Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@04:58:22 GMT

وحدت حوزه و دانشگاه با تحول در حوزه محقق می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۳۱۶۷۹

وحدت حوزه و دانشگاه با تحول در حوزه محقق می‌شود

حجت الاسلام و المسلمین محمد‌جواد خزایی، مدیر مدرسه علمیه آیت الله آخوند(ره) درگفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان به ضرورت مساله وحدت بین حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای هم فکری در بین این دو نهاد علمی است.
وی بیان کرد: من معتقدم تا زمانی که حوزه های علمیه به سمت تحول و به روز شدن حرکت نکنند وحدت صد در صدی در بین حوزه علمیه و دانشگاه حاصل نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت الاسلام خزایی ابراز کرد: حوزه علمیه منبع علوم انسانی اسلامی است و باید خود را با نیاز روز جامعه منطبق کند، بازنگری در علوم انسانی و اسلامی سازی این علوم وظیفه اصلی حوزه ها است.
وی در ادامه افزود: متاسفانه تفکر غربی در جامعه امروزی از سوی علوم وارداتی غربی در ذهن جوان امروزی ترسیم شده و وظیفه حوزه های علمیه تبیین مبانی اسلامی در جامعه به خصوص در دانشگاه ها است.
مدیر مدرسه علمیه آیت الله آخوند(ره) گفت: وحدت بین حوزه و دانشگاه به معنای یکی شدن این دو نهاد نیست بلکه استفاده از تجربیات و اسلامی سازی علوم، معنای اصلی این وحدت به شمار می‌رود.
وی خاطرنشان کرد: تعامل حوزه و دانشگاه باید به گونه ای باشد که پژوهش های اسلامی در دانشگاه شایع شود و همچنین باید حوزه های علمیه سبک زندگی اسلامی را در جامعه رواج دهند.
وی با اشاره به ضرورت تحول در حوزه های علمیه گفت: یکی از مهم ترین عوامل وحدت بین حوزه علمیه و دانشگاه تحول و به روز شدن حوزه های علمیه است که در این میان طلاب نیز باید به فکر باشند و همچنین مسئولان حوزه نیز باید برای این مساله چاره ای پیدا کنند.

وحدت حوزه و دانشگاه نباید دست خوش سمینارها شود
حجت الاسلام خزایی با اشاره به اهمیت مساله وحدت بین حوزه و دانشگاه بیان داشت: یکی از ابتکارات شهید مفتح(ره) طرح مساله وحدت بین حوزه و دانشگاه است.
وی با بیان اینکه وحدت بین حوزه و دانشگاه نباید دست خوش سمینارها و سخنرانی ها با برد کلاس اداری شود، تأکید کرد: هدف از طرح این مساله تعامل فکری و ایجاد هیأت های مستمر اندیشه ورز در پاسخ گویی به نیاز جامعه اسلامی و رسیدن به آرمان های انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه با اشاره به معنای واقعی وحدت اظهار کرد: وحدت باید در نمای بیرونی سبب خدمت رسانی این دو بال اندیشه یعنی حوزه علمیه و دانشگاه در کشور اسلامی شود.
حجت‌الاسلام خزایی گفت: امروزه حکومت اسلامی با قوانین مصوب و لوایح و طرح های دولتی همه و همه باید طبق نیاز جامعه و حفظ اصالت های اسلامی برای حفظ امنیت و خدمت رسانی به مردم فعالیت کنند.
وی در ادامه افزود: دانشگاه مکانی است که با اصل قرار دادن علوم اسلامی و حوزه علمیه با ظرفیت علوم اسلامی و محور قرار دادن اندیشه الهی باید در جامعه فعالیتی انقلابی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: حوزه و دانشگاه چون دو دست می توانند کمبودهای جامعه را برطرف کنند و با وحدت علمی و عملی جایگاه خود را با شأنیت و منزلت حفظ کنند.
مدیر حوزه علمیه آخوند در ادامه افزود: منظور از وحدت این نیست که دانشگاهیان معمم شوند و یا اینکه حوزویان اصالت های علوم اسلامی را کنار بگذارند، وحدت این دو نهاد یعنی انسجام و وحدت رویه در چشمه سیال و جوشان اندیشه اسلامی جامعه.
وی مطرح کرد: در حال حاضر علمدار ایده های ناب اندیشه های پیش رو از آن رهبر معظم انقلاب است که فکر فرزانه ایشان رهگشای معضلات حوزه و دانشگاه است.
وی در پایان گفت: امید داریم میزگردهای علمی برای رسیدن به وحدت علمی و عملی حوزه و دانشگاه در یک دبیرخانه دائمی و مشترک بین این دو بال علمی حاصل شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۱۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است

امام جمعه قزوین گفت: امروز خیزش دانشگاهی علیه ظلم در بعضی کشورهای دنیا آغاز شده و امامت این کار با ایران اسلامی و رهبر حکیم انقلاب است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی بعدازظهر امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در مراسم بازخوانی سیره امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه شهر قزوین اظهار کرد: حدود ۴ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از مکتب امام صادق (ع) بهره برده‌اند و احادیث آن حضرت را یاد گرفته‌اند.

وی افزود: در عالم حدیث یک خلأ وجود داشت و آن هم این بود که فرقه‌های اهل سنت از ما گلایه می‌کردند که شما از امامان خود مجموعه‌های احادیث را فراوان جمع‌آوری کرده‌اید، اما راجع به رسول اکرم (ص) این کار را نکرده‌اید.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با تاکید بر اینکه البته کارهایی در این زمینه شده بود، اما چشمگیر نبودند، خاطرنشان کرد: مؤسسه‌هایی به نام آحاد امامان داریم، اما در این بخش هم آنطور که انتظار می‌رفت، وظیفه‌مان را انجام ندادیم. مرحوم حجت‌الاسلام ابراهیمی طی یک دوره ۲۰ ساله با جمع‌آوری اسناد معتبر احادیثی را در این باب جمع‌آوری کردند و تبدیل به مجموعه‌ای ۱۴-۱۵ جلدی شد.

عابدینی تأکید کرد: حوزه علمیه اهل بیت (ع) هم از نظر پاکی و طهارت و هم از نظر عمق و کیفیت اهمیتش از دانشگاه خیلی بهتر و جدی‌تر بوده است، کدام دانشگاه علم و دانش را همچون حوزه‌های علمیه به صورت ریشه‌یابانه، محققانه و عالمانه دنبال می‌کند؟

وی ادامه داد: البته در دانشگاه‌ها هم عالمان فرهیخته فراوان‌اند، اما در رابطه با جوّ تدریس، مباحثه، کلاس درس و احترام متقابل بین شاگرد و استاد، حوزه‌ها از دانشگاه‌ها جلوتر هستند.

امام جمعه شهر قزوین کلیدواژه‌های مکتب امام صادق (ع) را عقل و علم دانست و گفت: باید این کلیدواژه‌ها را به سلیقه امام صادق (ع) ببینیم. آمریکایی‌ها می‌گویند عقل این است که سرخ‌پوست‌ها و سیاه‌پوست‌ها را قتل عام کنیم، این توحش و دور از انسانیت است. مردم یمن را در جنگ نیابتی و اشتراکی بمباران کردند تا نفت آنجا را به نفع خودشان مصادره کنند.

عابدینی افزود: در حالی که ائمه اطهار (ع) می‌فرمایند اگر کسی عاقل باشد، بنده خدا می‌شود، چنین کسی بندگی را می‌فهمد و حلاوت بندگی را می‌چشد، آدم عاقل دنبال می‌کند تا بهشت را برای خود تحصیل کند، هر جا بوی جهنم می‌دهد از آن دوری می‌کند، دروغ، غیبت، دزدی، خیانت و ظلم بوی جهنم می‌دهند، عاقل به دنبال جهنم نمی‌رود.

وی ادامه داد: همیشه دشمن تلاش می‌کند موفقیت‌های ما را شکست جلوه بدهد و شکست‌های خودشان را به عنوان موفقیت به ما تلقین کنند، باید حواسمان جمع باشد، با این وجود دوست و دشمن اعتراف می‌کنند که تحولی در جامعه علمی، نخبگانی، جوانان و حوزه‌های علمیه ما ایجاد شده است،.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه عزیزانی که حوزه‌های علمیه قبل از انقلاب را دیده‌اند و حوزه‌های علمیه امروز را هم می‌بینند، کاملاً متوجه می‌شوند که حوزه‌های علمیه رشد کمی و کیفی در رشته‌ها و علوم گوناگون داشته‌ایم، گفت: معمولاً چیزی که وارد حافظه می‌شود و به قلم و بیان اظهار می‌شود را علم خطاب می‌کنند، در حالی که ائمه (ع) به ما یاد داده‌اند که علم نور است.

عابدینی تصریح کرد: امروز خیزش دانشگاهی علیه ظلم در برخی کشورها آغاز شده که امامت این کار با ایران اسلامی و رهبر حکیم انقلاب است، اگر بخواهیم این حرکت را ریشه‌یابی کنیم، این حرکت پاسخ قیام امام (ره) در سال ۴۲ است، پاسخ نامه‌های رهبر حکیم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکایی است. اتفاقی دارد در دنیا می‌افتد که همه دنیا فریاد می‌زنند دین و قرآن می‌خواهیم.

وی اظهار کرد: در روایات هم آمده است وقتی آخرالزمان می‌شود، کار به جایی می‌رسد که پیروان مذاهب، اندیشه‌ها و هر دینی به دنبال اسلام می‌گردند، به دنبال ایمانی می‌گردند که پیغمبر اسلام به ارمغان آورده است. این پیش‌بینی روایات است و امروز ما داریم این را می‌بینیم که فوج فوج به اسلام می‌گرایند.

کد خبر 750828

دیگر خبرها

  • رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد
  • حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل
  • راه‌اندازی «مدارس سعادت» در دانشگاه آزاد اسلامی
  • نشست هیات عالی شورای وحدت برگزار شد
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران