Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش نماینده، حمیدرضا فولادگر اظهار داشت: هفته گذشته گزارش کمیسیون ویژه در صحن علنی مجلس پیرامون نحوه اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی قرائت شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این گزارش نحوه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی از ابتدا تاکنون و همچنین به صورت ویژه در دولت یازدهم مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما از دو ظرفیت آئین‌نامه‌ای برای تهیه این گزارش استفاده کردیم. طبق تبصره یک ماده ۴۹، این گزارش می‌تواند حاوی پیشنهاداتی باشد که بخشی از آن، استفاده از ظرفیت ماده ۲۳۶ آئین‌نامه داخلی مجلس است.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی اظهار داشت: گزارش در سه بخش پیشنهادات برای اصلاح روند اجرا، اصلاح قانون و بررسی تخلفات در اجرای این قانون تنظیم شده است.

جزئیات گزارش مجلس از تخلفات در اجرای قانون اصل ۴۴ برای ارسال به قوه قضائیه

فولادگر ادامه داد: ۱۲ تخلف در اجرای قانون اصل ۴۴ بر اساس ماده ۲۳۶ مورد بررسی قرار گرفت که شامل استنکاف از اجرای قانون، اجرای ناقص قانون و یا عدم اجرای قانون بود. این گزارش هفته آینده در دستور کار صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.

سهام عدالت ناقص اجرایی شده است

وی در خصوص جزئیات گزارش کمیسیون حمایت از تولید ملی درباره تخلفات در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: یکی از موارد این گزارش اجرای ناقص قانون سهام عدالت است، سهام عدالت به صورت ناقص اجرا شده و مردم هنوز مالک و مدیر سهامشان نشده‌اند و این انتقال صورت نگرفته است.

تاخیر ۹ ساله دولت برای ارائه لایحه نحوه حضور بخش خصوصی در بخش های تحقیقات،سلامت و فرهنگ

فولادگر گفت: قرار بود دولت در سه بخش آموزش وتحقیقات، فرهنگ و سلامت در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی لایحه بیاورد تا نحوه حضور بخش غیردولتی در این سه بخش را تعیین کند؛ این لایحه قرار بود یک سال پس از تصویب قانون اجرای اصل ۴۴ یعنی در سال ۸۸ ارائه شود که علی‌رغم گذشت ۹ سال هنوز این لایحه به مجلس ارائه نشده است.

تاخیر دولت در ارائه لایحه ایجاد رگولاتوری و یا نهادهای تنظیم‌کننده قیمت ها

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در بخش رگولاتوری و یا نهادهای تنظیم‌کننده نیز قرار بود دولت لایحه‌ای ارائه دهد که هنوز ارائه نشده است؛ رگولاتورها باید در بخش قیمت گذاری‌ وارد شوند تا اختلافاتی که به عنوان مثال در بخش قیمت گذاری‌های گاز، آب، برق، خوراک پتروشیمی‌ها و یا سوخت به وجود می‌آید، حل شود. رگولاتورها می‌توانند در بخش خدمات نیز تعیین قیمت کنند.

خروج مکرر برخی شرکت‌ها از لیست واگذاری‌ها

رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، تغییر مکرر گروه‌بندی‌ها و خروج مکرر برخی شرکت‌ها از لیست واگذاری‌ها را از تخلفات دیگر دولت‌ها در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی خواند و گفت: عدم واگذاری باشگاه‌های ورزشی پرسپولیس و استقلال، هزینه‌ زیادی را به دولت تحمیل کرده است این در حالی است که دولت نباید در بخش ورزش حرفه‌ای سرمایه‌گذاری کند.

وی اظهار داشت: علاوه بر این، سازمان‌های سرمایه‌گذاری باید گزارش کاملی از سرمایه‌گذاری‌هایشان در مناطق محروم و فناوری‌های نو ارائه دهند زیرا طبق قانون، سازمان‌های سرمایه‌گذاری باید سه سال بعد از بهره‌برداری از پروژه‌ها، آن را به بخش خصوصی واگذار کنند.

لزوم تعیین دقیق محل مصارف وجوه حاصل از واگذاری ها

فولادگر، مصارف وجوه حاصل از واگذاری‌ها را از بخش‌های دیگر گزارش ماده ۲۳۶ کمیسیون حمایت از تولید ملی خواند و گفت: طبق قانون این وجوه باید در بخش‌های مشخصی برای توانمندسازی بخش خصوصی هزینه می‌شد که در هزینه‌کرد تخلف شده است.

وی در تشریح طرح کمیسیون برای اصلاح قانون اساسی گفت: دولت باید در پنج مورد، قانون اصل ۴۴ را اصلاح کند که شامل سهام عدالت، رگولاتوری و تعیین تکلیف بخش خصوصی در فرهنگ، آموزش و تحقیقات و سلامت، سهم بخش خصوصی در بانک‌های خصوصی و شفاف‌سازی است.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: در موضوع شفاف‌سازی‌ها، کل اشخاص حقوقی و شرکت‌های وابسته به نهادها، باید اطلاعات خود را به بورس و یا شورای رقابت ارائه دهند.

فولادگر خاطرنشان کرد: هفته آینده گزارش ماده ۲۳۶ آئین‌نامه به رأی نمایندگان گذاشته خواهد شد و طرح پنج ماده نیز پس از چکش‌کاری‌ها به صحن علنی ارائه می‌شود که امیدواریم این امر تحولی در اجرای قانون اصل ۴۴ باشد.

به گزارش مهر، طبق ماده ۲۳۶، هر گاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان و یا هر کدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولان دستگاه‌های زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.

کمیسیون حداکثر ظرف ۱۰ روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت ‌رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

تبصره ۱- چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضاییه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.

تبصره ۲- در صورتی که مجلس در مورد رئیس جمهور یا هر یک از وزیران سه نوبت ‌رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (۸۹) قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۷۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور، گفت: اجرای قانون هوای پاک و برخورد با معضلات آن موضوعی ملی از توان مسئولین استان تهران خارج است که باید همه مسئولین و حاکمیت پای‌کار باشند تا ساماندهی انجام شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، حجت‌الاسلام حسن درویشیان در آیین "سپاس معلم" که با حضور اعضای شورای اداری استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: خدمت صادقانه و بی‌منت به مردم نعمتی است که باید قدردان آن باشیم و این فرصت را مغتنم بدانیم زیرا که ممکن است هر لحظه این نعمت و توفیق از ما سلب شود.

وی افزود: گفتمان، سیاست و رویکرد دولت مردمی سیزدهم همان گفتمان و رویکرد مقام معظم رهبری است، در خدمت به مردم با ویژگی‌هایی از جمله مردم‌داری، فسادستیزی، عدالت‌محوری و غیره که رئیس‌جمهور در احکام برای مسئولین و وزرا و مدیران صادر می‌کنند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور در ادامه با بیان اینکه گفتمان مبارزه با فساد و پیشگیری رویکرد جدی دولت مردمی است، گفت: بر پایه این گفتمان مبانی و اصولی از سوی رئیس‌جمهور تدوین، ابلاغ و تأکید بر اجرای آن شده است.

درویشیان تصریح کرد: ابتدای دولت اصول دوازده‌گانه پیشگیری و مقابله با فساد به مسئولین کشور اعلام و ابلاغ‌شده که اگر به این اصول به‌درستی توجه و تبیین شود و نحوه اجرای آن در قوانین، مقررات و ساختارها دیده و دنبال شود، تقریباً هیچ مشکلی در کشور نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: شفافیت یکی از این اصول مهمی است که بر اساس آن‌همه چیز باید در معرض و دید مردم باشد، مگر در موضوعات خاص نظامی که ممکن است شرایط سوءاستفاده دشمن را فراهم کند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در دولت در زمینه شفافیت اقدامات مؤثر و گام‌های خوبی برداشته که در حال پیگیری است، ابراز داشت: یکی از گام‌های مؤثر دولت در موضوع شفافیت تدوین لایحه مدیریت تعارض منافع است که در مجلس در حال پیگیری است و نیز انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها، شرکت‌ها و غیره در راستای موضوع شفافیت اجرایی خواهد شد.

وی افزود: فرهنگ‌سازی و نظارت همگانی که اگر از سوی دولت و مردم وجود داشته باشد، بسیاری از انحرافات و تخلفات پیشگیری می‌شود و به مرحله بروز نمی‌رسد و ایجاد نمی‌شود.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور تأکید کرد: شایسته گزینی یکی از اصول دوازده‌گانه است که بر آن تأکید شده و اگر مدیر یک مجموعه ازنظر تخصص و اعتقاد و ایمان به گفتمان دولت و محتویات مقام معظم رهبری دارای شایستگی‌های لازم باشد، بسیاری از مشکلات آن مجموعه مرتفع می‌شود.

وی تصریح کرد: نظارت کارآمد و مؤثر یکی از اصول حسن مدیریت و حاکمیت مطلوب است که لازمه آن نظارت مدیر بر زیرمجموعه است و باید برخورد قاطع، دقیق و مؤثر با فساد صورت گیرد و هیچ‌ خط قرمزی در برخورد با تخلف مدیر نداشته باشیم و البته همان‌گونه که اگر مدیری تخلف کند، مورد برخورد قرار می‌گیرد و اگر مدیری در مقابل فساد ایستادگی کند مورد حمایت قرار می‌گیرد.

تداوم تنفس "هوای پاک" در تهران

درویشیان بیان کرد: استان تهران استان ویژه‌ای است و از هیچ حیث قابل‌مقایسه با سایر استان‌ها نیست.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور در پایان خاطرنشان کرد: استان تهران معضلات و مشکلات فراوانی دارد که یکی از این مشکلات قانون هوای پاک است که برخی دستگاه‌های نظارتی ورود کرده و برخوردهایی صورت گرفته اما این موضوع از توان مسئولین استان تهران خارج است و موضوع ملی است که باید همه مسئولین و حاکمیت پای‌کار باشند تا ساماندهی انجام شود البته پیگیری‌هایی انجام شده اما همچنان این معضل وجود دارد و تبعاتی فراوانی نیز در پی دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اروپا از تخلفات فیس‌بوک و اینستاگرام تحقیق می‌کند
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • انتقاد از دستورالعمل صادر شده توسط یک مسئول در قوه قضاییه:طبق قانون اساسی نمی‌توانید ثبت شکایت و دادخواست از دولت را ممنوع کنید