Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@09:12:53 GMT

شافعی: ماه عسل نفتی تمام شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۱۲۰۶۹

جوان نوشت :

 چند روزی است که دولتمردان و همراهان دولت در اقدامی مشترک به جای ارائه راهکارهای منطقی و جدی به ذکر مصیبت‌های اقتصادی و بزرگنمایی آنها می‌پردازند، به نوعی که روز گذشته در امتداد دومین همایش اقتصاد ایران، رئیس اتاق بازرگانی در یک جمله گفت: ماه عسل نفتی تمام شد، مشکلات از این به بعد خود را نشان می‌دهد!

در حالی که در سه سال اخیر به کاهش نرخ تورم و نرخ‌های رشد اقتصادی تا بالای ۱۰ درصد نیز اشاره شده و آن را ناشی از سیاستگذاری‌های دقیق و حساب شده در دولت می‌دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس ستاد تنظیم بازار در گفت‌وگو با یک روزنامه گفته، مردم فعلاً گرانی ر ا تحمل کنند ولی  واقعیت و جانمایه حقیقت اقتصاد ایران را شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران چنین بیان کرد؛ ماه عسل نفتی تمام شد! 

 

دولت که سرخوش از آمار نرخ رشد در اثر افزایش فروش نفت منتظر ورود به باغ و برداشت گلابی‌ها بود، همچون سال‌های گذشته اقتصاد را با وعده‌هایی مانند برجام و رفع تحریم و آینده به حال خود رها کرده و بر اساس تفکر اقتصاد بازار آزاد، اقتصاد را به دست فعالان و بازیگران بازارها سپرده است، غافل از اینکه حالت انتظار جوابگوی نیازهای بازار کار، رکود و وضعیت رفاهی مردم نبود اما ناگهان بعد از گذشت چند ماه از تشکیل دولت دوم دکتر روحانی که وعده‌های پر رنگ و لعابی نیز داده بود ورق برگشت و تصمیم گرفتند ناگهان مردم را با واقعیت‌های جدیدی روبه‌رو کنند! 

 

 رئیس اتاق بازرگانی ایران در این باره روز گذشته گفت: تاکنون بر درآمدهای نفتی و فروش منابع خدادادی چنان تکیه داشتیم که بحث اقتصاد پویا به حاشیه رفته بود. با پایان یافتن این ماه عسل مشکلات جدی اکنون خود را نشان می‌دهد. غلامرضا شافعی اظهار کرد: توجه به اقتصاد یکی از مؤلفه‌های مهمی است که می‌تواند امنیت کشور را تأمین کند و اقتدار جهانی کشورمان را افزایش دهد.

اما متأسفانه نکته حائز اهمیت درباره ذکر مصیبت نه ارائه راهکاری اصولی برای حل مسائل اقتصادی به شکل اساسی و بهبود فضای کسب و کار است که هدف تأمین منابع هزینه‌ای دولت در بخش‌های جاری است. به عبارت دیگر آنطور که از صحبت‌های چند روزه دکتر نیلی و رئیس اتاق بازرگانی می‌توان دریافت، بودجه و منابعی که در سال آینده پیش بینی شده به دلیل محیط نامناسب کسب و کار و نبود فضای شفاف و برنامه‌های مبتنی بر داده‌ها و آمار دقیق این مشکلات دوامدار خواهد بود، همچنین نرخ رشد در سال‌های آتی زیر ۵ درصد و به گفته نیلی زیر ۲ درصد خواهد بود که این به معنای فشار بیشتر بر مردم است. 

  

بیکاری مزمن بعد از تورم مزمن 

 

دستیار ویژه اقتصادی روحانی با حضور در برنامه۲۲:۳۰ عملاً با تشریح ابعاد شدید فقر عنوان کرده است که با این وضعیت و نرخ‌های رشد ناپایدار نه اشتغال ایجاد می‌شود و نه وضع فقرا بهبود می‌یابد. وی که خود طراح برنامه‌های توسعه‌ای پنج ساله بوده معتقد است به دلیل تفاوت طراح و مجری عملاً برنامه‌های توسعه‌ای محقق نمی‌شود و حرف‌های این روزهای نیلی برخلاف گذشته با نوعی ناامیدی از عملکرد اقتصادی دولت همراه است.

دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور با تشریح ابعاد شدید فقر در ایران با اعلام اینکه یک‌درصد ثروتمندترین مردم ایران ۸۶برابر فقیرترین مردم درآمد دارند، گفت: یارانه نقدی از سال ۸۹ باید ۱۸هزار تومان تعیین می‌شد نه ۴۵هزار تومان. 

 

مسعود نیلی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری بعد از آنکه پیشتر تورم مزمن ایران را مشکل دانسته بود از بیکاری مزمن خبر داده و گفت: میانگین نرخ بیکاری در بلندمدت در دنیا ۶ درصد اما در کشور ما ۱۲ درصد است. وی گفت: نرخ مشارکت در مقایسه با ۱۰ سال گذشته بسیار بیشتر شده و در حالی که ۷۵۰هزار شغل ایجاد شده است اما با ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بیکار روبه‌رو هستیم. نیلی افزود: اقتصاد به‌شرطی می‌تواند شغل ایجاد کند که توسعه پایدار داشته باشد اما رشد اقتصادی کشور با نوسان‌های بسیاری روبه‌رو است و این اقتصاد، اشتغال کمی در پی دارد. 

 

وی با بیان اینکه فقر در کشور مربوط به یکی دو سال پیش نیست، گفت: توزیع درآمد در کشور ما شرایط نامساعدی دارد. دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور افزود: دهک اول جامعه که ۸ میلیون نفر را شامل می‌شود در مقایسه با دهک دوم، سطح درآمدی بسیار پایین‌تری دارد و ثروتمندان جامعه نیز درآمد بسیار بیشتری در مقایسه با دهک‌های پایین‌تر از خود دارند. اشاره نیلی به آمارهای بانک مرکزی است که نشان از اختلاف شدید طبقاتی بین دهک اول و دهک دهم (ثروتمند) جامعه است. نیلی گفت: ثروتمندان بخش کوچکی از جامعه را تشکیل می‌دهند که آنها را در قالب صدک رتبه‌بندی می‌کنند. 

   

بزرگ‌ترین گروه فقرا، شاغلان هستند! 

 

وی البته به نکته جالب دیگری هم اشاره کرده و آن این است که امروز شاغلان هم فقیر هستند! او گفته: بزرگ‌ترین گروه فقیر در کشور افرادی هستند که شغل دارند اما از نظر عمق فقر افراد بیکار فقیرترند، زیرا شغل، درآمد کافی ایجاد نمی‌کند، بنابراین برای خروج از فقر باید کاری کنیم که سطح درآمدی شاغلان افزایش یابد. دستیار ویژه رئیس‌جمهور افزود: اگر نظام مالیاتی هدف خود را شناسایی کند و از ۸۰۰هزار نفر بالای جامعه مالیات گرفته شود و میان ۸میلیون نفر دهک پایین جامعه توزیع شود، این دهک از فقر مطلق خارج خواهد شد. 

او همچنین از نبود شفافیت و آمارهای لازم برای تصمیم‌گیری‌های صحیح گلایه کرده و گفته: مالیات در کشور ما هیچ‌گاه بازتوزیعی نبوده بلکه تأمین‌کننده بودجه است و نظام مقابله با فقر، نظام کارایی نبوده است و هر حمایتی که به‌عنوان عدالت می‌خواستیم انجام دهیم، چون قشر فقیر جامعه را نشناخته‌ایم به حمایت‌های فراگیر تبدیل شده است. 

 

دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: صدک اول جامعه در مقایسه با صدک آخر درآمدی نسبت یک به ۸۶ دارد که عدد غیرقابل قبول و ناعادلانه‌ای است. نیلی افزود: در اقشار میانی جامعه نابرابری کمتری در مقایسه با دو دهک اول و آخر جامعه وجود دارد. وی گفت: در جامعه، فقر بازتولید نمی‌شود اما مکانیسم‌هایی که وضع فقرا را بهتر کند، فعال نیست.

وی گفت: در سال ۸۹ که هدفمندی یارانه‌ها اجرا شد، یارانه نقدی باید بین ۱۸ تا ۲۰هزار تومان بر اساس درآمد دولت از اجرای این طرح بین خانوارها تقسیم می‌شد اما دولت ۴۵هزار تومان یارانه نقدی پرداخت کرد که موجب کسری بودجه و مسائل دیگر شد. نیلی افزود: آینده برای تولیدکنندگان از نظر اقتصادی قابل پیش‌بینی است اما بنگاه‌های اقتصادی نمی‌توانند بر اساس شرایط سیاسی تصمیم‌گیری کنند. 

    

نرخ ارز قابل پیش‌بینی نیست 

 

وی با ابراز اینکه هرچه نرخ تورم بیشتر شود، عدم‌قطعیت در پیش‌بینی برای تولیدکنندگان ایجاد می‌شود، گفت: نرخ ارز حتی برای یک روز نیز قابل پیش‌بینی نیست اما در سال‌های اخیر این نرخ روند یکنواختی داشته است. دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور افزود: انباشت اشتباه‌ها در نظام بانکی میان دارایی‌ها و بدهی‌های بانک‌ها شکاف و مشکلات اقتصادی ایجاد کرده است. 

نیلی گفت: در کشور پنج برنامه توسعه نوشته شده اما هیچ کدام از آنها اجرا نشده است زیرا کسی که برنامه می‌نویسد کسی نیست که برنامه را اجرا می‌کند. نیلی گفت: نتیجه رفتار بلندمدت اقتصادی ما تورم ۲۰درصدی، نرخ بیکاری ۱۲درصدی، ضریب جینی ۳۸ تا ۴۲ درصدی و رشد اقتصادی سرانه۸/۳درصدی است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۲۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»

به نظر می‌رسد شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در اولین سفر خود به اروپا پس از پنج سال، قصد استفاده از فرصت‌ها را برای سست کردن پیوند‌های این قاره با ایالات متحده و ایجاد جهانی آزاد از سلطه آمریکا دارد. رهبر چین سه کشور فرانسه، صربستان و مجارستان را برای سفر انتخاب کرده است که هرکدام، کم و بیش، به نظم پساجنگ آمریکا در جهان با بدگمانی می‌نگرند و چین را به‌عنوان وزنه تعادل ضروری می‌بینند و مشتاق تقویت روابط اقتصادی هستند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ «راجر کوهن» و «کریس باکلی» در گزارش ۵مه در نیویورک‌تایمز نوشتند، در زمان تنش با بسیاری از کشور‌های اروپایی -بر سر استقبال «بدون محدودیت» چین از روسیه به‌رغم جنگ در اوکراین - شی که روز یکشنبه وارد فرانسه شد، می‌خواهد نفوذ فزاینده چین را در این قاره نشان دهد و نزدیکی عمل‌گرایانه را دنبال کند.

رئیس‌جمهور چین در اولین سفر خود به اروپا پس‌از پنج سال، قصد استفاده از فرصت‌ها برای سست کردن پیوند‌های این قاره با ایالات متحده و ایجاد جهانی آزاد از سلطه آمریکا را دارد / رویترز

برای اروپا، این دیدار اقدام متعادل‌کننده ظریف بین چین و ایالات متحده را به محک آزمون خواهد گذاشت و بدون شک در واشنگتن به‌عنوان «تلاشی نه چندان ظریف» از سوی شی برای ایجاد تفرقه در متحدان غربی تلقی خواهد شد. رئیس جمهور چین زمان ورود خود را به دومین ایستگاه توقفش – صربستان- همزمان با بیست و پنجمین سالگرد بمباران مرگبار ناتو علیه سفارت چین در بلگراد در جریان جنگ کوزوو تعیین کرده است.

آن حمله اشتباه در ۷مه۱۹۹۹ که کاخ سفید به خاطر آن عذرخواهی کرد، باعث شد سه خبرنگار چینی کشته و اعتراضات خشمگینی را در اطراف سفارت ایالات متحده در پکن برانگیخت. «یانکا اورتل» مدیر برنامه آسیا در شورای روابط خارجی اروپا در برلین گفت:

«برای شی، حضور در بلگراد راهی بسیار اقتصادی است تا دریابد آیا ایالات متحده واقعا درباره قوانین بین‌المللی جدی است یا خیر و از نقش ناتو به‌عنوان یک مشکل برای سایر کشور‌ها سخن بگوید.»

دولت چین به بزرگداشت بمباران بلگراد ادامه داده و از آن به‌عنوان فرصتی برای محکوم کردن آنچه که ریاکاری و قلدری غرب می‌داند، استفاده کرده است. «تو شین کوان»، رئیس یک موسسه بازرگانی در دانشگاه تجارت بین‌الملل و اقتصاد در پکن می‌گوید: «ایالات متحده همیشه خود را رهبر یا هژمون جهان می‌داند؛ بنابراین چین رقیب یا دشمنی است که هژمونی خود را به چالش می‌کشد.

اتحادیه اروپا طرز فکر هژمونیک ندارد.» دکترین رسمی ۲۷عضو اتحادیه اروپا، چین را به‌عنوان «شریکی برای همکاری، رقیب اقتصادی و حریفی سیستمی» تعریف می‌کند. اگر این یک عبارت دهان پر کن -و شاید متناقض– به نظر رسد، به این دلیل است که این قاره بین چگونگی ایجاد تعادل بین فرصت‌های اقتصادی با چین و خطر امنیت ملی، خطر امنیت سایبری و ریسک اقتصادی برای صنایع مختلف دچار مشکل شده است.

در ماه مارس، وزیر امور خارجه چین، وانگ‌یی به خبرنگاران گفت که فرمول اروپا قابل اجرا نیست. او گفت: «مثل این است که به سمت یک گذرگاه رانندگی کنید و همزمان چراغ‌های راهنمایی و رانندگی قرمز، زرد و سبز روشن باشد. چگونه می‌توان رانندگی کرد؟»

اولین و مهم‌ترین توقف شی در فرانسه خواهد بود که رئیس‌جمهور آن، امانوئل مکرون، اغلب به نکته‌ای گلیستی اشاره می‌کند که اروپا «هیچ‌وقت نباید دست‌نشانده ایالات متحده باشد.» رهبر فرانسه اصرار دارد که بقای اتحادیه اروپا به «خودمختاری استراتژیک» و توسعه انعطاف‌پذیری نظامی برای تبدیل شدن به «قدرت اروپا» بستگی دارد.

«فیلیپ لو کور» کارشناس برجسته فرانسوی در زمینه روابط با چین گفت: «مکرون در تلاش است تا راه سومی را در هرج و مرج کنونی جهانی به ارمغان بیاورد.

او در تلاش است تا خط باریکی را بین دو ابرقدرت اصلی طی کند.» درست بیش از یک سال پیش، مکرون در سفری به چین که با اعلامیه چین و فرانسه مبنی بر «مشارکت استراتژیک جهانی» به پایان رسید، بسیار خوشوقت شد. رهبر فرانسه واژگان چینی جهان «چند قطبی» رها از «بلوک» و «ذهنیت جنگ سرد» را تکرار کرد.

اکنون، در انتظار سفر شی، چین از فرانسه به‌عنوان یک قدرت بزرگ تمجید کرده و به قول «لو شای»، سفیر چین در فرانسه در People۳۹;s Daily، ابراز امیدواری کرده است که روابط آن‌ها «همیشه در خط مقدم روابط چین با کشور‌های غربی باشد.»

دیگر خبرها

  • جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم
  • کشف ۲۰ همت کالای قاچاق و دستگیری ۹۴۵ متهم اقتصادی در سال جاری
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه