Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قم، علی جان صادق پور در جلسه بنیاد قم پژوهی که با موضوع «بررسی وضعیت فاضلاب شهر قم» برگزار شد در سخنانی دسترسی و برخورداری۱۰۰ درصد جمعیت شهری و روستایی کشور به آب شرب بهداشتی و دسترسی و برخورداری ۶۰ درصد جمعیت شهری و ۳۰ درصد جمعیت روستایی به سامانه‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب را از رئوس افق چشم‌انداز صنعت آبفای کشور برشمرد و گفت: شرکت آب و فاضلاب استان قم در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم را در دست اجرا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به ارائه گزارشی از تاریخچه مطالعات و اجرای شبکه فاضلاب در شهر قم پرداخت و اظهار داشت: آغاز مطالعات طرح جامع فاضلاب قم در سال ۱۳۶۵ باهدف جلوگیری از آلودگی منابع زیرزمینی، برگشت آب به چرخه طبیعت، توسعه کشاورزی و کویر زدایی در سه مرحله به مرحله اجرا درآمد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه مرحله نخست این طرح حدود ۳۸۰ هکتار از اراضی شهر و جمعیتی بالغ بر ۱۱۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: ‌ ‌این مرحله در نوار میانی شهر قم و دو طرف رودخانه قم با حریمی ‌حدود ۲۵۰ متر و باهدف حفظ چاه‌های آب شرب موجود در بستر رودخانه اجرا شده است.

وی مرحله نخست طرح جامع را در برگیرنده حدود هزار و ۶۸۶ هکتار از اراضی شهر و جمعیتی بالغ بر ۳۷۵ هزار نفر اعلام کرد که دو ضلع شمال و جنوب قم را شامل می‌شود.

صادق‌پور با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح جامع مساحتی در حدود ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار و جمعیتی بالغ بر ۸۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود، گفت: ‌ ‌این مرحله کل محدوده‌های تعریف شده منطبق بر طرح جامع شهر قم را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه مرحله‌بندی اجرای طرح جامع فاضلاب قم بر اساس مشکلات اجرایی و معضلات شهری انجام شده است، یادآور شد: در حال حاضر شبکه فاضلاب در ۵۴ درصد مساحت موجود شهر قم به اجرا رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۴ درصد جمعیت شهر قم از شبکه فاضلاب بهره‌مند هستند، گفت: امیدواریم با توجه به حجم عملیات صورت گرفته و سرمایه‌گذاری‌ها و تسهیلات ایجاد شده شاهد اقبال هر چه بیشتر شهروندان به بهره‌مندی از خدمات شبکه فاضلاب در مناطق آماده بهره‌برداری، باشیم که البته در این زمینه ضرورت فرهنگ‌سازی بیش از پیش احساس می‌شود.

وی طول شبکه‌های فاضلاب اجرا شده در شهر را بیش از ۹۰۰ کیلومتر تا پایان آبان ماه اعلام کرد و گفت: ۸۱ هزار فقره انشعاب فاضلاب نیز تا پایان آبان ماه سال جاری به مشترکین واگذار شده است.

صادق‌پور با بیان اینکه تصفیه‌خانه‌های فاضلاب قم، پاسخگوی حدود ۵۰ درصد جمعیت فعلی شهر است، ظرفیت این تصفیه‌خانه‌ها را سالانه ۴۳ میلیون مترمکعب عنوان کرد و اظهار داشت: میزان فاضلاب تصفیه‌شده از حدود ۴ میلیون مترمکعب در سال ۸۳ به حدود ۲۴ میلیون مترمکعب در سال ۹۵ رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سرمایه‌گذاری کلان و قابل توجه انجام شده در بخش فاضلاب و اخذ وام بانک توسعه اسلامی به ارزش ۷۰ میلیون یورو و سایر منابع اعتبارات از جمله سفر مقام معظم رهبری و تشویق مردم جهت خرید و وصل انشعاب فاضلاب گفت: متأسفانه مشکلات و چالش‌هایی که عمدتاً از نوع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بر سر راه وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم فرسودگی بیش از ۱۲۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب شهر قم و نیاز به اصلاح فوری آن، نیاز به اصلاح کلیه خطوط بتنی فاضلاب به طول ۳۰۰ کیلومتر تا ۱۰ سال آینده، کمبود اعتبارت دولتی در بخش فاضلاب جهت نوسازی و توسعه، تعرفه‌های پایین و عدم جبران هزینه‌های بالای احداث و بهره‌برداری از تأسیسات فاضلاب و زیان ده بودن این بخش، ورود برخی از روان آب‌های غیرمجاز شهری به شبکه فاضلاب و افزایش بار هیدرولیکی شبکه و تصفیه به دلیل عدم اجرای طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی توسط شهرداری و ورود آب باران شهر در زمان بارندگی به شبکه فاضلاب و ایجاد پس‌زدگی آب باران به منازل برخی مشترکین را از جمله چالش‌های اجرای شبکه‌های فاضلاب در شهر برشمرد.

وی بهبود و ارتقای بهره‌برداری از تأسیسات فاضلاب، خروج بخش فاضلاب از وضعیت زیان دهی، افزایش رضایتمندی مشترکین و بالا رفتن شاخص‌های استقبال مردم در استفاده از خدمات فاضلاب، افزایش درصد جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب، اولویت‌بندی اجرای شبکه فاضلاب و برنامه‌ریزی برای فروش پساب را از جمله اهداف کلی شرکت آب و فاضلاب ذکر کرد و گفت: راهبردهایی نیز برای رسیدن به این اهداف پیش‌بینی شده است که امیدواریم با همکاری تمام بخش‌ها از جمله نخبگان به این اهداف دست پیدا کنیم.

صادق پور در ادامه استفاده از روش‌های نوین و پیشرفته برای تصفیه فاضلاب و اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها متناسب با شرایط اقلیمی، لزوم گسترش استفاده از توان و قابلیت‌های بخش خصوصی در ایجاد بهره‌برداری از تأسیسات فاضلاب، ضرورت تنوع‌بخشی به تأمین منابع مالی مورد نیاز با تاکید بر فراهم نمودن زمینه مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی و طراحی و تدوین تعرفه‌های منطقی بر مبنای قیمت تمام شده در هر منطقه را از جمله الزامات اجرای شبکه فاضلاب در شهر عنوان کرد.

وی همچنین استفاده از حداکثر ظرفیت‌های موجود در بخش فاضلاب، گسترش فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی و ایجاد ارتباط مستمر با مراکز علمی و دانشگاهی به‌منظور آشنایی و به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته، استفاده از بازچرخانی آب خاکستری، احداث و بهره‌برداری از تصفیه‌خانه‌های محلی در کلان‌شهر قم را از دیگر الزامات و سیاست‌های این بخش ذکر کرد.\

 

46

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۱۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزار و ۶۸۳ نقاط در استان کردستان تحت پوشش گاز طبیعی

احمد فعله گری گفت: در سال گذشته ۳ میلیارد و ۶۹۶ میلیون متر مکعب در سطح استان مصرف گاز طبیعی داشتیم، که  در حال حاضر ۶۳۰ هزار و ۲۹۲ مشترک گاز در بخش‌های مسکونی، تجاری و صنعتی در استان است.

وی بابیان اینکه با تلاش‌های انجام شده به منظور بهره مندی هر چه بیشتر مردم برای استفاده از این انرژی، هم اکنون بیش از ۳۰۰ هزار و ۱۳ علمک در سطح استان نصب شده و در ادامه افزود: که  از این تعداد ۱۵۸ هزار و ۶۹۶ مورد در شهر‌ها ، ۱۳۹ هزار و ۸۰۴ مورد در روستا‌ها و هزار و ۵۱۳ علمک برای واحد‌های تولیدی و صنعتی نصب شده است.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان گفت: میزان شبکه گذاری در این استان ۱۳ هزار و ۲۶۴ کیلومتر می‌باشد که بیشتر شبکه گذاری‌ها در روستا‌های استان اجراء شده است، ۹ هزار و ۳۷۳ کیلومتر در سطح روستا‌ها و ۳ هزارو ۱۰۵ کیلومتر در سطح شهر‌ها و ۷۸۶ کیلومتر برای واحد‌های تولیدی و صنعتی شبکه گذاری شده است.

فعله گری افزود: در سال گذشته یکی از اهداف استراتژیک نصب ۵ هزار عملک بود که شرکت گاز استان کردستان با نصب ۷ هزار و ۷۷۶ علمک  پیشرفت ۱۵۶ درصدی همراه بود، در بخش ظرفیت سازی برای صنایع که هدف آن ۱۰ هزار متر مکعب در ساعت بوده که با ظرفیت سازی ۲۵ هزار و ۲۱۶ متر مکعب در ساعت پیشرفت ۲۵۲ درصدی نمایان می‌گردد.

وی با بیان اینکه با توجه به شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم  و در راستای تحقق بخشیدن، گازرسانی به ۴۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان را در دستور کار قرار داده است و با توجه به زمینه فعالیت مهم و اساسی دیگر به معین بودن استان کردستان در استان هرمزگان با تمام توان و قدرت در نظر دارد ۲ شهر فارغان و احمدی سرگز، ۱۰۰ روستا و ۶۵ واحد تولیدی و صنعتی را به شبکه سراسری وصل نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • کردستان معین استان هرمزگان در امر گازرسانی است
  • هزار و ۶۸۳ نقاط در استان کردستان تحت پوشش گاز طبیعی
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی روستای کوچ دیگ سید در گنبد کاووس
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی در گنبد کاووس
  • پاسخگویی به ۳۵۷ هزار تماس مشترکین آب و فاضلاب قم
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود
  • خدمت‌رسانی ناوگان اتوبوسرانی قم به ۱۰۰ هزار نفر در روز
  • خسارت حدود ۴۰۰ میلیارد ریالی به ایستگاه انتقال آب گچساران