Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-03@02:53:16 GMT

مزد ۹۷ کارگران چگونه محاسبه می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۲۴۱۲۷

خرداد: رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای برگزارشد">اسلامی کار با اشاره به اینکه تاثیر تورم واقعی در سبد معیشت خانوار یکی از مهمترین محورهای جلسات کارشناسی مزد امسال است گفت: بروز رسانی هزینه سبد معیشت خانوار یکی از تکالیف جلسات است.
 
به گزارش خرداد از تسنیم، فرامرز توفیقی، درباره جلسات مزد گفت: تاکنون چهار نشست کارشناسی کارگروه دستمزد در وزارت کار با حضور شرکای اجتماعی برگزار شده است، یکی از مهمترین تکالیف این جلسات به روز رسانی هزینه سبد معیشت خانوار است که مطابق با افزایش هزینه اقلام سبد به روز می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی ادامه داد: هزینه بالای برخی اقلام از جمله مسکن، درمان و تحصیل در سبد هزینه خانوار را باید دو ضلع دیگر شرکای اجتماعی یعنی دولت و کارفرما بعهده بگیرند. در این موارد با در دست داشتن اسناد بالادستی وظیفه دو ضلع دیگر شرکای اجتماعی کارگران مشخص است و این دو ضلع موظف به تامین این اقلام برای ضلع سوم یعنی کارگران هستند لذا درصد سهم دولت و کارفرما به تفکیک از هزینه این اقلام باید تعیین شود.
 
توفیقی اظهار داشت: تاثیر تورم واقعی در سبد معیشت خانوار را یکی از مهمترین محورهای جلسات کارشناسی مزد امسال است. نکته مهم بررسی تاثیر تورم در مخارج است که این موضوع به عنوان یکی از اصول تعیین دستمزد مد نظر است.در علم اقتصاد تورم بر تغییر قیمت بر نرخ یک محصول است لذا باید در مخارج بدنبال نقش تورم گشت نه در مداخل. باید بپذیریم بحث تورم بر مخارج خانوار خود را نشان می دهد و قانونگزار از طرح بحث بند یک ماده 41 مبنی بر در نظر گرفتن تورم ، منظورش در نظر گرفتن نرخ تورم بر هزینه خانوار است که با بند 2 تکمیل گردیده و بالتبع آن باید بتواند سبد معیشت خانوار را پوشش دهد.این بدین معناست که بند یک اعلام می کند بعد از احصا نرخ تورم و تاثیر افزایش و یا کاهش نرخ تورم بر مخارج یک خانوار حالا بسراغ سبد معیشت آن خانوار بروید و اعداد و ارقام را بر اساس این بررسی جدید بروزرسانی نمائید حال بسراغ حداقل دستمزد بروید و آن را بروزرسانی کنید تا خانوار کارگری بتواند استمرار بقا بدهد.
 
رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: تعیین تکلیف سهم دو ضلع دیگر این مثلث سه جانبه و پذیرش سهم خود از این سبد( دولت و کارفرما) یقیناً راه را برای حرکت در مسیر جبران فاصله سبد معیشت تا دستمزد فراهم می نماید.باید مد نظر داشته باشیم در صورت واقعی نشدن دستمزد نباید منتظر جامعه ای سالم، پویا و بدور از اسیب های اجتماعی باشیم چرا که شاکله و زیربنای استحکام خانوارها بحث معیشت است.
 
وی گفت: حساب کردن سهم شرکای اجتماعی از جیب کارگران در این سالها نه تنها دردی را دوا ننموده است بلکه باعث بروز معضلات دیگری شده است.با جلوگیری از افزایش دستمزد حتی در سالهائی که نرخ نفت بالا بود و فاز اول هدفمندی یارانه ها صورت گرفت نه تنها دردی از کار درمان نکرد بلکه با تحمیل فشار مضاعف فاصله بین دستمزد با سبد معیشت خانوارها را عمیق نمود تا خانوارها به سمت کوچک سازی سبد تا جائی پیش بروند که شاهد رکود حاکم بر صنعت شدیم.
 
رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه دا: این فاصله به قدری زیاد است که علیرغم افزایش چند درصدی بیش از نرخ تورم اعلامی در این سالها باز شاهد آن بر سر سفره کارگران نیستیم و برای برون رفت آن باید دو ضلع دیگر سهم خود را بپذیرند. یکی دیگر از مشهود نبودن کاهش نرخ تورم در سبد معیشت خانوارانتخاب بسیاری از اقلام است که تاثیر بسزائی درسبد تورم ملموس خانوارها ندارند وتنها باعث کاهش غیرمشهود و غیرمنطقی تورم می شوند . بنابراین باید نرخ تورم بر کالاهای تاثیر گذار در هزینه خانوار مشخص شود تا بتوان به خوبی سهم دو شریک دیگر اجتماعی را احصا نمود. برچسب ها: مزد ۹۷ ، کارگران ، محاسبه

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۴۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است

فرماندار تیران و کرون گفت: تاخیر در پرداخت حقوق کارگران توسط پیمانکاران، شرایط معیشتی این قشر را دشوارتر کرده و نظارت مدیریت شهری و نهادهای متولی برای رعایت حقوق آن‌ها لازم است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، علی محمدی‌کیا شامگاه _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در همایش تجلیل از کارگران شهرداری‌های شهرستان تیران و کرون با انتقاد از تاخیر در پرداخت حقوق نیروهای خدماتی اظهارکرد: بعضی از شرکت‌های پیمانکاری در پرداخت حقوق نیروهای تحت نظر خود تاخیر چندین ماهه دارند که چنین وضعیتی در شرایط دشوار اقتصادی، معیشت کارگران را دشوارتر کرده است.

وی افزود: شهرداری‌ها و دستگاه‌های متولی باید نظارت‌های خود را در پرداخت به موقع حقوق ماهانه کارگران افزایش دهند و مانع از تضعیف حقوق قشر زحمت‌کش کارگری شوند.

فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه پرداخت به موقع حقوق کارگر و نیروی تحت خدمت مورد سفارش دین بوده و در قانون نیز بر آن تاکید شده است، خاطرنشان کرد: تخطی از این قانون و اخلاق اسلامی ناپسند است و تضیف حقوق شهروندی محسوب می شود.

محمدی‌کیا ادامه داد: نباید در اولویت پرداخت حقوق کارمندان و کارگران تمایزی وجود داشته باشد و نسبت به دغدغه زندگی هر دو قشر باید توجه شود.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر پرداخت حقوق مالی کارگران باید دیگر منافع آن‌ها تامین شود، تصریح کرد: تامین لباس مورد نیاز، ایمنی در کار، استراحت، سلامت محیط فعالیت و حفظ شان و منزلت کارگران حائز اهمیت است و نباید شخصیت آن‌ها تحت تاثیر وظیفه شغلی قرار گیرد.

فرماندار تیران و کرون با اشاره به امنیت شغلی جامعه کارگری، گفت: علاوه بر اینکه کارفرمایان و شرکت‌ها در این خصوص نقش دارند، نهادهای کارگری همچون تامین اجتماعی نیز در حفظ سرمایه انسانی نقش دارند.

محمدی‌کیا افزود: کمک به کارفرمایان برای توسعه زیرساخت‌های تولیدی و کسب و کار در حفظ نیروی مشغول در کار مهم است و یکی از چالش‌های امروز حمایت نکردن از کارفرمایان بوده که منجر به تعدیل نیروی انسانی شده است.

وی تاکید کرد: اهمیت دادن به افراد فعال و نگاه ویژه به تولید و فعالیت‌های مولد مانع از ورود به مشاغل غیرمولد و سپرده‌گذاری در بانک‌ها می‌شود.

کد خبر 749553

دیگر خبرها

  • هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای مددجویان استان کرمانشاه
  • محاسبه هزینه حمل بار بین المللی
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی کمیته امداد برای مددجویان
  • تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • تنگنای معیشتی کارگران در سال ۱۴۰۳/ جامعه کارگری مخالف ورود مجلس به موضوع تعیین مزد است
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد