Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@16:16:04 GMT

رئیس مجلس: اقتصاد آینده کشور باید مردم محور باشد

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۲۷۰۶

رئیس مجلس: اقتصاد آینده کشور باید مردم محور باشد

ساعت 24- رئیس مجلس، با بیان اینکه گیلان می تواند امکان مناسبی برای سرمایه گذاری صنعتی آب بر مانند پتروشیمی باشد، گفت: صنعت مخل محیط زیست است.

علی لاریجانی در گفت وگوی تلویزیونی با مردم گیلان از شبکه باران، با بیان اینکه استان گیلان شانس زیادی برای توسعه دارد، اظهار کرد: البته گیلان چالش هایی هم دارد، اما وزن امتیازاتش خیلی بیشتر از چالش هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دریای خزر را یکی از امتیازات ویژه گیلان دانست که ظرفیت های متنوعی از جمله صیادی و پرورش ماهی در قفس برای این استان ایجاد کرده است و افزود: زمین های تفریحی – گردشگری گیلان در کمتر استانی وجود دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه گیلان می تواند امکان مناسبی برای سرمایه گذاری صنعتی آب بر مانند پتروشیمی باشد، گفت: کشاورزی در گیلان یک امر سنتی است و صرفه اقتصادی برای کشاورزان ندارد. البته تبلیغ کافی برای معرفی محصولات کشاورزی گیلان نظیر چای و برنج صورت نگرفته است.

لاریجانی، با تاکید بر اینکه باید کارآفرینی را در کشور ترویج کنیم، متذکر شد: تسهیلات بانکی ارزان قیمت در زمینه محصولات کشاورزی وجود دارد لذا باید اقتصاد کشاورزان با ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری تکنولوژیک، آموزش روش های نوین کشاورزی و جذابیت در بسته بندی محصول بچرخد. در بخش برنج و چای باید محصول به موقع به بازار بیاید.

وی گیلان را استانی دانست که قابلیت تولید محصولات استراتژیک دارد و عنوان کرد: کشاورزی اولین محور توسعه گیلان است، اما متاسفانه قطعات کوچک اراضی برای کشاورز صرف ندارد لذا با موافقت مقام معظم رهبری، 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه روستاها گذاشتیم تا امکان های دیگر اقتصادی نظیر صنعت و معدن در کنار روستا ایجاد کنیم که مکمل کار کشاورزی باشد.

رئیس قوه مقننه، از کارآفرینان خواست از این فرصت استفاده و به اقتصاد روستا کمک کنند و یادآور شد: امکان های اقتصادی جدید درآمد روستاییان را افزایش می دهد.

وی گردشگری را دومین محور توسعه گیلان دانست و تصریح کرد: باید از روستاها برای گردشگری استفاده کنیم.

لاریجانی، با بیان اینکه محیط زیست یکی از اولویت های برنامه ششم است، اظهار کرد: با چالش زباله در استان گیلان به ویژه شهر رشت مواجه هستیم. البته تکنولوژی تبدیل زباله به برق و کمپوست وجود دارد که نیازمند ورود بخش خصوصی است. براساس قانون برق تولید شده از زباله سوزی را با قیمت منطقی خریداری خواهیم کرد تا برای سرمایه گذار صرف کند.

رئیس مجلس، صنعت را مخل محیط زیست ندانست و متذکر شد: صنعت ظرفیت اشتغال ایجاد می کند؛ این در حالی است که قدرت پرش اقتصاد کشاورزی محدود است، اما صنعت می تواند منجر به تولید ثروت برای یک منطقه شود.

وی گیر کشور در عرصه اقتصاد را حجیم بودن دولت دانست و اضافه کرد: در حال حاضر 2.5 میلیون کارمند داریم و همه منابع دولت هزینه جاری است لذا اقتصاد باید مردمی شود و کارآفرینان بدانند که آینده ایران در دستان آنان است. قطعا تا ثروت تولید نشود، وضع اقتصاد تغییر نمی کند.

لاریجانی، از رسانه ها خواست با معرفی فرصت ها، فضای امیدواری در کشور ایجاد کنند و گفت: تولیدکنندگان سربازان میدان اقتصاد کشور هستند و لذا خبرهای اقتصادی باید امیدوارکننده باشد و امنیت اقتصادی را بر هم نزند.

رئیس قوه مقننه، پروژه های راه آهن در کشور را نیازمند حمایت جدی دانست و خاطرنشان کرد: راه آهن موضوع مهم و استراتژیک است، زیرا در کشور راه آهن کم داریم و لذا به سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در این بخش اولویت می دهیم. قطعا راه آهن گیلان خط ترانزیتی کشور را کامل می کند.

وی با بیان اینکه اقتصاد آینده کشور باید مردم محور باشد، عنوان کرد: آبادانی گیلان و همه استان ها باید در دست مردم باشد.

لاریجانی، با بیان اینکه مسئله آب یکی از موضوعات مهم کشور است، افزود: محیط زیست استان ها نسخه واحد ندارد و برای هر استان باید راه حل مناسب داشته باشیم. قطعا احیای تالاب ها جزو اولویت هاست و نباید اجازه دهیم تالاب انزلی به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار شود.

رئیس مجلس، با تاکید بر لزوم لایروبی تالاب انزلی و رودخانه های منتهی به آن، تصریح کرد: تالاب انزلی گرفتار آفت شده، اما هنوز جان دارد و باید نجاتش دهیم.

وی مردم گیلان را جزو پایدارترین مردم در آیین اسلام دانست و گفت: گیلانیان در ریشه های تمدنی پیشکسوت هستند و بخش مهمی از تمدن ایران در گیلان سامان یافته است. میرزا کوچک خان جنگلی یک مدل از مجاهدت گیلانیان است که با نگاه ملی با استعمار و استبداد مبارزه کرد. بزرگان علمی، فقهی و عرفانی گیلان نیز نشان دهنده ظرفیت بالای این استان برای تحقق آرزوهای ایرانیان است.

لاریجانی، با اشاره به اهمیت ایران در ابعاد منطقه ای و بین المللی، اضافه کرد: ستیز دشمنان با ایران به خاطر اهمیت کشور ماست، لذا با راهنمایی های شفاف و روشن رهبر انقلاب در عرصه های ملی و جهانی گام برمی داریم. با پذیرش برجام نیز فضای راحت تری برای تولیدکنندگان و سرمایه گذاران به وجود آمد لذا امیدواریم در این فضای مثبت، تولید را راه بیندازیم و صادرات را دنبال کنیم.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۲۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد

محمدرضا پورابراهیمی اظهار داشت: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست.

به گزارش ایلنا، وی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود، اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیز‌هایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند؛ بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر چه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم، که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

پور ابراهیمی با بیان این که از طرف دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و ما از دولت چیز جدیدی نخواستیم افزود: از همه مهمتر تاکید همکاران ما در مجلس این بود که ادامه این روند آسیب‌های بیشتری به همراه دارد و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، باید به تجارب گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اعتقاد ما آن است که این نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان می‌دهد، قابل مدیریت است اظهارکرد: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست حتی لازم نیست مجلس ورود کند و با این شرایط دولت، خودش باید در سیاست‌های ارزی تجدیدنظر کند.

پورابراهیمی در پایان با بیان این که مجلس در حال حاضر وارد فرایندی شده است که در آن باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی به مجلس ارائه شود، گفت: در واقع، ما آیین نامه و ضوابط به اندازه کافی داریم. سیاست و سند تحول دولت مردمی را هم داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم وجود دارد و ما چیز جدیدی نمی‌خواهیم. بلکه هدف از این جلسات آن است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود.

دیگر خبرها

  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد را شامل می‌شود
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • ایران تنها کشوری است که با تمام قدرت علیه اسرائیل ایستاده است
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران