Web Analytics Made Easy - Statcounter

متاسفانه بر اساس آیین نامه های ارتقای اعضای هیات علمی ، ملاک اصلی در ارتقا ، چاپ مقاله بوده و اگر مقاله در مجلات خارجی نمایه شده چاپ شود، امتیاز بیشتری دریافت می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرید نجفی عضو هیات علمی استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه گیلان در گفتگو با روشن خبر، در مورد پژوهش در کشور گفت: به نظر اینجانب اگر موضوعات پژوهشی و تحقیقاتی بر اساس نیاز جامعه تعریف و انجام شوند ، با توجه به اینکه نتایج آنها مستقیما مورد نیاز کشور خواهند بود ، از طرف جامعه مورد حمایت قرار گرفته و به عمل تبدیل می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجفی که خود از پژوهشگران برتر استان و کشور است در پاسخ به سوال روشن خبر مبنی بر دلایل موفقیت خود در تولید نمونه عملی و تجاری از پژوهش هایش گفت: بنده همواره سعی کرده ام موضوعات پژوهشی را بر اساس نیاز انتخاب و تعریف نمایم. متاسفانه بعضی از موضوعاتی که در دانشگاه ها تعریف می شوند ، مورد نیاز جامعه امروز ما نیستند و بیشتر آنها موضوعاتی هستند که در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های کشورهای پیشرفته تعریف شده و در اینجا ما ادامه کار آنها را پی گیری می کنیم ، به عبارتی ما موضوعات آنها را از زوایای دیگری مورد بررسی و تحقیق قرار می دهیم .

 

وی ادامه داد: متاسفانه در حوزه فنی و مهندسی این موضوعات هم بیشتر توسط روشهای عددی و شبیه سازی های کامپیوتری مورد ارزیابی قرار می گیرند و لذا عمدتا عملی هم نمی شوند و می توان از آنها مقاله درست نمود. یکی از مهمترین دلایل این امر را می توان  آیین نامه های ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه دانست. متاسفانه بر اساس آیین نامه های ارتقای اعضای هیات علمی ، ملاک اصلی در ارتقا ، چاپ مقاله بوده و اگر مقاله در مجلات خارجی نمایه شده چاپ شود، امتیاز بیشتری دریافت می کند. بنابر این با توجه به ” هدف بودن چاپ مقاله ” در دانشگاه ها ، ظرفیتها و توانمندی های اعضای هیات علمی و دانشجویان ( خصوصا دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی ) به این سمت رفته اند.

 

استاد دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته معیار و هدف، چاپ مقاله نمی باشد، تصریح کرد: در آنجا دانشگاهیان باید در راستای نیازهای جامعه و حل معضلات جامعه حرکت نمایند تا هم مورد حمایت مادی و معنوی جامعه باشند و هم پس از انجام کار و حل مشکل ، آنگاه گزارش کارهای عملی و اقدامات انجام شده را در قالب مقاله منتشر نمایند و نه اینکه فقط مقاله چاپ کنند! مقاله محصول فرعی یک کار عملی انجام شده می باشد و نه اصل ماجرا .

 

 نجفی بیان داشت: البته این موضوع را حدود هفت صد سال پیش حضرت مولانا  در شعری بسیار زیبا مطرح کرده اند؛

هر که کارد قصد گندم باشدش     کاه  خود  اندر  تبع می آیدش

که  بکاری  برنیاید گندمی          مردمی جو مردمی جو مردمی

قصد کعبه کن چو وقت حج بود        چونک رفتی مکه هم دیده شود

 

وی با اشاره به اینکه حل علمی و عملی معضلات و مشکلات کشور و چاپ مقاله به مانند گندم و کاه آن می باشد و ما نباید اصل و فرع را جابجا نماییم، گفت: اگر ما قصد حل مشکلات جامعه و میهن اسلامی خود را نماییم به تبع آن ، مقالات مرتبط با آنها نیز نوشته و چاپ خواهند شد .

 

 

 

 نجفی در مورد نقش دانشجویان و افت تحصیلی دانشجویان به خصوص در سال های اخیر در عدم به نتیجه رسیدن پژوهش ها اظهار داشت: متاسفانه در سالهای اخیر بنا به دلایل گوناگون از جمله بی انگیزه گی دانشجویان شاهد افت علمی و تحصیلی برخی دانشجویان می باشیم و این مسئله باعث شده بعضی دانشجویان هدف خود را از ورود به دانشگاه ، صرفا اخذ مدرک بدانند و این یک آفت بسیار بزرگ برای کشور می باشد.

 

 

استاد مکانیک دانشگاه گیلان با بیان اینکه دانشجویی که صرفا به هدف اخذ مدرک به دانشگاه وارد می شود ، قطعا نه خوب درس می خواند و نه دانش آموخته کارآمدی برای کشور خواهد بود، گفت: همانطور که می دانیم بازوی انجام طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاه ها ، دانشجویان و خصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی می باشند که با کمک استادان خود یک طرح را باید به انجام برسانند ، لذا بی انگیزه گی و سستی برخی دانشجویان نیز ، انجام طرحهای پژوهشی را با کندی و اشکال مواجه می نماید.

 

 

وی ادامه داد: از آنجایی که در کشورهای پیشرفته ، طرحهای پژوهشی در دانشگاه ها بر اساس اعتبار ویژه تحقیقاتی (Research Grant) می باشد و دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی بابت کارهای تحقیقاتی در دانشگاه حقوق دریافت می کنند ، لذا پژوهش ها در آنجا با جدیت دنبال شده و نتیجه بخش می شوند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۶۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی صبح امروز سه‌شنبه هم‌زمان با روز کارگر، در سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه با تبریک این روز به همه جامعه بزرگ و محترم کارگری کشور، برگزاری این مراسم پس از دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب را فرصتی مغتنم برای اطلاع و پیگیری از منویات و رهنمودهای ایشان نسبت به موضوع کار و کارگران و تلاش در جهت تمهید ساز و کارهای اجرای این رهنمودها دانست.

رئیس جمهور با اشاره به برگزاری این مراسم در کارخانه‌ای بزرگ که محصولاتی قابل عرضه برای بازارهای داخلی و خارجی دارد، محصولات تولید شده در این کارخانه را گواه توانایی و تلاش کارگران و مهندسان و نیز نشان‌دهنده وجود توانمندی در کشور برای انجام کارهای بزرگ دانست و گفت: البته نباید به همین میزان بسنده کرد.

دکتر رئیسی دستاورد دیگر تلاش‌ها و تولیدات این کارخانه و دیگر واحدهای تولیدی کشور را امیدآفرینی با وجود تحریم‌ها و فشارها و برخی کاستی‌ها توصیف کرد که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بوده است و افزود: مسئله امیدآفرینی به تعبیری ترجمان همان شعار ارزشمند «ما پای کار ایران هستیم» شما کارگران عزیز و محترم است که با روحیه ارزشمندتان همانطور که دشمن را در عرصه‌های مختلف ناکام گذاشتید در عرصه اقتصادی نیز ناکام گذاشتید و خواهید گذاشت.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت به عمل آمدن همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر در جهت ارتقای کیفی و کمی روزانه تولید اظهار داشت: ملت ایران و کارگران ما نشان داده‌اند که می‌توانند تولیداتی داشته باشند که کیفیت آن از همه استانداردهای ضروری و جهانی بالاتر باشد، چنانکه در سفر اخیر ما به سریلانکا مهندسان و متخصصان سریلانکایی تاکید داشتند که کار متخصصان ایرانی در ساخت سد و نیروگاه در آن کشور از نظر فناوری و علم‌پایه بودن کاملا به‌روز و حتی بی‌نظیر بوده و برای اولین بار در منطقه کاری با این سطح از تکنولوژی اجرا شده است.

خبر تکمیل می‌شود ... .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد