Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@02:40:16 GMT

فرصت یک هفته‌ای برای خرید آیفون‌های قاچاق

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۸۳۳۱۶

فاز دوم اجرای طرح ملی رجیستری قرار است از ۱۴ آذر ماه با اعمال سیاستهای سلبی از واردات گوشیهای موبایل قاچاق به کشور جلوگیری کند و در گام نخست به سمت تجهیزات تولیدی "اپل" برود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  طرح ملی ثبت شناسه گوشیهای تلفن همراه یا همان "رجیستری" از 28 مهر ماه سال جاری در قالب فاز نخست اجرا شد تا شناسه گوشیهای فعال در کشور را وارد سامانه گمرک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح به دنبال مقابله با قاچاق 95 درصدی گوشیهای موبایل به کشور است و می‌خواهد با ثبت شناسه گوشیهای وارداتی در سامانه گمرک، اجازه فعالیت به اجناس قاچاق را ندهد.

روال کار هم به این شکل است که سامانه تدارک دیده شده توسط گمرک، دسترسیهایی را نیز برای سایر بخشها نظیر اپراتورهای تلفن همراه به وجود آورده تا هر زمان گوشی قاچاق به دنبال اجازه استفاده از خدمات ارتباطی را داشت، این مجوز از سوی اپراتورهای تلفنی نظیر همراه اول، ایرانسل و رایتل به آن ندهد.

فارغ از جزییات اجرا و معماری این طرح، قرار بود پس از اجرای فاز نخست در مدت زمان کوتاهی فاز دوم استارت زده شود اما اکنون با تأخیر بیش از یک و نیم‌ماه هنوز این طرح وارد اجرای فاز بعدی نشده است.

با توجه به اینکه پیش از این مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته بودند که هنوز هیچ ثبت سفارش واردات رسمی برای آخرین مدل گوشی اپل در کشور صورت نگرفته و از این حیث استفاده از آیفون X (آیفون 10) در کشور امکانپذیر نیست، پیش‌بینی اغلب فعالان بازار موبایل و رسانه‌ها این بود که دولت و حاکمیت در زمان آغاز اجرای فاز دوم طرح ملی رجیستری به سراغ برند "اپل" می‌رود.

حال با گذشت تأخیری به نسبت چشم‌گیر، دقیقا دولت تجهیزات این برند امریکایی را مورد خطاب قرار داده و به مردم هشدار داده که از 14 آذر ماه جاری، تولیدات اپل مشمول رجیستری می‌شود.

چنین اطلاعیه‌ای به معنای دقت در خرید تجهیزات و محصولات این برند است زیرا اگر به شکل قاچاق وارد کشور شده باشد، امکان استفاده از آن وجود ندارد و تا زمانیکه هزینه گمرکی و مالیات آن پرداخت نشود، کاربردی نخواهد داشت.

حال با گذشت این مدت زمان، محمدجواد آذری جهرمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر با تأکید بر اینکه 95 درصد واردات گوشیهای موبایل به کشور از طریق مبادی قاچاق است که این موضوع ضرر سالانه هزار میلیارد تومان برای گمرک را در پی دارد، اظهار کرد: درآمد سالیانه گمرکی کشور 18 هزار و 500 میلیارد تومان است که پیش‌بینی کردیم این رقم در سال جاری به 21 هزار و 500 میلیارد تومان برسد که قطعا یکی از بخشهای تأثیرگذار در تحقق این رقم، واردات گوشیهای موبایل است.

دلایل اجرای رجیستری

وی درباره اهمیت اجرای رجیستری برای ساماندهی واردات گوشیهای تلفن همراه به کشور گفت: از دو بعد اجرای این طرح ضرورت دارد یکی اینکه اقلام حوزه الکترونیک در بدو ورود به کشور توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا  سازمان انرژی اتمی از نظر تأثیری که برسلامت بدن دارند، چک می‌شوند که این نظارت بر محصولات قاچاق وجود ندارد.

وی افزود: نکته دیگر هم اینکه به واسطه قاچاق، کسب‌وکار نامشروعی در کشور شکل می‌گیرد که اقتصاد غیرشفاف و ناسالم را به وجود می‌آورد؛ در حالیکه تعرفه گمرکی برای گوشیهای موبایل در حداقل ممکن و پنج درصد است اما با واردات قاچاق، درآمدهای بیت‌المال پایمال می‌شود.

وزیر ارتباطات درباره تأخیری که از اجرای فاز اول تا دوم ایجاد شده و اینکه آیا برنامه زمانبندی مشخصی برای اعمال سیاستهای رجیستری بر برندهای گوشی تلفن همراه وجود دارد؟، نیز گفت: قطعا برنامه زمانبندی مشخصی وجود دارد و همانطور که می‌دانید در فاز اول به سمت ثبت شناسه پنج درصد گوشی که از مبادی رسمی، 95 درصد گوشی که به صورت غیررسمی وارد کشور شدند و نهایتا گوشیهایی که در حال حاضر در شبکه اپراتورهای تلفن همراه فعال است، رفتیم.

آذری جهرمی با بیان اینکه در فاز اول باید یکبار کلیه گوشیهای فعال در کشور را ثبت می‌کردیم، یادآور شد: در فاز دوم، اعمال مرحله‌ای طرح رجیستری از برند "اپل" آغاز می‌شود و بیش از 45 روز تا اعمال سیاستهای این طرح بر سایر برندها طول نخواهد کشید.

وی افزود: مردم تا 14 آذر ماه هر گوشی که خریداری کنند، حتی اگر از برند اپل باشد با مشکلی مواجه نمی‌شوند و به عبارت دیگر هر مدلی از هر گوشی مجاز شناخته می‌شود اما از آغاز روز 14 آذر، شناسه تمامی گوشیهایی که خریداری می‌شود باید در گمرک ثبت شده باشد در غیر این صورت امکان سرویس‌دهی به آنها وجود ندارد.

وزیر ICT گفت: متقاضیان خرید گوشی، زمانیکه مدل مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند باید سیم‌کارتشان را در آن قرار دهند تا پیامکی برایشان ارسال شود و از وضعیت رجیستری به آنها اطلاع دهد؛ اگر پیامک به آنها گفت که گوشی مورد نظر رجیستر نشده 30 روز مهلت خواهند داشت تا برای ثبت شناسه گوشی خود به گمرک مراجعه کنند و حق گمرکی و مالیات آن را پرداخت کنند.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین افرادی که توریست هستند و مدت زمان حضورشان در کشور کمتر از 30 روز است، نیازی به رجیستری گوشی ندارند زیرا این مدت 30 روزه استفاده بدون رجیستری برای همه مهیا است اما اگر بخواهند بیش از این زمان در کشور حضور داشته باشند، باید گوشی خود را رجیستر کنند.

بنابراین علاقمندان به خرید برند اپل بهتر است در همین مدت زمان کمتر از یک هفته اقدام به خرید محصول موردنظرشان کنند تا بعدا اگر گوشی‌شان از مبادی قانونی وارد کشور نشده بود در پروسه زمانبر ثبت شناسه در گمرک گیر نیفتند.

البته این هشدار شامل تمامی متقاضیان خرید گوشی است؛ هر چند که به معنی خرید محصول قاچاق نیست اما بهتر است در مدت زمانی که وجود دارد اقدام به خرید کرد تا بعدا گرفتار پروسه‌های در نظر گرفته نشد کما اینکه ممکن است اجرای این طرح در بدو فاز دوم با خطاهایی مواجه شود که آن هم مقوله زمانبر و سخت دیگری خواهد بود.

منبع: تسنیم

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۳۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ پس از اینکه در سال گذشته، سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی به دفعات از شرایط انتخاب خودرو‌های وارداتی خبر داده بود، امروز مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو از آغاز نخستین طرح فروش خودرو‌های برقی و هیبریدی وارداتی از عصر یکشنبه ١۶ اردیبهشت ماه خبر داد. مهدی تقدسی با اعلام این خبر تاکید کرد که در این طرح چهار خودروی وارداتی شامل خودرو‌های برقی، هیبریدی و بنزینی، فقط برای ثبت‌نام کنندگان مرحله نخست خودرو‌های وارداتی که اسفند ١۴٠١ ثبت‌نام کرده بودند، خواهد بود و ثبت‌نام جدیدی صورت نمی‌گیرد.  

طبق اعلام مدیر سامانه یکپارچه خودروها، این مرحله از فروش خودرو‌های وارداتی که نخستین دور از فروش خودرو‌های برقی است، فقط برای متقاضیان مرحله نخست ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی که اسفند ۱۴۰۱ با بلوکه کردن وجه ۵٠٠ میلیون تومانی در حساب وکالتی خود اقدام به ثبت‌نام کرده و نوبت‌دهی شده بودند، امکان ثبت درخواست یک خودرو از چهار خودروی عرضه شده وجود خواهد داشت.

بر اساس این گزارش؛ جدیدترین اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی با اشاره به واردات خودرو‌های برقی تاکید دارد: "به اطلاع آن دسته از متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام نموده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌رساند، سامانه صرفا جهت انتخاب خودرو‌ها به شرح جدول زیر از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ در دسترس است.

در این مرحله متقاضیان محترم می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفا برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه نموده اند می‌باشد.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:

جدول شماره 1: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / تومان

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش قطعی درمبادی ورودی به تومان
1 جهان نوین NISSAN SUNNY 1,107,140,000
2 آرین پارس موتور Lamari EAMA HEV 1,543,400,000
3 بی ام کارز Hongqi EQM5EV (خودرو برقی) 1,805,460,000

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره 1، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

بنابراین برآورد می‌شود که خودروی برقی EQM۵EV  که با قیمت قطعی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی است، پس از افزوده شدن سایر هزینه‌ها نظیر مالیات بر ارزش افزوده، هزینه شماره گذاری و بیمه شخص ثالث و ... به دو میلیارد تومان برسد.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی:

جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودرو‌های برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: تومان / دستگاه

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش علی الحساب درمبادی ورودی به تومان
1 معین خودرو ایرانیان Honda ENS1 (خودرو برقی) 1,850,000,000
2 ایران خودرو Luna GRE (خودرو برقی) 945,000,000

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می‌توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودرو‌های مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.

تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودرو‌های وارداتی حذف می‌گردد.

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده می‌بایست مطابق آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تاخیر در تحویل و ... قرارداد‌های مذکور مشمول جرایم مندرج در آیین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌نمایند، در صورت تمایل نسبت به خودرو‌های ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهاد‌های ذیربط قرار می‌گیرد.

 

 

 

دیگر خبرها

  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • قیمت آیفون ۱۳ پرو مکس امروز (۱۶ اردیبهشت) + مشخصات و دوربین iPhone 13 pro max
  • قیمت آیفون ۱۳ پرو مکس امروز ( ۱۶ اردیبهشت) + مشخصات و دوربین iPhone 13 pro max
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟
  • طرح آیفون ۱۶ فاش شد + تصاویر
  • اطلاعات جدید از آیفون ۱۶ و چیدمان جدید دوربین‌ها
  • فروش گوشی‌های اپل تقریباً در تمام بازارها کاهش یافت
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟
  • افشای طرح آیفون ۱۶؛ سری آیفون‌های ۱۶ این شکلی خواهد بود
  • تصاویر | افشای طرح آیفون ۱۶ | سری آیفون‌های ۱۶ این شکلی خواهد بود