Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - «کوروش طواحن» امروز (شنبه)  افزود: وضعیت امروز بازار خودرو یادآور سال های 90 و 91 یعنی زمانی است که دلار به ناگاه از هزار به سه هزار تومان افزایش قیمت یافته بود؛ در آن زمان هر روز از بازار قیمت خودروها را استعلام و سپس نسبت به فروش اقدام می کردیم.
این نمایشگاه دار خودروهای خارجی تصریح کرد: افزایش مجدد قیمت خودروهای خارجی از حدود مهر و آبان گذشته آغاز شده و در 15 روز اخیر شدت یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی دلیل این افزایش را به پایان رسیدن ورود قطعی خودروهایی که پیش از این وارد کشور شده بودند، برشمرد و خاطرنشان کرد: بیشترین افزایش قیمت ها شامل خودروهای مدل 2017 صفر کیلومتر یا کم کارکرد شده است.
طواحن بطور نمونه به خودروی بی. ام. دابلیو 730 مدل 2017 فول اشاره کرد که در یک ماه گذشته با رشدی خیره کننده از قیمت 780 میلیون تومانی، به بیش از یک میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: خودروهای مدل های 2015 و 2016 که فراوانی آنها در بازار بیشتر است، اما در یک ماه گذشته تا 10 درصد رشد قیمت را تجربه کرده اند که از آن جمله می توان به بی.ام.دابلیوی ایکس 4 و بی.ام. دابلیوی 730 اشاره کرد.
این فعال خودرویی همچنین به افزایش قیمت خودروی کره ای سورنتوی صفر کیلومتر از 240 به 350 میلیون تومان در 2 ماه اخیر، افزایش 35 درصدی قیمت کیا سورنتو و سانتافه و رشد 20 درصدی قیمت تویوتا راوفور در این مدت اشاره کرد.
وی تاکید کرد: مهمترین عامل این افزایش قیمت ها بی شک بسته بودن سایت ثبت سفارش است که از تیرماه گذشته اعمال شده است.
به گفته طواحن، سیاست دولت در حذف واردکنندگان غیرنماینده از بازار سبب شد به دلیل نگرانی از تعطیل شدن، این واردکنندگان به استفاده کامل از همه ظرفیت ثبت سفارشات خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: استفاده کامل از ظرفیت ثبت سفارشات سبب شده تا اکنون عرضه بحث اصلی بازار نباشد، به عبارت دیگر عرضه خودروی خارجی تفاوت چندانی با آمار سال گذشته ندارد، اما مساله اصلی افزایش متوسط 30 تا 35 درصدی قیمتهاست.
این نمایشگاه دار هشدار داد: تا زمانی که سایت ثبت سفارش بسته بماند و ورود خودروها در قالب نمایندگی های رسمی انجام شود، احتمال انحصار و اعمال قیمت های انحصاری در این بازار قوت می گیرد؛ در حالی که در گذشته نمایندگی های رسمی واردات مجبور بودند با واردکنندگان غیرنماینده نیز رقابت کنند و همین موضوع بر تعدیل قیمت ها تاثیرگذار بود.
وی تصریح کرد: تداوم این وضعیت و بویژه شایعات موجود در زمینه سایت ثبتارش و همچنین احتمال تغییر در تعرفه های گمرکی، این بازار را بیش از پیش ملتهب خواهد کرد.
 بنا بر آمار گمرک، در 8 ماهه امسال نزدیک به 54 هزار دستگاه خودرو از گمرکات کشور ترخیص شده است که نسبت به 45 هزار دستگاه مدت مشابه پارسال نزدیک 26 درصد افزایش واردات صورت گرفته است.
ارزش واردات خودرو در این مدت یک میلیارد و 460 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 260 میلیون دلار ارزش واردات بیشتر بوده است.
همین جهش واردات خودرو سبب شد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس آنچه «مجتبی خسروتاج» رئیس سازمان توسعه تجارت ایران آن را «مدیریت منابع ارزی» عنوان کرد، سامانه ثبت سفارش خودرو را ببندد.
به عقیده خسروتاج، با توجه به شرایط موجود اگر واردات خودرو پنج درصد میزان تولید داخلی ما باشد، رقم خوبی است.
وی بیان کرد: میزان بالای ثبت سفارش واردات خودرو منجر به بسته شدن سایت ثبت سفارش خودرو شد.
فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران نیز  گفته است: دولت برای امسال کسب درآمد بالای 20 هزار میلیارد ریال از محل واردات خودرو پیش بینی شده کرده بود که با توقف ثبت سفارش، این رقم محقق نشد و دولت تا مهرماه امسال از محل ترخیص خودرو 1760 میلیارد ریال درآمد گمرکی کسب کرده است.


منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۲۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • افزایش ۹۰ درصدی تردد مسافر از پایانه مرزی بیله سوار
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول