Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اینکه جنگ داخلی در لیبی حدودا 3 سال قدمت دارد و از سال 2014 شدت گرفته، این کشور آفریقایی همچنان در بین اختلافات گروه های مختلف دست به دست می شود و به نوعی چند پاره شده است.

نفوذ گروه های تروریستی مثل داعش، قاچاق سلاح و انسان، در کنار مشکلات شدید اقتصادی از جمله نتایج ملموس این جنگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کنار درگیری های داخلی موجود در لیبی و دخالت های خارجی از طرف برخی از قدرتهای جهانی، پای برخی از بازیگران منطقه ای توسعه طلب دنیز به این جنگ باز شده و شواهد نشان دهنده احتمال افزایش روز افزون این دخالت رسمی است.

این اتفاق در حالی رخ می دهد که هیچ کدام از کشورهای غربی و سازمانهای مشهور بین المللی، حتی نیم نگاهی به این رخدادها و دخالت ها ندارند و بدون اینکه معترض کشورهای کوچک و متمول فعال در این آتش افروزی شوند، تمام سعی و تلاش خود را برای سرپوش گذاشتن بر جنایات ارتش سعودی و امارات در یمن معطوف کرده اند.

امارات؛ امیر نشینی کوچک با توهمات بزرگ

در سالهای اخیر امارات متحده عربی که کشوری کوچک در حاشیه جنوبی خلیج فارس محسوب می شود، ماجراجویی های نظامی خود را در منطقه شدیدا افزایش داده و در کنار بحث مشارکت گسترده در حمله نظامی به یمن، سال پیش تصاویر ماهواره ای از حضور نظامی گسترده امارات در کشور اریتره نیز پخش شد. طبق تصاویر سال گذشته، پایگاه بزرگی در آن سوی دریای سرخ در اریتره توسط امارات ایجاد و انواع هواپیماهای جنگی ، بالگرد و تانک ها در این کشور به دلایل خاص سیاسی و نظامی مستقر شده است.

 

جنگنده های اماراتی در اریتره

اما اماراتی ها به حضور نظامی در یمن و اریتره نیز اکتفا نکرده و لیبی را نیز صحنه دخالت نظامی خود قرار داده اند و سابقه این دخالت به زمانی بازمی گشت که تصاویری از حضور هواپیماهای شناسایی و تهاجمی سبک AT-802U به همراه پهپادهای مسلح اماراتی در فرودگاه Al Khadim در شرق این کشور افشا شد.

این واحدهای هوایی حملاتی را به چندین گروه مخالف دولت لیبی خصوصا در مناطق شرقی این کشور به انجام می رساندند اما نمی توان مطمئن بود که هدف اصلی از حضور این تجهیزات، صرفا این گروههای تروریستی باشند. از سوی دیگر، مدتی پیش باقی مانده یک گلوله هدایت لیزری توپخانه در این مناطق دیده شد که کارشناسان وب سایت نظامی جینز اعتقاد دارند توسط اماراتی ها شلیک شده و البته تا به امروز نشانه ای از حضور یگان های توپخانه ای امارات در لیبی گزارش نشده است. بر اساس این گزارش ها، اماراتی از پهپادهای سری S-100 برای نشانه گذاری این اهداف استفاده می کنن و به بهانه مقابله با گروههای تروریستی، کمیت و کیفیت دخالت خود را در لیبی توسعه می دهند.

اما تصاویر جدید ماهواره ای که از این فرودگاه نظامی بدست آمده نشانگر افزایش ساخت و ساز در این مکان است. نوع سازه های موجود در این فرودگاه نشان دهنده این مسئله است که این پایگاه آماده پذیرش جت های جنگی - احتمالا میراژهای 2000 یا اف 16 اماراتی- خواهد بود. برای مدتی عملیات در لیبی بر عهده جنگنده های مصری بود اما افزایش درگیری ها در منطقه صحرای سینا باعث شده که ارتش این کشور بیشتر به عملیات در داخل جلب شود.

 

فرودگاهAl Khadim در لیبی - تاریخ تصویر: اواخر تابستان 2016 میلادی

 

فرودگاه Al Khadim در لیبی - تصویر مربوط به حدود یک ماه پیش - به تغییرات گسترده در این فرودگاه دقت کنید

به همین دلیل است که شاهد افزایش ساخت و ساز در فرودگاه مورد نظر هستیم که به احتمال فراوان به عنوان پایگاه مقدم عملیات نیروهای اماراتی در این کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. آنچه امارات در لیبی به دنبال آن است شاید هنوز دقیقا مشخص نشده اما حضور مستقیم نظامی این کشور در دو منطقه آفریقایی به صورت هم زمان می تواند نشان دهنده تغییرات بسیار گسترده در نوع تفکر و عملکرد آنها در این منطقه باشد که مبتنی بر دخالت آشکار نظامی، بدون داشتن دغدغه فشارهای بین المللی یا اعتراضات کشورهای قدرتمند خارجی است.

 

میراژ 2000 اماراتی

اریتره یک کشور همسایه با دریای سرخ و تنگه مهم باب المندب است که هر روز بخش قابل توجهی از تجارت و انرژی جهان از این طریق به انجام می رسد و از اهمیت راهبردی برخوردار است. کشور لیبی نیز در منطقه شمال آفریقا و سواحل دریای مدیترانه قرار داد و در کنار موقعیت مهم جغرافیایی دارای منابع سرشار نفتی نیز است که می تواند برای هر گروه یا کشوری، هدفی مناسب باشد بخصوص کشورهایی چون امارات و عربستان.

در فضای فعلی منطقه خاورمیانه و با شکست های متعدد داعش در عراق و سوریه و تقریبا پایان پرونده نظامی آنها در این دو کشور، یکی از گزینه های مطرح شده برای انتقال نیروهای این گروهک تروریستی، لیبی است؛ مکانی که در حال حاضر فاقد دولت مرکزی و نیروهای مسلح مقتدر است و مشخصا گزینه ای مناسب برای تروریست ها محسوب می شود. هیولای داعشی که روزی با پول های همین شیوخ عربی در عراق و سوریه رشد کرد حالا در این دو کشور از بین رفته و در جای دیگری به دنبال سر برداشتن از زمین است و مشخصا چه بهانه ای بهتر از داعش برای حضور نظامی مستقیم در کشور نفت خیز لیبی؟

آنچه که مسلم است این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس به دنبال نفوذ گسترده در قاره سیاه است و نقاطی که برای این منظور توسط اماراتی ها انتخاب شده از جمله مناطق بسیار مهم و استراتژیک در آفریقا محسوب می شود که به نظر می رسد دستگاه دیپلماسی و اطلاعاتی کشور باید با دقت بیشتری، تحرکات امارات در این بخش از جهان را زیر نظر داشته باشد.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۴۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دولت اوکراین تصمیم خود برای تغییر در وضعیت حکومت نظامی را که از فوریه ۲۰۲۲ میلادی در این کشور اجرایی شده، به شورای اروپا اعلام کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین با امضای این فرمان تصمیم پارلمان کشورش برای گسترش حکومت نظامی در این کشور را تایید کرد. 

این فرمان که در ۲۳ آوریل صادر شد، شامل ایجاد مناطق نظامی در خط مقدم است که برخی از مناطق اشغالی را نیز دربرمی‌گیرد. در این مناطق اشغالی دولت اکنون این اختیار را دارد که بطور موقت اموال عمومی را برای اهداف نظامی تصرف کند.

شهر زاپوریژیا واقع در جنوب اوکراین از جمله این مناطق است که از زمان حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تا حد زیادی ویران شده است و بسیاری از دارایی‌ها در جریان بیش از دو سال نبرد سنگین تخریب یا رها شده‌اند.

بر اساس قانون حکومت نظامی که از ۲۴ ماه فوریه ۲۰۲۲ اجرایی شده، فرماندهی نظامی اوکراین می‌تواند آزادی رفت‌وآمد شهروندان را محدود و اموال خصوصی یا مشترک را برای نیازهای دولتی مصادره کند.

تعلیق بندهای حقوق بشری کنوانسیون اروپا در اجرای حکومت نظامی

دولت اوکراین در راستای افزایش تدابیر حکومت نظامی خود، در اوایل ماه آوریل شورای اروپا را از تعلیق برخی از بندهای کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و آزادی  مطلع کرد.

بر اساس این درخواست، دولت اوکراین مفاد این کنوانسیون مانند مصون ماندن مسکن، محرمانه بودن مکاتبات، عدم مداخله در زندگی شخصی و خانوادگی، آزادی رفت و آمد و انتخاب آزادانه محل سکونت و عدم استفاده و تصرف دارایی‌ها را رعایت نخواهد کرد.

در حالی که این تغییرات مطابق با کاربردهای معمول در حکومت نظامی است، اما برجسته کردن آنها می‌تواند در تضاد با تضمین‌های حقوق بشری باشد که اوکراین می‌بایست در جهت درخواست عضویتش در اتحادیه اروپا انجام دهد.

مقابله با فرار مشمولان

فرمان جدید همچنین شامل محدودیت‌هایی در انجام خدمات کنسولی برای اوکراینی‌های خارج از کشور است که در صورت عدم به‌روزرسانی مدارک مربوط به ثبت نام نظامی‌شان اعمال خواهد شد. به این ترتیب مردان مشمول خدمت اجباری برای تمدید پاسپورت یا تهیه سایر مدارکشان در زمان حضور در خارج از کشور، ممکن است با مشکل مواجه ‌شوند.

دیده‌بان حقوق بشری هلسینکی در اوکراین از این تصمیم به ویژه برای اوکراینی‌هایی که نیاز به کمک اضطراری یا فوری از نمایندگان کنسولی در خارج از کشور دارند، انتقاد کرده است.

با این حال دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین از این تصمیم در حساب کاربری خود در «ایکس» دفاع کرد و نوشت: «مردی در سن سربازی به خارج از کشور می‌رود و سپس بازگردد و بخواهد از این کشور خدمات دریافت کند. اینطور نمی‌شود. در کشور ما جنگ است.»

این اقدام چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که زلنسکی برای تقویت ارتش این کشور، قانونی را امضا کرد که حداقل سن خدمت اجباری را از ۲۷ سال به ۲۵ سال کاهش می دهد.

بر اساس مقررات حکومت نظامی، مردان در اوکراین ابتدا به خدمت نظامی عادی فراخوانده می‌شوند و سپس می‌توانند توسط دولت برای جنگ در خط مقدم بسیج شوند.

راهکار اوکراین برای دمیدن جان تازه به ارتش با فرض تشدید جنگ از سوی روسیه

اوکراین برای تقویت نیروهایش در جبهه‌های جنوبی و شرقی به نیروهای تازه‌نفس نیاز دارد. این در حالی است که روسیه با تسلیحات و نیروهای نظامی بیشتری که در اختیار دارد همچنان به تلاش‌های خود برای تصرف اراضی اوکراین ادامه می‌دهد.

از زمان تهاجم گسترده روسیه، میلیون‌ها نفر از شهروندان اوکراین عمدتا به کشورهای اروپایی همسایه گریخته‌اند.

آژانس آمار اتحادیه اروپا (یوروستات) می‌گوید ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار اوکراینی در کشورهای اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند که حدود ۸۶۰ هزار نفر از آن‌ها را مردان بالای ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

 

دیگر خبرها

  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • یک حاشیه کوچک، کمر استقلال و پرسپولیس را می‌شکند
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • رژه شناورهای نظامی ایران در سواحل خلیج فارس
  • پیام سردار تنگسیری به کشورهای منطقه از خلیج فارس
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است