Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: یکی از مفاسدی که برای کشور و مردم ایجاد مشکل و آسیب می‌کند، قاچاق کالا است.

دادستان کل کشوربا اشاره به اهمیت مولفه‌ها و آسیب‌های اقتصاد برای کشورها اظهار کرد: سال هاست استکبار جهانی و در راس آن آمریکا، یکی از راه‌های مبارزه با نظام را مبارزه اقتصادی از جمله تحریم‌ها قرار داده و قصد به زمین زدن و از بین بردن نظام جمهوری اسلامی ایران را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام ارشد قضایی با بیان اینکه دشمن با همه قدرت و توان به جنگ اقتصادی آمده است افزود: دشمن وقتی دید با کارهای نظامی حتی ایجاد داعش نمی‌توانند به نظام ما آسیب بزنند، روی مسئله اقتصاد متمرکز شدند. یکی از راه‌های آن‌ها بیکار کردن جوانان و به تعطیلی کشاندن کارخانه‌ها و در ‌‌نهایت آسیب زدن به پایه‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی قاچاق را یکی از راه‌هایی که دشمن برای ضربه زدن به اقتصاد نظام انتخاب کرده، عنوان کرد و گفت: عده‌ای ناخواسته یا نادانسته، جاده صاف کن استراتژی دشمن شده‌اند. بنابراین هم باید به استراتژی جدی دشمن و غفلت عده‌ای در داخل توجه کنیم. مشکلات اقتصادی در جامعه و کشور ما امر پنهانی نیست و همه مردم و مسولان این مشکلات را حس می‌کنند. قطعا مبارزه با این امر ناگوار و آسیب اجتماعی راهکار دارد و هیچ مشکلی نیست که نشود حل کرد. فقط باید برای حل آن عزم خود را جزم کنیم. قطعا و مسلما وقتی نیازهای مردم غیرقانونی وارد شود به اقتصاد و اشتغال کشور و سلامت بازار آسیب می‌رساند.

منتظری با بیان اینکه باید تمام تلاش خود را بگیریم تا این معضل را کاهش دهیم و به نقطه صفر برسانیم گفت: با همه تلاش‌ها همچنان شاهد ورود کالای قاچاق آن هم به صورت کانتینری از مبادی رسمی و غیررسمی هستیم. باید توجه داشته باشیم که افزایش کشفیات حاکی از چیست؟ آیا این افزایش حاکی از افزایش ورودی است؟ در مواد مخدر هم به همین ترتیب است و آیا این افزایش کشف موجب کاهش ورودی هم شده خیر؟ اگر همراه با کاهش ورودی باشد ما موفق بوده‌ایم.

دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه مسئله مبارزه با قاچاق مالا و ارز شوخی بردار نیست،‌اضافه کرد: اگر موفق به کاهش این آسیب شویم، بزرگ‌ترین خدمت را به مردم کردیم و قطعا در این راه با برخی مقاومت‌ها مواجه خواهیم بود.

وی ادامه داد:‌عناصر اصلی قاچاق کالا و ارز برای رسیدن به منافع شوم خود دست به کارهایی از قبیل آلوده کردن مقامات تصمیم گیرنده گرفته تا نفوذ در دستگاه‌های مبارزه کننده می‌زنند.

دادستان کل کشور گفت: در یک بررسی و تحلیل باید ببینیم چرا موضوعی که رهبری موکدا درباره آن دستور دادند و قوانین لازم را در اختیار داریم و حتی یک ستادی برای آن پیش بینی شده، همچنان شاهد قاچاق فراوان در کشور حتی از طریق گمرکات رسمی هستیم. وقتی می‌بینیم برخی مقامات و کسانی که باید دلسوزانه در عرصه باشند خودشان به نحوی سهم دارند. یا خودشان یا فرزنداشان یا وابستگانشان در قاچاق کالا سهیم هستند، چگونه باید انتظار داشت این مبارزه به نتیجه برسد.

وی افزود: وقتی از یک مقام مسول به صراحت می‌شنوم که برخی دست اندرکاران دولتی نمی‌خواهند مبارزه جدی باشد و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عملا به تعطیلی کشانده شده، چه انتظاری می‌توان داشت. ابتدای امسال از بندر شهید رجایی بازدید کردم و همه دستگاه‌های کنترل کننده را دیدیم و جلساتی با مسوولان امر گذاشتیم. دو سه روز بعد خدمت رییس جمهور برای تبریک سال نو رفتیم و به ایشان این بازدید را اطلاع دادم و گفتم که بندر شهید رحایی از لحاظ کنترل و ورود قاچاق کالا و ارز تقریبا رهاست. در روز دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار کانتینر عبور داده می‌شود اما فقط دو ایستگاه داشتند و دیدیم که هر دستگاهی در شبانه روز می‌تواند ۱۰ درصد از کانتینر‌ها را بررسی کند.

منتظری تصریح کرد: یک آقایی چندی قبل در تلویزیون گفت که هر دستگاهی آوردیم که ماشین‌ها با سرعت ۵۰ کیلومتر می‌توانند از آن عبور کنند. بررسی کردیم دیدیم تازه در حال مقدمات نصب هستند. مجموعه این اوامر و اطلاعات نشان می‌دهد که با سهل انگاری‌ها و ندانم کاری‌ها مواجه هستیم و ساماندهی این عرصه نیازمند تعامل همه دستگاه هاست.

وی خاطرنشان کرد: ما در دادستانی کل و دادسراهای سراسر کشور به جد در خدمت مبارزه با قاچاق کالا هستیم. قطعا وظیفه خود می‌دانیم که در این حوزه با سایر دستگاه‌ها تعامل داشته باشیم و در حیطه وظایف خودمان به جد ایستاده‌ایم. در همین راستا در دادستانی کل یک اداره ویژه ایجاد و یکی از با تجربهترین قضات را مسوول این اداره کردیم.

دادستان کل کشور با اشاره به عدم معرفی نماینده رییس‌جمهور در ستاد قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: این نشان از چه دارد؟ اهتمام لازم را ندارند؟ فرد متخصص برای معرفی ندارند؟یک وقتی هم از این ستاد گله کردم که دوستان از گله من گله کردند. اگر اقدام مثمرثری داشتند بیایند بگویند تا ما هم مبلغشان شویم اما این مقدار کالای قاچاق در بازار نشان دهنده چیست؟

منتظری عملکرد نیروی انتظامی در امر مبارزه با قاچاق کالا را قابل قبولی عنوان کرد و گفت‌: احساس می‌کنم مسئله مبارزه با قاچاق کالا در جاهای دیگر گره‌هایی دارد که شناسایی کردیم و گفتیم که باید باز شود. در دستگاه قضا نیز چند مشکل داشتیم که این مشکلات شناسایی و بخشی حل شده و بخشی نیز با مساعدت رییس دستگاه قضا در حال برطرف شدن است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۴۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲

وی در تشریح عملکرد پلیس امنیت اقتصادی در کشف پرونده‌های سازمان یافته و کلان، گفت: در این حوزه در مجموعه شاهد رشد ۶۸ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در سال ۱۴۰۲ در مقایسه بامدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه بیشتر تمرکز پلیس امنیت اقتصادی بر روی پرونده‌های کلان و سازمان یافته است، گفت: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش چهار درصدی دستگیری متهمان جرائم اقتصادی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

رحیمی در تشریح عملکرد یکساله پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز گفت: پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۲ با اجرای طرح‌های سراسری، منطقه‌ای و استانی خود در راستای مقابله با قاچاق کالا و ارز تعداد ۴۶۲ فقره پرونده کلان، ملی و مهم را با ارزش بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان تشکیل داد که در این زمینه شاهد افزایش ۱۱۸ درصدی عملکرد این پلیس در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به رشد ۹ درصدی تشکیل پرونده در راستای مبارزه با قاچاقچیان کالا و ارز نیز اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۲۲ درصدی توقیف خودروهای قاچاق بر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رشد ۴۸ درصدی توقیف خودروهای شوتی در سال ۱۴۰۲

رحیمی با اشاره به رشد ۴۸ درصدی توقیف خودروهای شوتی نیز گفت: طرح مقابله و مبارزه با خودروهای قاچاق بر معروف به خودروهای شوتی به‌ صورت مستمر در دستورکار پلیس امنیت اقتصادی فراجا در سراسر کشور قراردارد.

وی در تشریح عملکرد معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا نیز گفت: بر اساس تدابیر راهبردی و خط مشی‌های ابلاغی و همچنین رصد و تحلیل وضعیت اقتصادی کشور در برهه های مختلف با اقدامات مشترک اطلاعاتی و عملیاتی تلاش کردیم که اجازه جولان و فعالیت مجرمان در این فضا را سلب کنیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: در  سال ۱۴۰۲ ارزش  پرونده های کلان، ملی، مهم و سازمان یافته معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا نسبت به مدت مشابه سال گذشته صد درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه تعداد پرونده های تشکیل شده از طریق رصد سامانه های در اختیار و فضای مجازی در این سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از رشد  ۱۰۰ درصد ی برخوردار است، بیان داشت:۵۶ هزار مورد محموله‌های تجاری در سال ۱۴۰۲ به صورت سامانه ای کنترل و مورد بررسی قرار گرفته است که این رقم رشد ۱۰۰ درصدی در مقایسه با سال قبل خود را نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد
  • ممانعت فرانسه از ورود پزشک فلسطینی به خاک این کشور
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان