Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@02:22:16 GMT

پنج شرط روسیه برای تحقق صلح در سوریه

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۳۴۷۶

صراط: به نوشته روزنامه الحیاة، الکسی بوروداوکین، نماینده روسیه در سازمان ملل در مذاکرات ژنو گفت: هیات مخالفان باید "نکات مهمی" از جمله اعلام آمادگی برای مبارزه با داعش و النصره، حمایت از آتش بس و ایجاد مناطق کاهش تنش را به دستور جلسه خود بیافزاید.

به گزارش ایسنا همچنین بوروداوکین تاکید کرد: هیات مخالفان زمانی که اعلام کرد بشار اسد، رئیس جمهور سوریه باید با آغاز مرحله انتقالی کنار برود، با موضعگیری به مذاکرات آمد که نمی‌توان آن را با تعهد مخالفان مبنی بر عدم تعیین پیش‌شرط مطابق دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده روسیه در سازمان ملل همچنین از هیات مخالفان خواست برای نامیدن و اشاره به هیات دولت سوریه از عبارت "هیات حکومت" استفاده نکند.

وی تاکید کرد: مسکو هیچ تناقض و تعارضی میان روند مذاکرات ژنو با نظارت سازمان ملل و سوچی که با دعوت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قرار است اوایل سال آتی میلادی برگزار شود، نمی‌بیند.

نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه "سوچی مذاکرات ژنو را تضعیف می‌کند"، این سخنان را گمانه‌زنی و تلاش برای کارشکنی در روند برگزاری کنفرانس دانست و گفت: سوچی برای گفتگوی ملی سوریه و با هدف دادن نیرویی مثبت به مذاکرات ژنو همانند کاری که مذاکرات آستانه انجام داد، برگزار می‌شود.

وی با تاکید براینکه سوچی پس از شکست ژنو به فرصتی خوب تبدیل می‌شود، افزود: باید بگوییم سوچی و ژنو، نه سوچی یا ژنو.

در همین راستا سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، نابودی تروریست‌ها در سوریه بستر لازم برای سازشی بر اساس گفتگو میان گروه‌های سوری طبق اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت را فراهم می‌کند.

لاوروف افزود: موفقیت روسیه و دولت سوریه در نابودی داعش بستر را برای انتقال به مرحله دوم یعنی سازش سیاسی بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت فراهم کرد.

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: مقدمات برای برگزاری مذاکرات سوچی در دست انجام است و دستور جلسه این مذاکره شامل تهیه قانون اساسی جدید، برگزاری انتخابات عمومی با نظارت سازمان ملل، حل مشکلات انسانی و تعیین برنامه‌ای جامع برای بازسازی کشور است.

نماینده روسیه در سازمان ملل در کنفرانسی مطبوعاتی هیات مخالفان را مسئول شکست مذاکرات عنوان و تاکید کرد: مشکل اصلی در این است که مخالفان به طرح پیش‌شرط‌های خود برای گفتگو به ویژه برکناری اسد ادامه می‌دهند.

وی افزود: موفقیت مذاکرات ابتدا نیازمند آنست که مخالفان سوری و حامیانشان لزوم حذف خواسته‌هایی مانند برکناری اسد از برنامه‌هایشان را درک کنند.

او در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی از مخالفان سوری خواست به افزودن بندهای مهمی از جمله اعلام حمایت و آمادگی برای مشارکت در عملیات‌های مشترک علیه گروه‌های تروریستی به دستورکار مذاکراتی خود بیاندیشند.

همچنین نماینده روسیه در سازمان ملل، مخالفان را به حمایت از تلاش‌هایی که برای توقف درگیری‌ها و ایجاد مناطق کاهش تنش انجام می‌شود، دعوت کرد و گفت: مخالفان باید در بیانیه‌ها و اسناد خود به وضوح تاکید کنند که به دنبال هیچ گونه راه‌حل نظامی در سوریه نبوده و بر تلاش برای سازش سیاسی در این کشور تاکید دارند.

وی افزود: اگر مخالفان با چنین موضعگیری‌هایی به ژنو آماده بودند، به نظرم مذاکرات مستقیم میان دو طرف و حرکت به سمت حصول پیشرفتی در مذاکرات ممکن بود.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۳۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین

ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارشی به کمیته شورای امنیت مدعی شدند بقایای موشکی که ۲ ژانویه در شهر خارکیف اوکراین فرود آمد، از یک موشک بالستیک سری Hwasong-۱۱ کره‌شمالی بود.

به گزارش ایسنا، در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن دوشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید، آمده است ناظران تحریم‌های سازمان ملل «به این نتیجه رسیدند بقایای به دست آمده از موشکی که ۲ ژانویه ۲۰۲۴ در خارکیف اوکراین فرود آمد، از موشک سری «هوآسونگ-۱۱» (Hwasong-۱۱) کره‌شمالی ناشی می‌شود و این نقض تحریم تسلیحاتی کره‌شمالی است.»

هیئت‌های روسیه و کره‌شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ناظران تحریم‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

کره‌شمالی که به طور رسمی به‌عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل به دلیل موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود قرار گرفته و این اقدامات در طول سال‌ها تقویت شده است. روابط نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو هم بعد از جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از پیش تقویت شده اما طرفین جزئیات همکاری‌های خود را علنی نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سه ناظر تحریم‌ها اوایل ماه جاری برای بازرسی بقایای یافت شده به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی دال بر ساخت این موشک در روسیه پیدا نکردند. آنها نمی‌توانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که موشک از کجا پرتاب شده و همچنین نمی‌دانستند چه طرفی آن را پرتاب کرده است.

با این حال آنها بعدا در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره‌شمالی در شورای امنیت مدعی شدند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقامات اوکراینی، نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است. و اگر این موشک در کنترل نیروهای روسیه بوده باشد، اصابت در چنین نقطه‌ای احتمالا نشان‌دهنده این است که از سوی طرف‌های مرتبط با فدراسیون روسیه تهیه شده است. این می‌تواند نقض تحریم تسلیحاتی علیه کره‌شمالی باشد که سال ۲۰۰۶ معرفی شد.»

ایالات متحده و متحدانش، کره‌شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند، با این حالی مدرکی در اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند. مسکو و پیونگ‌یانگ با اینکه سال گذشته متعهد شدند روابط نظامی خود را تعمیق کنند، هر دو این اتهامات را رد کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط کره‌شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد. ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که موشک‌های بالستیک سری هوآسونگ-۱۱ اولین بار در سال ۲۰۱۹ توسط پیونگ‌یانگ آزمایش شد.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه فعالیت ناظران تحریم‌های سازمان ملل را وتو کرد. این گروه به عنوان هیاتی متشکل از کارشناسان شناخته می‌شود که به مدت ۱۵ سال بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی به دلیل برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشته‌اند. ماموریت هیات کارشناسان فعلی امروز (سه‌شنبه) به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمله ۲ ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه ها قرار داد و مدعی شد که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره‌شمالی تهیه کرده باشد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  •  تماس تصویری نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل با مشاور ارشد امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگوی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه با «خاجی»
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • تجمع حامیان و مخالفان قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • آمریکا روادیدِ نماینده روسیه را صادر نکرد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران