Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-30@06:50:13 GMT

موانع صادراتی در هرمزگان شناسایی و رفع شود

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۳۰۳۵۳

موانع صادراتی در هرمزگان شناسایی و رفع شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان، فریدون همتی عصر سه شنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان در خصوص فعال شدن بازارچه های مرزی بیان داشت: باید یک همت و تلاش مضاعف برای رونق بخشی به بازارچه های مرزی وجود داشته باشد و مدیران برای گرفتن مجوزهای تخفیفات گمرکی و وارداتی تلاش کنند.

همتی خاطرنشان کرد: وقتی در جلسات تهران شرکت می کنم می گویند مثلا در حوزه معاونت سیاسی آقای اکرمی و یا کناری برای حضور در جلسات و دفاع از طرح ها و مجوزها حضور پیدا نمی کنند و کارشناس دسته چندم به جلسات اعزام می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار هرمزگان در مورد افزایش عوارض صادرات سنگ آهک، خاطرنشان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت باید بر دستگاهها نظارت داشته باشد و اجازه ندهد هر اداره ای با بخشنامه های داخلی خود موجبات افزایش عوارض  و هزینه های صادرات شود.

همتی افزود: جلسه ای برگزار شود و صفر تا صد عوارضی که از صادرکنندگان گرفته می شود بررسی شود. عوارضی که در استان اختیاری است را حذف کنیم و آنچه کشوری است هم باید تعدیل شود. باید یک گزارش قابل فهم و قابل دفاع تهیه شود تا مشکل صادرکنندگان حل شود. نباید کسی که در تهران نشسته است برای خودش تعرفه مشخص کند که موجب تعطیلی کار در استان شود.

به گفته وی، راهکارهای حمایتی از صادرکنندگان تهیه شود تا از تهران پیگیری کنیم و موانع صادراتی را از پیش پای صادرکنندگان برداریم، نباید همین حرکت اندک صادرکنندگان را هم با بخشنامه های غیرکارشناسی متوقف کنیم. نگاه های تک بعدی به موضوعات موجب ایجاد موانع صادراتی می شود.

همتی با بیان اینکه مدیران کشوری و استانی در حوزه تولیدات معدنی ندانسته به کشورهای همسایه کمک می کنند و به معادن کشور لطمه می زنند، تصریح کرد: وقتی اقدام ناثوابی در حوزه صادرات صورت می گیرد سازمان صنعت، معدن و تجارت باید واکنش نشان دهد. باید نگاه جامع به حضور صادرات داشته باشیم. نه اینکه هر سازمانی به دنبال گرفتن عوارض و افزایش هزینه ها بر گردن صادر کننده است.

وی با بیان اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت باید از دستگاههای نظارتی هم در نظارت کمک بگیرد، بیان داشت: متاسفانه دستگاههای نظارتی ما هم مدافع حقوق دولت شده است در حالی که باید بدنبال احقاق حق دولت و مردم باشد. دستگاه های نظارتی باید ورود کنند و ببینند چرا هزینه های صادراتی افزایش یافته و نگاه منطقی داشته باشد تا چرخ صادرات از حرکت نایستد.

وی افزود: مذاکرات برای گرفتن مجوز ۴ مرز رسمی در استان هرمزگان گرفته شده است که بندر تیاب می تواند به عنوان مرز رسمی گمرک معرفی شود.

وی عنوان کرد: سازمان برنامه ریزی استان لیست حضور و غیاب مدیران در تمامی کارگروه ها را گرفته و وضعیت حضور مدیران را بررسی کند تا با مدیرانی که نسبت به حضور در جلسات کارگروه تعلل می کنند با آنها برخورد شود.

استاندار هرمزگان خطاببه جهادکشاورزی هرمزگان گفت: جهاد کشاورزی نسبت به تولید و بهره برداری بهتر از شتر برنامه ای تدوین و ارائه کند. شتر در استان باید از تهدید به یک فرصت و سرمایه گذاری مناسب در راستای تولید و اشتغال استفاده کرد.

همتی یک ظرفیت جدیدی به نام بز «تالی» در استان وجود دارد که کشورهای همسایه خریداران این دام است، اظهارداشت: بر اساس مصوبه دولت برنامه ریزی بر روی صادرات دام بدون تداخل در تنظیم بازار با جدیت پیگیری شود. بر روی بز تالی سرمایه گذاری شود و از این ظرفیت باید بیشترین سود را ببریم.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۰۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 

گزارش‌ها حاکی است که ایران برای رشد ۱۰ برابری تجارت با آفریقا هدف‌گذاری کرده، اما عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و همچنین وجود مانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقاست که باید برطرف شود.

به گزارش ایسنا، امسال همزمان با اکسپو ۲۰۲۴، دومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برگزار شد که پیش بینی شده بود بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا کنند.

طی سال‌های اخیر بارها بر اهمیت و ظرفیت‌های قاره آفریقایی برای تجار ایرانی تاکید شده است. با این حال به نظر می‌رسد ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت‌های یکدیگر مطلع نیستند.

به طور کلی تجارت ایران با آفریقا سالانه ۱.۲ میلیارد دلار است که ۱.۱ میلیارد دلار آن صادرات است. بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی در نظر گرفته است.

البته با توجه به اینکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که در بازارهای آفریقا کشورهایی مثل چین و هند نفوذ قوی دارند که رقابت با آنها برای ایران تا حدودی سخت است.

با این حال رئیس جمهور در اجلاس ایران و آفریقا که روز جمعه برگزار شد، تاکید کرد که هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در یک سال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

آنطور که یکی از مسئولان سازمان توسعه تجارت اخیرا توضیح داده، آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما ایران به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها ندارد و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

جزئیات تجارت ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۲

آنطور که اخیرا سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت توضیح داده، در سال گذشته ۳۹ کشور از قاره آفریقا، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند. همچنین با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ بودیم.

در این میان هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار به صورت مستقیم بودند.

در رابطه با محصولات صادراتی به این قاره نیز باید گفت ۵۱ درصد صادرات ایران، مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات ایران را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. همچنین مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی‌، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

در این میان ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

حدود ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بوده است.

قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است. با این حال به گفته دست‌اندکاران حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع موانع صادرات واحدهای تولیدی در استان تهران پیگیری شود
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو + فیلم
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید
  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • شناسایی ورفع موانع ومشکلات قبل سرمایه گذاری
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری