Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی از اجرای برنامه های جدید این وزارتخانه برای کاهش 20 درصدی هزینه ها و صرفه جویی منابع مانند اجرای راهنماهای بالینی و الکترونیکی شدن خدمات سلامت خبر داد.

سید حسن هاشمی در این گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سلامت ایرنا گفت: با اجرای برنامه های جدید وزارت بهداشت برای مدیریت منابع، می توانیم حداقل 20 درصد هزینه های نظام سلامت را در کشور کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، صرفه جویی منابع در بیمه ها جزئی از این طرح است و قرار نیست توپ در زمین بیمه ها باشد. وزارت بهداشت نیز با اصلاح ساختار مدیریتی و به خصوص افزایش اختیارات بیمارستان های دولتی هزینه ها را مدیریت می کند.
به گزارش روز شنبه ایرنا، مشروح گفت و گوی اختصاصی خبرنگار ایرنا را با وزیر بهداشت می خوانیم:

ایرنا: برای صرفه جویی در منابع حوزه سلامت در دولت دوازدهم چه برنامه ای دارید؟
هاشمی: سوال خیلی مهمی است؛ حدود دو ماه است که سازمان بیمه سلامت ایران که بخشی از بیمه های پایه کشور است به وزارت بهداشت آمده است. حسن آن این است که وقتی دخل و خرج یکجا مدیریت شود، حتما کسی که خرج ایجاد می کند، حواسش به درآمد هم هست و متناسب با منابعی که دارد، هزینه ایجاد می کند.
این حرفی است که ما از اول که در این مسئولیت (وزارت بهداشت) آمدیم، می زدیم و در سیاست های ابلاغی نظام سلامت توسط مقام معظم رهبری هم آمده بود، بخشی از این سیاست با تصمیمی که مجلس برای انتقال سازمان بیمه سلامت ایران به وزارت بهداشت، گرفت، محقق شد.
در طول این دو ماه حداقل اتفاقی که افتاده این است که اجازه ندادیم هیچ هزینه جدیدی ایجاد شود، تصمیماتی هم در سازمان بیمه سلامت گرفته شد که اعلام آن، اتقاقا مورد نقد کسانی قرار گرفت که همواره وزارت بهداشت را به صرفه جویی توصیه می کردند.

ایرنا: منظورتان اولویت خرید داروهای ژنریک از سوی بیمه هاست؟
هاشمی: بله، البته برنامه مفصلی هم هست که به کمک انجمن های پزشکی، سازمان نظام پزشکی و بیمارستان های کشور با محوریت سازمان های بیمه گر، دنبال می شود.

ایرنا: چه برنامه ای است؟
هاشمی: برنامه ای برای اجرایی شدن راهنماهای بالینی خدمات پزشکی و صرفه جویی در هزینه داروهای پر هزینه، اعمال جراحی پرهزینه و به امید خدا الکترونیکی شدن خدمات پزشکی در کشور. اگر بتوانیم خدمات سلامت را در همه بخش ها، به صورت الکترونیک ثبت و ضبط کنیم، حداقل 20درصد در هزینه های نظام سلامت و وزارت بهداشت صرفه جویی می شود.

ایرنا: منظورتان همان اجرای برنامه پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان است؟
هاشمی: بخشی از برنامه، پرونده الکترونیک سلامت است، آن موقع مشخص می شود که یک پزشک، یک بیمار یا یک بیمه گذار در ماه چقدر برای حوزه سلامت هزینه ایجاد می کند،در این صورت هر جا که لازم است تذکر داده شود یا پیشگیری شود، این کار انجام می شود تا هزینه اضافه به کشور تحمیل نشود.
من از قبل هم گفته ام، اگر واقعا بیمه به عنوان یک صنعت مقتدرانه در کشور بتواند ایفای نقش کند، بسیاری از مشکلات حل می شود، مشروط به اینکه یک انضباط مالی در بودجه کشور در حوزه سلامت وجود داشته باشد.

ایرنا: چطور؟
هاشمی: باید هزینه تمام شده خدمات سلامت را حساب کنیم، و به موقع پرداخت کنیم، منابع نظام سلامت هم باید منابع پایداری باشد، در آن صورت، هم ارائه کننده خدمت و هم دریافت کننده خدمت، از حقوق مساوی برخوردار خواهند بود و در این صورت است که می توانید از وزارت بهداشت مسئولیت بخواهید.
طبیعی است که کیفیت خدمات سلامت با این شرایط که ما امروز داریم و گرفتاری هایی که کم و بیش همه شاهد و مطلع هستند، بهبود پیدا نمی کند.

ایرنا: منظورتان بدهی معوقه سازمان های بیمه است؟
هاشمی: کلا می گویم، فقط به این موضوع ختم نمی شود، موضوعات مختلفی در نظام سلامت هست که حتما در معرض تهدید است، زمانی می توانید انتظار بیشتری از نظام سلامت داشته باشید که حق مردم عزیز کشورمان هم هست، که بتوانیم واقعا ارائه کنندگان خدمت را حالا نه همه را، بلکه اکثریت را راضی نگه داریم. منظورم کسانی است که به حق خودشان قانع هستند. کارهای خوبی در این زمینه در وزارت بهداشت شروع شده است و امیدوارم در آینده با هماهنگی که در بیمه ها ایجاد می شود، با صبر و حوصله بدون کار احساسی، بتوانیم مسیر درستی را دنبال کنیم.
از طرفی امیدواریم از سال 97 هم بیمه تامین اجتماعی و هم بیمه سلامت ایران از نظام مالی منظم تری برخوردار باشند و سهمشان به منابع پایدارتری گره بخورد که مشکلات فعلی کم شود.

ایرنا: این برنامه هایی که برای صرفه جویی در منابع نظام سلامت اعلام کردید، بیشتر منوط به همکاری بیمه هاست، نقش خود وزارت بهداشت برای صرفه جویی منابع کمتر است؟
هاشمی: نه، وزارت بهداشت هم در آینده می تواند نقش پر رنگ تری داشته باشد، منوط به اینکه ساختار مدیریتش را در بیمارستان ها تغییر دهد، یعنی اختیارات بیشتری را به بیمارستان ها بدهد تا به دانشگاه های علوم پزشکی، الان برای این کار در وزارت بهداشت مشغول بحث و کار کارشناسی هستیم تا بودجه سالانه هر بیمارستان تعیین شود و هر بیمارستان در آن سقف ارائه خدمت کند.
از این طریق طبیعی است که مدیر و رئیس بیمارستان، روسای بخش ها و اعضای هیات علمی تلاش می کنند که اولویت هایشان را مشخص کنند و اجازه ندهند، هزینه ها بیشتر از سقف تعیین شده، اتفاق بیفتد.
در پاسخ به پرسش شما باید بگویم نه، این طور نیست که نقش وزارت بهداشت در مدیریت منابع و صرفه جویی کم باشد. همکاران ما هم (در وزارت بهداشت) کمک می کنند و به قول امروزی ها توپ در زمین بیمه ها نخواهد بود، همه باید کمک کنیم و از فرافکنی پرهیز کنیم، اگر واقعا می خواهیم، نظام سلامت کارآمدی داشته باشیم.
در عین حال باید فکر کنیم که کشور به جز سلامت، هزینه های دیگری هم دارد، غیر از بهداشت و درمان و آموزش بالاخره کشور ماموریت های دیگری هم دارد، قرار نیست منابع صرفا به این بخش ها بیاید.
لازم است این نکته را هم عرض کنم که به رغم همه ادعاهایی که در تریبون های مختلف می شود، اگر به قیمت ثابت، بخواهید بودجه امروز وزارت بهداشت را در حوزه سلامت حساب کنید، یعنی اینکه هم قیمت دلار را ثابت در نظر بگیرید و هم تورم را صفر در نظر بگیرید، بودجه امروز وزارت بهداشت معادل بودجه سال 90 است و من خواهش می کنم این نکته در نظر گرفته شود.

ایرنا: با احتساب بودجه های طرح تحول سلامت و 10درصد منابع هدفمندی یارانه ها؟
هاشمی: بله، تازه با این تفاوت که مردم آن زمان، یک درصد مالیات بر ارزش افزوده را برای سلامت نمی دادند، حالا از جیبشان می دهند. خواهش می کنم، افرادی که اظهار نظر می کنند، به جداول مقایسه ای بودجه توجه کنند، آن وقت معلوم می شود که چه بخشی از آنچه درباره بودجه های حوزه سلامت گفته می شود، بزرگنمایی است و چه بخشی واقعی است. البته این نافی این نیست که ما باید صرفه جویی کنیم، این، هم دستور دین ماست و هم عقل و هم انصاف حکم می کند و بالاخره قانون ایجاب می کند، چون منابع از زندگی و سفره مردم به دستگاه های اجرایی اختصاص پیدا می کند و باید در هزینه کرد آن نهایت دقت و صرفه جویی بشود.
گفت و گو از: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام(5)**3063 ** 1569
**آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث

علی استادهاشمی رئیس کل بیمه مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار  خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اختلاف نظر درباره وصول و هزینه کرد حق بیمه ۱۰ درصدی بیمه شخص ثالث به حساب وزارت بهداشت، گفت: طبق قانون افرادی که در تصادفات رانندگی دچار حادثه می‌شوند در زمان انتقال به بیمارستان، نباید هیچ وجهی پرداخت کنند، چراکه از حق بیمه آن‌ها رقمی قبلا برای استفاده از خدمات رایگان پزشکی واریز کرده اند.

وی افزود: موضوعی که وجود دارد اختلاف بین بیمه مرکزی و وزارت بهداشت بر سر پرداخت نشدن هزینه ۱۰ درصدی حق بیمه شخص ثالث است که کمیسیون بهداشت مجلس امروز به این موضوع ورود و آن را بررسی کرد.

رئیس کل بیمه مرکزی گفت: امروز در کمیسیون بهداشت مجلس بحث‌های خوبی مطرح شد و ما هم گزارش مبالغی که سال‌های گذشته پرداخت کرده بودیم را به صورت شفاف ارائه کردیم. ما در بیمه مرکزی مدعی هستیم که طبق قانون عدد مشخص شده در سال‌های گذشته را پرداخت کرده ایم، دیوان محاسبات کشور هم که در این جلسه حضور داشت، ادعای ما را تأیید کرد.

استاد هاشمی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۵.۸ همت به حساب وزارت بهداشت واریز کردیم، گفت: وزارت بهداشت معتقد است که این عدد به این وزارتخانه واریز نشده است.

وی افزود: تکلیف کمیسیون بهداشت این است که این عدد به طور کامل در اختیار وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها قرار بگیرد تا آن‌ها بتوانند خدمات لازم را در اختیار بیماران سوانح رانندگی ارائه دهند. بر این اساس، مقرر شد کمیته‌ای متشکل از سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و کمیسیون بهداشت مجلس برای بررسی علت واریز نشدن حق بیمه شخص ثالث به حساب وزارت بهداشت تشکیل و با نظارت، پرداخت حق بیمه شخص ثالث را راستی آزمایی کنند.

رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه متأسفانه بیش از ۸۰ درصد موتورسیکلت‌ها فاقد بیمه شخص ثالث هستند، تصریح کرد: پارسال افراد می‌توانستند یک روزه، دو روزه یا یک ماهه برای نقل و انتقالات وسیله نقلیه خود بیمه خریداری کنند که ما مانع از این کار شدیم و مدت بیمه را یک ساله کردیم. همچنین در کنار این اقدام افرادی که موتورسیکلت‌های صفر را خریداری کردند مشمول تخفیف ۲۰ درصدی بیمه شدند.

آقای استاد هاشمی ادامه داد: با همکاری پلیس راهور فراجا و موافقت وزیر اقتصاد به عنوان رئیس مجمع بیمه مرکزی برای کمک به افرادی که بیمه خریداری نکرده اند مقرر کردیم جریمه آن‌ها مشمول بخشودگی قرار بگیرد.

وی همچنین ضمن هشدار به رانندگان فاقد بیمه شخص ثالث گفت: ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی ماه گذشته در تهران به دلیل نداشتن بیمه شخص ثالث باطل شد؛ لذا طبق قانون بناست خودرو‌های فاقد بیمه شخص ثالث کارت سوختشان متوقف شود.

دیگر خبرها

  • هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث
  • کارت سوخت رانندگان باطل می شود!
  • کارت سوخت این خودروها باطل می‌شود
  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است