Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اولویت این سازمان در سال آینده توجه به کیفیت نان و فرآورده‌های آردی است، گفت: بر این اساس به نوعی سال آینده سال ارتقاء کیفیت نان در کشور است.


به گزارش شریان نیوز،به نقل از ایسنا دکتر بهروز جنت  با اشاره به برنامه کاهش نمک، قند و روغن در فرآورده‌ها و محصولات غذایی، گفت: باید توجه کرد که این اقدامات فرآیندهایی مداوم محسوب می‌شوند و نمی‌توان گفت که طی مدت زمانی مشخص به پایان می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش قند نوشابه‌های گازدار به زیر 10 گرم در  100سی‌سی

وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو در حوزه فرآورده‌های غذایی و خوراکی دو اقدام را پیش می‌برد، افزود: در وهله اول سعی می‌کنیم غلظت نمک، قند و چربی را در محصولات شور، پرکالری و شیرینی که با قندهای ساده شیرین شده‌اند، پایین آوریم. به عنوان مثال در گذشته حداقل قند ساده‌ای که در نوشابه‌های گازدار مورد استفاده قرار می‌گرفت، 12 گرم در  100 سی‌سی بود، اما وزارت بهداشت اعلام کرد که اولا باید واژه "حداقل" را برداریم و به‌جای آن واژه "حداکثر" بگذاریم. به این ترتیب میزان استاندارد قند ساده در نوشابه‌های گازدار را به حداکثر زیر 10 گرم در  100 سی‌سی تبدیل کردیم. البته برخی شرکت‌های خارجی و داخلی مقاومت‌هایی را در برابر این موضوع انجام دادند، اما چون این موضوع مصوب و پروانه‌های ساخت اصلاح شد، همه از این مصوبه تمکین کردند و اجرایی شد.

تغییر تدریجی در ذائقه مردم

جنت همچنین گفت: باید توجه کرد که کاهش قند، چربی و نمک در محصولات و فرآورده‌های غذایی باید به تدریج کاهش یابد؛ چراکه هدف‌مان تنها کاهش این موارد در فرآورده‌های غذایی و خوراکی نیست، بلکه هدف ما این است که ذائقه مردم هم تغییر کند و در عین حال برچسب‌گذاری‌ها هم اصلاح شوند. حال اگر به طور ناگهانی نمک را در محصولی کاهش دهیم، مردم به این طعم عادت نمی‌کنند. بنابراین مردم باید به تدریج به یک ذائقه خاص و سالم عادت کنند و ما باید به گونه‌ای این اقدام را پیش بریم که تفاوت طعم حس نشود. بر همین اساس به صورت سالانه قند، نمک و چربی را تاجایی که فرمولاسیون اجازه دهد، در برخی محصولات کاهش می‌دهیم.

نمک نان به زیر 1.5 گرم رسید

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بر این اساس هم چراغ راهنمای تغذیه را به مردم نشان می‌دهیم و هر سال هم یک محصول را به عنوان اولویت‌مان انتخاب می‌کنیم، گفت: به عنوان مثال در یک سال اولویت‌مان نوشابه است و در سال دیگر بر روی کاهش قند افزوده آبمیوه‌ها کار می‌کنیم. به طوریکه در سال گذشته اولویت کاری ما کاهش قند در نوشابه‌های گازدار و کاهش نمک در نان بود. باید توجه کرد که میزان نمک در نان در گذشته 2.5 گرم بود که به تدریج به دو گرم و در حال حاضر به زیر 1.5 گرم رسیده است و به همین ترتیب کار را ادامه می‌دهیم. در عین حال سعی می‌کنیم به صنعت هم کمک کنیم تا فرآورده‌هایی را در محصولاتش جایگزین کند.

جنت با بیان اینکه برای سال آینده هم به تدریج روی محصولات مختلفی مانند نوشابه‌های انرژی‌زا کار می‌کنیم، گفت: باید توجه کرد که محصولاتی مانند نوشابه‌های انرژی‌زا تعریف و گروه هدف خاص خود را دارند. این درحالیست که متاسفانه در ایران برخی فرآروده‌ها از گروه هدف‌شان خارج می‌شوند. به عنوان مثال نمی‌توانیم بگوییم که قند نوشابه‌های انرژی‌زا را کاهش دهید، زیرا ورزشکاران آنها را مصرف می‌کنند و هدفشان دریافت کالری است. بنابراین عرضه برخی فرآورده‌های اینچنینی باید هدفمند شود و به دست گروه هدفش برسد.

سال 97؛ سال ارتقاء کیفیت نان

وی تاکید کرد: از طرفی یکی ازبرنامه‌های اصلی‌ ما برای سال آینده توجه به نان و فرآورده‌های آردی است. بر این اساس تلاش می‌کنیم که اولا بتوانیم نان‌ مصرفی‌ مردم را از نظر میزان نمک اصلاح کرده و در عین حال سایر بهبوددهنده‌ها و مخمرها را به آن اضافه کنیم. بر این اساس به نوعی سال آینده سال ارتقاء کیفیت نان در کشور است.  

دسته بندیاجتماعي

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۸۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز :

برای اینکه فردی سرحال و پرانرژی از خواب بیدار شود، هر شبانه روز به چند ساعت خواب عمیق نیاز دارد. در حالی که کیفیت خواب با افزایش سن کاهش می‌یابد، اما بسیاری از جوانان نیز مشکلات خواب را گزارش می‌کنند.

داشتن خواب باکیفیت، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، از استرس می‌کاهد و خلق و خو و تمرکز را نیز بهبود می‌دهد.

همچنین برخی عادات مخرب هم بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارند که آگاهی از آن‌ها و مدیریت صحیح این عادت‌ها می‌تواند مفید و در بهبود سلامت کلی فرد موثر باشد.

در ادامه به نقل از نشریه "هندوستان تایمز" به برخی از این عادات اشاره می‌کنیم:

* استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

نور آبی که از صفحه نمایش تلفن همراه شما ساطع می‌شود، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نور آبی می‌تواند تولید ملاتونین در بدن را که هورمون اصلی کنترل کننده چرخه خواب و بیداری است، مختل کند. ملاتونین ناکافی می‌تواند باعث بی خوابی، حساس شدن و خواب آلودگی در طول روز شود.

* خوردن مقدار زیادی غذا قبل از خواب

خوردن یک وعده غذایی پر حجم کمتر از یک ساعت قبل از خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و به خواب رفتن را مشکل کند.

* مصرف بی رویه کافئین

مصرف بیش از اندازه قهوه منجر به اختلالات خواب می‌شود. کافئین محرکی است که می‌تواند به خواب رفتن را سخت کند.

* قرار نگرفتن در معرض نور طبیعی

زمانی که خود را از نور خورشید محروم می‌کنیم، سطح ملانین را کاهش می‌دهیم. ملانین، ملاتونین را می‌سازد که به چرخه خواب کمک می‌کند.

* بی توجهی به افزایش استرس 

سطوح بالای استرس با طولانی شدن مدت زمان به خواب رفتن و اختلالات خواب مرتبط است. کم خوابی سیستم واکنش بدن به استرس را تحریک می‌کند و منجر به افزایش هورمون‌های استرس، یعنی کورتیزول می‌شود که بر خواب تاثیر می‌گذارد.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • وزیر صمت: شرکت‌های ارزآور در اولویت تامین ارز هستند
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • کشف وتوقیف ۲۲ بسته نوشابه انرژی زا قاچاق در ورزنه