Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ به نقل از سازمان ملی استاندارد، سیدجمال هادیان طبائی زواره گفت: در جلسه رسمی روز شنبه ۴ آذرماه طرح «ارتقای جایگاه سازمان ملی استاندارد ایران» بررسی و نظر مجلس شورای اسلامی به تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید تا این قانون برای اجرا ابلاغ شود.

سخنگوی سازمان ملی استاندارد ادامه داد: به موجب این قانون، سازمان ملی استاندارد ایران برای استقرار پایه‌های چهارگانه نظام استانداردسازی کشور شامل استانداردسازی، ارزیابی انطباق، اندازه‌شناسی و تایید صلاحیت به عنوان مرجع رسمی و حاکمیتی در تدوین، اجرا، نشر و نظارت استانداردهای ملی تعیین شد و دستگاههای اجرایی دیگر مکلف شدند تا استانداردهای مورد نیاز خود را به این سازمان پیشنهاد دهند تا پس از طرح در کمیته های ملی مربوطه و تصویب آنها به اجرا درآید؛ بر اساس این طرح وظیفه سیاستگذاری، هدایت و نظارت سازمان ملی استاندارد مطلق و تمامی کالاها و خدمات داخلی و وارداتی مشمول این قانون است و تنها استثنای آن خدمات بهداشتی، درمانی و داروست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: در قانون جدید، همانند قانون قبلی نظارت عالی بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی به عهده سازمان ملی استاندارد قرار داده شده است اما این موضوع به هیچ وجه نافی مسئولیت‌های مهم و حساس سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ذی‌مدخل در فرآیند تولید و واردات مواد غذایی، مواد آرایشی بهداشتی و کالاها و تجهیزات پزشکی نیست و هر کدام در حیطه وظایف قانونی خود مسئولیت دارند.

این مقام مسئول در سازمان ملی استاندارد، هدف اصلی حاکمیت و دولت جمهوری اسلامی ایران را سلامت و ایمنی همه آحاد مردم دانست و گفت: با توجه به گستردگی تولید، توزیع و واردات مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و لوازم پزشکی از سایر نهادهای ذی مدخل از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انتظار می‌رود فارغ از مرزبندی‌های کاری، براساس قانون با هم‌افزایی نیروها و امکانات، همگام و همراه برای ارتقای سلامت و ایمنی مردم گام بردارند.

هادیان با بیان اینکه مواد غذایی زنجیره بهم پیوسته‌ای از مزرعه تا سفره است، افزود: بی‌تردید وزارتخانه‌های کشاورزی و بهداشت و سازمان ملی استاندارد ایران و سایر سازمان‌های ذی مدخل در زنجیرۀ از مزرعه تا سفره حضور دارند اما قانونگذار نظارت عالی بر این فرآیند را به عهدۀ سازمان ملی استاندارد نهاده است.

سخنگوی سازمان ملی استاندارد ایران یادآور شد: اظهارنظرهای نادرست اخیر مبنی بر حذف اختیارات سازمان غذا و دارو و الحاق وظایف آن به سازمان ملی استاندارد احتمالا سوء‌برداشت غیرعامدانه از این قانون و مصوبه اخیر است و بر اساس قانون هیچ وظیفه‌ای از عهده سازمان غذا و دارو برداشته نشده است.

او گفت: انتظار این است که تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط نسبت به بررسی قانون و نسبت‌سنجی وظایف خود با سازمان ملی استاندارد اقدام کنند و تعامل سازنده‌ای را برای نظارت دقیق‌تر و شفاف‌تر بر تولید و واردات مواد غذایی، آرایشی بهداشتی و تجهیزات پزشکی با سازمان ملی استاندارد رقم زنند.

سخنگوی سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به برخی از اظهارنظرهای نادرست و تردید در توانایی سازمان ملی استاندارد در نظارت بر سلامت مواد غذایی، آرایشی بهداشتی و تجهیزات پزشکی گفت: سازمان ملی استاندارد سازمانی قدیمی و تخصصی است که از امکانات و همکاران کارآمدی در سطح کشور برخوردار است و گروه مهندسی پزشکی و اداره مهندسی پزشکی در این سازمان فعالند.

او گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰۰ آزمایشگاه آزمون و کالیبراسیون، تاییدیه استاندارد ۱۷۰۲۵ خود را از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران اخذ کرده اند که ۵ آزمایشگاه آزمون و ۳ آزمایشگاه کالیبراسیون آن اختصاص به تجهیزات پزشکی دارند. البته این تعداد را باید به ۱۵ آزمایشگاه استانی تجهیزات پزشکی اضافه کرد.

او در پایان تصریح کرد: مرکز ملی تایید صلاحیت ایران آمادگی دارد آزمایشگاههای تخصصی سایر وزارتخانه ها و سازمان‌ها را بر اساس استاندارد ۱۷۰۲۵ ارزیابی کند و در صورت استقرار نظام استاندارد ۱۷۰۲۵ و نداشتن عدم انطباق، ظرف یکماه برای آنها گواهی تایید صادر کند تا در یک همکاری دوجانبه ظرفیت آزمایشگاه‌های وزارت بهداشت نیز در خدمت سلامت مردم قرار گیرد.

402

استاندارد آزمایشگاه واردات مواد غذایی کالا تجهیزات قانون بهداشت کشاورزی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۲۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش سازمان بورس، نوید خالقی اظهار داشت: از زمان اجرایی شدن دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری از اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ تاکنون، تعداد ۱۹ موافقت اصولی تأسیس شرکت کارگزاری در بازار سرمایه، صادر شده که ۱۱ مورد توانستند با احراز شرایط دستورالعمل، به مرحله تاسیس و ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها رسیده و ۱۰ شرکت کارگزاری، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطابق دستورالعمل، شروع به فعالیت شرکت‌های کارگزاری طی ۴ مرحله صورت می‌گیرد و شرکت کارگاری پس از «دریافت موافقت اصولی، تأسیس شرکت کارگزاری، دریافت مجوز‌های فعالیت شرکت کارگزاری و عضویت نزد ارکان بازار سرمایه» می‌تواند خدمت رسانی و فعالیت خود را آغاز کند.

وی با بیان این که اکنون با توجه به شرایط بازار درخواست‌ها برای تاسیس شرکت کارگزاری در نوسان است، گفت: بعد از کارگزاری‌های جدیدالتاسیس «پویان، هامرز، آسمان، اعتبار تابان، راهین، یزدان و آرتان» اخیرا سه شرکت جدیدالتاسیس به مرحله دریافت مجوز فعالیت رسیده‌اند.

خالقی تصریح کرد: مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «پاداش و پویش» در بهمن ماه ۱۴۰۲ صادر شد که عضویت نزد ارکان بازار سرمایه را هم گذرانده شده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی افزود: در روز‌های آینده نیز مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «ایده آل» صادر خواهد شد و این کارگزاری پس از طی مراحل اداری می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین شرکت کارگزاری «خردمند» نیز مجوز تاسیس کارگزاری را از سازمان دریافت کرده است و نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و سازمان به عنوان نهاد مالی به ثبت رسیده است.

خالقی با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ‌گونه درخواست باز بلاتکلیف، برای تاسیس شرکت کارگزاری وجود ندارد، گفت: در حال حاضر در صنعت کارگزاری هیچ صفی برای دریافت مجوز وجود ندارد و متقاضیانی که برای تاسیس کارگزاری درخواست می‌دهند پس از تکمیل مدارک خود وفق دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری و گذراندن تشریفات قانونی و مقرراتی مندرج در همان دستورالعمل نتیجه به متقاضیان اعلام می‌شود و متقاضیانی که موافقت اصولی از سازمان دریافت می‌کنند باید تأییدیه‌های لازم را برای اعضای هیات مدیره و مدیر عامل پیشنهادی وفق دستورالعمل تأیید صلاحیت حرفه‌ای مدیران نهاد‌های مالی مصوبه شورای عالی بورس، دریافت کنند.

وی با اشاره به این که حدود ۸ درخواست برای تاسیس کارگزاری در جریان است، تاکید کرد: برخی از این درخواست‌ها نواقصی داشته که برای تکمیل پرونده به متقاضیان بازگردانده شده، برخی در حال تکمیل توسط متقاضیان بوده و برخی دیگر در مرحله مصاحبه هستند.

تشخیص کارگزاری‌های مجاز

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: هر شخصی اعم از مشتریان، سهامداران و بانک‌ها که با شرکت‌های کارگزاری در ارتباط هستند، می‌توانند اطلاعات مربوط به لغو و صدور مجوز‌ها را با مراجعه به سامانه نهاد‌های مالی دارای مجوز به نشانی CFI.SEO.IR با جستجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از حوزه فعالیت شرکت کارگزاری و معتبر بودن مجوز‌های آن‌ها اطمینان حاصل کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اقدامی مهم در استاندارد که زمینه تحقق شعار سال را فراهم کرده است
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • حمایت استاندارد ایلام از رشد تولید در استان
  • نام و برند ایران باید در بازارهای جهانی بدرخشد
  • جمع‌آوری و دستگیری ۵۲۸ معتاد و سوداگر مرگ طی ۲ روز در گیلان
  • سه بیمار شیرازی با اهدای عضو دختر ۱۸ ساله تربت جامی جان دوباره گرفتند