Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت وجود وحدت میان حوزه های علمیه و دانشگاه ها، گفت: باید از علم در جهت تمدن سازی اسلامی بهره مند شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن بنیانیان در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه در میان مدیران برداشت ناقصی از معنای فرهنگ وجود دارد، تصریح کرد: فرهنگ به معنای ملزومات و شعائر نیست بلکه شامل رفتارهایی است که در زندگی ما جریان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی در طول سال های مختلف حوزه و دانشگاه رابطه خوبی داشته اند اظهار کرد: رفتارهای روزمره و برنامه ریزی بلند مدت باید ذیل رفتارهای فرهنگی دینی قرار گیرد زیرا این مسیر بزرگترین اثر را جهت آماده سازی ما برای تمدن اسلامی دارد.
بنیانیان افزود: امروز در کشور با آسیب های اجتماعی بسیاری روبه رو هستیم اگر مدیران وحدت حوزه و دانشگاه را جدی بگیرند می توانند در جهت کاهش این آسیب ها حرکت کنند.
وی با بیان اینکه همه قوا باید در تصمیم گیری های مهم کشور از وحدت حوزه و دانشگاه استفاده کنند تاکید کرد: مقام معظم رهبری، شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید مصطفی چمران و شهید حسن طهرانی مقدم از نمونه های این وحدت هستند.
بنیانیان با بیان اینکه این افراد علم را به جهان بینی و اعتقادات پیوند زدند خاطرنشان کرد: عالمان دینی و دانشگاهی برای رسیدن به جامعه مطلوب از مبانی فکری استفاده کنند تا علم سرلوحه تمدن سازی اسلامی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه از دو منظر نیاز داریم تا علم به حوزه های علمیه راه پیدا کند گفت: از یک سو نیازمند علوم جدید برای گسترش تجربه های مسلمانان در جامعه اسلامی هستیم و از سوی دیگر برخی از علوم آلوده و متکی بر اندیشه های مادی هستند که باید با تصفیه آن از کارکرد مخرب در دانشگاه ها جلوگیری شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اصل نظام اسلامی برای تحولات یک فرصت طلایی است اظهار کرد: هر فردی که در موقعیت خود برای نزدیکی حوزه و دانشگاه تلاش کند، جهاد کرده است زیرا از علم برای ساخت تمدن اسلامی استفاده کرده است.
وی با اشاره به اینکه باید به مثلث حوزه علمیه، دانشگاه و مدیریت اجرایی توجه کرد گفت: بعد از انقلاب تحولات بسیاری داشتیم اما دلیل اینکه علوم تازه در سیر تکاملی خود کند بوده و به صورت کلی باقی مانده اند جاری نشدن آنها در زندگی روزمره است که اگر مدیران همراهی داشته باشند می توانیم در تصمیمات بزرگ از دانش در دانشگاه و حوزه علمیه همزمان بهره برداری کنیم.
بنیانیان با بیان اینکه اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی علم را تولید می کنند خاطر نشان کرد: تمدن زمانی ساخته می شود که همه مدیران در حوزه کاری خود از جهت گیری علم به سمت تمدن اسلامی بهره ببرند.
به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگ ذیل اقتصاد و سیاست قرار نمی گیرد بلکه عضو لاینفک زندگی جاری است.
فراهنگ** 7561 ** 1701
خبرنگار: سارا کریمیان* انتشار: حمید قدیمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۱۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد

غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «‌بخوانیم و بسازیم»، اظهار کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد،‌ هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است،‌ نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیازهای معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش،‌ مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشورها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کارهای مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آنها مفید بود؛ انتظارات خود را با آنها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه کتاب به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • آزمون دانشگاه فرهنگیان مجزا برگزار می‌شود
  • مجزا برگزار شدن آزمون دانشگاه فرهنگیان از سال آینده
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • درخواست رستمی برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر