Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - رئیس اداره منابع آب ابرکوه گفت: بارندگی های شهرستان در سال آبی قبل ۴۶درصد کاهش داشته و در حال حاضر ۱۰ رشته قنات فعال در سطح شهرستان ابرکوه وجود دارد و با توجه به این وضعیت روند طرح ملی احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی با جدیت در سطح شهرستان ابرکوه پیگیری می گردد.

به گزارش قدس آنلاین، محمد حسین باقری اظهارداشت: براساس آخرین آمار سال جاری فقط ۱۰ رشته قنات فعال  در سطح شهرستان ابرکوه وجود دارد، کاهش۴۶ درصدی بارندگی های شهرستان در سال آبی قبل، افت شدید و مداوم سطح آب زیرزمینی، تغییر کیفیت و افزایش شوری چاههای کشاورزی، وقوع پدیده فرونشست و فروچاله از وضعیت بحرانی منابع آب ابرکوه حکایت می کند که ضرورت جدی برتغییر رویکرد مصارف آب دربخش های مختلف را بیش ازپیش روشن می سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس این طرح اداره منابع آب ابرکوه ملزم گردیده تا پایان برنامه ششم توسعه افت سطح آب زیرزمینی دشت ابرکوه را متوقف و طی یک برنامه بیست ساله منابع آب این دشت احیاء گردد، اقدامی که قبل از اجرا نیازمند همراهی، همدلی و هم فکری ادارت و ارگانهای شهرستان و همچنین کشاورزان می باشد.

باقری تصریح کرد: از سال ۱۳۹۳ و در راستای اجرای طرح ملی احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، ۴ اقدام شاخص از جمله:

۱- افزایش تعامل بین ادارت و ارگانهای مرتبط با بخش آب؛با ایجاد شوراهای حفاظت منابع آب و شورای هماهنگی دشت پایلوت ۲- توسعه و پیاده سازی مشارکت عمومی در بخش آب شهرستان  با اجرای پروژه ایجاد تشکل های آّب بران

۳- افزایش نظارت بر بهره برداری از منابع آب زیرزمینی و کنترل برداشت های بی رویه؛ با نصب و راه اندازی کنتورهای هوشمند، اجرای طرح های خاموشی در دشت ابرکوه و تحویل حجمی آب در دشت چاهگیر

۴- تعیین تکلیف کلیه چاههای غیر مجاز و فاقد پروانه شهرستان، درسطح شهرستان ابرکوه عملیاتی شده است.

وی با اشاره به نقش سازنده شورای حفاظت منابع آب شهرستان در نجات آبهای زیرزمینی گفت:خوشبختانه از سال ۱۳۹۳ تا کنون با مدیریت  فرمانداری وحمایت  و همراهی دادستانی، فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان، ادارات جهاد کشاورزی، توزیع برق، محیط زیست، آبفا و آبفار، تعاون روستایی، منابع طبیعی و همچنین سازمان تبلیغات اسلامی، سپاه پاسداران ، بسیج مهندسین شهرستان ، نمایندگان خانه کشاورزی جلسه شورای حفاظت منابع آب و شورای هماهنگی دشت پایلوت با حدود ۱۳۰ مصوبه حفاظتی تشکیل گردیده و اجرای اقدامات چهارگانه یاد شده از ثمره مصوبات شورای حفاظت شهرستان بوده است.

باقری با اشاره به  اجرای موفق طرح خاموشی یک ماهه سال  ۹۵ شهرستان  آن را به عنوان یکی از اقدامات ارزنده شورای حفاظت منابع آب برشمرد و  افزود: بنا بر ارزیابی های صورت گرفته و با توجه به اجرای کامل و دقیق طرح خاموشی، خوشبختانه شهرستان ابرکوه یکی از بهترین عملکردها را در زمینه اجرای طرح داشته است.

این مسئول خاطر نشان ساخت: با توجه به اینکه از گذشته بیش از ۵۰ چاه پیزومتر در سطح شهرستان جهت اندازه گیری و پایش سطح آب زیرزمینی وجود دارد تلاش گردیده اقدامات صورت گرفته بر مبنای تاثیر آن بر روی سطح آب زیرزمینی و همچنین تغییرات کیفیت و شوری آب ارزیابی گردد که بر همین اساس از سال گذشته با همکاری واحد مطالعات شرکت آب منطقه ای به صورت ماهانه سطح آّب زیرزمینی بررسی و نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه  افت سطح آب زیرزمنیی  دشت ابرکوه در دو سال گذشته به ترتیب ۹۳ سانتیمتر و ۶۴  سانتیمتر  بوده است تصریح کرد: در سال آبی ۹۵-۱۳۹۴ دشت ابرکوه با ۹۳ سانتیمتر افت سطح آب زیرزمینی مواجه بوده و این میزان برای سال آبی ۹۶-۱۳۹۵ علی رغم کاهش قابل توجه بارندگی ها و توزیع زمانی نامناسب آن، به موجب اجرای طرح خاموشی  و همچنین تشدید اقدامات حفاظتی و تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز،  موجبات بهبود افت سطح آب زیرزمینی به میزان ۲۹ سانتیمتر و کنترل افت سطح آب از دی ماه تا اردیبهشت ماه در سال گذشته فراهم شده است.

این مسئول افزود: تاثیر ۵ ماهه خاموشی چاههای کشاورزی در کنترل افت سطح آب زیرزمینی  در حالی  گزارش شده که علی رغم کاهش قابل توجه نزولات جوی  سال گذشته در ابرکوه و بالادست آن (منطقه آباده)، چنین تاثیری در طول سه دهه اخیر کم نظیر بوده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۰۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، زارع زاده گفت: مراحل اجرای طرح مرمت بند تغذیه مصنوعی رحیم آباد ابرکوه (مرحله دوم) که از سال ۱۴۰۱ آغاز شده است، در مراحل پایانی به سر می‌برد. 


وی با بیان اینکه مرمت بند رحیم آباد ابرکوه تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: به منظور تکمیل فرایند مرمت این بند، عملیات اجرایی در جناح راست با عنوان مرمت بند رحیم آباد (مرحله سوم) با انتخاب مشاور و پیمانکار آغاز شده است. 


وی همچنین اظهار داشت:عملیات لایروبی سیل بند دم هفت اردکان و بند تغذیه مصنوعی رودخانه شور ابرکوه نیز شروع شده است. 


زارع زاده در پایان هدف از مرمت و نگهداری بند‌های تغذیه مصنوعی استان را افزایش حجم مخزن به منظور کنترل سیلاب و افزایش نفوذ آب و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی دانست.

دیگر خبرها

  • تلاش برای ایجاد، احیاء، انسجام‌بخشی و توانمندسازی واحدهای روابط عمومی بخش خصوصی
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • احیاء یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور