Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد سالاری عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در سی‌امین جلسه شورای شهر تهران که امروز(یکشنبه) برگزار شد، درباره گزارش ماموریت‌ها و رویکردهای کمیسیون شهرسازی و معماری اظهار کرد: مهم‌ترین ماموریت حوزه شهرسازی و معماری پیگیری و نظارت جهت تحقق برنامه ها و طرح های شهری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح‌های توسعه شهری شامل طرح های تفضیلی،‌ جامع و برنامه‌ها و طرح‌های موضعی و موضوعی است که مورد سوم در تحقق ‌پذیری ارتقای کیفیت زندگی بسیار موثر است. متاسفانه در طول مدیریت پیشین به این برنامه ها و طرح‌ها رسیدگی نشده است.

وی در جلسه امروز با اشاره به کلیات این طرح‌ها گفت: هر طرحی تکالیفی را ایجاد می‌کند و مشکلی که باعث شده به اهداف نرسیم، پرداختن به تکالیف است.

سالاری افزود: تکالیفی که در طرح جامع ایجاد شده و به آن‌ها نپرداختیم شامل هویت‌بخشی به کالبد شهر با تاکید بر کالبد محلی، تاسیس نهاد دائمی مطالعات و تهیه طرح‌های توسعه شهری، تهیه شناسنامه باغ‌ها و امثال این‌ها است.

عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: باید به سمت مدیریت یکپارچه حریم شهری حرکت کنیم، اما متاسفانه هر شهری به صورت مجزا مدیریت می‌شود.

وی با اشاره به طرح شناسایی دقیق نقشه‌های گسل‌ها گفت: این در دولت فعلی انجام شده است.

سالاری خاطرنشان کرد: در طرح تفصیلی باید اتفاقاتی رخ می‌داد، از جمله ایجاد ضوابط و مقررات شفاف برای ساخت و ساز، پاسخگویی به صاحبان اراضی، افزایش کیفیت زندگی شهری اما متاسفانه هیچ یک محقق نشده است.

عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: شهرداری نباید مجوز پروژه‌ها را به نام تجاری صادر کند، بلکه باید با توجه به نیازسنجی و پیوست‌های ترافیکی و زیست محیطی نوع کاربری و بهره‌برداری هم مشخص شود. لذا از حجت معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران خواهشمندم در این باره به این امور بپردازد.

وی به برخی از عوامل عدم تحقق پذیری طرح جامع پرداخت و گفت: طرح جامع و طرح تفصیلی مغایرت‌های زیادی با هم دارند به عنوان مثال بافت ناپایدار از جمله مغایرت‌های این دو طرح است، در طرح تفصیلی گفته شده ملکی که در بافت ناپایدار باشد مجوز ساخت یک طبقه اضافه به آن داده می‌شود، در صورتی که در طرح جامع به این موضوع اشاره‌ای نشده است. یکی دیگر از این عوامل در فاصله زمانی صدور این دو طرح است.

سالاری افزود: تا سال 88 کمتر از 13 هزار پروانه ساخت در سال صادر می‌شد و تا سال 91 قرار بر ابلاغ طرح تفصیلی شد. در طرح تفصیلی تعداد طبقات کاهش می‌یافت، از این جهت شاهد این هستیم که در سال 90 بیش از 33 هزار پروانه ساخت صادر شد و باعث روند صعودی افزایش جمعیت شد، همچنین در طرح هشت بندی احمدی‌نژاد یک طبقه به ساختمان‌ها اضافه شد که باعث افزایش 18 درصدی جمعیت شد.

عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در ادامه گفت: میزان کاربری‌های غیر مسکونی به علت منافعی که به همراه دارد، افزایش یافته و باید به این موضوع رسیدگی شود.

شوراهای معماری جایی در قانون ندارند

وی خاطرنشان کرد: شوراهای معماری جایی در قانون ندارند و شهرداران در دوره های پیشین بنا به نیاز شوراهای معماری را فعال کردند.در این دوره با توجه به سیاست شفاف‌سازی، شوراهای معماری باید منحل شوند. وجود این شوراها نشان دهنده سلیقه‌ای بودن تصمیم‌گیری‌ها است.

سالاری در ارتباط با منطقه 22 اظهار کرد: طبق طرح تفصیلی جمعیت این منطقه تا 500 هزار نفر پیش‌بینی شده است،اما هم اینک 275 هزار سکونت شکل گرفته. چرا که سرانه‌های خدماتی در نظر گرفته نشده است و مشکل این منطقه سرانه‌های حمل و نقل و آموزشی است.

عضو شورای شهر تهران گفت: بیش از 2 میلیون نفر در بافت ناپایدار شهری زندگی می‌کنند. 5900 کمبود فضا داریم. پیش بینی شده این کمبود از فضای پادگان‌ها جبران شود تا بتوانیم کمبودهای محله‌ای را جبران کنیم.

عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه 5300 هکتار اراضی ذخیره توسعه در نظر گرفته شده است، گفت: قسمت قابل توجهی از این اراضی ساخت و ساز شده است و باید پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

سالاری گفت: تعطیلی کمیته‌های نما شایعه‌ای بیش نیست، حتی باید این کمیته ها ارتقا یابند.

وی افزود: مهم‌ترین رویکرد شهرداری و شورا پیگیری تحقق مدیریت هماهنگ و یکپارچه است. هوشمندسازی مجموعه تصمیم‌گیری‌ها یکی از مطالبات جدی ما است که مدیریت شهری گذشته نیز کارهای ارزشمندی در این راستا انجام داده است.

عضو شورای شهر تهران گفت: ستاد حوزه شهرسازی و معماری باید تعدیل نیرو شود، اما شاهد این هستیم که این نیروها چند برابر شده‌اند.

در ادامه جلسه آرمین عضو شورای شهر تهران در خطاب به سالاری گفت: هدف از تشکیل جلسات شورای شهر ارائه اولویت ها و اهداف تخصصی است.

وی افزود: وضع موجود در تهران را همه به خوبی می‌دانیم و فلسفه تشکیل این جلسات همین اولویت‌ها و اهداف است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۷۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردبیل آماده‌ی ساماندهی حوزه ساخت‌وساز شد

ایسنا/اردبیل شهردار اردبیل از اتمام بازنگری طرح تفصیلی شهر اردبیل خبر داد و گفت: طرح تفصیلی شهر اردبیل پس از یک دهه وقفه در وزارت راه و شهرسازی تصویب و ابلاغ شد.

محمود صفری ۶ اردیبهشت در جلسه رسمی شورای اسلامی شهر اردبیل با بیان این‌که با اجرای طرح تفصیلی شهر اردبیل، بخش عمده مشکلات شهری رفع خواهد شد، افزود: با اجرای این طرح،  که در قالب پهنه بندی و با احصاء کمبودها و معضلات شهری تهیه شده ضمن رفع نواقص و کاستی‌های طرح تفصیلی قبلی، نگاه ویژه‌ای به تامین کمبود سرانه‌های عمومی شهر و رساندن سرانه‌های مورد نیاز به استاندارد کشوری شده‌ است.

شهردار اردبیل ادامه داد: همچنین جبران کمبودهای مناطق کم برخوردار و توسعه متوازن و یکسان مناطق مختلف شهر از محور اصلی طرح تفصیلی جدید است.

صفری بیان کرد: قطعا اصلاح ضوابط و موارد مدنظر در طرح تفصیلی باعث نوسازی، بهسازی، رونق و توسعه شهر در جهات مختلف خواهد بود و شهروندان عزیز به زودی شاهد ثمرات مثبت این طرح می‌شوند.

وی به مبادی ورودی‌های شهر نیز اشاره کرد و گفت: اصلاح و توسعه مبادی ورودی‌های شهر اردبیل نیز در جهت ساماندهی ورودی‌ها در برنامه قرار دارد که با ساماندهی مبادی ورودی شهر، شاهد توسعه، رونق و وضعیت بصری مناسب و در شأن کلانشهر اردبیل خواهیم بود.

شهردار اردبیل در پایان از استاندار و اعضای کمیسیون ماده پنج استان قدردانی کرد و افزود: قطعا بدون حمایت این عزیزان و همراهی صورت گرفته طرح تفصییلی تصویب و به اتمام نمی‌رسید.

صفری در ادامه همچنین از رئیس و اعضای شورای شهر اردبیل به جهت حمایت و تصویب طرح، قدردانی کرد و گفت: بی‌شک دستیابی و اتمام طرح مذکور در سایه تلاش اعضای شورای شهر و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اردبیل بوده و ابلاغ آن با پیگیری‌های آقای نیکزاد، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی توسط شورای عالی معماری و شهرسازی صورت گرفت.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • (تصاویر) برگزاری نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!
  • اردبیل آماده‌ی ساماندهی حوزه ساخت‌وساز شد
  • تصویب طرح تفصیلی شهر اردبیل
  • طرح تفصیلی شهر اردبیل به تصویب رسید
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • روایت ده نمکی از پیشنهاد وزیر شدنش در دولت احمدی نژاد
  • محمود احمدی نژاد و مادر هوگو چاوز سوژه شدند
  • عکس| سرنوشت ترسناک احمدی نژاد از زبان رائفی‌پور