Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی سیستان وبلوچستان دروازه ورود مواد مخدر به سراسر جهان محسوب می شود که از ابتدای سال تاکنون بیش از 228 میلیارد و 900 میلیون تومان "توتون و تنباکو و بدل توتون و تنباکوی ساخته شده" وارد کشور شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  عصرهامون، در حالی سیستان وبلوچستان به دلیل همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان دروازه ورود مواد مخدر به کشور و سراسر جهان محسوب می شود که طبق آمارهای موجود از ابتدای سال تاکنون بیش از 228 میلیارد و 900 میلیون تومان  "توتون و تنباکو و بدل توتون و تنباکوی ساخته شده" وارد کشور شده است هر چند این ها تنها آمار واردات مواد دخانی به کشور است و آمار دقیق از قاچاق این مواد به کشور در دسترس نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علی ای حال این واردات در 63 محموله از 13 کشور دنیا وارد ایران شده به گونه ای که ترکیه، آلمان و امارات متحده عربی صدر نشین جدول واردات هستند اما در این میان جالب است بدانید در حالی این 13 کشور وارد کننده توتون و تنباکو و بدل توتون و تنباکوی ساخته شده هستند که پای چشم بادامی ها هم در واردات این کالاها به کشور ایران دیده می شود.

آنچه مسلم است اعتیاد هر ساله تعداد زیادی از جوانان را به کام مرگ کشانده و افراد زیادی را به این بلای خانمان سوز مبتلا می کند که در برخی از شهرهای سیستان وبلوچستان بیشترین جرائم به علت فقر و اعتیاد به وقوع می پیوندند.
 


 
کشفیات مواد مخدر در برخی از نقاط سیستان و بلوچستان
اگر چه روزانه خبرهایی مبنی بر کشف چند کیلو مواد مخدر در نقاط مختلف استان به گوش می رسد اما این مهم می طلبد تا مسئولان مربوطه عزمی راسخ از خود نشان داده و از واردات بی رویه این دست از کالاها جلوگیری به عمل آورند زیرا اعتیاد و مواد مخدر علاوه بر اینکه یک جامعه را به آتش می کشانند باعث تهدید سلامت جسم و روان افراد هم شده و بر جنبه های اجتماعی و اقتصادی نیز اثرات سویی بر جای می گذارد.

در همین راستا در شهرستان دلگان از ابتدای سال تاکنون ۹۰ هزار نخ سیگار و هزار و 766 کیلو مواد مخدر از نوع تریاک کشف شده است که این مهم نشان از آن دارد که 40 درصد از جرائم مربوط به حوزه اعتیاد است.   از ابتدای سال تاکنون در شهرستان میرجاوه 6 تن مواد مخدر و در شهرستان خاش پنج تن مواد مخدر کشف شده که بیش از ۸۰ در صد جرایم اعتیاد مربوط به شهرستان میرجاوه و ۴۵ درصد جرائم مربوط به خاش است.  
در ادامه این معضل بزرگترین مشکل اجتماعی شهرستان های سرباز، قصرقند و نیکشهر هم اعتیاد به شمار می رود به گونه ای که دادستان شهرستان سرباز و نیکشهر در مصاحبه های پیشین اعلام کرده بودند 90درصد جرائم این دو شهرستان ناشی از فقر و اعتیاد است؛ در این راستا حتی آمارهایی به صورت غیررسمی اعلام می شود که از هر 10 نفر حداقل 8 نفر معتاد هستند به گونه ای که فحشای زنان در زمینه اعتیاد هم در شهرستان های سرباز و قصرقند وجود دارد.
در شهرستان چابهار هم از ابتدای سال تاکنون حدود ۳ تن مواد مخدر  و در کنارک هم  ۱.۵ تن مواد مخدر  کشف شده است که 65 درصد جرائم این شهرستان ها هم به حوزه اعتیاد بر می گردد.

 

علیرضا خانی دادستان ایرانشهر  هم در این خصوص با اشاره به اینکه بخش عمده ای از جرایم ارتکابی در سطح شهرستان ریشه در فقر اقتصادی، فقر فرهنگی و اعتیاد دارد، بیان کرد: وجود برنامه های مدون و کارشناسی شده در تقویت سطح فرهنگی مردم از طریق آموزش در مدارس، آموزش های عمومی، جلب اعتماد مردم نسبت به حاکمیت و همچنین تلاش در راستای اشتغال زایی، کاهش بیکاری، ترویج فرهنگ شهر نشینی و الزامات آن و استفاده از ظرفیت جمعیت دانشگاهی شهرستان با توجه به وجود دانشگاه های متعدد در سطح شهرستان و نیز ایجاد و تقویت سازمان های مردم نهاد و مشارکت دادن  مردم در امور اجتماعی و فرهنگی تاثیر بسزایی در کاهش آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد و به تبع آن کاهش جرایم دارد.
    به گزارش عصرهامون مصرف بی‌رویه و روزافزون مواد مخدر یکی از بزرگترین مشکلات قرن حاضر  به شمار می رود که زیان‌‌های ناشی از آن در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی در هر نقطه ای از جهان که باشد بسیار سنگین و غیرقابل جبران است، به گونه ای که اکثر کشورهای جهانی تلاش می کنند تا برنامه های خود را در جهت پیشگیری از گسترش اعتیاد و درمان معتادان به اجرا بگذارند چراکه گرانبهاترین سرمایه‌ هر جامعه‌ پویا و سالم، نسل جوان و نیروی سازنده با توانایی فکری و اندیشه باز است.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۰۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز

فرارو- براساس گزارش جدیدی که توسط دانشگاه گلاسکو و به سفارش سازمان بهداشت جهانی تهیه شده در حال حاضر مصرف ویپ بیش از سیگار در میان جوانان رایج است. این بازتاب تحقیقاتی است که نشان می‌دهد محبوبیت ویپ در بین جوانان در بریتانیا در سالیان اخیر افزایش یافته است. براساس نظرسنجی انجام شده توسط موسسه خیریه ضد سیگار Ash تعداد نوجوانانی که ویپ استعمال می‌کنند از ۷.۷ درصد در سال ۲۰۲۲ میلادی به ۱۱.۶ درصد در سال ۲۰۲۳ میلادی افزایش یافته است.

به گزارش فرارو به نقل از ال پائیس، اکثر این کودکان قصد داشتند از روی کنجکاوی ویپ را استعمال کنند و نسبت به تبلیغات مرتبط با ویپ فروشگاه‌ها و در فضای مجازی آگاهی داشتند. انگیزه‌های دیگر آنان برای استعمال ویپ مواردی از جمله سهولت دسترسی به آن، طعم‌های جذاب (به ویژه برای جوان سال‌ها که جذب طهم‌های میوه‌ای یا طعم‌های با اسانس دسر می‌شوند) و استفاده از ویپ برای برقراری راحت‌تر ارتباط با همسالان بوده است.

با این وجود، استعمال ویپ خطرات زیادی را برای جوانان به همراه دارد از جمله آسیب رساندن به ریه‌ها و مغز. نوجوانی دوره حساسی برای رشد مغز است. در آن بازه زمانی مغز رشد کرده تغییر کرده و ارتباطات جدیدی را برقرار می‌کند. بخش‌هایی از مغز که احساسات را کنترل کرده و پاداش می‌دهند سریع‌تر از بخش‌هایی که به برنامه ریزی و خودکنترل گری کمک می‌نمایند رشد می‌کنند. این امر می‌تواند منجر به آن که نوجوانان در مقایسه با بزرگسالان در معرض خطرات بیش‌تر ناشی از استعمال ویپ قرار گیرند.

نیکوتین موجود در ویپ بر روی نوجوانان تاثیر متفاوتی در مقایسه با اثرگذاری بر روی بزرگسالان دارد، زیرا مغز انان به آن حساس‌تر است. گیرنده‌های مغزی تحت تاثیر نیکوتین برای یادگیری و اعتیاد مهم هستند. حتی سطوح پایین قرار گرفتن در معرض نیکوتین نیز می‌تواند نوجوانان را بیش‌تر به سوی اعتیاد به مواد دیگر و هم چنین به سوی رفتار‌های پرخطر سوق داده و یا باعث ایجاد مشکلات مرتبط با سلامت روانی در آنان شود.

نیکوتین می‌تواند اثرات طولانی مدتی بر مغز نوجوانان داشته باشد. قرار گرفتن در معرض نیکوتین می‌تواند به توانایی یک فرد جوان سال به منظور یادگیری و تمرکز آسیب برساند و باعث می‌شود وقتی به او بزرگسالی می‌رسد احتمال بیشتری وجود داشته باشد که به صورت تکانشی عمل کند. حتی مقدار اندکی نیکوتین نیز می‌تواند برای نوجوانانی که مستعد ابتلا به بیماری‌هایی مانند آسم هستند خطرناک باشد و آنان را نسبت به استرس حساس‌تر کند و احتمالا منجر به بروز مشکلات خُلقی در آینده شود.

در مورد افراد جوانی که به سمت استعمال ویپ رفته اند احتمال آغاز استعمال سیگار بیش‌تر است و ترک مصرف نیکوتین برای آنان دشوارتر خواهد بود. هم چنین، اگر آنان ویپ و سیگار را همزمان استعمال کنند سلامتی شان بیش از پیش به خطر خواهد افتاد.

خطرات پنهان

هم چنین، خطرات کم‌تر آشکاری در مورد استعمال ویپ وجود دارد. مواد شیمیایی موجود در مایعات درون ویپ می‌توانند حاوی فلزات سنگین و احتمالا پلوتونیوم رادیواکتیو باشند که همگی مضر هستند. مواد تشکیل دهنده، میزان استفاده از هر کدام و دمایی که در آن حرارت داده می‌شود نیز می‌تواند بر آن چه به بخار تبدیل می‌شود تاثیر بگذارد. برخی از ویپ‌ها نیز ممکن است نیکوتین بیش تری نسبت به آن چه کاربر انتظار دارد ارائه دهند. این امر می‌تواند به دلیل ترکیب خاصی از موادی باشد که برند‌های مخلف در مایع ویپ قرار داده اند.

تنوع طعم دهنده‌ها در ویپ‌ها به خصوص برای نوجوانان نگران کننده است. ویپ‌ها با بیش از ۷۰۰۰ طعم در بازار مانند میوه، نعناع و شکلات به گونه‌ای طراحی شده اند که برای جوانان جذاب باشد. نتیجه مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۳ میلادی در ایالات متحده نشان داد که نوجوانان به طور خاص به طعم‌های میوه‌ای تمایل بیش‌تر دارند. با این وجود، این طعم دهنده ممکن است به ریه‌ها آسیب برسانند و به طور بالقوه باعث ایجاد بیماری جدی‌ای به نام "ریه پاپ کورن" یا برونشیولیت انسدادی شوند.

این وضعیتی است که کوچک‌ترین راه‌های هوایی ریه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به سرفه و تنگی نفس شود. هم چنین، شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند این طعم دهنده‌ها که اغلب در آئروسل ویپ به شدت تجمع یافته اند می‌توانند به سلول‌های بدن آسیب برسانند. انجمن تولید کنندگان طعم و عصاره نهاد ملی نمایندگی کننده صنعت طعم دهنده در ایالات متحده است و باعث ایجاد نگرانی‌هایی در این مورد شده که آیا طعم دهنده‌های ویپ برای سنجش میزان ایمنی به ویژه برای مقاصد استنشاقی به اندازه کافی مورد آزمایش قرار می‌گیرند یا خیر.

این موضوع اهمیت دارد، زیرا برخی از طعم دهنده‌ها مانند دی استیل که می‌توان از آن برای افزودن طعم کَره‌ای مانند به غذا استفاده کرد هنگام خوردن بی ضرر به نظر می‌رسند، اما در صورت استنشاق می‌توانند باعث بروز مشکلات جدی ریوی شوند. این ماده شیمیایی‌ای است که مرتبط با مورد ریه پاپ کورن می‌باشد و موارد بروز آن در کارگرانی که در کارخانه‌های مواد غذایی در معرض سطوح بالای دی استیل قرار گرفته اند مشاهده شده اند. در نتیجه، تولیدکنندگان بزرگ پاپ کورن دی استیل را از محصولات خود حذف کردند، اما آن ماده هنوز در ویپ موجود است.

فرآیند استخراج نیکوتین از تنباکو می‌تواند مواد شیمیایی دیگری مانند نورنیکوتین و باقی مانده‌هایی مانند کوتینین را برجای بگذارد و نگهداری نادرست این مواد می‌تواند باعث ایجاد ناخالصی‌هایی شود که برای سلامت انسان مضر هستند. حتی اگر یک مایع ویپ به عنوان بدون نیکوتین تبلیغ شود نیز ممکن است حاوی مواد شیمیایی به نام نیتروزامین باشد که به عنوان عامل سرطان شناخته شده اند.

آیا ممنوعیت ویپ‌های یکبار مصرف اقدامی کافی است؟

ممنوعیت آتی ویپ‌های یکبار مصرف در انگلستان اسکاتلند و ولز ممکن است برای مقابله با این مشکل کافی نباشد. با وجود بیش از ۴۰۰ برند ویپ در حال حاضر در بازار اتخاذ رویکرد جامع تری در این باره مورد نیاز است.

این اقدام باید شامل جلوگیری از خرید ویپ توسط بزرگسالان برای جوانان و نوجوانان و ذکر هشدار‌های بهداشتی برجسته‌ای باشد که هم در فضای مجازی منتشر شده و هم در فروشگاه‌هایی که آن محصولات را به فروش می‌رسانند به طور واضح در معرض دید گذاشته شود. هم چنین، ضروری است که محدودیت‌هایی در مورد طعم‌هایی که جوانان را هدف قرار می‌دهند و هم چنین در مورد سن قانونی دقیق مجاز برای فروش ویپ به مشتریان نیز مقرراتی وضع شوند. هم چنین، لازم است مقرراتی وجود داشته باشد که نه تنها محتوای نیکوتین بلکه مواد تشکیل دهنده و بسته بندی ویپ‌های بدون نیکوتین را نیز پوشش دهند. نظارت مستمر بر ایمنی این محصولات نیز امری حیاتی می‌باشد به ویژه با توجه به نقاط ضعفی که شرکت‌های خودسر از آن استفاده می‌کنند از جمله ارائه نمونه‌های رایگان از ویپ‌های بدون نیکوتین که در اختیار نوجوانان قرار می‌دهند.

هر فردی که استعمال ویپ را به عنوان راهی برای ترک استعمال سیگار قلمدادا می‌کند باید در نهایت سعی کند که استعمال سیگار و ویپ را همراه با یکدیگر ترک کند نه آن صرفا عادت استعمال را از سیگار به ویپ تغییر دهد. استعمال ویپ برای افراد غیر سیگاری بدون خطر نیست و می‌تواند اثرات مضری بر روی سلامتی به خصوص برای افراد جوان داشته باشد.

دیگر خبرها

  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • پاتک پلیس فیروزکوه به سوداگران مرگ 
  • دستگیری 10 خرده فروش مواد مخدر در شهرستان فردوس
  • خرده‌فروشی مواد مخدر معضلی جدی در کنارک
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • ۱۵ متهم تحت تعقیب در خرمشهر بازداشت شدند
  • تریاک از معده قاچاقچی در اسفراین کشف شد
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز