Web Analytics Made Easy - Statcounter

قالیبافان زیادی در شهرستان بروجرد مشغول به بافت فرش های دستبافی هستند که با هزار زحمت و هزینه های بالای مواد اولیه، فرش هایی را زیبا و بی نظیر می بافند اما بازار فرش دچار رکود شده و این دسترنج هنرمندان بازار فروش ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ و به نقل از بازتاب بروجرد شهرستان بروجرد از دیرباز شاهد هنرمندانی بوده که هر کدام در رشته های مختلف آثار بسیار زیبا و بی نظیری خلق کرده اند که یکی از این هنرها هنر فرش بافی است که نقش و نگارهای متفاوت و زیبایی را با دستان هنرمند خود بر روی قالی گره می زنند و فرش هایی با رنگ و لعاب خاص را می بافند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در گذشته های دور زنان با بافتن این فرشها که حاصل زحمت و هنر دستشان بود آنها در منازل مورد استفاده قرار می دادند اما به تدریج این هنر هم کمرنگ شده و امروزه فقط افرادی که شغلشان قالی بافی است در این حرفه مشغول کار هستند که با هزار مشکل روبرو می باشند و این فرش ها این روزها بیشتر برای تزیین در گوشه ای از منازل جای گرفته اند.

 

قالی بافانی که هر یک از نقش ها را با گره هایی ظرفیت بر دار قالی می زنند تا پس از مدتی فرشی زیبا را بر دار قالی ببینند اما مدتهاست قالیبافان با مشکلاتی از جمله گرانی مواد اولیه و نبود بازار فروش روبرو شده و همین انگیزه آنها را برای بافتن فرشی زیبا کم کرده است.

"حسن گودرزی" مسئول خانه فرش بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: در حال حاضر 33 کارگاه در شهرستان بروجرد فعالیت دارند که در هر یک از کارگاه ها 20 قالی باف مشغول به کار بوده و سه تشکل اتحادیه شرکت تعاونی فرش،شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی و اتحادیه صنف بافندگان فرش دستباف فعال هستند.

 

وی اضافه کرد: مدتهاست که فعالیت کارگاه های شهرستان بروجرد کاهش یافته و قالیبافان با مشکلاتی از جمله قطع بیمه، گرانی مواد اولیه و نبود بازار فروش همراه هستند.

 

گودرزی اظهار داشت: طبق قانون، یکی از شرایط بیمه قالیبافان این است که شغل فرد قالی بافی باشد و هر روز چهار هزار گره بزند اما با توجه به این که بسیاری از این افراد زنان سرپرست خانوار بوده و در کنار بافتن فرش باید به دیگر امورات هم رسیدگی می کنند ممکن است در طول روز نتواند این میزان فرش را ببافند و سبب می شود تا بیمه آنها قطع شود.

وی گران بودن مواد اولیه برای بافتن فرش را یکی دیگر از مشکلات قالیبافان برشمرد و افزود: مواد اولیه برای بافت فرش بسیار گران است به طوری که برخی از قالیبافان فرشی را که از قبل بافته، باید بفروشند تا بتوانند مواد اولیه برای تهیه و بافت فرش جدید را تامین کنند.

 

مسئول خانه فرش بروجرد تصریح کرد: اما یکی از مهمترین مشکلات قالیبافان بروجردی، نبود بازار فروش است چرا که در حال حاضر قالیبافان فرش را با هزار مشکل می بافند اما در پایان برای دسترنج آنها بازار فروشی وجود ندارد و این در حالیست که فرش بروجرد از نظر مرغوبیت و زیبایی حرف اول را می زند.

 

به گفته وی همچنین امسال  25 نفر از قالیبافان که مجوز مشاغل خانگی داشتند برای دریافت تسهیلات 5 میلیون تومانی به بانکها معرفی شدند.

 

در ادامه " قدرت اله سعادتی" رئیس تامین اجتماعی بروجرد گفت: در حال حاضر یکهزار و 200 قالیباف در شهرستان بروجرد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و در طول این سالها بیمه قالیبافان غیر فعال قطع شده است.

 

وی اضافه کرد: از ابتدای این طرح حدود سه هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند اما بازرسی های منظمی صورت می گیرد و افرادی که شغل آنها قالی بافی نیست بیمه آنها قطع می شود چرا که برخی قصد دارند از مزایای این بیمه و طرح استفاده کنند.

سعادتی اظهار داشت: بیش از 90 درصد قالیبافانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند بانوان هستند و کمتر از 10 درصد مردان در این حرفه فعالیت دارند.

 

به هر حال نیاز است برای احیا و رونق در صنعت فرش بروجرد و این هنر بسیار زیبا برای رفع مشکلات قالیبافان، متولیان و مسئولان مربوطه تلاش کنند تا رونق دوباره را در این هنر ببینیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد

  به گزارش جام جم آنلاین از گرگان حیدر آسیابی در  نشست با کارگران و کارفرمایان که به مناسبت گرامیداشت  هفته کار و کارگر در دادگستری استان برگزار شد با اشاره به سخنان  رهبر معظم انقلاب درباره حقوق کارگران  در دیدار اخیر ایشان با این قشر گفت: رکن اصلی اقتصاد کشور و رزمندگان جنگ اقتصادی  ، کارگران هستند و تلاش ما در دادگستری استان بر پیگیری مشکلات این قشر و حل آن است.
آسیابی با تاکید بر این که تنظیم قراردادهای خاص و تحمیلی به کارگران ،  از نظر قانونی اعتبار ندارند و خلاف قانون است گفت:  اگر  کارگران نسبت به این نوع قراردادها معترض باشند می توانند شکایت کنند .
وی از اختصاص وکلای معاضدتی برای کارگران هم خبر داد و گفت: برای کارگرانی که نیاز به مشاوره حقوقی  یا وکیل در پرونده های خود دارند نیز  در رایزنی با کانوی وکلای  قوه قضاییه، سهمیه ویژه  برای وکلای معاضدتی ، در نظر گرفته خواهد شد.
حیدر آسیابی افزود: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می یابد  تا افراد به جای مراجعه به محاکم ،  اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند .
آسیابی با اشاره به این که رویکرد ما در دستگاه قضایی استان بر پایه حمایت از واحدهای تولیدی است  افزود: این رویکرد  هم حمایت از کارفرما و هم حمایت از کارگر است  که در نتیجه آن فقط ر سال گذشته  110 واحد تولیدی یا احیا شدند یا از تعطیلی و ورشکستگی آنها جلوگیری شد .
وی ادامه داد:  حفظ حدود 3 هزار فرصت شغلی نتیجه احیای این واحد ها بود و اگر امروز به اذعان مسئولان اداره کل  کاهش 15 درصدی بیمه بیکاری در سال گذشته داشتیم  به علت رونق این واحدها و افزایش ظرفیت تولید در استان بود.
وی گفت: هدف جلسه امروز تعامل بین بخشی بین متولیان اجرایی بخش خصوصی در کنار سایر نهادهای مثل شورای گفتگوی بخش خصوصی، ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد رفع موانع تولید در استان بود تا با استفاده از ظرفیت همگرایی دستگاه قضایی برای حل مشکلات کارگران  تلاش شود.
وی با بیان این که حقوق کارگر فقط دستمزد نیست افزود: امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بیمه سلامت، حفاظت و ایمنی محیط های کارگری و بازنشستگی هم شامل حقوق کارگر است و قانون برای تضمین این حقوق ضمانت اجرایی دارد.
وی  گفت: کارگران باید برای به روز کردن مهارت های خود آموزش های فنی و حرفه ای را جدی تر بگرند .
وی گفت: قوانین کار برای رعایت تعادل بین کارفرما و کارگر و تامین حقوق کارگران وضع شده است که مهم ترین ویژگی آن حمایتی بودن این قانون و بیشتر بر پایه تامین حقوق کارگران است.
حسینعلی خواجه مظفری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم در این نشست با قدردانی از نگاه دادگستری استان برای ورود به موضوع مشکلات کارگران گفت: 188 هزار نفر کارگر بیمه شده در استان در 43 هزار کارگاه کار می کنند .
وی ادامه داد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده  الان به 16 روز رسیده است که رتبه سوم کشور  راداریم .
وی با اشاره به کاهش 15 درصدی تعداد افرادی که در استان  بیمه بیکاری دریافت می کنند افزود: تنها استان کشور هستیم که با سیر نزولی پرداخت بیمه بیکاری مواجهیم و به معنای کاهش اخراج کارگران است که نتیجه اقدامات ستا د اقتصاد مقاومتی دادگستری استان و دستگاه های اجرایی برای کمک به رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است .
بیمه کارگران ساختمانی ، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه های بالای 50 نفر، تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در هیئت های حل اختلاف و مراجع قانونی، به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز،  قراردادهای چندماهه و تحمیلی از جمله مواردی بود که در جلسه امروز از سوی نمایندگان کارگری  مطرح شد

دیگر خبرها

  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • اختصاص شعب ویژه کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • تقدیر از سازندگان پویانمایی قالی در یزد
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!