Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:42:34 GMT

تقویت گفتمان قرآنی با جشنواره ترنم آسمانی

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۱۶۸۲۸

تقویت گفتمان قرآنی با جشنواره ترنم آسمانی

تبریز- ایرنا - معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره ملی آواها و نغمات قرآنی با عنوان ترنم آسمانی در استان آذربایجان شرقی با هدف تقویت گفتمان قرآن و عترت در قالب هنرهای آوایی و نغمه ای برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، عبدالهادی فقهی زاده شامگاه سه شنبه در آئین اختتامیه جشنواره ترنم آسمانی در تبریز برگزاری این آئین در شبی بسیار عزیز مصادف با ولادت شکوفه رحمت و مهربانی عام و جاودان و جهانی حضرت مصطفی(ص) را مبارک دانست و گفت: پیامبر گرامی اسلام کلمه رحمت الهی، تنها کسی که در جهان خلقت، تاج رحمه للعالمین برسر نهاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به حضور گروهایی از هنرمندان و فعالان عرصه قرآن و عترت طاهره در این حرکت بزرگ، گفت: قران کریم شناسنامه مسلمانی و فرهنگی ماست و عترت طاهره برون داد توسعه گفتمان قرآنی است.
وی گفت: تقویت گفتمان قرآن و عترت آرمان بزرگی است که دل هر مسلمان پاک دین برای آن و به نام آن می تپد.
فقهی زاده اظهارکرد: هدف مشترک ما در تمام جهان اسلام، تبلیغ و ترویج روزآمد و صحیح آرمانی است که می خواهد آیات قرآن و آموزه های ناب عترت را با جان، دل، اندیشه، زبان و ذهن جوانان و پیران مسلمان آشناتر کند تا بتوانیم با سربلندی به آن ببالیم و بنازیم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره سراسری آواها ونغمات قرآنی بی شک در دست یابی به این هدف بزرگ، کمک شایانی خواهد کرد.
وی گفت: ما در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت خالصانه و بی چشم داشت از این جشنواره سراسری و بزرگ بر خودمان می بالیم.
فقهی زاده افزود: تلاش خواهیم کرد از طریق جشنواره های ملی و راه های گوناگون دیگر، قرآن را از لابه لای سطوح به لابه لای فرهنگ اندیشه ای و رفتاری خودمان راه بدهیم.
وی اظهارکرد: اگر هزاران شهید داده ایم، اگر مجاهدان فی سبیل الله در عرصه های گوناگون علمی، عملی و جهاد فی سبیل الله جان نثار کرده اند و سخت کوشیده اند، همه برای تعالی قران کریم و عترت طاهره است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی هم گفت: در سال ۲۰۱۸ به مناسبت میزبانی تبریز برای کشورهای اسلامی، جشنواره ترنم آسمانی در سطح جهان اسلام و با کیفیت و کمیت بالایی برگزار خواهد شد.
محمد محمدپور با اشاره به افزایش کمی و کیفی آثار در دومین جشنواره سراسری ترنم آسمانی، یادآوی کرد: دوره اول جشنواره با ۱۹۸ اثر برگزار شده بود و دومین دوره جشنواره نیز با ۲۸۵ اثر، با کیفیت بسیار بالا برگزار شد .
به گزارش ایرنا، 284 اثر از استان های مختلف از جمله قم، اصفهان، لرستان و آذربایجان غربی در بخش های مختلف این جشنواره شامل همخوانی قرآن کریم، اجرای ‌تواشیح، مدیحه سرایی و ابتهال شرکت کردند.
اجرای همزمان 10 محفل قرآنی در مناطق مختلف تبریز از برنامه های این جشنواره بود.
دومین جشنواره سراسری آواها و نغمات دینی آیات ترنم آسمانی از سلسله جشنواره های قرآنی آیات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با مشارکت موسسه فرهنگی قرآن و عترت طارق تبریز برگزار شد.
در پایان این مراسم علاوه بر برترین های جشنواره از خانواده معزز شهید مدافع حرم فرهنگی والا تجلیل شد.
همزمان با آیین اختتامیه جشنواره ترنم آسمانی ترتیل صوتی کل قرآن کریم با صدای حافظ بین المللی قرآن کریم، استاد وحید غفران نیا در تبریز رونمایی شد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان سفر به تبریز با حضور در جلسه داوری انتخاب برگزیدگان تواشیح جشنواره « نغمات و آواهای قرانی استان آذربایجان شرقی» از نحوه داوری ها مطلع شد و با داوران این جشنواره در مورد شاخص های داوری گفت و گو کرد.
وی همچنین از موسسه آموزشی مهد قرآن کریم شهر تبریز بازدید کرد و از نزدیک با ساختار و نوع عملکرد استودیوی قرآنی این موسسه آشنا شد.
فقهی زاده در اولین سفر استانی خود با حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی دیدار و در مورد فضای قرآنی استان گفت و گو کرد.
معاون قرآن و عترت همچنین در مقبره الشعرای شهر تبریز حضور یافت و نسبت به بزرگان ادب و هنر این شهر هنرمندپرور ادای احترام کرد.
خبرنگار: پرویز انصاری ** انتشار: محمد عزیزی راد
3071 /518

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۶۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقه‌مندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این نشست تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان، مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه فرشچیان، مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره و محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران همراه بود.

عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره با اشاره به اینکه در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، بیان کرد: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است، گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقه‌مند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

وی با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و ... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

وی بیان کرد: از این رو آمادگی آن را داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قایل هستیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، می‌تواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

کد خبر 6089607

دیگر خبرها

  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره قرآنی «پله‌های آسمانی» در تبریز
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد