Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست فوق العاده شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران ضمن بیان این مطلب افزود: امروز دانش امکان پیشگیری و آمادگی در برابر زلزله را فراهم کرده است و میزان آسیب پذیری موجود ما در برابر زلزله پذیرفته نیست.

وی با اشاره به کاستی‌های حوزه نظارت در امر ساخت و ساز و کمبود نیروی انسانی ماهر در بخش اجرای ساخت و سازها ادامه داد: این مشکلات باید در ابعاد ساخت و سازهای دولتی و بخش خصوصی حل شود تا کیفیت و عمر مفید ساختمان ها به ویژه ساختمان‌های عمومی مثل مدارس و بیمارستان ها ارتقا یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجار تصریح کرد: زمان تصویب لایحه قانون مدیریت بحران کشور در مجلس طولانی شده است البته علاوه بر قانون، مدیریت بحران باید به دغدغه مسئولان و باور عمومی مردم و مسئولان تبدیل شود و نگاه به مقوله مدیریت بحران باید فرابخشی شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: ساختار سازمان مدیریت بحران کشور باید تقوبت شود و جایگاه آن ارتقا یابد تا در ایفای نقش و رسالت خود با کمبودها و مشکلات مواجه نباشد.

وی عملیات امداد و نجات در شب اول حادثه زلزله سرپل ذهاب را قابل توجه خواند و گفت: این زلزله در سطح 1930 روستا و 7 شهرستان رخ داد و تمامی دستگاه ها با تمام توان به سرعت موفق به عملیات امداد و نجات شدند و در مجموع 7817 مصدوم منتقل شدند، سه برابر مورد نیاز چادر در منطقه توزیع شد و در روز دوم به شرایط تثبیت رسیدیم.

احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در سخنانی به تشریح قوانین و مصوبات بالادستی موجود که بر آمادگی و تقویت زیر ساخت‌های سازمان ها و نهادهای مسئول پایتخت در برابر زلزله تاکید دارد، پرداخت و گفت: گرچه ارزیابی‌های آمادگی پایتخت در برابر زلزله همچنان منفی است و عمده علت آن به نبود طرح جامع و به روز مدیریت بحران باز می‌گردد، اما کماکان بر اساس قوانین و مصوبات سال های گذشته از سوی دولت و نهادهای قانونگذار آمادگی دستگاه ها قابل ارزیابی است و باید تمامی سازمان ها بر اساس مخاطرات موجود و سناریوهای محتمل نسبت به ارتقای توان و آمادگی خود در برابر سوانح و شرایط بحرانی اقدام کنند.

وی همچنین با اشاره به مصوبه سال جاری دولت در حوزه تقویت مدیریت بحران پایتخت گفت: برخی از تکالیف تصریح شده در مصوبات بیش از یک دهه گذشته مغفول مانده است و سازمان بازرسی می تواند در این خصوص ورود کند.

عباس استاد تقی زاده مشاور سازمان نیز در گزارشی به آسیب شناسی مدیریت بحران در زلزله کرمانشاه پرداخت و گفت: در این زلزله با چالش هایی در حوزه ارزیابی خسارات، تلفات، اطلاعات و ارتباطات، عملیات امداد و نجات و مدیران محلی مواجه بودیم که با درس گیری از آن تجربه و توجه به تصریح سیاست های کلی نظام مبنی بر ایجاد مدیریت واحد در این حوزه و با روش های علمی می توان برای رفع مشکلات برنامه ریزی کرد.

همچنین حجت الاسلام عرب انصاری بازرس کل امور وزارت کشور و شهرداری ها در سازمان بازرسی کل کشور در سخنانی گفت: زلزله کرمانشاه نشان داد که وقوع زلزله برای هر نقطه کشور محتمل است و اگر در تهران زلزله ای رخ دهد با توجه به تراکم جمعیت، استقرار نهادهای حاکمیتی، 3700 هکتار بافت فرسوده و 14 هزار هکتار بافت ناپایدار ابعاد حادثه وسیع و غیر قابل تصور خواهد بود.

وی گفت: زلزله با جان مردم سر و کار دارد، لذا باید تمامی دستگاه ها و نهادها در پایتخت کمبودها و کاستی های خود را اعلام کنند تا مخاطرات تهران شناسایی و برای آن از هم اکنون چاره اندیشی شود.

وی تاکید کرد که اماکن بحران خیز در تهران باید معرفی شوند تا در صورت نیاز برچیده یا از آن رفع خطر شود. سازمان بازرسی در حال حاضر مشغول بررسی میزان آمادگی دستگاه ها در برابر زلزله پایتخت است و این گزارش به مسئولان بلندپایه برای چاره اندیشی ارائه می شود.

در این نشست دیگر مدیران حاضر تجربه و دیدگاه های خود را در مورد زلزله کرمانشاه و الزامات تقویت میزان آمادگی پایتخت در برابر زلزله محتمل بیان کردند.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری

به گزارش خبرآنلاین،در حاشیه نهمین سمینار بین‌المللی زلزله، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در گفتگو با خبرنگاران درباره آمادگی شهرداری تهران برای مقابله با زلزله اظهاراتی داشت. او اعلام کرد: در ابتدا، تمرکز ما بر کاهش آسیب‌پذیری شهر تهران نسبت به زلزله است. سپس، درک صحیح ابعاد زلزله و تشخیص سریع وقوع آن برای ما بسیار اهمیت دارد. در این راستا، پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه تکنولوژی شتاب‌نگارها و سیستم‌های تشخیص زودرس زلزله در شهر تهران روی داده است.

ایسنا در خبری نوشت:وی افزود: به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در تهران، ۵ شتاب نگار عمقی در عمق ۵۰ متری سطح زمین کارگزاری شده است. همچنین مراحل نصب یک شتاب نگار دیگر نیز در عمق ۱۰۰ متری به زودی تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اقدامات شهرداری تهران در حوزه آموزش عمومی به شهروندان با هدف مقابله با زلزله گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های عمومی شهرداری تهران قرار گرفتند. همچنین در درون سیستم مدیریت شهری نیز به کارکنان آموزش‌های تخصصی پیرامون مقابله با زلزله ارائه شده است.

شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: مدیریت شهری تهران در حوزه استحکام کالبدی نیز گام‌های رو به جلویی طی ماه‌های گذشته برداشته است. در همین راستا بناست برای نخستین بار ۱۶ هزار ساختمان با همکاری ۹ دستگاه به لحاظ ایمنی پایش شود که تاکنون عملیات پایش ۴۰۰۰ ساختمان تکمیل شده است.

وی تاکید کرد: در ستاد ایمنی و مدیریت بحران شهرداری تهران ۱۵ کارگروه با هدف مقابله با زلزله شکل گرفته است که این کارگروه‌ها با هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف به دنبال افزایش ضریب ایمنی در پایتخت هستند.

زاکانی در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند، اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم، اما متأسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903998

دیگر خبرها

  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • بارش‌های سیل‌آسا اردبیل را در بر می‌گیرد
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • آماده‌باش مدیریت بحران برای بارش باران در ۱۸ استان
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود