Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:36:10 GMT

حمایت بهارستان از بودجه‌نویسی عملیاتی

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۹۶۸۸۰

حمایت بهارستان از بودجه‌نویسی عملیاتی

تهران- ایرنا- روزنامه ایران در گفت و گو با نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ارزیابی لایحه بودجه 97 نوشت: مثل هر موضوع دیگری، درباره بودجه سال 97 هم نظر واحدی در مجلس وجود ندارد. بودجه‌ای که رئیس جمهوری در نطق دیروز خود در مجلس آن را متفاوت‌ترین بودجه خواند.

در ادامه می خوانیم: اشاره حسن روحانی به موضوع بودجه‌ریزی عملیاتی برای اولین بار در کشور برمی‌گشت که برای سال 97 رو به انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین مسأله یعنی بودجه‌ریزی کشور بر اساس عملکرد دستگاه‌ها را شاید بتوان مهمترین محور موضعگیری‌های نمایندگان دانست. هر چند موضوعات دیگری هم برای بیان نظر موافقان و منتقدان بودجه 97 وجود داشت. اما نکته قابل توجه این بود که حتی منتقدان لایحه بودجه سال 97 هم در قسمت‌هایی از این بودجه حمایت کرده‌اند و این جدای از حمایت نمایندگانی است که موافق بودجه امسال هستند.

حمیدرضا حاجی‌بابایی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس این گونه لایحه بودجه 97 را در گفت‌وگو با «ایران» قضاوت کرد: «صحبت‌های آقای رئیس جمهوری نکات مثبت و مفید فراوانی داشت اما در مواردی هم همچنان برای نمایندگان و از جمله خود من جای سؤال است که لازم است این سؤال‌ها پاسخ داده شوند.» وی افزود: «از جمله اینکه نسبت بودجه با برنامه چندان واضح نیست و آقای روحانی هم این نسبت را تشریح نکرد. همچنین نحوه اجرای برنامه ششم را بدون اشاره گذاشت و در همین حال هم گزارشی از اجرای برنامه به مجلس ارائه نکرد که باید طبق قانون این اتفاق می‌افتاد.» به گفته حاجی‌بابایی «هر چند آقای روحانی درباره عدالت اجتماعی اشاراتی در سخنان خود داشتند اما موضوع عدالت برای کارکنان لشکری، کشوری و بازنشستگان خیلی خوب تشریح نشد. درباره شفافیت منابع و شفافیت مصارف صحبتی نشد و مثلاً برای ما هنوز جای سؤال است که تکلیف نجومی‌بگیران چه می‌شود.»

همچنین چهره دیگری که اظهاراتی انتقادی درباره لایحه بودجه سال 97 مطرح کرد، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بود. او به «ایران» گفت: «به نظر من صحبت‌های آقای روحانی درباره بودجه 97 و لایحه‌ ای که تقدیم مجلس شد قدری بلندپروازانه بود. چرا که در واقع سر جمع درآمدها و مصارف ما در بودجه عدد ثابت و مشخصی است و فقط در ردیف‌ها می‌شود تغییراتی ایجاد کرد که آن هم گاه با سختی فراوان همراه است. اینکه در قالب این بودجه می‌شود اقداماتی انجام داد کاملاً درست است اما اینکه بگوییم همه وعده‌های آقای رئیس جمهوری و دولت ایشان با این بودجه قابل اجرا شدن است، حرف بسیار بزرگ و بلندپروازانه‌ای زده‌ایم که هنوز برای اجرای آن آمادگی لازم را نداریم.» به اعتقاد پورابراهیمی، «در صورتی که نگاه آقای روحانی به بودجه 97 منطبق با چیزی باشد که ما از ایشان شنیدیم، من شخصاً می‌توانم پیش‌بینی کنم که دولت دچار یک خطای راهبردی جدی شده است. اینکه فکر کنیم یک بودجه یک ساله می‌تواند وعده‌های رئیس جمهوری را محقق کند، دیدگاه درستی نیست و این بودجه و ظرفیت آن باید در حد خودشان دیده شوند. در واقع جای پاسخ دادن به آن وعده‌ها برنامه ششم توسعه است نه بودجه سالانه.»

با وجود همه این انتقادات اما به نظر می‌رسد بودجه 97 بیشتر از بودجه‌های سنوات قبل توانسته نمایندگان مجلس را راضی کند. چه آنکه همین نمایندگان منتقد در بخش‌های دیگری از سخنان خودشان به دفاع از دیگر زوایای لایحه بودجه پرداخته‌اند.

از جمله حمیدرضا حاجی بابایی به «ایران» می‌گوید که نسبت به عملیاتی شدن وعده‌های رئیس جمهوری در بودجه سال 97 خوشبین است و این هدفگذاری‌ها چیز دور از دسترس و نشدنی نیستند. یا محمدرضا پورابراهیمی به «ایران» گفته است: «ما از بودجه عملیاتی استقبال می‌کنیم و این مسیری است که باید می‌رفتیم و خوشحالیم که دولت دوازدهم در اولین سال فعالیتش اولین قدم‌ها را برای بودجه‌ریزی عملیاتی برداشت.» به اعتقاد وی «این کاملاً طبیعی است که دستگاه‌ها بر اساس صورت وضعیت‌های خودشان بودجه بگیرند، درست همان طور که برای طرح‌های عمرانی اول باید صورت وضعیت داده شود و بعد بودجه تحویل شود.»

پورابراهیمی به نکته مهم دیگری هم اشاره می‌کند و آن مقاومت دستگاه‌های اجرایی در مقابل این شیوه بودجه‌ریزی است. او می‌گوید: «من فکر می‌کنم با اجرای این بودجه برخی از دستگاه‌ها احساس فشار می‌کنند و این فشار را هم نهایتاً به دولت و مجلس منتقل خواهند کرد. چرا که بودجه عملیاتی یعنی شفافیت در بودجه و دیگر دستگاه‌ها با این شیوه بودجه‌ریزی نمی‌توانند بیشتر از عملکرد و حق خودشان، بودجه بگیرند. من معتقدم که باید مجلس در این خصوص حمایت کاملی از دولت انجام دهد تا این دست فشارها به جایی نرسد و ما اولین قدم برای بودجه‌ریزی عملیاتی را قوی برداریم.»

همچنین حسینعلی حاجی دلیگانی، از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و از نمایندگان منتقد دولت هم معتقد است که «بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد نکته مثبت بودجه سال 97 است.» او به خانه ملت گفته است: «همچنین توجه به خانه‌دار شدن مردم و نوسازی بافت فرسوده از دیگر نکات مثبت لایحه بودجه سال آینده است.» عزت الله یوسفیان ملا، دیگر عضو کمیسیون برنامه وبودجه هم اعتقاد دارد که در لایحه بودجه 97 کشور نرخ دلار و نفت به واقعیت نزدیک است. او نیز به خانه ملت گفته است: «هیأت دولت دلار 3500 تومان و نفت 55 دلاری را برای بودجه سال 97 نهایی کرده است. اگر دولت نرخ دلار را 3 هزار تومان در نظر می‌گرفت بهتر بود اما وقتی دلار در بازار آزاد از مرز 4 هزار تومان گذشته است، تعیین نرخ دلار بین 3هزار تومان تا 3500 تومان نرخ بسیار عاقلانه ای است.»

همچنین شهباز حسن پور، عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم به «ایران» گفت: «هر چند هنوز ابعاد مختلف بودجه مورد تدقیق نمایندگان قرار نگرفته است اما تا همین جای کار به نظر می‌رسد بودجه بهتری نسبت به سنوات قبلی به مجلس ارسال شده است.» وی معتقد است: «متأسفانه ما هر سال کسری بودجه داشتیم اما امسال آقای رئیس جمهوری بسیار امیدوارکننده صحبت کردند و مهم‌ترین سرفصل این امیدواری‌های ما هم بودجه‌ریزی عملیاتی در کشور است که بر اساس قیمت تمام شده خدمات به دستگاه‌ها بودجه تعلق می‌گیرد. به نظر می‌رسد همین تحول و قدم یک اتفاق مثبت و یک گام بلند در اصلاح بودجه‌ریزی کشور است که از امسال کلید می‌خورد.»

رمضانعلی سبحانی فر عضو کمیسیون صنایع مجلس هم جزوموافقان لایحه بودجه و بخصوص شیوه جدید بودجه نویسی است. او به «ایران» گفت که بودجه‌نویسی عملیاتی شفافیت و کارآمدی بیشتری را به دنبال خواهد آورد و جلو برخی بی نظمی‌ها یا مشخص نبودن عملکردها را می‌گیرد. به گفته این نماینده مجلس، شایسته است که مجلسی‌ها در تصویب لایحه ضمن ارائه نظرات کارشناسی خود با دولت همکاری کرده تا تجربه نوین بودجه‌نویسی تبدیل به قانون شود. سبحانی فر همچنین اظهار امیدواری کرد که ویژگی‌های مثبت شیوه جدید بودجه‌نویسی نتایج خوشایندی برای کشور در پی داشته باشد.


** غلامعلی جعفرزاده به نقل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: جدول شماره 17 از لایحه حذف شده است
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با اشاره به جلسه صبح دیروز این فراکسیون با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حذف جدول شماره 17 از لایحه بودجه سال 97 به نقل از عباس صالحی خبر داد و افزود که در لایحه بودجه سال آینده، بودجه مؤسسات فرهنگی زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود. جدول شماره 17 قسمتی از لایحه بودجه است که در سال‌های اخیر مورد اعتراض و انتقادات زیادی قرار گرفته است. در این جدول چند ده مؤسسه و نهاد بدون ارتباط با دولت و در حالی که نظارتی هم بر عملکرد آنها وجود ندارد، ردیف‌هایی از بودجه‌های عمومی کشور را به خود اختصاص می‌دهند. سال گذشته در حالی که کمیسیون برنامه و بودجه این جدول را از لایحه بودجه سال 96 حذف کرده بود اما در نهایت با رایزنی برخی از نمایندگان این جدول به بودجه بازگشت و تبدیل به قانون شد. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در همین رابطه به «ایلنا» گفته است: «متأسفانه در لوایح بودجه سال‌های قبل شاهد بودیم که دستگاه‌های فرهنگی با لفظ «کمک» بودجه می‌گرفتند و باتوجه به این‌که این مبالغ به‌عنوان «کمک» در اختیار این مؤسسات قرار می‌گرفت، عملاً امکان نظارت بر نحوه هزینه‌کرد بودجه‌ها نیز وجود نداشت.» وی همچنین افزوده است: «بعضاً حتی از بودجه‌هایی که به برخی از این مؤسسات اختصاص می‌یافت برای فعالیت‌های سیاسی نیز استفاده می‌شد.» در همین رابطه علیرضا محجوب، نماینده تهران به «ایران» گفت: «حذف جدول شماره 17 از قانون بودجه کار بسیار سختی است، چرا که مؤسساتی که در این جدول بودجه می‌گیرند دارای لابی، نفوذ و قدرت زیادی هستند و از همین عوامل هم به نفع خود در فصل بودجه استفاده می‌کنند.» وی با اشاره به حذف این جدول در سال گذشته و سپس اضافه نمودن مجدد آن توسط نمایندگان توضیح داد: «سال قبل هم یکی از مهم‌ترین دلایل بازگردانده شدن این جدول، فشارهایی بود که از طرف همین مؤسسات و نهادهایی که در جدول 17 بودجه می‌گیرند، وارد شد و امسال هم باید منتظر فشارهای مشابهی باشیم.» به گفته محجوب «بالاخره وقتی مؤسساتی بودجه‌های چند میلیاردی می‌گیرند و در عوض آن به هیچ جا هم پاسخگو نیستند طبیعی است که برای حفظ این بخش از بودجه تمام تلاش خود را بکنند و اینجا وظیفه نمایندگان است که منافع ملی را در نظر بگیرند.»

*منبع: روزنامه ایران؛ 1396،9،20
**گروه اطلاع رسانی**1699**2002**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۹۶۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی نوشت: تنها سه روز به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و قرار است تکلیف ۴۵ کرسی از ۲۷۰ کرسی باقی مانده مجلس در این دور از انتخابات مشخص شود. با برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفند سال گذشته ، ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بسته شده است ، در حالی که چنین نیست و هنوز ۲۲ حوزه انتخابیه است که یا فاقد نماینده برای مجلس دوازدهم هستند یا هنوز نتوانسته اند همه کرسی های نمایندگی حوزه انتخابیه خود را تکمیل کنند.نکته مهم اینکه از میان ۴۵ نماینده راه نیافته از این حوزه ها ، ۱۶ نماینده از آن پایتخت است که به جهت نقش سیاسی که همواره نماینده های تهران در مجلس داشته اند، دور دوم این انتخابات از اهمیت بسزایی برخورداراست.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت مجلس هم بالا خواهد بود و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

با این نگاه می توان گفت که دور دوم انتخابات مجلس که قرار است در جمعه این هفته ۲۱ اردیبهشت ماه همزمان با آغاز دهه «کرامت » برگزار می شود ، اهمیت زیادی دارد.

اما چه کسانی می‌توانند در دور دوم رای بدهند؟

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند کرد و همچنین کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.بنابراین فرصتی که در ۱۱ اسفند برای مشارکت همه مردم فراهم شده بود تا بتوانند از این حق خود استفاده کنند ، به راحتی در این دوره قابل تجدید نیست و صرفا افرادی که در دور اول انتخابات حضور داشتند مجازند برای تکمیل نمایندگان خود در آن حوزه انتخابیه که کسری نمایندگی دارند ، پای صندوق رای حاضر شوند.

چرا انتخابات دور دوم تهران مهم است؟

در انتخابات مرحله اول ملت ایران موفق شدند ۲۲۵ نماینده خود را شناسایی و انتخاب کرده و روانه مجلس کنند و در این مرحله که هنوز ۴۵ کرسی دیگر باقیمانده و این عددی قابل توجهی است ، از اهمیت زیادی برخوردار است. به ویژه اینکه بیش از یک سوم از این تعداد یعنی ۱۶ نماینده از آن تهران است .چند نکته در اهمیت حضور در دور دوم انتخابات تهران وجود دارد که تکلیف را بر شهروندان پایتخت نشین سنگین کرده است:

الف) درست است که از لحاظ رای دادن به مصوبات مجلس یا تحقیق و تفحص ها بین نماینده ای که در یک شهرستان با جمعیت ۱۰ هزار نفری انتخاب شده است با تهران ۱۰ میلیون نفری تفاوتی وجود ندارد اما نمی توان از این واقعیت غافل بود که نمایندگان تهرانی موتور محرک مجالس در ادوار گذشته بوده است و به نوعی وزن مجلس را با نمایندگان تهرانی آن می سنجیدند. حالا اگر نمایندگان جدید وارد شده در مجلس دوازدهم می خواهند این ریل را تغییر دهند بحثی نیست ولی درست یا غلط ، تاکنون چنین مبنایی عمل می شده است.

ب ) درست است که در دور دوم انتخابات میزان مشارکت همچون دور اول خیلی بر سر زبان ها نیست و دشمن هم از مشارکت پایین دور دوم نسبت به دور اول نتوانسته بهره بردای سوء داشته باشد ولی در باره انتخابات تهران این کاملا متفاوت است. به ویژه اینکه بیش از نیمی از نمایندگان پایتخت( ۱۶ نفر) هنوز به مجلس راه نیافته اند و میزان مشارکت پایین می تواند خوراک تبلیغاتی را برای رسانه های دشمن فراهم کند.

ج ) غالبا مردم و نخبگان جامعه ، نمایندگان تهران را نسبت به نمایندگان شهرستان ها سیاسی تر می بینند و این تنها مختص جامعه ما نیست و این نگاه در دیگر جوامع غربی و غیر غربی نیز وجود دارد. همیشه نمایندگان پایتخت ها افراد سیاسی و مطلع تر نسبت به ارتباطات درون حاکمیت هستند و از آنجا که ۱۶ نماینده از ۳۰ نماینده تهران در دور دوم قرار است به مجلس راه یابند ، اهمیت این دوره انتخابات تهران را مضاعف کرده است.

د ) خواسته یا ناخواسته تاکنون این نمایندگان پایتخت بودند که در مظان رئیس و هیات رئیسه مجلس قرار داشتند و هرچند نمایندگان جدید راه یافته در این دوره و جریان های سیاسی حامی آنها در بیرون مجلس مدعی هستند که در مجلس دوازدهم قصد دارند این قاعده را بهم زنند اما آنها نیز نیک می دانند همه ابزارهای تغییر در دست آنها نیست و این وزن ائتلاف های سیاسی است که تعیین کننده رئیس ، هیات رئیسه و حتی ریاست کمیسیون های مجلس است. بنابراین انتخاب ۱۶ نماینده تهران که ظرفیت هیات رئیسه و کمسیون های مجلس آینده را داشته باشند ، مهم است .با همین رویکرد است که انتخابات دور دوم تهران اهمیت فوق العاده پیدا می کند.

اما ۸ نکته راهبردی در اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس

نکات راهبردی اهمیت مشارکت مردم در این دور از انتخابات به این قرار است:

۱- سیره امامین انقلاب در همه دوره های انتخاباتی چه دور اول یا باقی مانده های آنها در دور دوم ، همواره مورد تاکید بوده است و این بزرگواران بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات تاکید کرده‌اند. از منظر امامین انقلاب نه تنها جمهوریت ، بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است.

۲- امسال که رهبر انقلاب شعار سال را به مردمی سازی اقتصاد اختصاص داده اند ، حضور خوب و معنادار مردم در دور دوم انتخابات به نوعی لبیک به پیام نوروزی رهبر انقلاب در عرصه مردمی سازی سیاسی در کنار مردمی سازی اقتصاد خواهد بود.

۳- انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

۴- مشارکت و حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

۵- با تکمیل همه کرسی های مجلس که با انتخابات دور دوم محقق خواهد شد ، شاهد مجلسی با نظارت هر چه قوی تر ، دقیق‌تر و سالم‌تر خواهیم بود و چنین مجلسی می‌تواند در اجرای قوانین و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی موثرتر باشد.

۶- مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و اینکه نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد. ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

۷- حضور مردم در دور دوم با توجه به سرد بودن تنور انتخابات در این دوره که کاملا طبیعی است ، می‌تواند یک پیام بازدارنده در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، داشته باشد.

۸- مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش می‌دهد. فضا که مثبت شود ظرفیت‌ها هم افزا می‌شود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیری، مطالبه گری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید مورد اعتماد قرار گیرند تا اعتماد کنند.

دیگر خبرها

  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • پرونده شمشیربازان ایران در جایزه بزرگ سئول بسته شد
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • پایان کار شمشیربازان ایران با جایگاه نهمی علی پاکدامن
  • خبر خوش شورای نگهبان برای بازنشستگان | افزایش چشمگیر حقوق بازنشستگان از این ماه
  • آجرلو: قطعا از مجلس خودرویی دریافت نمی‌کنم / خط قرمزمان دخالت در عزل و نصب دولتی است + فیلم
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • اسرائیل در روند کمک‌های بشردوستانه اخلال ایجاد می‌کند