Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، پیش از ظهر امروز (چهارشنبه هشتم آذر) «مسعود برومند» معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نخستین نشست خبری خود در آستانه هفته پژوهش به ارائه آماری از فعالیت‌های پژوهشی این نهاد در سال‌های اخیر پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر 47 هزار و 200 مقاله از سوی محققان ایرانی در پایگاه ISI و بیش از 50 هزار مقاله در پایگاه اسکوپوس قرار گرفته که این نشان‌دهنده رشد 18 درصدی مقالات است، رتبه کشورمان نیز 16 است که به طوری که ایران با یک درصد جمعیت جهان 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 درصد تولید علم دنیا را دارد.
وی ادامه داد: ایران رتبه اول کشورهای اسلامی را دارد و در بحث کیفیت مقالات نیز رتبه ما 21 است، در سال 2011 رتبه 39 را داشته‌ایم و سهم ما در کیفیت به 2.2 درصد در دنیا رسیده است.  همچنین ما دومین کشور جهان در شتاب علمی هستیم یعنی در بحث شتاب علمی خوب پیش رفتیم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: 1258 نشریه علمی داریم که تعداد 1107 آن پژوهشی است و رتبه کشور در میان 127 کشور دیگر بر اساس شاخص جهانی نوآوری 75 است، 208 دانشمند در میان دانشمندان یک درصد برتر دنیا داریم و 18 دانشگاه برتر کشورمان در میان دانشگاه‌های برتر دنیا هستند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 42 پارک علم و فناوری، 186 مرکز رشد و 4716 واحد فناور در مراکز رشد مستقر هستند و 2478 ایده به محصول تبدیل شده که نیمی از این آمار تجاری‌سازی شدند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین به تشریح برنامه‌های هجدهمین دوره جشنواره هفته پژوهش پرداخت و گفت: استراتژی و راهبرد ما؛ توسعه فرایند نوآوری است، در ابتدای این فرایند با مفاهیمی مانند اثبات مفهوم و تئوری‌ها روبه‌رو هستیم که نتیجه و خروجی آن پَتِنت‌ها و مقالات علمی است و در نهایت به تجاری‌سازی و تولید محصول ختم می‌شود.
برومند گفت: 30 درصد بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها محقق شده است و بودجه‌های دانشگاه‌ها هر سال افزایش می‌یابد، اما میزان ورود بودجه‌های پژوهشی بر اساس فرایند پژوهشی کافی نیست و باید تمهیدات خاصی اندیشیده شود تا بودجه‌های پژوهشی وارد حوزه پژوهش شوند. دانشگاه‌ها در حال حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین هستند و من قول می‌دهم این دانشمندانی که ایران را از نظر تولید علم به جایگاه جهانی رساندند در سال‌های کوتاه به پیشرفت در عرصه فناوری هم می‌رسانند.
وی با اشاره به اقدامات شورای پژوهش و فناوری علوم انسانی گفت: در حال حاضر 8 مرکز رشد در بحث علوم انسانی داریم. برنامه داریم ردیف بودجه خاصی برای پژوهش‌های علوم انسانی و تحقیقات این حوزه ایجاد کنیم. این ردیف بودجه پژوهشی با همکاری معاونت آموزشی و پژوهشی این وزارتخانه هزینه خواهد شد. پژوهش‌های علوم انسانی نقش به سزایی در حل مشکلات اجتماعی جامعه دارد، باید برای پژوهش‌های علوم انسانی ساختارسازی کنیم.
برومند افزود: در حال حاضر 8 مرکز رشد علوم انسانی در کشور مشغول به فعالیت هستند، شورای توسعه پژوهش و فناوری علوم انسانی تشکیل شده که این شورا می‌تواند به امر پژوهش و فناوری این حوزه توجه جدی نماید.
به علوم انسانی مانند سایر علوم نگاه می‌کنیم
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه سرفصل‌های دروس دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی ناظر به محتوا و مباحث پژوهشی نیستند در این زمینه چه تدبیری اندیشیده شده، گفت: بین معاونت آموزشی و پژوهشی در این زمینه همکاری‌هایی صورت گرفته تا به بحث‌های پژوهش و آموزش در حوزه علوم انسانی بپردازد و در این خصوص از صاحبان آراء در این عرصه کمک گرفته‌ایم. به علوم انسانی مانند بقیه علوم نگاه می‌کنیم، شاید یک مقدار هم مورد عنایت لازم قرار نگرفته که باید نقش پررنگی به آن ببخشیم، پژوهش‌های علوم انسانی باید بتواند در رفع چالش‌های اجتماعی کمک کند.
برومند افزود: باشگاه پژوهشگران علوم انسانی و مراکز رشد در زمینه علوم انسانی داریم، تلاشمان این است که از میان پژوهشگران علوم انسانی، عضوی برای حضور در تیم پروژه‌های فناورانه داشته باشیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه برنامه‌های قرآنی و نیز علوم انسانی در هفته پژوهش خواهید داشت، گفت: در هفته پژوهش روز ۲۷ آذر، روز پژوهش، فناوری و حوزه است که مباحث مربوط به علوم انسانی و علوم قرآنی، در این روز ارائه می‌شود.
اسامی روزهای هفته پژوهشدر ادامه معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به تشریح برنامه‌های هفته پژوهش پرداخت و گفت: هدف از برگزاری جشنواره و نمایشگاه پژوهش امسال، تقدیر از پژوهشگران و دانشمندان دوره‌های متفاوت تحصیلی است که در این فرایند نقش ایفا می‌کنند، فرایندی که می‌تواند آینده را بسازد.
وی در ادامه به نام‌های روزهای هفته پژوهش اشاره کرد و گفت: هفته پژوهش از ۲۱ لغایت ۲۷ آذرماه خواهد بود و نامگذاری این هفته از این قرار است:
سه‌شنبه ۲۱ آذر؛ پژوهش و فناوری، دانش‌آموز و مدرسه،
چهارشنبه ۲۲ آذر؛ پژوهش، فناوری و صنعت،
پنج‌شنبه ۲۳ آذر؛ پژوهش، فناوری، ایده و خلاقیت،
جمعه ۲۴ آذر؛ پژوهش، فناوری، اقتصاد مقاومتی،
شنبه ۲۵ آذر؛ پژوهش، فناوری و سرمایه ملی،
یکشنبه ۲۶ آذر؛ پژوهش، فناوری، مهارت و کارآفرینی،
دوشنبه ۲۷ آذر؛ پژوهش، فناوری، حوزه و دانشگاه.
برومند گفت: از رئیس جمهور برای حضوردر مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دعوت خواهیم کرد و طی این مراسم از 20 پژوهشگر برتر و 5 نوآور تقدیر خواهد شد.
یادآور می‌شود شعار هفته پژوهش و فناوری امسال «پژوهش تقاضامحور و تجاری‌سازی فناوری؛ زیربنای تولید و اشتغال» است و اختتامیه آن دوشنبه 27 آذر ماه در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد که در این مراسم از پژوهشگران برتر کشور با حضور رئیس جمهور تقدیر می‌شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۴۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود؛ این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد .

فرشته حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه فردا، ۱۳ اردیبهشت نخستین رویداد ملی فبین‌فود با همکاری جهاددانشگاهی خراسان رضوی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری در مشهد برگزار می‌شود، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد ارتقای سطح فناوری در حوزه صنایع غذایی کشور است. با توجه به اینکه رویکرد جهاد دانشگاهی توسعه پژوهش‌های فناوری‌محور کاربردی است و با هدف کمک کردن به حل مسائل کلان کشور گام برمی‌دارد، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی کار در حوزه امنیت غذایی را به عنوان هدف خود قرار داده و در طی سال‌های اخیر تمامی فعالیت‌های پژوهشی خود را با هدف کمک به امنیت غذایی کشور هم‌راستا کرده است.

وی اضافه کرد: در حوزه امنیت غذایی پژوهش‌های زیادی انجام شده که بسیاری از آن‌ها به مرحله کاربرد نرسیده‌ که این ناشی از عدم ریسک‌پذیری صنعت غذا در حوزه نوآوری است، این صنعت به دلیل بالا بودن هزینه‌ها و عدم اتکا به دانش داخلی حاضر به انجام ریسک نیست و همان رویه قابل پیش‌بینی را ادامه می‌دهد. برای ارزان و آسان کردن هزینه‌های نوآوری ضروری است تا حاکمیت در این حوزه ورود پیدا کرده تا هزینه ریسک برای بخش خصوصی کاهش یابد.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود. این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد و دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها دانش فنی خوبی را تولید می‌کنند، اما متاسفانه این دانش فنی به صنعت راه نمی‌یابد. به منظور حل این مشکل، زیرساخت‌های حمایتی توسط دولت ارائه شده و یکی از این زیرساخت‌ها که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری به وجود آمده، توسعه و ایجاد آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) است که می‌تواند تاثیر بالایی در بهبود و ارتقای صنعت غذایی کشور داشته باشد.

حسینی افزود: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان مرکزی علمی که بیش از ۳۰ سال سابقه در حوزه صنعت غذا دارد، در این زمینه وارد شده و حلقه‌ای از بازیگران این طرح را تشکیل می‌دهد. در این خصوص زیرساخت‌های مطلوبی در پژوهشکده وجود دارد که به عنوان فب‌لب تخصصی با پژوهشگران به اشتراک گذاشته می‌شود. یکی از دلایلی که جهاددانشگاهی برای اجرای این طرح انتخاب شده، این است که این نهاد در سطح کشور شبکه عظیم و گسترده‌ای دارد و در سابقه کارهای شبکه‌ای خود نتایج خوبی را ارائه داده است.

وی تاکید کرد: من به عنوان یک پژوهشگر معتقد هستم که انجام چنین کار جدیدی نباید به صنعت و پژوهشگر صدمه‌ای وارد کند، بلکه باید نهادی در این امر واسطه شود و حمایت خود را در جهت تسهیل‌گری برای هر دو طرف پژوهشگر و صنعت به ارمغان بیاورد. بنابراین جهاددانشگاهی به عنوان نهادی که زیرساخت‌های مناسب، نیروی انسانی ماهر و... دارد و از چالش‌های صنعت نیز آگاه است، در این طرح وارد شده و حمایت خود را آغار کرده است، خصوصا که صنعت توان مالی و انسانی مناسبی را ندارد و به تنهایی نمی‌تواند در این حوزه وارد شود.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه کار گروهی از دو جنبه اقتصادی و فرهنگی دارای اهمیت است، گفت: یکی از ضعف‌های ما کار گروهی است و باید توجه کنیم که اگر تمامی بخش‌های دخیل در حل یک مسئله دست به دست هم بدهند، نتیجه کار بسیار مطلوب و خوب ارائه می‌شود و فرهنگ کار گروهی در میان جامعه رواج پیدا می‌کند. حضرت علی(ع) نیز در این خصوص فرموده‌اند: «دست خدا با جمعیّت است». بنابراین رویداد فبین‌فود از این جهت کاری فرهنگی هم محسوب می‌شود و در راستای ترویج فرهنگ کار گروهی تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد