Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر ضمن تشریح عملکرد پژوهشی دانشگاه و با بیان این که چشم‌انداز اصلی برنامه راهبردی ما این است که دانشگاه امیرکبیر در سال 1399 در لیست 200 دانشگاه برتر جهان و نیز در زمره دانشگاه‌های نسل سوم قرار گیرد، یادآور شد: کاربردی‌سازی پژوهش‌ها نباید به رتبه جهانی ما لطمه بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، حسینی تودشکی در مراسم بزرگداشت روز پژوهش که امروز (یکشنبه) در محل این دانشگاه برگزار شد، ضمن اعلام آماده شدن برنامه راهبردی دانشگاه در چند سال گذشته، پنج حوزه راهبردی پژوهشی متناسب با اولویت‌های ملی را آب، انرژی، سلامت، ایمنی و محیط زیست معرفی کرد و افزود: برای این موضوعات اولویت پژوهشی تدوین شده است.

وی دو شاخص ارزیابی کیفیت تولیدات علمی دانشگاه را متوسط خروجی‌های علمی (استنادات) و نیز مباحث فناورانه دانست و ادامه داد: در برنامه راهبردی برای متوسط تعداد مقالات آی‌اس‌آی 10 درصد رشد سالیانه در نظر گرفته شده که این به معنی 2.86 مقاله به ازای هر استاد در سال 95، 3.15 مقاله در سال 96 و 3.50 در سال آتی خواهد بود. این در حالی است که بر اساس آمار گوگل اسکولار google scholor)) تعداد 3.57 مقاله به ازای هر استاد در سال 95 تحقق پیدا کرده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر ضمن اشاره به رشد چشمگیر تعداد مقالات در سال 95 تعداد استنادات بین‌المللی به ازای هر استاد را نیز بیشتر از میزان پیش‌بینی شده ارزیابی کرد و گفت: این عدد در پایان سال 95، 20.6 گزارش شده است.

حسینی تودشکی در ادامه سخنانش از افزایش تعداد اختراعات ثبت شده به 29 مورد خبر داد و اضافه کرد: دستاوردهای دانشگاه تنها به مقالات و ثبت اختراعات محدود نمانده و در زمینه افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان، انعقاد قراردادهای صنعتی و فروش خدمات دانشگاهی نیز پیشرفت قابل ملاحظه‌ای حاصل شده است.

وی با اعلام اینکه نام دانشگاه امیرکبیر تا پیش از سه سال گذشته در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها وجود نداشته است، بیان کرد: با همکاری بخش‌های آموزش، مالی و امور بین‌الملل و دانشجویی اطلاعات مذکور به صورت منظم در اختیار سایت‌های مختلف رتبه‌بندی بین‌المللی قرار گرفت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: ما اکنون در رتبه‌بندی تایمز جایگاه بین 601 تا 800 و در رتبه‌بندی شانگهای رتبه بین 401 تا 500 را به خود اختصاص داده‌ایم. این در حالی است که در رتبه‌بندی QS جایگاه ما بین 501 تا 550 برآورد شده و در سطح ملی نیز در جایگاه سوم قرار داریم.

حسینی تودشکی دانشگاه‌های رقیب با دانشگاه امیرکبیر را دانشگاه شریف، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه صنعتی اصفهان معرفی کرد و توضیح داد: در دو، سه سال گذشته به لحاظ تعداد مقالات نمایه شده بین‌المللی از سایر دانشگاه‌ها پیشی گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه میزان کل درآمد پژوهشی دانشگاه 15.6 میلیارد تومان برآورد شده است، تعداد کارکنان پژوهشی دانشگاه را 590 نفر اعلام کرد و گفت: هیچ‌کدام از این افراد از دانشگاه حقوقی دریافت نمی‌کنند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر همچنین به تشریح تخصیص بودجه هزینه‌ای سال 95 دانشگاه پرداخت و توضیح داد: در سال 95 قرار بود که مبلغ 11.1 میلیارد تومان به پژوهش اختصاص داده شود که از این میزان تنها 8.3 میلیارد تومان به پژوهش تخصیص داده شد.

حسینی تودشکی همچنین از اختصاص تنها 1.9 میلیارد تومان از بودجه هزینه‌ای دانشگاه به پژوهش در سال 96 خبر داد و افزود: متاسفانه علت عدم پرداخت گرنت‌های دانشجویی نیز همین است. با این حال وضعیت بخش پژوهش در هفته‌های گذشته اندکی بهبود پیدا کرده که این مایه امیدواری است.

وی برخی برنامه‌های آتی دانشگاه را برنامه‌ریزی برای افزایش کیفیت تولیدات علمی متناسب با شاخص‌های موثر در رتبه‌بندی بین‌المللی، ارتباط موثر با بخش‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های داخلی و خارجی، توسعه مراکز نوآوری تخصصی در دانشگاه‌ها و اجرای پروژه‌های ملی در کشور دانست و تاکید کرد: اکنون در حال طی کردن زمان گذار برای عبور از دانشگاه نسل دو به دانشگاه نسل سه هستیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر پژوهش و فناوری نوآورانه در دانشگاه نسل سه را محصول‌محور توصیف و بیان کرد: خروجی علمی دانشگاه باید دردی از جامعه و مردم دوا کند.

حسینی تودشکی در پایان خاطرنشان کرد: کاربردی‌سازی پژوهش‌ها نباید به رتبه جهانی ما لطمه بزند. این بدین معنی است که ما باید سهم خروجی‌های بین‌المللی خود را از پژوهش‌های بنیادی حفظ کرده و در عین حال پیوندی نیز بین پروژه‌های تحصیلات تکمیلی و واقعیات جامعه ایجاد کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۷۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان رتبه دوم برگزاری نمایشگاه در کشور/ بازدید بیش از ۳۰۰ هزار نفر از نمایشگاه در ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین‌المللی اصفهان با بیان اینکه از نظر تعداد نمایشگاه در سطح کشور در رتبه دوم قرار داریم، گفت: سال ۱۴۰۲ با بیش از ۴۰ عنوان نمایشگاهی و ۳۰۰ هزار بازدیدکننده سال خوبی بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمدرضا طحانیان شامگاه شنبه _هشتم اردیبهشت_ در برنامه بهار بهار اظهار کرد: سال ۱۴۰۲ با بیش از ۴۰ عنوان نمایشگاهی و ۳۰۰ هزار بازدیدکننده سال خوبی بود و بر این اساس سال ۱۴۰۳ را با نمایشگاه خودروها آغاز کردیم و بیش از ۳۰ هزار بازدیدکننده داشتیم.

وی افزود: هم‌زمان با هفته فرهنگی اصفهان تلاش شد سهم کوچکی در این بزرگداشت داشته باشیم و بر این اساس نمایشگاه گل و گیاه و سوغات را داریم که تا دهم اردیبهشت ادامه دارد و تاکنون بیش از ۲۵ هزار بازدیدکننده از تمام کشور داشته‌ایم‌.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین‌المللی اصفهان در خصوص برنامه‌های پیش‌روی نمایشگاه بین‌المللی مطرح کرد: یکی از مهم‌ترین مباحث و هدف‌گذاری‌ها آن است که نقش اصلی خود را ایفا کنیم و در این راستا نمایشگاه‌ها به‌عنوان شتاب‌دهنده و شبکه‌ساز نقشی مهم در مباحث اقتصادی دارند و در کنار این موضوع مباحث اجتماعی نیز قابل اهمیت است.

طحانیان با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ برای ما سالی ویژه است و در این راستا بیش از ۴۵ عنوان نمایشگاهی داریم، اظهار کرد: نیاز بازار موضوعی مهم است که نمایشگاه‌ها متناسب با آن برگزار می‌شود، در کنار نمایشگاه‌ها رویدادهای تخصصی نیز امری قابل توجه است؛ سال گذشته بیش از ۱۷۰ رویداد تخصصی برگزار شد.

وی ادامه داد: شروع فاز ۲ نمایشگاه از دیگر موارد قابل توجه در سال گذشته بود و امید است سالن همایش و تجارت به‌زودی به بهره‌برداری برسد و باید گفت نمایشگاه اصفهان از نظر سازه و زیرساخت منحصربه‌فرد است.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین‌المللی اصفهان با بیان اینکه صنعت نمایشگاهی در استان عمری بیش از ۳۰ سال دارد، خاطرنشان کرد: از نظر تعداد نمایشگاه در سطح کشور در رتبه دوم قرار داریم و در این راستا نمایشگاه بستری برای نشان دادن صنعت و ظرفیت اصفهان است‌.

طحانیان عنوان کرد: نمایشگاه‌های فرش، طلا، فولاد، فن‌نما، دام و طیور و کشاورزی از جمله نمایشگاه‌های مطرح است که در سطح بین‌المللی نیز حرفی برای گفتن دارد، همچنین سه نمایشگاه برای دیگر کشورها برنامه‌ریزی شده است.

کد خبر 748589

دیگر خبرها

  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • اصفهان رتبه دوم برگزاری نمایشگاه در کشور/ بازدید بیش از ۳۰۰ هزار نفر از نمایشگاه در ۱۴۰۲
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • قیر امولسیون چیست و چه کاربردی در صنایع دارد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا