند، زیرا ارتقای فرهنگ جامعه در گرو عملکرد دانشگاه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران رویداد مهمی است که با حضور فعال دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد. این رویدادهای جمعی نشان از عملکرد دانشگاه تهران دارد که همیشه در چنین رخدادهایی حضور خوبی داشته است.

دکتر نیلی احمدآبادی در خصوص اهمیت فرهنگ در جامعه نیز افزود: فرهنگ خمیرمایه هر دستاورد در جامعه است و نقش تعیین کننده در هر جامعه را بر عهده دارد. البته تعریف از فرهنگ زیاد است و به عقیده صاحب‌نظران هیچکدام از آن‌ها جامع و مانع نیست. فرهنگ دربرگیرنده همه وجوهات زندگی ما است.

رئیس دانشگاه تهران، تصریح کرد: نباید بین فرهنگ، آموزش و پژوهش در دانشگاه مرزبندی باشد؛ همه این‌ها باید با یکدیگر باشند و کسی هم که در این دانشگاه تحصیل می‌کند، باید در همه زمینه‌ها سرآمد باشد.

وی ضمن اشاره به تعریف جهانی فرهنگ، عنوان کرد: هر اقدامی که ما انجام می‌دهیم، نشأت گرفته از فرهنگ ما است، امروز دنیا تا حد زیادی به برداشت از فرهنگ رسیده است. جامعه اهل فرهنگ و تمدن را، جامعه بافرهنگ می‌گویند و محور تمام این فرهنگ‌ها در دانشگاه شکل می‌گیرد.

دکتر نیلی احمدآبادی ضمن تأکید بر نقش دانشجویان در پیشبرد فرهنگ، اظهار کرد: دانشجویان در این امر بسیار مورد اهمیت هستند، زیرا دانشجویان با توجه به شرایط سنی در شکل‌گیری فرهنگ نقش موثری دارند و با توجه به اهمیت مسئله فرهنگ در جامعه، وظیفه دانشگاه این است که در شکل گیری فرهنگ خوب عمل کند و دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر در کشور در این زمینه خوب عمل کرده است.

رئیس دانشگاه تهران، اضافه کرد: رسالت دانشگاه ارتقای فرهنگ جامعه و فرهنگ عمومی است و اگر دانشگاه را فرهنگ‌ساز بدانیم، حرف اشتباهی نزده‌ایم. دانشگاه تهران به دلیل قدرت اثربخشی می‌تواند با ارتقای فرهنگ تاثیر گسترده‌ای در جامعه بگذارد و تا به امروز این رسالت را انجام داده است.

وی بیان کرد: توجه به نیاز دانشجویان در حوزه فرهنگ باید اولویت داشته باشد و این به معنای بی‌توجهی به حوزه فرهنگ و نیاز فرهنگی کارکنان و اعضای هیات علمی و در مجموع کل دانشگاه نیست. همه حوزه ها باید مورد توجه قرار بگیرند.

در ادامه این مراسم، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن قدردانی از مشارکت دانشجویان در برگزاری جشنواره فرهنگ، گفت: این دانشگاه قطعاً در حوزه فرهنگ حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، بنابراین ما موظف هستیم این میراث بزرگ فرهنگی را در دانشگاه تهران پاس بداریم.

وی ادامه داد: امروز چه ما بخواهیم یا نخواهیم دانشگاه تهران، نهادی بالاتر از یک نهاد آموزشی صرف در کشور محسوب می‌شود و نقش و سهم دانشگاه تهران در فرهنگ جامعه غیر قابل انکار است.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگر دانشگاه‌ها و دانشجویان ما نیازمند نشاط و امید هستند و فرهنگ و هنر عناصری حیاتی برای ایجاد این امید، نشاط و سرزندگی در دانشگاه‌های ما محسوب می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران،‌ دکتر سرسنگی در ادامه گزارشی از برگزاری  جشنواره فرهنگ در دانشگاه تهران ارائه کرد و گفت: این جشنواره با هدف تجمیع جشنواره‌های فرهنگی در زمینه‌های مختلف شکل گرفت و توانستیم امسال جشنواره فرهنگ را به صورت متمرکز و در حوزه‌های مختلف از جمله انجمن‌های علمی دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی، نشریات، ایده‌های برتر فرهنگی، پژوهش‌های مرتبط با فرهنگ دانشگاهی، تولیدات فرهنگی دانشگاهیان و تقدیر از کارشناسان و مدیران فرهنگی برتر برگزار کنیم.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، با اشاره به نقش دانشجویان در برگزاری جشنواره فرهنگ، گفت: اصرار و رویکرد ما استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی بوده و اعتقاد ما براین است که باید از ظرفیت‌های دانشجویی استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۱۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند

آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره) اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتا سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و، چون حرکت خود را براساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تاثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی بیان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جنتی: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • همت معلمان، زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان