Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@09:24:03 GMT

تاثیر فساد بر میزان تجارت کشور

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۵۵۰۳

تاثیر فساد بر میزان تجارت کشور

رئیس اتاق بازرگانی ایران تاثیر فساد بر میزان تجارت کشور را تشریح و تصریح کرد: برای مبارزه با فساد نیازمند اقدامات جدی هستیم؛ به طوری که باید هزینه‌های ارتکاب فساد را بالا برد.

به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در همایش مبارزه با فساد امروز (۲۰ آذر) در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، گفت: گستردگی کانون‌های فساد و شروع آن لزوم اقدامات جدی‌ را برای حل این معضل به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعتا فساد پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی گسترده‌ای دارد که می‌تواند مسیر توسعه اقتصادی را منحرف کند.

وی تصریح کرد: تضعیف امنیت اقتصادی، افزایش فعالیت‌های زیرزمینی، معضلات موجود در بخش سرمایه‌گذاری و افزایش هزینه‌های معاملات، بخش کوچکی از آثار فساد به حساب می‌آید. فساد اعتماد عمومی را از بین می‌برد و سرمایه‌های اجتماعی را به نابودی می‌کشاند. مطالعات مختلف نشان می‌دهد که فساد اداری می‌تواند رشد سرانه یک کشور را بین یک تا هفت درصد کاهش دهد و کاهش یک درصدی فساد می‌تواند باعث افزایش ۳.۵۳ درصدی صادرات کشورها شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: شاهد این هستیم که هزینه‌های رفتارهای فسادآلود به شیوه‌های مختلف به جامعه و به ویژه فعالان اقتصادی واقعی که به صورت شفاف عمل می‌کنند، تحمیل می‌شود. در چنین شرایطی فعالیت‌های غیرمولد به فعالیت‌های مولد ترجیح داده می‌شود. همچنین در این شرایط بنگاه‌های اقتصادی غالبا به جای اینکه درصدد بهبود بهره‌وری باشند، در تلاش برای دستیابی به مجوزهای خاص قرار می‌گیرند. یعنی انگیزه کافی برای ارتقای بهره‌وری شکل نمی‌گیرد. مشاهده می‌شود که بخش زیادی از بنگاه‌هایی که در سال‌های اخیر شکل گرفته‌اند، کارایی چندانی ندارند و عملا باعث رانت و فساد می‌شوند. در حال حاضر فساد به صورت سیستماتیک شده و ریشه گرفته است. از این جهت نیازمند توجه جدی و اقدامی اساسی است.

وی تصریح کرد: امروز مشکل بزرگ دیگر، سقوط اخلاقی است که کسی به آن توجه ندارد. در بخش خصوصی نیز باید توجه جدی به این موضوع داشته باشیم و باید رعایت مسائل اخلاق حرفه‌ای را حکم‌فرما کنیم، چرا که اگر مسائل اخلاقی در بخش خصوصی رعایت می‌شود، اعتماد حاکمیت به بخش خصوصی بالا می‌ رود. بنابراین نیاز داریم که آیین نامه اخلاق حرفه‌ای کسب و کار در بخش خصوصی را تدوین کنیم. به طوری که همه افراد در بخش خصوصی ملزم به اجرای آن باشند. برای مبارزه با فساد باید هزینه‌های ارتکاب فساد را بالا برد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۵۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد