Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@21:31:54 GMT

باید از احزاب فعال و پویا حمایت کنیم

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۳۱۹۶

باید از احزاب فعال و پویا حمایت کنیم

تهران- ایرنا- روزنامه روزان در گفت وگویی با عبدالکریم حسین‌زاده عضو فراکسیون امید، نوشت: بدون تردید تقویت و توسعه احزاب در نظام‌های دموکراتیک خواه ریاستی، خواه پارلمانی یک ضرورت و اولویت حیاتی غیرقابل انکار است.

در ادامه این گفت وگو آمده است: عبدالکریم حسین‌زاده نماینده مردم نقده و اشنویه و عضو فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی‌طی گفتگویی با «روزان» به نقد و تحلیل جایگاه احزاب در جامعه و نسبت آن در ارتباط بین مردم و حاکمیت می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین‌زاده تاکید بر این مسئله دارد که «هرچه بتوانیم احزاب سیاسی را در کشور توسعه ببخشیم در واقع ارتباط بین مردم و حاکمیت را تقویت کرده ایم. من فکر می‌کنم که باید راهکارهای مختلفی را در جهت تقویت احزاب بررسی کنیم. ما باید بتوانیم زمینه و مقدمات تشکیل احزاب را در کشور آسان‌تر کنیم و البته در کنار این اقدامات باید از احزاب فعال و پویا حمایت کنیم. »

**شما اهمیت و ضرورت توسعه احزاب را در کشور چقدر جدی می‌دانید؟ فکر می‌کنید راه حل این مسئله در چیست؟
بدون تردید تقویت و توسعه احزاب در نظام‌های دموکراتیک خواه ریاستی، خواه پارلمانی یک ضرورت و اولویت حیاتی غیرقابل انکار است. در واقع ارتباط تنگاتنگ احزاب به عنوان تشکل‌های مردمی‌با جریان‌های مدنی و اجتماعی باعث آن می‌شود که همواره احزاب و مردم نسبت به یکدیگر تاثیرگذار بوده و این مسئله در ارتباط بین احزاب و حاکمیت نیز قابل تشخیص و رویت باشد. بنابراین هرچه بتوانیم احزاب سیاسی را در کشور توسعه ببخشیم در واقع ارتباط بین مردم و حاکمیت را تقویت کرده‌ایم. من فکر می‌کنم که باید راهکارهای مختلفی را در جهت تقویت احزاب بررسی کنیم. ما باید بتوانیم زمینه و مقدمات تشکیل احزاب را در کشور آسان‌تر کنیم و البته در کنار این اقدامات باید از احزاب فعال و پویا حمایت کنیم.

**از نظر شما ارتباط بین احزاب و جریان‌های مدنی چگونه تعریف می‌شود؟
احزاب در جامعه نقش و وظایف مختلفی و متعددی دارند. یکی از این وظایف آن است که احزاب، مردم را در جریان امور کشور قرار دهد‌. در کنار این آگاهی بخشی، احزاب می‌توانند کانون تربیت و آموزش نخبگان و مدیران سیاسی و اجرایی کشور در آینده باشند. بر همین اساس توانایی احزاب و تقویت آنان به نوعی مسبب آن می‌شود که جامعه نیز درکنار آنها ترقی داشته باشد. مضاف بر اینکه یکی از مهم‌ترین وظایف احزاب نظارت بر عملکرد مسئولان و ارائه پیشنهاد یا انتقاد نسبت به اقدامات مسئولان و شرایط کشور است. بر همین اساس اگر احزاب را تقویت کنیم سطح این نظارت‌ها را افزایش داده‌ایم و در نتیجه باعث شدیم تا مردم بیشتر از گذشته در جریان امور کشور قرار بگیرند.

**فقدان احزاب یا تضعیف آنها چه تاثیری بر کشور دارد؟
قطعا فقدان احزاب و در مجموع تضعیف تحزب در هر جامعه‌ای می‌تواند نتایج سو و نامطلوبی برای جامعه داشته باشد. همان‌طور که به ضرورت و اهمیت توسعه و تقویت احزاب اشاره شد، تضعیف آنها باعث می‌شود که جامعه ارتباط خود را با حاکمیت از دست بدهد یا دست‌کم این ارتباطات تضعیف شود. اثرات این مسئله دو سویه خواهد بود. از یک طرف مردم در جریان عملکرد مسئولان قرار نمی‌گیرند و درک نادرستی از موقعیت کشور خواهند داشت و همواره این دغدغه و نگرانی را از نحوه عملکرد مسئولان دارند که چگونه می‌توانند مشکلات را حل کنند و اساسا چقدر در تحقق وعده‌ها و مطالبات جامعه مصمم خواهند بود.

از طرف دیگر نیز مسئولان شناخت کمتری از جامعه خواهند داشت و باعث می‌شود که درک کمتری از مشکلات و مطالبات جامعه داشته باشند. وجود احزاب باعث می‌شود که این اختلافات کنار برود و مهم‌تر آنکه نظارت بهتری بر عملکرد مسئولان وجود داشته باشد.

*منبع: روزنامه روزان؛ 1396،9،26
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002** انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکایی

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران طی بیانیه ای از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکایی حمایت کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران طی بیانیه ای از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکایی حمایت کردند.  

متن بیانیه به شرح ذیل است: 

به نام خداوند بخشنده‌ی مهربان
﴿آن‌ها مى‌خواهند نورِ خدا را با دهان خود خاموش کنند؛ ولى خدا جز این نمى‌خواهد که نور خود را کامل کند، هر چندکافران ناخشنود باشند. ﴾

جهان پس از واقعه هفتم اکتبر ۲۰۲۳، هیچگاه به مانند دوران قبل از آن نخواهد بود. مردم مجاهد و رنج کشیده فلسطین در عملیات طوفان الاقصی حیثیت رژیم ظالم و غاصب صهیونیستی را زیر پای خود له کردند و پس از آن با مقاومت جانانه خود آبروی نداشته اشغالگران قدس را به باد دادند و بار دیگر ثابت کردند رژیم صهیونیستی از خانه عنکبوت سست‌تر است.

سال‌های سال سلطه رسانه‌ای صهیونیسم بین الملل بر افکار و اذهان جهانیان به خصوص مردم ایالات متحده آمریکا، این امکان را به آن‌ها داده بود که ذات واقعی خود که چیزی جز خونریزی و خون خواری نیست پشت نقاب پنهان کنند و با استعمال کلید واژه هولوکاست در تلاش باشند تا خود را جای مظلوم جا بزنند. در حالیکه چشم حقیقت بین تاریخ در طول عمر کوتاه این رژیم، شاهد انواع جنایت از سوی آنان بوده است. از ترور و وحشت افکنی گرفته تا نسل کشی و تجاوز.

جهان دیگر جهان سابق نیست و خون پاک مردم قهرمان غزه پرده تزویر را از چهره این کریه منظران کنار زد و هر دروغی که غاصبان صهیونیست خواستند به مردم حقنه کنند با واکنش حقیقت جویان و آزادگان جهان مواجه شد، گویا دیگر سلاح جادویی رسانه کار نمیکند و ساحران دیگر نمیتوانند از ریسمان‌های خود در برابر موسی نبی که معجزه می‌کند استفاده کنند. به راستی، این موج درهم شکننده‌ی فرعونیان، پیامد همان ید بیضای پیر فرزانه‌ی ما در ۲۲ بهمن ۵۷ است که تشعشع نورش جهانی را از ظلمت و قهقرا نجات داد و نوید آمدن نسیمی از فتح و آزادسازی اندیشه‌ها در سراسر عالم را جهت قیامی همگانی علیه ریشه‌کنی ظلم و جور را می‌دهد.

رفتار دوگانه سازمان‌ها و نهاد‌های بین المللی در فجایع اخیر بر جهانیان ثابت کرد که برابری انسان‌ها شعاری بیش نیست و یک رژیم حق دارد ملت مظلومی را شبانه روز بمباران کند و حمام خون به راه بیندازد، به بیمارستان‌ها که به عنوان پناهگاه استفاده میشوند تعرض کند و به مردم دست اندازی کند بدون اینکه مجازاتی بین المللی شامل حالش شود.

در این میان، اما دانشجویان و اساتید و مردم حقیقت جوی آمریکایی نشان دادند که تفکر آنان با اندیشه خونخوار و کودک کش سیاستمداران خبیثشان یکسان نیست و یار و یاور ستمدیدگان خواهند بود تا آنجایی که حتی دستگیری توسط ماموران امنیتی را به جان بخرند.

شما دانشجویان و اساتید آزاده و عدالت طلب آمریکایی که انسانیت را فریاد می‌زنید و همنوا با منادیان آرمان فلسطین مظلوم شده اید، در حالیکه زخم تازیانه‌های سرکوب، دستگیری و اخراج از دانشگاه را بر تن خود دارید، شما مایه افتخار بشریت هستید. حرکت انسانی شما، نیروی سرکوب نظام سلطه را وادار به واکنش‌های وحشیانه‌ای کرد که خلاف شان شما عزیزان است و با این اقدام بار دیگر پوچ بودن شعار‌هایی همچون آزادی بیان و حقوق بشر که خود از مدعیان اصلی آن است را نشان داد.

ما دانشجویان و اساتید در جمهوری اسلامی ایران، مراتب حمایت و همدردی خود را با شما انسان‌های پاک و غیور اعلام میداریم و این حرکت عظیم و پرشور را ارج می‌نهیم و از هیچ اقدامی که کمک کننده به این موج ضد ظلم باشد دریغ نخواهیم نمود.

دیگر خبرها

  • تجمع مردم بندرعباس در حمایت از طرح نور نیروی انتظامی
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکایی
  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • توجه اصلی به جنایات صهیونیست‌ها معطوف باشد
  • مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان