Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت : شهرستان قرچک به دلیل نزدیکی به تهران ، مقصد بسیاری از مهاجرین از سراسر کشور است که بیشتر به خاطر پیدا کردن شغل این منطقه را انتخاب کرده اند.

به گزارش ایرنا ، شهرام عدالتی روز چهارشنبه در جلسه برنامه ریزی و توسعه استان تهران که با حضور استاندار تهران در شهرستان قرچک برگزار شد اظهار کرد: قرچک از نظر تراکم جمعیتی ، چهارمین شهرستان استان تهران است که بیشترین تعداد جمعیت ، در مناطق روستایی سکونت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود : با توجه به تراکم شدید جمعیت قرچک در مناطق روستایی ، باید در آینده ، به مدیریت روستایی این شهرستان توجه ویژه داشت چرا که این مناطق فقط با یک دهیار اداره می شود.
وی تصریح کرد: اگر به هرم سنی جمعیت شهرستان نگاهی داشته باشیم مشاهده می کنیم که جمعیت شهرستان در بازه 25 تا 35 ساله قرار دارند که بیشتر آنان افراد مجرد و یا متأهل هایی هستند که بدون خانواده به این شهرستان مهاجرت کرده اند.
عدالتی بیان کرد: اگر این جمعیت در آینده به تشکیل خانواده و فرزندآوری منجر شود ، در سال 1400 شاهد رشد بسیار زیاد جمعیت در این منطقه می شویم.
وی گفت : در حوزه اقتصاد ، شهرستان قرچک از ظرفیت بسیاری خوبی برخوردار است به گونه ای که در مقایسه با شهرک صنعتی شهرستان پیشوا ، منطقه صنعتی این شهرستان به سرعت رشد کرده ، اراضی آن واگذار شده و بسیاری از صنایع در حال استقرار در این منطقه می باشند.
وی تأکید کرد: در استقرار صنایع در شهرک صنعتی قرچک باید خوشه بندی صنعتی به خوبی رعایت شود تا این امر نه فقط به ایجاد اشتغال که به ثروت آفرینی نیز منجر شود.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران افزود : یکی از مهمترین ظرفیت شهرستان قرچک که در سال های اخیر مورد غفلت قرار گرفته ، وجود صدها کوره آجر پزی در این شهرستان به دلیل بافت خاک رسی منطقه است که به دست فراموشی سپرده شده و امروز از آن برای ساخت آپارتمان استفاده می شود.
وی بیان کرد: در بسیاری از کشورهای جهان ، خاک رس ثروتی عظیم محسوب میشود که از آن در بسیاری از صنایع ازجمله صنایع آرایشی استفاده می شود ولی در شهرستان قرچک امروز از آن برای خانه سازی استفاده می شود.
عدالتی گفت : آموزش های فنی و حرفه ای باید به سمت سفالگری و تولید صنایع دستی سوق پیدا کند تا از این راه ، فرصت های شغلی پایدار و ثروت در شهرستان قرچک ایجاد شود.
وی با اشاره به ظرفیت شهرستان قرچک در ورزش به ویژه فوتسال گفت: تیم فوتسال شهید منصوری قرچک ، هویت اجتماعی این شهرستان است که در سال های گذشته بارها مقام های قهرمانی را به دست آورده است ، اگر به این حوزه توجه ویژه ای صورت گیرد می توان قرچک را به عنوان پایتخت فوتسال کشور معرفی کرد.

امام جمعه شهرستان قرچک گفت: با همت والای دولت یازدهم بسیاری از عقب ماندکی های این شهربرطرف شد .
حجت الاسلام حجت الله اسماعیلی در جلسه کمیته برنامه ریزی و توسعه استان تهران که با حضور استاندار تهران در هتل سامان قرچک برگزار شد اظهار کرد: شهرستان قرچک سال ها به دلیل بخش بودن ، از فقر بسیاری در زیرساخت ها برخوردار است ولی به همت والای دولت یازدهم ، بسیاری از این کمبودها برطرف شد.
وی افزود : در سال های اخیر و با تلاش دولت یازدهم وزحمت همه مدیران و مسئولان استانی و منطقه ای ، بسیاری از این مشکلات برطرف شده و موانع توسعه برطرف گردیده است.
وی اظهار کرد: شهرستان قرچک به دلیل مهاجرپذیر بودن ، از تنوع بسیار زیاد طوایف برخوردار است و این امر باعث اختلاف فرهنگی شدید در منطقه شده و این امر مشکلاتی را برای شهرستان به همراه دارد.
اسماعیلی بیان کرد: اکثر ورودی های جمعیتی شهرستان قرچک ، افرادی هستند که به دلیل بی کاری و دسترسی به تهران ، این منطقه را انتخاب کرده اند به این دلیل تراکم شدید جمعیتی را در منطقه شاهد هستیم و این امر مشکلات فرهنگی عدیده ای را به وجود آورده است.
وی گفت : توسعه آپارتمان ها در جای جای شهرستان ، بی کاری ، عدم استقرار کارخانه ها و واحدهای تولیدی در شهرستان و رشد فزاینده زنان سرپرست خانوار ، وضعیتی استثنایی برای این منطقه به وجود آورده و باید مسئولان برای درمان این درد باید چاره ای اساسی بیاندیشند.
امام جمعه قرچک بیان کرد: کمبود فضاهای فرهنگی ، فرهنگسرا ، مراکز تفریحی و بوستان ، حوزه های علمیه و اماکن ورزشی باعث شده تا مشکلات فرهنگی این شهرستان برطرف نشود.
افتتاح طرح قالیبافی روستایی ، بازدید از شهرک صنعتی قرچک ، شرکت در جلسه کارگروه حوزه اقتصاد و اشتغال ، شرکت در جلسه فرهنگی و اجتماعی ، حضور در جلسه کارگروه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، دیدار با خانواده معظم شهدا ، دیدار عمومی با شهروندان ، شرکت در جلسه عمرانی ، نشست با نخبگان و هنرمندان شهرستان و جلسه مشترک با اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا از برنامه های سفر یک روزه استاندار تهران به شهرستان قرچک است.
قرچک با 300 هزار نفر جمعیت در 30 کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار : سید حسن میری انتشاردهنده:موسی فعالیان
تهرام/7254 / 1539

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۷۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ محققان در مقاله‌ای که تحت عنوان « مهاجرت بیشتر، اما نزدیک‌تر: نقشه برداری از منطقه‌ای شدن رو به رشد جابه‌جایی علمی جهانی با استفاده از ORCID» در پایگاه علمی «ساینس دایرکت» در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است، روندهای جهانی را در مهاجرت دانشمندان بررسی کردند و در یکی از مطالعات خود روی دانشگاهی متمرکز شدند که دانشمندان مدرک دکتری خود را از آنجا دریافت کرده‌اند تا از این طریق تاثیر مفید یا نامطلوب فرار مغزها و دستاوردهای مغزها را بر کشورها متوجه شوند. به طور مثال، از اواسط قرن بیستم،‌ آمریکا به عنوان تاثیرگذارترین کشور در علم جهانی در نظر گرفته می‌شود. دانشگاه‌های آمریکا همواره در صدر بهترین دانشگاه‌های جهان قرار می‌گیرند و بیشترین تعداد برنده جایزه نوبل را تولید می‌کنند و بیشترین تعداد دانشمندان پراستناد را در تمامی رشته‌ها دارند. در نتیجه آمریکا یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای تحصیلات تکمیلی در بین دانشجویان جهان به شمار می‌آید.

با این حال، همبستگی قوی‌ای بین تحصیلات تکمیلی و دانشگاه‌ها، جوایز و دانشمندان نخبه با دیگر کشورهای بسیار تاثیرگذار علم مانند بریتانیا و آلمان مشهود است. بنابراین، نقشه‌برداری از جایی که دانشمندان مدرک دکتری خود را دریافت می‌کنند، همراه با جایی که برای پیشرفت شغلی خود مهاجرت می‌کنند، کمک می‌کند تا جریان دانشمندان در آن سوی مرزها بهتر درک شود.

برای رمزگشایی صحیح روند مهاجرت‌های جهانی، محققان ابتدا با مدرک دکتری شروع کردند. شکل ۱ تغییرات در طول زمان را به نسبت «مدارک دکتری جدید» نشان می‌دهد. در نمودار A، دکتری طبقه‌بندی شده است که شامل علوم سلامت، علوم زندگی، علوم فیزیک و علوم اجتماعی می‌شود. این نمودار از سال ۲۰۰۰ یعنی زمانی شروع می‌شود که اولین داده‌ها در مورد انتشارات مجلات وجود دارد.

در نمودار B مناطق تقسیم‌بندی شده‌اند که شامل آسیا،‌ آمریکای لاتین، اقیانوسیه، اروپا و آفریقا می‌شود و جایی است که دانشمندان مدرک خود را از سال ۱۹۸۰ دریافت کرده‌اند. در این مورد الگوی مهاجرت به طور چشمگیری در طول زمان تغییر می‌کند. همانطور که آمریکا تعداد بسیاری از مدارک دکتری را تولید کرده است، تولید مدرک دکتری در اروپا و آسیا نیز به طور چشمگیری افزایش یافته است. با توجه به این ۲ مقوله، می‌توان درک کرد که جغرافیای تحصیل در مقطع دکتری در حال تغییر است؛ حتی اگر مرزهای دیگر ثابت باقی مانده باشد. نمودار B به خوبی نشان می‌دهد که اروپا و آسیا ۲ منطقه‌ای هستند که این تغییرات در آنها بارزترین بوده است.

نمودار زیر نشان می‌دهد که وقتی دانشمندان به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند،‌ کجا می‌روند. نقشه‌ها بر اساس دهه‌ای که دانشمندان در آن دکتری می‌گیرند، به تصویر کشیده شده‌اند. این نمودارها مخصوص دانشمندانی است که در دهه ۱۹۸۰،‌ ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ مدرک دکتری خود را دریافت کرده‌اند. این سه نمودار و تفاوت آنها به خوبی تغییرات الگوی مهاجرت در سه دهه را نشان می‌دهد.

به عنوان مثال، دانشمندی که در سال ۱۹۸۵ دکتری خود را در ایالات متحده گرفته، در سال ۱۹۸۶ به کانادا نقل مکان کرده و سپس در سال ۱۹۹۰ از کانادا به فرانسه نقل مکان کرده، در اولین طرح در سمت چپ، ۲ قوس تولید می‌کند: یک قوس از آمریکا به کانادا و یک قوس از کانادا به فرانسه. بنابراین، اندازه قوس‌های جریان متناسب با تعداد جابه‌جایی‌هایی‌ است که در بازه زمانی در هر طرح انجام می‌شود.

زمانی که از سمت چپ به نمودارهای بعدی می‌رسیم، متوجه می‌شویم که سهم آمریکا در بین گروه‌ها کاهش یافته است و دانشمندان به مقصدهایی به غیر از آمریکا مهاجرت می‌کنند. در حالی که جریان قوس از آسیا به آمریکا افزایش یافته است، جریان قوس از اروپا به آمریکا کاهش چشمگیری داشته است. با این حال، سهم کلی آسیا و اروپا در مقایسه با مناطق دیگر در هر دهه افزایش یافته است. علاوه براین، جریان قوس در این مناطق نیز رشد کرده است.

شکل ۳ در ۲ صفحه سازماندهی شده است و جابه‌جایی‌های بین‌المللی دانشمندان را در طول ۳۵ سال، از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ بررسی می‌کند. نمودار A میانگین تعداد کشورهایی را که دانشمندان طی ۱۰ سال اول پس از دریافت مدرک دکتری به آنها نقل مکان کرده اند، نشان می‌دهد. فارغ التحصیلی، همانطور که در محور x ترسیم شده است. محور y میانگین تعداد وابستگی‌های کشوری مرتبط با دانشمندان این گروه خاص را محاسبه می‌کند. این رویکرد سودمند است، زیرا روندها را در بین گروه‌های سالانه قابل مقایسه می‌کند. برای مثال، اگر دانشمندی در سال ۱۹۸۵ دکتری خود را از دانشگاه واشنگتن (آمریکا) دریافت کرد و سپس در سال ۱۹۹۳ به دانشگاه تورنتو (کانادا) نقل مکان کرد (یعنی در مدت ۱۰ سال پس از دریافت دکتری)، آنگاه در سال ۱۹۸۵ به عنوان کسی محاسبه می‌شود که دو وابستگی کشوری (آمریکا و کانادا) را دارد. همانطور که در پنل A نشان داده شده است، دانشمندان در هر گروه بعدی به کشورهای بیشتری سفر کرده‌اند.

با این حال، در پنل B در شکل ۳، فقط فاصله تمام حرکت‌های بین‌المللی (در صورت وجود) انجام شده توسط دانشمندان در هر یک از گروه‌های سالانه در نظر گرفته شده است. با در نظر گرفتن میانگین به جای محاسبه کل مسافت طی شده، تعداد فزاینده جابه‌جایی‌های بین‌المللی مشاهده شده در پنل A را به حساب می‌آورد.

پنل B نشان می‌دهد در حالی که دانشمندان در هر گروه بعدی به کشورهای بیشتری می‌روند، آنها مسافت‌های کوتاه تری را نیز طی می‌کنند.

نتیجه‌گیری

همانطور که مشخص است، درک تحرک جهانی دانشمندان به معنای در نظر گرفتن رشد منطقه‌ای علوم اروپایی و آسیایی است. این امر تاکنون در علم به طور کامل مورد توجه قرار نگرفته بود، اما با توجه به ادبیات موجود در مورد جابه‌جایی نیروی کار به طور کلی، نتیجه کاملاً تعجب‌آور نیست، زیرا جهان به طور همزمان در مقیاس جهانی و در سطح منطقه‌ای بیشتر به هم مرتبط می‌شود. تجزیه و تحلیل محققان از جابه‌جایی علمی بسیاری از موارد مشابه را نشان می‌دهد. از سال ۱۹۸۰ تعداد فزاینده‌ای از مهاجرت‌های بین‌المللی در میان دانشمندان، گروه به گروه وجود داشته است، اما در طول مدت زمان مشابه، مهاجرت بین کشورهای منطقه افزایش یافته است. در واقع، میانگین مسافت طی شده توسط دانشمندان مهاجر کاهش یافته است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد که این امر ارتباط نزدیکی با تحولات اروپا و آسیا دارد. تحقیقات در علم بارها به این موضوع اشاره کرده است که هژمونی یا سلطه آمریکا بر تحقیقات علمی در حال کاهش است، زیرا دانشمندان اروپایی و آسیایی پرکارتر و تأثیرگذارتر شده‌اند.

بیشتر بخوانید: الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟/ فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر

با گذشت زمان، جریان مهاجرت به اروپا و آسیا افزایش یافته است، در حالی که جریان‌های مهاجرت به آمریکا و از آمریکا کاهش یافته است. منطقه‌ای شدن علم مشاهده شده در داده‌ها به همان اندازه با سرنوشت این مناطق مرتبط است. مثلا اعتبار دانشگاه‌های اروپایی و آسیایی و تولید مدرک دکتری در آنها افزایش یافته است و به نظر می‌رسد دانشمندان در طول زمان تمایل بیشتری به حرکت در آن سوی مرزها به کشورهای مجاور پیدا کرده‌اند، شاید تا حدی به این دلیل باشد که مزایای مرتبط با کشورهای دورتر کاهش یافته است.

به نظر می‌رسد که محققان باید در آینده روندهای منطقه‌ای خاص را بررسی کنند تا به انگیزه‌های مهاجرت درون منطقه‌ای بیشتر پی ببرند؛ به ویژه که به برتری‌ رو به رشد دانشگاه‌های آسیایی و اروپایی در علم جهانی مربوط می‌شود.

داده‌های محققان همچنین نشان می‌دهد که دانشمندان مهاجر در طول زمان تعداد مقالات بیشتر و در رسانه‌های معتبرتر منتشر کرده‌اند. علاوه بر این، هیچ تفاوت آماری معنی‌داری بین دانشمندان مهاجر منطقه‌ای و جهانی وجود ندارد که نشان ‌دهد این خود حرکت است و نه مقصدهای خاص که منجر به نتیجه می‌شود.

این آمار همچنین نشان می‌دهد که به طور متوسط اکثر دانشمندان یعنی تقریبا ۸۸ درصد آنها بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ به کشور دیگری مهاجرت نکرده‌اند.

جابه‌جایی بین‌المللی دانشمندان با فرار مغزها، انتقال دانش و بهره‌وری پژوهش مرتبط است، اما بحث‌های سیاسی را نیز در این میان نباید نادیده گرفت. دانشمندانی که کشورشان را ترک می‌کنند، زمانی که روابط همکاری با هموطنان خود در کشور مبدأ خود را حفظ می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که بازگردند و ۲ دانشمند به احتمال زیاد هر چه به یکدیگر نزدیک‌تر باشند، با هم همکاری می‌کنند. بنابراین، مهاجرت منطقه‌ای ممکن است برای کشورهای درگیر فرار مغزها بهتر باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229566 برچسب‌ها آموزش عالی آمریکا

دیگر خبرها

  • دور اول انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه ورامین بدون شکایت برگزارشد
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب است
  • بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد
  • روستای "سویرو" بانه شهری برای لک‌لک‌ها
  • تقسیم استان تهران / استان تهران غربی : شهریار، ملارد، بهارستان و پرند / استان تهران شرقی : ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک
  • جزییات تقسیم استان تهران: در غرب، شهریار، ملارد، بهارستان و پرند تبدیل به یک استان می‌شوند / در شرق، ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک یک استان جدید می‌شوند
  • جزییات طرح تقسیم استان تهران از زبان استاندار: در غرب، شهریار، ملارد، بهارستان و پرند تبدیل به یک استان می‌شوند و در شرق، ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک یک استان جدید می‌شوند