Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل گفت: هر کس با معیشت مردم بازی کند باید طبق قانون با سخت‌ترین مجازات مواجه شود. اگر نمایشگاه داری ۲ یا ۳ ماشین در روز می‌فروخت آن را هم نمی‌تواند بفروشد. سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: مشکل قطعی سامانه ثبت سفارش به برج چهار بر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی ورودی خودرو بسته می‌شود، تبعاتش گریبانگیر بازار می‌شود؛ سپس آن‌هایی که ماشین دارند ماشین‌ها را نمی‌فروشند و تب تند قیمت‌گذاری‌ها آغاز می‌شود. اکنون در برخی مدل‌ها قیمت‌ها تا ۱۲۰ میلیون بیشتر شده است.
وی در واکنش به سخنان علی آبادی درباره افزایش واردات خودرو در سال ۹۶ گفت: ورودی خودرو مشخص است، وقتی که گفته می‌شود نسبت به سال ۹۵ بیشتر خودرو وارد کردیم پس مشخص است چه کسانی خودرو را وارد کردند و چه کسانی خودرو را انبار کردند و چه کسانی ماشین را در این بازار می‌فروشند و سود به جیب چه کسانی می‌رود واردکننده طبق قانون باید برای هر خودرو ۱۰ تا ۱۵ درصد سود ببرد نه سود ۲۰۰ درصدی، باید بررسی شود.
موتمنی تصریح کرد: این آقایان و شرکت‌های رسمی که مشکل نداشتند، چرا ماشین‌هایی را که وارد کردند به بازار عرضه نکردند؟ چرا از تیر تا آبان در سه تا چهار مرحله افزایش قیمت دادند؟ در پی این افزایش قیمت‌ها، مصرف کننده ضرر نمی‌کند؟ این منافع به جیب چه کسانی می‌رود؟ برخی می‌گویند نمایشگاه دار می‌تواند دو تا نگه دارد سه تا نگه دارد چهار تا نگه دارد. تازه باید ماشین را پلاک شده نگه دارد، اما وقتی ورودی یک کالا را می‌بندیم قیمت این کالا خود به خود افزایش پیدا می‌کند، آنهایی که در انبارهایشان خودرو را ضبط می‌کنند و دانه دانه آن را به فروش می‌رسانند، سودجویان اصلی این ماجرا هستند. هر کس با معیشت مردم بازی کند باید طبق قانون با سخت‌ترین مجازات مواجه شود.   
وی افزود: خودرو یک کالای مصرفی است و هر کس با معیشت مردم بازی کند باید طبق قانون با سخت‌ترین مجازات مواجه شود. ما بگوییم قیمت‌ها بالا رفته و پولدار‌ها سوار می‌شوند حرف کاملا غیرمنطقی است. چرا یک خودرو در بازار ۱۱۰ میلیون افزایش قیمت پیدا می‌کند و این افزایش قیمت در جیب چه کسی می‌رود؟ یک پشت پرده پرقدرتی وجود دارد که این مسائل اتفاق می‌افتد.
موتمنی با اشاره به نیاز به کالاهای مصرفی در همه جای دنیا گفت: در دنیا دو کالا مصرفی است؛ مسکن و خودرو. هر شهروند یک مسکن و یک خودرو می‌خواهد این خودرو در دو سال گذشته جایگاه خود را پیدا کرده است و کسی که نیاز داشت می‌خرید و بازار به گونه‌ای نبود که کسی کالا را احتکار کند و چند وقت دیگر بفروشد.
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل با انتقاد از بسته شدن سامانه ثبت سفارش خودرو گفت: با بستن غیرکارشناسانه یک شبه سامانه ثبت سفارش خودرو، این کالا به کالای سرمایه‌ای تبدیل شد و یک عده هم از این گران شدن سو استفاده کنند. خودرو تنهایی کالایی است که قاچاق نمی‌شود و باید از گمرک ترخیص می‌شود و به شماره گذاری می‌رود و آن جا تمام مشخصات خودرو ارزیابی شده سپس شماره می‌شود. خودرو تنهایی کالایی است که قاچاق نمی‌شود و باید از گمرک ترخیص می‌شود و به شماره گذاری می‌رود و آن جا تمام مشخصات خودرو ارزیابی شده سپس شماره می‌شود.     
وی افزود: به عنوان مثال کیا اپتیما را از ۱۴۰ میلیون به ۲۲۰ میلیون رساندند و خودرو را نگه داشتند تا گران بفروشند آیا کسی به آن خبر داده بود که خودرو را نگه دار تا گران شود؟ و این کار باعث زیرسوال بردن بازار می‌شود. بالارفتن قیمت خودروهای وارداتی در قیمت خودروی داخلی هم اثر می‌گذارد و باعث می‌شود تولیدکنندگان داخلی هم از این مساله سواستفاده کنند. بالارفتن قیمت خودروهای وارداتی در قیمت خودروی داخلی هم اثر می‌گذارد و باعث می‌شود تولیدکنندگان داخلی هم از این مساله سواستفاده کنند.     
وی با انتقاد از خودروسازان داخلی گفت: خودروسازان داخلی دوباره بانک مرکزی را دور زدند. قرار بود بالاتر از ۱۸ درصد سودی پرداخت نکنند این‌ها دو طرحی گذاشتند به نام طرح‌های خدمت ۲۴ درصد سود می‌دهند و این هم باعث ضرر کردن دوباره تولید می‌شود و طرح دیگر به نام سرمایه گذاری که ۲۷ درصد خودرو را تحویل بگیری و اگر خودرو تحویل نشود ۲۴ درصد سود پرداخت می‌کند و این هم شگرد جدیدی است برای ایران خودرو که بانک مرکزی را دور می‌زند.

کاهش قدرت خرید مردم عامل رکود شدید بازار
موتمنی با انتقاد از رکود شدید بازار خودرو تشریح کرد: رکود بازار در صنف ما بیشتر شده است هر خودرو یک قیمت جهانی دارد مثلا سورنتو که در بازار جهانی ۲۶ هزار دلار است، ولی در این بازار ۳۳۰ میلیون است و این خودرو اگر سه یا چهار برابر بازار جهانی باشد خریدار از رفتن به سمتش منصرف می‌شود. حتی اگر با تعرفه بالایی هم حساب کنیم قیمت‌ها به این میزان نیست و این افزایش قیمت‌های بی‌حساب باعث شده است بازار نمایشگاه داران بیشتر از قبل کساد شود اگر نمایشگاه داری ۲ یا ۳ ماشین در روز می‌فروخت آن را هم نمی‌تواند بفروشد. افزایش قیمت‌های بی‌حساب باعث شده است بازار نمایشگاه داران بیشتر از قبل کساد شود اگر نمایشگاه داری ۲ یا ۳ ماشین در روز می‌فروخت آن را هم نمی‌تواند بفروشد.     
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل در پایان گفت: فقط شرکتهایی که خودرو را دپو و احتکار کرده‌اند سود می‌برند. در حال حاضر قیمت خودروهای خارجی حباب است و به طور قطع پایین می‌آید، ولی باید افرادی که در این قضیه سود کلان بردند بازخواست شوند.   

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۷۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

امارات یکی از کشور‌های مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالا‌هایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالا‌هایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش تجارت نیوز، بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگا‌ه‌ها شده است. از آنجایی که امارات یکی از کشور‌های مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشور‌های مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آن‌ها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفتگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید ۷۰ درصد کالا‌های خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف ۴ الی ۵ ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالا‌های وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالا‌های وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالا‌ها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالا‌هایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبار‌ها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالا‌های خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالا‌ها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آن‌ها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند، اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالا‌ها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • قیمت روز خودروهای چینی +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • قیمت جدید ساندرو کارکرده / با ۸۲۰ میلیون خودرو خارجی بخرید