Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@11:06:36 GMT

کارآفرینی؛ نقطه آغاز هماوردی دولت با ابرچالش ها

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۶۱۷۳

کارآفرینی؛ نقطه آغاز هماوردی دولت با ابرچالش ها

تهران- ایرنا- تورم، محیط زیست، بیکاری و محدودیت‌های نظام تامین مالی و بهره وری؛ این ها ابرچالش هایی است که دیروز معاون اول رییس جمهوری در همایش اقتصاد ایران برشمرد و در میان این چالش ها بر اهمیت کارآفرینی تاکید کرد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، سخنان معاون اول و نیز مشاور اقتصادی رییس جمهوری درباره چالش های اقتصادی ایران و راهکارهای مقابله با آن، امروز 26 آذرماه 1396 به مهمترین محور خبری- تحلیلی روزنامه ها تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیشنهاد خصوصی سازی صنعت خودروسازی به منظور افزایش کیفیت تولیدات که از سوی رییس مجلس مطرح شد و همچنین بازتاب سخنان دبیر شورای امنیت ملی و وزیر امور خارجه کشورمان در زمینه موازین حقوق بشری ایران از دیگر محورهای مورد توجه روزنامه های امروز بود.

** ابرچالش دولت دوازدهم در زمینه اقتصاد و رفاه اجتماعی
مهمترین چالش های اقتصادی ایران که در سال های اخیر مانع از سرعت گرفتن روند توسعه شده است، در دومین کنفرانس اقتصاد ایران و با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری و جمعی از مسوولان و صاحبنظران اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.
در این مراسم، جهانگیری ضمن اشاره به بیکاری و چالش های اقتصادی موجود، بر ضرورت توجه به تدابیر جامعی که برای همه مسایل، دید کلان نگر داشته باشد، تاکید کرد.
روزنامه «همدلی» در گزارشی به «چالش 3میلیون نفری» اشاره کرد و نوشت: بیکاری جوانان اعم از زن و مرد، از تحصیلکردگان و کم‌سوادها در هر جامعه‌ای چالش اصلی دولت‌ها به شمار می‌رود و از اتفاقا شکست‌ها یا موفقیت‌ دولت‌ها هم از این معبر حاصل می‌شود. این روزها که مخالفان دولت به انحای مختلف سعی می‌کنند دولت را به چالش بکشند، اولین برگ برنده آنها وجود بیکاری در جامعه است. برگی که البته از سال‌ها پیش خصوصا در دولت احمدی‌نژاد متورم شد و سر انجام روی سر دولت یازدهم و اینک دوازدهم فرود آمد.
به نوشته همدلی، حالا اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهوری در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری 96 در قامت یک مدافع تمام عیار دولت روحانی ظاهر شد و تا آخر هم رقبا را از میدان به در کرده است، اینک بیکاری را یک «ابرچالش» دانسته و ادعای کسانی را که می‌گویند از هر خانواده 3 نفر بیکارند، رد می‌کند و می گوید: «اینکه گفته می‌شود در هر یک از خانواده‌ها 3 بیکار داریم این طور نیست، بلکه تعداد بیکاران 3 میلیون نفر است که نوع آنها البته متفاوت از قبل است، بلکه امروز بیکاران ما دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند.»
«دولت 60هزار میلیارد تومان به صندوق های بازنشستگی کمک می کند» هم بخشی دیگر از سخنان جهانگیری بود که روزنامه «جمهوری اسلامی» به بازتاب آن پرداخت.
روزنامه «شهروند» هم در پوشش دومین کنفرانس اقتصاد ایران، زیر عنوان « خطر عقب‌گرد اقتصاد» نوشت: اقتصاد ایران گرفتار 4 سناریوی مخرب است که اجرای هر کدام از آنها می‌تواند عقبگرد به گذشته را ایجاد کند. این موضوعی است که مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهوری در دومین همایش اقتصاد ایران اعلام کرد و گفت در یک دوره بلندمدت اقتصاد ایران به این وضع گرفتار شده است، بنابراین نمی‌توان به صورت موردی به آن پرداخت.
بنا به گزارش این روزنامه، حالا به گفته این اقتصاددان، مشکلات اقتصادی آن‌چنان در هم پیچیده شده است که باز کردن این گره به‌سادگی امکان‌پذیر نیست. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری هم اشتباهات پی‌درپی سیاست‌گذاری را عامل عقب‌ماندگی ایران دانست و گفت: ایران همزمان با برخی کشورهای آسیای شرقی و آمریکای لاتین مسیر توسعه را آغاز کرد، اما با وجود آن‌که امکانات و منابع ایران از برخی از این کشورها بیشتر و مناسب‌تر بود، امروز در مقایسه می‌بینیم که از نظر پیشرفت و توسعه عقب‌تر هستیم. حالا شرایط به جایی رسیده است که اگر نقدی هم انجام شود، دیگران آن را رفتار سیاسی تعبیر می‌کنند.
در این میان، روزنامه «جوان» سخنان اقتصاددانان و معاون اول رییس جمهوری را تحت عنوان «اعتراض به ناکارآمدی به مرکزیت دولت رسید» مورد توجه قرار داد. به نوشته این روزنامه، اختلافات درونی دولت تدبیر و امید این روزها نه در جلسات خصوصی و اندرونی و ساختمان پاستور که شکل تریبونی و رسانه‌ای به خود گرفته است. اگر روزی اسحاق جهانگیری معاون اول دولت با کلیشه معروف «ملت ایران یادتان هست؟!» رقیب انتخاباتی روحانی را لولو معرفی می‌کرد و آینده کشور را در غیاب او تار و ناامیدکننده تصویر می‌کرد، امروز اما ورق برگشته و یار غار روحانی و نامزد اصلاح‌طلب، اما پوششی رئیس‌جمهور، زبان به انتقاد از دولت تدبیر و امید گشوده است و از اینکه حامی سرسخت دیروز به منتقد روحانی تبدیل شده ابایی ندارد.
روزنامه «دنیای اقتصاد» هم در گزارشی با عنوان «نقشه عبور از ابرچالش‌های اقتصادی» به رونمایی از کتاب «اقتصاد ایران: چگونگی گذر از ابرچالش‌ها» در مراسم دومین کنفرانس اقتصاد ایران اشاره کرد و نوشت: کتاب اقتصاد ایران که با رویکردی تلفیقی و در 16 فصل گردآوری شده‌است با هدف دستیابی به مجموعه سیاست‌هایی سازگار برای تحقق رشد اقتصادی بالا، پایدار، اشتغال‌زا و فراگیر و به منظور بهبود وضعیت رفاه و معیشت خانوارهای ایرانی به ویژه خانوارهای کم‌درآمد ساماندهی شده است. از آنجا که عملکرد بلندمدت اقتصاد ایران، منعکس‌کننده رشد «پایین در مقایسه با ظرفیت‌های ارزشمند اقتصاد ایران، پر نوسان، با اشتغال‌زایی کم و بهره‌مندی غیرقابل‌قبول قشر فقیر» بوده، تدوین‌کنندگان، طراحی «تغییر مسیر» بلندمدت اقتصاد ایران را به‌عنوان رسالت پژوهش تلفیقی خود انتخاب کرده‌اند. دکتر مسعود نیلی در مراسم رونمایی از این کتاب به انعکاس بخشی از «راه‌حل جامع اقتصادی» استخراج شده از این کتاب پرداخت.

** خودروسازان در جاده پرپیچ و خم خصوصی سازی
مراسم آغاز به کار خط تولید برخی محصولات خودروسازان داخلی دیروز با حضور «علی لاریجانی» رییس مجلس، «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسوولان شرکت ایران خودرو برگزار شد. در این مراسم لاریجانی از ضرورت های خصوصی سازی صنعت خودروسازی کشور سخن گفت.
در همین ارتباط، روزنامه «آرمان» در گزارشی با تیتر «اصل 44 سقط‌جنین شد» آورد: سابقه خودروسازی در ایران به دهه‌ها پیش می‌رسد و کشور ما از قبل از انقلاب خودرو‌هایی با عنوان خودرو ملی و همچنین خودرو‌های دیگری ساخته و روانه بازار کرده است. در این بین همواره خودروسازی در ایران با چالش کیفیت مواجه بوده است. همچنین‌درصد بالایی از خودرو‌های داخلی بی کیفیت و در مواردی ناایمن هستند. کارشناسان بر این باورند که انحصار در خودرو‌سازی و عدم نقش‌آفرینی واقعی بخش خصوصی در این زمینه دلیل این امر است.
در ادامه گزارش آرمان می خوانیم: لاریجانی در بخشی از سخنان خود در مراسم آغاز تولید دو محصول جدید ایران خودرو با اشاره به حمایت مجلس از صنایع خودروسازی، با بیان اینکه خصوصی‌سازی شرکت‌های خودروسازی موجب ایجاد رقابت واقعی و پیشرفت کار می‌شود، گفت: من نمی‌گویم وضع فعلی خیلی اشکال دارد اما اگر از این حالت نیمچه خصوصی بیرون بیایید هم وضع کارگران و مهندسان بهتر می‌شود و هم اینکه کار با پیشرفت بیشتری مواجه خواهد شد. ما هم قانون اصل 44 را در مجلس تصویب کردیم اما متاسفانه این قانون در مقام اجرا دچار سقط جنین شد.
«کمر‌درد می‌گیریم» هم گلایه رییس مجلس از خودروهای داخلی بود که روزنامه «شرق» آن را برجسته کرد. به گزارش شرق، لاریجانی در مراسم آغاز تولید دو محصول جدید ایران‌خودرو گفت: «آقایان مدیران از نظر ملی، دینی و عقلی وظیفه دارند برای ایمنی خودروها تلاش کنند و هر‌چه می‌توانند ایمنی را بالا ببرند. حتی صندلی‌های خودروهای ایرانی واقعا استانداردش درست نیست؛ گاهی کمردرد می‌گیریم. کسی که می‌خواهد برای زیارت با خودرو به مشهد برود، روی این صندلی‌ها کمردرد می‌گیرد و هزینه‌هایش اضافه می‌شود».
در گزارشی از روزنامه «قانون» هم درباره صنعت خودروسازی داخلی آمده است: با وجود اینکه صنعت خودروسازی در ایران ازجمله صنایع مادر محسوب می‌شود، اما با مشکلات بسیاری روبه‌رو است که باعث شده آن‌گونه که باید و شاید اقتصاد کشور نتواند از این صنعت بهره‌مند شود. زمانی صنعت خودروی ایران قدرت بیشتری در مقابل صنعت خودروی کره و ژاپن داشت ولی در حال حاضر به هیچ‌عنوان نمی‌تواند حتی به گرد پای خودروسازی این کشورها برسد. زیرا به گفته کارشناسان بعد از گذشت سال‌ها از شکل‌گیری این صنعت در کشور بازهم در ساخت خودروها از پلتفرم‌های قدیمی استفاده می‌شود.
به نوشته قانون، مشکلات صنعت خودرو در کشور تنها به بحث ایمنی خودروها و استفاده از پلتفرم‌های قدیمی ختم نمی‌شود؛ شاید بتوان گفت یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این صنعت بحث خصوصی‌سازی است. در این راستا وزیر صنعت، معدن و تجارت مشکل مالکیت دولتی را یکی از چالش‌های صنعت خودرو از گذشته در کشور می‌داند و معتقد است در این زمینه دولت باید سهمش را از مالکیت خودروسازی به صفر برساند. به نوعی می‌توان گفت در شرایط فعلی اقتصاد کشور شرکت‌هایی وجود دارند که به بخش خصوصی مجال فعالیت نمی‌دهند و همین مساله باعث می‌شود که به نوعی بازار در سیطره همین تعداد از شرکت‌ها باشد؛ بنابراین خصوصی‌سازی به درستی انجام نخواهد شد. همان‌گونه که مشاهده می‌شود از دهه 70 که در کشور ما داد خصوصی‌سازی سر داده شد تا به حال نتوانسته‌ایم به موفقیت چشمگیری در این زمینه دست پیدا کنیم. مجموعه این عوامل باعث شده که صنعت خودرو تا به امروز نتواند جایگاه خود را به عنوان یک صنعت مادر آن‌طور که باید و شاید در اقتصاد کشور باز کند.

**موازین حقوق بشری ایران
«علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی و «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه در نشست تخصصی انعکاس موازین حقوق بشری ایران که روز شنبه در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی قوه قضاییه برگزار شد، ضمن تاکید بر رعایت دقیق آیین دادرسی کیفری، آن را از ضرورت‌های کیفی سازی نظام رسیدگی قضایی در کشور عنوان کردند.
روزنامه «ابتکار» زیر عنوان «رسانه‌ها با مصونیت قضایی تام، مفاسد را افشا کنند» به سراغ سخنان شمخانی رفت. به گزارش این روزنامه، وی با اشاره به ضرورت مبارزه بدون تنازل با فساد به عنوان مهمترین عامل کاهش اعتمادجامعه به کارآمدی نظام افزود: رسانه ها باید با زبان گویا و بدون لکنت و در سایه مصونیت قضایی تام نسبت به اطلاع رسانی دقیق در مورد فساد اثبات شده در هرسطحی اقدام کنند.
روزنامه «خراسان» هم این بخش ازسخنان دبیر شورای عالی امنیت ملی را که « بساط حفاظت شخصیت ها را باید جمع کنیم» عنوان قرار داد. به گزارش خراسان، شمخانی تاکید کرد: در کشور هیچ تهدید امنیتی متوجه هیچ مسئولی نیست. من مسئول امنیت کشور هستم. این که منافقین ترور می کردند مربوط به دهه 60 است و دیگر نمی توانند ترور کنند. ضمن این که ما دستگاه های امنیتی قوی داریم، برای چه می ترسیم؟ وی افزود: بساط حفاظت شخصیت ها را باید جمع کنیم، ما حفاظت شخصیت ها نداریم، تشریفات و پرستیژ شخصیت ها داریم. من مسجد می‌روم، پارک می روم، کوه می روم، تنها و با مترو می روم و هیچ مشکلی هم ندارم.
«حیات کشور در گرو ‌رعایت حقوق بشر است» هم بخش هایی از سخنان ظریف بود که روزنامه «ایران» با انتشار عکسی از این مراسم به بازتاب آن پرداخت. به نوشته روزنامه ایران، وزیر امورخارجه هم در سخنان خود گفت: حقوق بشر از دو بعد داخلی و بین‌المللی مهم است و هر دوی آن با توجه به مفهوم تغییر قدرت در دنیا مدنظر ما است.ما غنی‌ترین منابع را در حوزه حقوق بشر در اسلام داریم اما تمرکز ما بیشتر در بحث اخلاق بود و غربی‌ها بر حقوق تمرکز کردند. بنابراین ما در تولید ادبیات حقوق بشر کمتر به این حوزه پرداختیم و خیلی موفق نبودیم البته این به آن معنا نیست که ما در حوزه حقوق بشر کم داریم بلکه به معنای این است که ما تمرکز دیگری داشتیم.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش گفت: همه کشورهای اطراف ما یا در چتر ناتو هستند یا قدرت هسته‌ای دارند و حیات و ممات آنها به قدرت‌های بزرگ وابسته است که با یک عطسه ترامپ می‌لرزند یا با خنده آن سرخوش می‌شوند و این وضع منطقه ما است. موضوعی که روزنامه ابتکار به بازتاب آن پرداخت.
روزنامه «بهار» هم زیر عنوان «در چهل سال اخیر هیچ کس همراه ما نبوده است» به نقل از ظریف نوشت: چهل سال است که هیچ کس با ما همراه نبوده است و در هشت سال جنگ تحمیلی همه به طرف مقابل کمک کردند و هشت سال تحریم شدیم که کسی به ما کمک نکرد و همه قطعنامه هایی که علیه ما صادر شد عموما به اتفاق آرا بود و به جز یکی دو مورد که رای ممتنع و منفی داشت بقیه با رای همه بود.

پژوهشم**9294**9279**تنظیم: فاطمه دهقان نیری**انتشار:سیدمحمد موسی کاظمی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۶۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان

مادام که یکان‌یکان مردم به اندازه وسع خود در مقابل سخنان غلط برخی رجال سیاسی واکنش نشان ندهند؛ بیشتر شدن سرعت حل مشکلات با چالش مواجه خواهد بود.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"همه اختیارات را گرفتند اما دچار مشکل هستند"

صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اخیرا در دومین نشست بررسی مسائل ارزی که با حضور مسئولان اقتصادی دولت برگزار شد با بیان اینکه در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند، گفته است: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد. بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

به گزارش مشرق، او با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه -اما- با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

قالیباف با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. [1]

*پیش از این هم تأکید شده بود که مجلس باید درباره علت مشکلات با مردم صحبت و از ابزار نطق استفاده کند.

انتظار نخست از مجلس این است که جامعه بصورت شفاف‌تری بداند چرا مثلا در رویکردهای بانک مرکزی با دو مشکل مدیریتی و اقتصادی مواجهیم و یا مسئول وضعیت فعلی ارز کیست؟ همینطور ایضا چرا هیچ طرح جامعی در رویکرد اقتصادی مربوط به ارز وجود ندارد!؟

"جدّیت قالیباف" که قبلا نیز مورد اذعان نمایندگان قرار گرفته است؛ می تواند راهگشای وضعیت کنونی باشد.

***

ضرورت عکس‌العمل مردم در مقابل اغلاط سیاسیون

علی‌محمد نمازی، فعال اصلاح طلب و عضو حزب کارگزاران اخیرا در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:

"می‌خواهید خطرها -را- کمتر و دور کنید و امنیت کشور و نظام بالا برود؟ باید فاصله دولت و مردم را کم کرده و مردم را با نظام همراه‌تر کنید. این احترام‌گذاشتن به مردم، ‌ شناخت حقوق مردم و رعایت حقوق مردم است. در آیه قرآن صراحتا آمده است که خدا به پیامبر می‌گوید اگر تو آدم سخت‌گیری بودی، مردم از کنار تو پراکنده می‌شدند. در آیه دیگری داریم که می‌گوید مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ یعنی این پیامبر با مردم و مسلمان‌ها مهربان است. بنابراین حاکمان‌ هم باید با مردم مهربان باشند. "[2]

*مردم باید از بین رجال و فعالان سیاسی؛ دوستان و دشمنان خود را به خوبی بشناسند. راه شناخت نیز رصد عقلانیت و میزان انطباق تحلیل ها با واقعیت های موجود است.

مثلا در صحبت های نمازی دیده می شود که پیش فرض او نه تنها هیچ نشانی از مثبتات کشور ندارد بلکه تصویر یک فضای جنگی در پیرامون و درون کشور است. آنهم کشوری که فاصله حکومتش با مردم زیاد است، احترام مردم حفظ نمی شود و حاکمیت هم با مردم مهربانی ندارد! (در پیش و پس سخنان نمازی نیز همین پیش فرض مورد اشاره شده وجود دارد)

آیا اینها واقعیت کشور ماست؟

آیا میتوان چنین تصور سیاهی را در قبال کشوری داشت که به 3 قدرت هسته ای اما بی عقل جهان حمله نظامی پیروزمندانه داشته تا حق خود را احقاق کند؟

آیا تصور ظالم بودن حکومت در قبال ایران صحیح است در حالی که فیلم هایی از ضرب و شتم برخی مأموران پلیس توسط عناصر خاطی خیابانی منتشر می شود، میزان کمک های خیریه مردم به نهادهای امین حکومتی همه ساله زیادتر می شود و رهبر مملکت نیز بر حق الناس بودن رأی مردم تأکید دارد و اصلی ترین حافظ آن است...

پس می بینیم که جز استبعاد از عقل چیزی در سخنان و مواضع نمازی نیست و البته مادام که یکان یکان مردم به اندازه وسع خود به چنین سخنان غلطی واکنش نشان ندهند؛ بیشتر شدن سرعت حل مشکلات با چالش مواجه خواهد بود.

در این زمینه مثال بسیار است که متأسفانه شاهد عکس العملی از طرف جامعه نبوده ایم! از آن سخنران که ادعای شنیدن صدای امام زمان را مطرح کرد تا آن فعال ستادی اصلاح طلب که صراحتا بر "تحریم انتخابات" تأکید داشت و یا آنکه در روزگار شرایط اقتصادی خوبتر کشور از "وضعیت ته درّه" سخن گفت.

***

آغاز "گشت ارشاد مسئولان" توسط رادان

مشرق گزارش داد: سردار احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی طی سخنانی در جمع استادان و طلاب مدرسه عالی فقهی امام علی بن موسی الرضا(ع) گفته است:

"۳۲ سازمانی که در این نظام مسئول بودند برای ساماندهی حجاب و عفاف نه تنها کار خودشان را نمی‌کنند بلکه شبهه و شک و تردید در دل مردم نیز می‌اندازند. دل کسانی که ایجاد شبهه و شک و تردید می‌کنند، تسخیر دشمن شده است. "[3]

*نمی توان و نباید از کنار سخنان سردار رادان به سادگی گذشت.

او نه آمریکا یا اسرائیل بلکه صراحتا نهادهایی در درون کشور را خطاب قرار داده و می گوید آنها به وظایفشان در حوزه حجاب عمل نمی کنند و بلکه حتی برخی از آنها ایجاد شبهه و تردید نیز می کنند!

اگرچه انتظار بود رادان صراحتا از این نهادها اسم بیاورد اما لازم است که در یک رویکرد حاکمیتی؛ این سازمانها و مسئولان آنها شناسایی و به مردم معرفی شوند. زیرا با سخنان سردار رادان یعنی عملا شاهد یک کژ کارکردی سیستمی هستیم.

در این زمینه البته قوه قضائیه و نهادهای امنیتی نقش ویژه‌تری برای پاکسازی فوری سیستم دارند.

لازم به ذکر است که مقام معظم رهبری در یک سخنرانی خود در سال 80 پیرامون مسئولانی که آرمان های اسلامی و قانونی نظام را قبول ندارد، فرموده اند:

"اگر کسی در نظام جمهوری اسلامی در مسؤولیتی مشغول کار است، ولی آرمانهای نظام جمهوری اسلامی را آن‌گونه که امام بزرگوار ترسیم کرده است و در قانون اساسی تجسّم پیدا کرده، در دلش قبول ندارد، اشغال آن پست برای او حرام شرعی است. "

***

1_mshrgh.ir/1597009

2_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1471895

3_mshrgh.ir/1597230

دیگر خبرها

  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است